Citește Descrierea Oficială

De ce LUISS Scoala de Economie Politice Europene (SEP)?

Școala de economie politică Europene (SEP) este o parte a LUISS - Libera Università degli Studi Sociali Internazionale Guido Carli. O universitate independent stabilit între 1974 și 1978, are patru departamente: Stiinte Politice, Drept, afaceri si management, precum și Economie și Finanțe. LUISS oferă un model avansat de educație, cu scopul nu numai de a împărtăși cunoștințe, dar, de asemenea pentru a ajuta elevii se angajeze în raționament flexibil și open-minded.

Există multe motive pentru LUISS sprijină cercetarea și predarea privind guvernarea și politica europeană. Intr-o perioada in care problemele europene sunt omniprezenta si determina pietrele de temelie ale politicilor economice naționale, Italia este unul dintre puținele state membre, care nu are o instituție dedicată acestui subiect - una capabilă să funcționeze atât ca o școală și un think tank. LUISS este într-o poziție excelentă de a umple acest gol, datorită capacității sale de a atrage expertiza de cercetare si de a stabili conexiuni internaționale. Prin septembrie, ea a creat un centru de cercetare academică și de formare avansate, care pot ajuta, de asemenea factorii de decizie politica de ghidare.

Studiaza la Scoala de Economie Politice Europene înseamnă a deveni o parte din dinamica și internațional comunitatea LUISS. Elevii de cursuri de master noastre sunt implicați activ în toate inițiativele universitare, seminarii și conferințe la universitate. Pentru detalii cu privire la aceste activități, vă rugăm să consultați site-ul web LUISS. Aici, cu toate acestea, ne-am prezentat câteva aspecte importante.

În ceea ce privește predarea, modelul LUISS se bazează pe:

un corp student selectivă; un test de admitere; , participarea obligatorie full-time; o facultate distins, cu medii în mediul academic, precum și cele mai înalte niveluri din lume corporative; studiu intensiv de limbi străine și tehnologia informației; un, bibliotecă bine aprovizionat direcționate cu un catalog on-line; o rețea extinsă de schimburi internationale cu 100 de universități europene și non-europene; asistență din partea tutorilor calificat pe toată durata programului de studii și stagiu; şi seminarii și dezbateri pe teme importante, integrate cu cursuri organizate pe parcursul anului universitar.

Candidații septembrie master pot profita de toate serviciile pe care LUISS rezervele pentru studenții săi.

DESPRE NOI

Interacțiunea eficientă cu instituțiile europene pot determina succesul de companii publice și private. Acesta reprezintă un factor-cheie pentru dezvoltarea întreprinderilor mari și mijlocii în toate statele membre ale Uniunii Monetare Europene. Companiile de multe ori lipsește o cunoaștere aprofundată și adecvată a cadrului de reglementare european, și instituțiile europene trebuie să își îmbunătățească capacitatea de a evalua impactul regulament privind sectorul privat.

Școala de economie politică Europene (SEP) este un twin și instituție complementară la Școala LUISS Guvernului (SOG). Atât funcționează sub egida Școlii de Studii LUISS guvernamentale (GLS).

Obiective

Septembrie își propune să contribuie la crearea de o bază mai solidă pentru prosperitatea economică și coeziune socială în Uniunea Europeană. Pentru a realiza cât mai eficient posibil acest obiectiv, se profită de capacitatea de a atrage LUISS cercetători proeminenți și experți. De asemenea, beneficiază de la aproximativ patruzeci de Senior Fellows, toti acestia adauga conexiuni internaționale notabile. Unii dintre membrii LIGEP, un fost grup de economisti internationale coordonate de Jean-Paul Fitoussi, numărul printre ei.

Septembrie a stabilit legături cu principalele centre de cercetare europene, în cazul în care economice facultate septembrie este deja implicat în mod activ. Acesta are, de asemenea, tineri savanți internaționale interesate în cercetarea economiei și instituțiilor europene.

Oameni

Septembrie este regizat de Marcello Messori (Universitatea LUISS, Roma), și are un Consiliu Științific, prezidat de Stefano Micossi (Colegiul d'Europe, Bruges și Assonime, Roma). Alți membri ai Consiliului său sunt: ​​Marcello Clarich (LUISS), Marcello De Cecco (LUISS), Stefano Manzocchi (LUISS), Pier Carlo Padoan (Universitatea La Sapienza din Roma), Francesco Saraceno (OFCE, Paris și Științe-Po, Paris) , și Gianni Toniolo (LUISS).

Echipa de cercetare de bază este format din cinci cercetători cu normă întreagă și de reflecție are acces gata la expertiza de la rețeaua de Senior Fellows menționat mai sus. Savanți și cercetători interesați externi în activitățile sale sunt membri ai unui comitet cunoscut sub numele de SEP Prieteni.

Mariagiulia Porcelli este responsabil pentru coordonarea executiv. Leonardo Risorto este tutorele academic pentru programele de masterat septembrie a lui, și Layla Tarar este editor al site-ului nostru.

NETWORK LUISS

Ceea ce distinge LUISS este relația sa privilegiată cu lumea afacerilor. Peste 200 de companii multinaționale, și instituțiile publice și private să colaboreze cu universitatea, fiecare oferind oportunități reale de a intra în lumea afacerilor. LUISS oferă studenților cu posibilități multiple de a se întâlni și învăța de la profesioniști de afaceri. Conexiuni sale cu rețeaua instituțională și europene îmbunătățește perspectivele de carieră ale absolvenților săi.

Programul de master

Septembrie oferă un Master-al doilea nivel în guvernanța economică europeană (MEEG). Este un program de un an predate în limba engleză, cu scopul de a forma experți în probleme europene de reglementare prin asigurarea un background puternic în economie avansate și o înțelegere profundă a instituțiilor UE și a UEM.

În colaborare cu Școala de Administrație Publică, septembrie, de asemenea, oferă un Master de un an în Scienze Comportamentali e Amministrazioni (SCA). Predat în limba italiană, aceasta își propune să ofere participanților cu cunoștințele și abilitățile necesare pentru locuri de muncă la nivel de management în administrația publică italiană.

SERVICII LUISS'S

BIBLIOTECĂ

Biblioteca este specializata in Științe sociale, în special în drept, economie, și Științe Politice. Acesta detine aproximativ 120.000 de cărți și subscrie la peste 2.000 de reviste de hârtie, 75 de baze de date, și peste 30.000 de e-reviste.

SERVICIU DE TRANSFER

Un serviciu de transfer gratuit link-uri diferite locații universitare.

CASA LUISS

În scopul de a satisface cererea de student pentru cazare, biroul Real Estate Universitatea Servicii ajută și sprijină studenții care sunt în căutarea unui loc de cazare. Serviciul este gratuit pentru elevii LUISS.

SĂNĂTATE

La Uniunea Universitatea, elevii pot accesa un serviciu de cost asistență medicală gratuită (preventive Îngrijire și Servicii medicale de urgență).

Activități culturale

LUISS organizează numeroase activități culturale pentru studenții săi. Universitatea are acorduri cu o serie de teatre din Roma, oferind studenților bilete redus preț sau abonamente discount.

SPORT

Elevii practică tot felul de sporturi la LUISS: baschet, fotbal, volei, rugby. Atletism. Activități sportive au loc la PALALUISS, teren acetosa Acqua, și câmpul CUS.

LIBRĂRIE

Arion Librăria are o selecție remarcabilă de cărți despre management, drept, economie, marketing, Istorie, și politică. Librăria este situat în interiorul Campus, la Viale România, 32.

COPY CENTER

Copy Center (Viale România, 32 și Viale Pola, 12) este disponibil pentru fotocopiere și servicii cu caracter obligatoriu, si are o bună selecție de staționare.

Programe predate în:
Engleză

Această școală oferă și:

Masterat

LUISS School of European Political Economy

Master în Guvernanța Economică Europeană (MEEG) are drept scop de a instrui economiști și experți cu drepturi depline în domeniul reglementării și al politicii europene. ... [+]

Master în Guvernanța Economică Europeană (MEEG) are drept scop de a instrui economiști și experți cu drepturi depline în domeniul reglementării și al politicii europene. Competențele tehnice și analitice dobândite prin program sunt destinate să formeze profesioniști cu o înțelegere cuprinzătoare a cadrului de reglementare european, care sunt adepții gestionarea relațiilor dintre instituțiile naționale, companii, și instituțiile europene.

Aproape toate firmele mari și mijlocii care operează în cadrul statelor membre ale UEM distra interacțiuni stabile și continue cu instituțiile europene cheie. Aceste interacțiuni sunt adesea împiedicate de cunoaștere insuficientă a cadrului de reglementare de pe partea firmelor. Pe de alta parte, de multe ori instituțiile europene nu reușesc să ia în instrumentele tehnice și specifice fiecărei țări, care le determină să evalueze inadecvat impactul cadrului lor de reglementare cu privire la sectorul privat. MEEG are ca scop formarea profesioniștilor care pot vedea imaginea completă și acționează ca o legătură vitală între instituțiile naționale, companiile și instituțiile europene. După un an, studenții MEEG va câștiga un grad de master internaționale (master di II livello) în economie.... [-]

Italia Rome
October 2019
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

Prof. Messori presents the Master in European Economic Governance