Citește Descrierea Oficială

Despre noi

Academia noastră sa născut în anii șaizeci, dintr-o idee a croitorului napolean Domenico Lettieri.

Povestea a început în anii cincizeci în Vico Equense, un mic oraș în apropiere de Sorrento, plin de turiști și actori americani și englezi. Tânărul Domenico Lettieri ar admira gentlemenii, care doresc să fie ca ei.

Așa că a început cercetarea în domeniul îmbrăcămintei și croitoriei finale, terminând ca un ucenic într-un mic magazin de croitori. Cu toate acestea, croitorii bătrâni nu-i plăceau să-și antreneze tinerii ajutători, care erau pur și simplu angajați pentru a fi ordonați.

Domenico știa că singura modalitate de a învăța ceva era să-l observe pe stăpânul său, încercând să fure cât mai multe secrete. Primul îmbrăcăminte stăpânită era jacheta tradițională napolitană.

Caracteristicile distinctive ale jachetei neapolitanului sunt: umeri necontrolate și mâneci moi, cu maneci ondulate, buzunare cu patch-uri, semifinisare sau fără căptușeală, orificii laterale.

De la croitorie la industrie

În anii șaizeci, Domenico a avut șansa de a lucra la una dintre marile industrii textile și confecții din Italia, Marzotto. Acolo a aflat că croitoria ar fi putut deveni o industrie deoarece croitorii nu au putut să țină pasul cu cererea tot mai mare de alegere și confort. Domenico Lettieri a văzut o cerere tot mai mare pentru croitorii profesioniști și producătorii de modele provenind din industrie, o oportunitate de aur pentru a crește croitoria.

Domenico a descoperit o nouă metodă de croitorie, o tehnică de modelare geometrică pe care a decis să o dezvolte în Napoli prin simplificarea abordării sale matematice. Această nouă variantă a devenit apoi o metodă brevetată de modelare.

Metoda noastră brevetată

Metoda creată de Domenico Lettieri este acum o piatră de temelie a Academiei și se bazează în principal pe simplificare. Modelarea începe dintr-o abordare geometrică de bază care este ușor de înțeles și potrivită nevoilor industriei.

Modelul de design este redus înapoi la regulile sale fundamentale, pentru a simplifica procesul de la hârtie la țesătură.

De la școli până la Academie

Din acel moment, Domenico Lettieri a deschis mai multe școli de croitorie în Italia și a introdus îmbrăcăminte pentru femei, deoarece vremurile se schimbau și femeile începuseră să își revendice rolul în societate.

Astăzi, IUAD - Accademia della Moda este singurul instituție de învățământ superior din sudul Italiei, recunoscută de Ministerul Educației, Universității și Cercetării din Italia în cadrul instituțiilor AFAM (instituții de învățământ superior pentru arte, muzică și dans) pentru diplomele sale de licență.

Tradiția noastră de producători este menținută vie în fiecare zi la Academie. Ne pregătim pe studenții noștri să părăsesc Academia ca profesioniști, deoarece planurile lor de studiu sunt proiectate în funcție de cerințele companiilor și pieței muncii și deoarece sunt implicate într-o serie de activități practice, cum ar fi atelierele, expozițiile, întâlnirile din industrie.

De la Napoli la Milano

Am lansat recent o nouă filială într-o clădire istorică din Milano, de la gara Milano Centrale.

Considerăm această ramură drept o piatră de hotar a istoriei noastre, din moment ce Milano este casa multor școli și academii de modă, și este o onoare și o provocare pentru a aduce punctul nostru de vedere unic, creativitatea și tradiția noastră de croitorie în Milano.

Programe predate în:
  • Engleză
  • Italiană

Această școală oferă și:


IUAD Accademia della Moda

Cursul de specialitate de doi ani din Art ... [+]

Cursul de specialitate de doi ani din Art

se adresează în primul rând studenților, absolvenților și studenților în cursuri umaniste sau de comunicare și de marketing, care intenționează să se specializeze în direcția artei sau copywriting, condusă de profesioniști din acest sector.

Cursul de studiuI anînvăţături Anul IITest final Experimentați și lucrați pentru a învăța

Metoda Academiei constă în 30% din prelegeri și 70% din aplicații practice. Elevii vor lucra într-un laborator deschis unde pot experimenta și învață, cu simulări de clasă ale situațiilor reale, de exemplu realizarea unui prototip pentru un client.

Testele și proiectul final... [-]
Italia Naples Milan
Octombrie 2019
Italiană
La zi
2 ani
Campus
Online
Citiți mai multe în limba engleză
IUAD Accademia della Moda

Perioada de doi ani urmărește formarea unei figuri profesionale înalte capabile să gestioneze proiectarea și dezvoltarea colecțiilor accesorii (articole din piele și încă ... [+]

Perioada de doi ani urmărește formarea unei figuri profesionale înalte capabile să gestioneze proiectarea și dezvoltarea colecțiilor accesorii (articole din piele și încălțăminte), atât din punct de vedere stilistic, tehnic și de producție. Oferă suport în cercetarea și analiza tendințelor modei și în toate fazele de dezvoltare a produsului: de la cercetarea materialelor și definirea modelelor până la designul stilistic, până la prelevarea de probe, prin definirea modelării.

Veți avea aptitudini înalte în ceea ce privește procesele lanțului de aprovizionare și materialele / componentele produselor. Veți învăța să utilizați tehnologii inovatoare de informație digitală (CAD 2D și 3D), aplicând procedurile companiei pentru a vă asigura standarde de înaltă calitate.... [-]

Italia Naples Milan
Octombrie 2019
Italiană
La zi
2 ani
Campus
Online
Citiți mai multe în limba engleză
IUAD Accademia della Moda

Prin acest desen tehnic pentru cursul de masterat de modă, veți dobândi ambele competențe printr-o pregătire extinsă care să cuprindă metode de planificare expresive și t ... [+]

Prezentare generală

Crearea unui desen tehnic clar poate simplifica și îmbunătăți procesul de dezvoltare a modelului.

Prin acest desen tehnic pentru cursul de masterat de modă, veți dobândi ambele competențe printr-o pregătire extinsă care să cuprindă metode de planificare expresive și tehnice, pentru bărbați, femei și îmbrăcăminte pentru copii.

Pentru a vă înscrie, trebuie să aveți o diplomă de licență sau alte calificări de modă, design, arte liberale sau titluri echivalente.

Călătoria ta academică

Lucruri pe care le vei învăța

În acest curs de un an, veți studia istoria și tehnicile de desen tehnic, dobândirea de noțiuni practice și istorice pentru a construi un set detaliat de competențe.... [-]

Italia Naples Milan
Octombrie 2019
Italiană
12 luni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
IUAD Accademia della Moda

Stilul italian este ceva unic și căutat peste tot în lume, să învețe cum să ghideze companiile în procesele lor de internalizare prin marketingul și comunicarea cu master ... [+]

Prezentare generală

Stilul italian este ceva unic și căutat peste tot în lume, să învețe cum să ghideze companiile în procesele lor de internalizare prin marketingul și comunicarea cu masterul de stil italian.

Cu toate acestea, pentru a dezvolta strategii specifice culturii pentru piețele în creștere, profesioniștii în marketing trebuie să dobândească atât competențe tehnice, cât și culturale. Pentru a vă înscrie în acest program, avem nevoie de o diplomă de licență, alte calificări de modă, design, arte liberale sau titluri echivalente.

Călătoria ta academică

Lucruri pe care le vei învăța

Veți înțelege marketingul și diferitele scenarii culturale, economice și legislative legate de piețele în creștere (Asia, Rusia, Africa de Nord, țările arabe, Europa de Est) și veți dobândi un set de abilități tehnice și instrumente digitale pentru a vă sprijini strategiile (web, software grafic și retușare).... [-]

Italia Naples Milan

https://youtu.be/udrZRYZ_wyw

https://youtu.be/BWDd6ffW62A

Address
Via G. Pica 62
Naples, Campania, Italia
Address
Via Copernico 3
Milan, Lombardy, Italia