Citește Descrierea Oficială

Despre IUA

Iceland University of the Arts este o instituție autonomă care oferă studii superioare în domeniul artelor plastice, teatrului, dansului, muzicii, designului, arhitecturii și educației artistice.97834_97705_DSCF7410.JPG

Rolul și obiectivele

Rolul Iceland University of the Arts este de a încuraja gândirea progresivă în domeniul artelor și de a stimula inovația și dezvoltarea în diferite domenii. IUA oferă educație în domeniul artelor la nivel universitar și oferă atât cunoștințe, cât și profesionalism în domeniul artelor societății islandeze. Ea funcționează într-un mediu global și se măsoară împotriva academiilor care excelează în educația artistică în țările vecine.

Trei valori principale ghidează focalizarea și direcția IUA în toate activitățile sale:

  • Curiozitate
  • Înţelegere
  • Curaj

Curiozitatea ne solicită să punem întrebări și să căutăm noi abordări, soluții și răspunsuri. Discutăm aceste răspunsuri și ne străduim să înțelegem ce ne este străin. Prin înțelegere și instruire, dezvoltăm talentele și abilitățile de care avem nevoie. În acest fel, ne întărim curajul de a urmări convingerile noastre și viziunea noastră artistică.

Cooperare

Iceland University of the Arts pune accentul pe intensificarea cooperării cu alte instituții de învățământ superior din țară și cu diverse alte instituții și întreprinderi. Printre partenerii săi se numără: Universitatea Islanda, Universitatea Reykjavík, Universitatea Agricolă din Islanda, Universitatea Bifröst, Muzeul de Artă din Reykjavík, Galeria Națională a Islandei, Muzeul de Artă Conditivă, Școala de muzică Ísafjördur, Centrul Cultural Skaftfell, Simfonia Islandei Orchestra, Opera din Islanda, Salur Music Hall, Caput, Teatrul orașului Reykjavík, Teatrul Național, Teatrul Akureyri, Compania de dans din Islanda, Festivalul Artelor din Reykjavík și Serviciul național de difuzare a emisiunilor din Islanda, RÚV.

Iceland University of the Arts este un participant activ la cooperarea internațională. AIE a încheiat acorduri bilaterale cu aproximativ 120 de instituții de învățământ superior din Europa prin intermediul programului Erasmus. În cadrul Universității NordPlus, Universitatea colaborează cu aproximativ 90 de facultăți de artă din domeniul nordic și baltic. Se fac pregătiri pentru cooperarea cu școlile de artă din Asia, inclusiv China, Japonia și Thailanda. Prin urmare, studenții pot completa o parte din studiile lor în străinătate. În general, un schimb de studenți durează un semestru. Un număr mare de studenți străini studiază de asemenea la Iceland University of the Arts , iar numeroși profesori străini invitați învață la Universitatea pentru perioade mai lungi sau mai scurte.

administrare

Iceland University of the Arts este o instituție autonomă care oferă studii superioare în domeniul artelor plastice, teatrului, dansului, muzicii, designului, arhitecturii și educației artistice. Operațiunile din cadrul IUA sunt de trei ori: un management executiv comun, departamentele universității și diviziunea / administrația comună.

Comitetul IUA este cel mai înalt organism decizional și supraveghează toate problemele legate de operațiunile generale de școală. Acesta servește pentru a proteja interesele AUA și pentru a se asigura că funcționează în conformitate cu obiectivele stabilite. Consiliul de administrație este responsabil cu administrarea, finanțele și proprietatea instituției, determină taxele de școlarizare și numește rectorul.

Rectorul acționează în numele consiliului pentru a desfășura operațiunile și administrarea IUA și deține responsabilitatea finală. Rectorul are rolul de a se asigura că practicile se desfășoară în conformitate cu rolurile, obiectivele și standardele stabilite de universitate, în special în ceea ce privește curriculumul și instruirea. Rectorul prezidează ședințele Consiliului de conducere al IUA și Consiliului Academic și face apel la reuniunea Forumului Academiei. Rectorul acționează și ca purtător de cuvânt al IUA.

Consiliul de conducere este un forum colaborativ pentru personalul executiv al IUA. Consiliul discută aspecte de interes comun pentru departamente și divizii de sprijin și sprijină rectorul în operațiunile zilnice ale instituției.

Consiliul Academic este un forum colaborativ pentru administratori, instructori și studenți la IUA. Consiliul discută standardele profesionale ale universității, calitatea și performanța activității sale și sprijină rectorul și conducerea în luarea deciziilor în materie academică.

Forumul IUA este un loc deschis pentru discutarea problemelor profesionale din cadrul IUA, precum și a politicii academice. Rectorul și consiliul de administrație își pot solicita opinia cu privire la toate aspectele legate de funcționarea și dezvoltarea școlii. Forumul IUA se organizează cel puțin o dată pe an.

Programe predate în:
  • Engleză
  • Islandez

Această școală oferă și:

Cursuri Executive

Iceland University of the Arts

Masterul muzicii pentru audiențe noi și practici inovatoare oferă viitorilor muzicieni profesioniști cunoștințele și abilitățile necesare pentru a deveni practicanți flex ... [+]

Masterul muzicii pentru audiențe noi și practici inovatoare oferă viitorilor muzicieni profesioniști cunoștințele și abilitățile necesare pentru a deveni practicanți flexibili din punct de vedere artistic capabili să se adapteze la o gamă largă de contexte societale.

Programul vizează studenții cu abilități de performanță la nivel înalt interesați de a atrage noi audiții, învățând să dezvolte și să conducă proiecte creative în diverse domenii artistice, comunitare și intersectoriale. Ca rezultat, își vor dezvolta abilitățile de conducere și practica colaborativă într-o varietate de contexte artistice și sociale.

Master este un program de colaborare oferit de mai multe instituții de învățământ superior din țările din Europa. Elevii se adresează uneia dintre instituțiile participante ca instituție gazdă, care va acorda, de asemenea, diplomă. Aceștia pot alege să participe la studii la una dintre celelalte instituții sau prin alte mijloace de schimb convenite de program, în funcție de nevoia și domeniul lor de practică.... [-]

Islanda Reykjavík
Contactează şcoala
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

MA

Iceland University of the Arts

Programul de masterat în compoziția muzicală oferă studenților mijloacele de a-și stabili și dezvolta aria de specialitate ca compozitor. Se pune accentul pe a permite el ... [+]

Programul de masterat în compoziția muzicală oferă studenților mijloacele de a-și stabili și dezvolta aria de specialitate ca compozitor. Se pune accentul pe a permite elevului să exploreze, să-și consolideze și să-și dezvolte abordarea compozițională personală.

În plus față de subiectul principal, studentul poate personaliza programul de studiu. Elevii pot alege din diferite module din muzicologie, teoria muzicii, electroacustica, instrumentare / orchestrație și studii interdisciplinare pentru a-și susține aria de interes. Cu scopul de a dezvolta abilitățile profesionale ale elevului, elevul poate alege și din module în spirit antreprenorial și management de proiect.... [-]

Islanda Reykjavík
Contactează şcoala
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Iceland University of the Arts

MA Design: Explorări ... [+]

MA Design: Explorări

Pentru a traduce această viziune personală, programul de proiectare MA vă solicită să materializați și să manifestați posibilele realități prin intermediul mijloacelor media relevante: de exemplu, puteți dezvolta un concept pentru industrie, puteți propune o nouă experiență senzorială sau puteți crea un scenariu fictiv pentru o realitate viitoare. Folosind atât strategii de design reale cât și ficționale, lucrăm pentru a construi conștiința etică, a forma dialoguri pentru a se angaja în cultura contemporană.

Veți avea acces la o gamă largă de facilități media și media. Prin intermediul programului, veți dezvolta propriul proces de lucru printr-o serie de vizite, întâlniri cu experți, ateliere de explorare și colaborări. Veți participa la publicații și expoziții și veți dezvolta platforme online pentru medierea proiectelor dvs.... [-]

Islanda Reykjavík
Contactează şcoala
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Iceland University of the Arts

Programul de masterat internațional de la Academia de Arte din Islanda susține practica individuală și progresivă a artei. Se pune accentul pe practica și cercetarea arte ... [+]

Programul de masterat internațional de la Academia de Arte din Islanda susține practica individuală și progresivă a artei. Se pune accentul pe practica și cercetarea artei, în vederea consolidării înțelegerii complexității contextelor de artă contemporană. Căutăm flexibilitate și specializare în materiale și metode care vă solicită să vă poziționați, să criticați și să provocați problemele și situațiile din domeniu.

Veți participa la o comunitate artistică și intelectuală dedicată artei contemporane și educației artistice. Veți fi plasați în orașul Reykjavik în apropierea unei scene de artă în creștere, dar vibrantă, într-o varietate de discipline de artă. Una dintre trăsăturile unice ale Academiei de Arte din Islanda este apropierea studenților față de alte discipline din artă. Colaborarea este încurajată în diferite discipline artistice, pe bază individuală, precum și prin ateliere și proiecte specifice.... [-]

Islanda Reykjavík
Contactează şcoala
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Iceland University of the Arts

Acest program de masterat de douăsprezece luni este un studiu bazat pe întrebări, care susține artiștii și profesioniștii din domeniul artelor care se ocupă de performanț ... [+]

Acest program de masterat de douăsprezece luni este un studiu bazat pe întrebări, care susține artiștii și profesioniștii din domeniul artelor care se ocupă de performanță să experimenteze și să se dezvolte ca practicanți și cercetători prin instruire riguroasă, ateliere extinse și întâlniri cu artiști, gânditori și curatori de renume din întreaga lume - precum schimbul intensiv de tip peer-to-peer.

Timp de trei semestre, artiștii intră într-un mediu orientat spre extinderea și aprofundarea propriilor practici - precum și capacitatea lor de a genera discurs în jurul acestei practici.

Programul de master adoptă fiecare practică a artistului înscris ca punct de plecare al studiului și, ca atare, este de așteptat ca fiecare artist care studiază să intre în curs cu un proiect de performanță pe care doresc să-l dezvolte și să-l realizeze pe parcursul celor 12 luni. Acest proiect ar trebui să fie specific intereselor, întrebărilor și preocupărilor sale ca artist - și să se bazeze pe practica lor artistică preexistentă.... [-]

Islanda Reykjavík
Contactează şcoala
Engleză
La zi
3 semestre
Campus
Citiți mai multe în limba engleză