Citește Descrierea Oficială

Incubatorul tinerilor talente.

IFDA este una dintre puținele academii de modă recunoscute istoric de instituții.

Moda italiană IFDA

Din 2001, chiar în centrul orașului Milano, IFDA are un singur scop: de a crea o Academie Avantgarde care să păstreze tradiția și să-și educe studenții într-o manieră foarte concretă și profesională, deoarece vor fi viitorul sistemului de modă.

Astăzi, IFDA este un incubator al noilor talente implicate în proiectul de modă reală.

Compania italiană de modă și design italiană (IFDA) a fost înființată în 2001 de către Daniele CM Fittole, un renumit designer industrial din 1989, care a lucrat cu Katharine Hamnet, JP Gaultier, G. Venturi, L. Soprani și multe altele. Viziunea sa a fost aceea de a crea o Academie de avangardă de finisare, care să păstreze identitatea puternică a modei italiene adevărate.


Misiune

Prin intermediul personalului său calificat, IFDA oferă cunoștințele de specialitate unui număr select de studenți dedicați. Academia este un incubator între tradiție și avangardă.

De ce IFDA este special?

IFDA este special deoarece oferă programe de instruire în conformitate cu nevoile sistemului de modă. Există numeroase colaborări cu branduri naționale și internaționale și profesioniști de modă, care dezvoltă capsule de modă reale. Toți elevii sunt implicați direct în stagii inter-companie.

Locație

Milan - Fashion City

Situat în cartierul de prestigiu al Via Tortona 35 , IFDA oferă acces la cele mai recente tehnologii și profesioniști de modă din inima districtului de modă și design din Milano , care găzduiește câteva dintre cele mai renumite case de modă italienești, printre care Armani, Zegna, Fendi, Diesel, Stone Island, Moncler pentru a numi câteva.

În fiecare an, IFDA oferă o experiență practică de învățare pentru a instrui elevii să devină cei mai buni într-un domeniu de profesioniști incredibili și să-i pregătească pentru a ajunge la cel mai înalt nivel industrial.

Metodă

Moda italiană IFDA

Nici două zile nu sunt la fel la IFDA - fiecare zi este diferită!

107218_rsz_adobestock_101678451.jpg

Scenă și atelier

În fiecare an universitar, IFDA oferă oportunități de stagiu și atelier cu companiile partenere , pentru a învăța și a lucra direct cu profesioniștii. Aici, la IFDA, considerăm că experiența hands-on este una dintre cele mai bune modalități de a înțelege pe deplin nevoile unui mediu de modă real, rapid și de modă. Prin intermediul atelierelor de lucru, vorbitorii exclusivi invitați sunt disponibili pentru a vorbi cu studenții, oferindu-și propriile experiențe și sfaturi personale pe bază individuală.

IFDA Alumni care lucrează în sistemul de modă: Elisa L. da Herno, Valentina S., Lara V. Greta S. da Armani, Lisa B. da Estee Lauder, Nathalie G. da Gucci, Daniela C. da Jil Sander, Veronica P. da Guess.

IFDA oferă studenților noștri: concurs, seminarii, ateliere, târguri.

Expozitii de moda si prezentari: Milano Moda Donna, Milano Moda Uomo (Giorgio Armani etc.), Salonul de moda IFDA, Ziua Tortona de presa, SI Sposaitalia.

Târguri: TheOne Milano, White, Lineapelle, MICAM, Mipel, MilanoUnica, SuperPitti.

Expoziție: Triennale, Mudec, Armani Silos, Fondazione Prada, Palatul Reale, Palatul Palazzo della Ragione, Palazzo Morando.

Concurență: În continuare Kashiyama, Cine este în continuare, CNA Moda Italia.

Parteneri oficiali

 • Ente Fiera Milano
 • Confcommercio
 • Federmoda Italia
 • Un Milano
 • Parah
 • MyPlant
 • Camera Italiana Cumparator Moda
 • Confartigianato Biella

Unii dintre profesorii noștri profesioniști

 • Armando Pollini (Pollini Design)
 • Emiliano Rinaldi (regizor de artă La Perla)
 • Simona Polli (regia WHITE)
 • Flaminio Soncini (fondator al Asociației Cumpărătorilor)
 • Elena Salvaneschi (Director General al TheOne Milano, proprietar al IAFIL Spa)
 • Luca Zacco (coordonator de moda Versace)
 • Giovanni Cavagna (designer de moda Max Mara, Les Copains, Loro Piana, YEdition)
 • Stefano Anselmo (fondatorul Academiei Stefano Anselmo)
 • Maurizio Cinà (co-fondator al "Asociației Cumpărătorilor", fost dn Frankie Morello)
 • Lino Spina (producătorul de modele Senior, Prada, Genny, Celine)
 • Emidio Summonte (Designer de moda Versace accesorii)
 • Eugenio Gallavotti (director adjunct al ELLE)
 • Elisa Pestrichella (director adjunct IFDA, co-fondator al Laboratorului de Creație a Modelor)
 • Alice Lissoni (designerul principal Luciano Soprani, Allegri)
 • Ornella Rigoletti (producătorul de modele Senior Valentino, Armani, Ungaro, Richmond, Montana)
 • și multe altele.

Programe predate în:
Italiană
Engleză

Această școală oferă și:


IFDA Italian Fashion & Design Academy

Designerul este inima sistemului de moda, dar nu mai este doar creativul care desena un desen si o culori: talentul pur si simplu nu mai este suficient in zilele noastre ... [+]

Proiectați o colecție de capsule

O colecție de capsule este o mică colecție de articole de îmbrăcăminte limitate și usor interschimbabile.

Designerul este inima sistemului de moda, dar nu mai este doar creativul care desena un desen si o culori: talentul pur si simplu nu mai este suficient in zilele noastre pentru ca designerul nu numai ca creeaza haine, dar si stiluri de viata.

Unii dintre profesioniștii de modă implicați:

Luca Zacco (coordonator de moda Versace)Emiliano Rinaldi (regizor de artă La Perla)Simona Polli (regia WHITE)Maurizio Cinà (co-fondator al "Asociației Cumpărătorilor", fost dn Frankie Morello)Ornella Rigoletti (producătorul de modele Senior Valentino, Armani, Ungaro, Richmond, Montana)... [-]
Italia Milan
Septembrie 2019
Engleză,Italiană
La zi
10 luni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
IFDA Italian Fashion & Design Academy

Programul anual de design al pantofilor își propune să antreneze tineri profesioniști care pot produce orice tip de încălțăminte, dezvoltând diferite baze pentru realizar ... [+]

Programul anual de proiectare a pantofilor își propune să antreneze tinerii profesioniști care pot produce orice tip de încălțăminte, dezvoltând diferite baze pentru realizarea perfectă.

Un designer de pantofi învață cum să proiecteze și să creeze orice tip de încălțăminte în legătură cu tendințele, cunoscând în profunzime materialele folosite și componentele acestora, fiind capabil să lucreze ca creator al unei linii originale, ca colaborator al unui stilist sau în domeniul afacerilor, ca consultant creativ sau direct în prototipurile de laborator.

Relația directă pe care IFDA o are cu cele mai importante companii de calitate din domeniu (de la birouri de stil la marci mari, de la laboratoare la companii care furnizează materiale și componente) garantează o pregătire concretă și tangibilă.... [-]

Italia Milan
Septembrie 2019
Engleză,Italiană
La zi
8 luni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
IFDA Italian Fashion & Design Academy

Cursul Fashion Stylist are ca scop introducerea figurii profesionale a stilistului, analizarea aptitudinilor sale și a diferitelor activități. ... [+]

Cursul Fashion Stylist are ca scop introducerea figurii profesionale a stilistului, analizarea aptitudinilor sale și a diferitelor activități.

Cursul se va baza pe lecții teoretice în care regulile nescrise care articulează relațiile cu birourile de presă, agențiile de fotografie etc. vor fi aprofundate.

O parte extrem de importantă a cursului este unul dintre seminariile cu profesioniști, ceea ce va permite studenților să aibă contact direct cu realitățile de lucru internaționale.

O relație specială pe care IFDA o are cu revistele precum ELLE, Glamour, Marie Claire, Cosmopolitan, VOGUE etc. permite atât vizite, cât și seminarii direct cu mari exponenți ai modei și comunicării.... [-]

Italia Milan
Octombrie 2019
Engleză,Italiană
La zi
8 luni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
IFDA Italian Fashion & Design Academy

Sistemul de modă nu este alcătuit numai din oameni creativi, ci mai ales din manageri de experți care transformă creativitatea altora într-o afacere reală. ... [+]

Sistemul de modă nu este alcătuit numai din oameni creativi, ci mai ales din manageri de experți care transformă creativitatea altora într-o afacere reală.

Marketingul și gestionarea variabilelor de produse, a prețurilor, a distribuției și a comunicării permit companiilor din sectorul modă să obțină o poziție competitivă, să o administreze și să știe cum să o optimizeze.

Cursul este dedicat tuturor celor care doresc să dobândească abilități specifice în calitate de manager al sistemului de modă, cu conștientizare și competență în domenii profesionale specifice prin experiențe practice ghidate și studiul disciplinelor tehnice. O atenție deosebită este acordată evoluției piețelor și a limbii, pentru a asigura pregătirea adecvată pentru includerea în orice companie din industria modei.... [-]

Italia Milan
Ianuarie 2020
Engleză,Italiană
La zi
8 luni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
IFDA Italian Fashion & Design Academy

Cursul Fashion Buyer, condus de experți de modă și cumpărători de modă, oferă o interacțiune directă cu lumea modei și distribuția acesteia. ... [+]

Cursul Fashion Buyer , condus de experți de modă și cumpărători de modă, oferă o interacțiune directă cu lumea modei și distribuția acesteia.

Unii dintre profesioniștii de modă implicați:

Flaminio Soncini (fondator al Asociației Cumpărătorilor)Maurizio Cinà (co-fondator al "Asociației Cumpărătorilor", fost dn Frankie Morello)Salonul ZappieriRinascente MilanoLuisa ViaRoma

Obiectivele cursului

Cursul Fashion Buyer își propune să antreneze tineri profesioniști în domeniul modei și să pregătească cumpărătorii și vânzătorii care pot lucra cu birouri, magazine și showroom-uri în general.

Program de curs... [-]
Italia Milan
Septembrie 2019
Engleză,Italiană
Part time
3 luni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

Flow

John Richmond meets IFDA students

Welcome to IFDA