Mater Dei Institute of Education

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Mater Dei Institutul de Educație este o fundație de Arhiepiscopia Dublin, un colegiu de Dublin City University și o instituție de învățământ superior desemnate în temeiul Autoritatea de învățământ superior. Institutul a fost înființat în 1966 ca un al treilea nivel, Colegiul Catolic de Educație specializată în formarea academică și profesională a educatorilor religioase și profesori pentru școlile post-primare din Irlanda. Arhiepiscopul catolic de Dublin Roman este Patron al Institutului. În 1999, Institutul a devenit un Colegiul de Dublin City University. În contextul legătură cu Universitatea, planul strategic al institutului - Religia, Educație și Arte: predare și învățare într-o Irlanda Modificarea 2003-2008 a fost lansat de o Taoiseach, Bertie Ahern TD dl.

Institutul este distinctiv la adoptarea sa a modelului concurent de formare a cadrelor didactice. De-a lungul multor ani Institutul a dezvoltat mai multe programe de studii postuniversitare pentru a spori contribuția sa la școală, îngrijire pastorală și Chaplaincy. În anii de la înființarea sa Institutul a avut o influență importantă și pozitivă asupra dezvoltării învățământului irlandez - în primul rând, deși nu exclusiv, în domeniul educației religioase - în ceea ce privește sale în curs de lucru al formării cadrelor didactice, foarte semnificativ Contribuția de absolvenții săi și de cercetare și publicațiile personalului său. Mater Dei Institutul a răspuns la nevoile în schimbare ale sectorului de învățământ de pionierat pregătirea profesională a capelani școlare. Implicarea sa în acest domeniu a condus la dezvoltarea de formare profesională pentru alte forme de îngrijire pastorală. Mai mult decât atât, conștientizarea sa a schimbărilor enorme care au avut loc în societatea irlandeză în ultimii 30 de ani a determinat Institutul de a promova reflecție critică și de cercetare pe teme de "Religie și educație" și "Religie și Cultură". Institutul, prin legătura sa cu Dublin City University, poate acorda, de asemenea, AM și doctorat pentru cercetare.

Institutul este mândru de contribuția sa la profesia didactică irlandez in ultimii treizeci și cinci ani și este un partener dispus în încercarea de a menține și de a spori calitatea formării cadrelor didactice. Într-un moment de dificultate pentru profesia, atât la nivel național și internațional, Institutul se angajează din nou la educația profesorilor valoarea adăugată în ceea ce privește recrutarea, formarea profesională, inducerea și în carieră a profesorilor. Aceasta intenționează să formeze profesori care sunt de sine-stătătoare, critic conștient și sa angajat la imbunatatirea calitatii vreodată atât în ​​predarea și învățarea în învățământul de nivel secundar din Irlanda.

În ultimii ani, Institutul a dezvoltat domeniul de studii irlandeze în programul său de BA. Studiul relației de identitate religioasă și culturală este deosebit de adecvat în contextul irlandez. Speranța de reconciliere exprimată în Acordul din Vinerea are nevoie de fundații intelectuale și analitice. Acest program de studii va produce absolvenți care pot contribui la obiectivul național de reînnoire identitate irlandeze prin intermediul unui dialog care este îmbogățită de literatura irlandeza, de istorie și religie. Analiza atentă a acestor intelectual domenii ar trebui să randament o înțelegere bazată pe respect și toleranță diferență. Combinația de Studii Religioase și Studii irlandeze este deosebit de adecvat. În câteva țări a influența religiei fost atât de extins ca în Irlanda. Atât pentru bine și pentru bolnavi, conștiința religioasă a pătruns mintea irlandezilor atât acasă, cât și în diaspora. Acest grad va oferi absolvenți perspective în interfața de religie și societate.

În nostru plan strategic reflectăm asupra a ceea ce înseamnă să fii un colegiu catolic într-o lume în schimbare. "Mater Dei Institutul afirmă poziția sa unică în calitate de mediator între irlandez catolicism și cultură irlandeză, mai degrabă decât pur și simplu îmbrățișând cele mai noi tendinte ale societății, indiferent dacă acestea sunt conduse de piață sau ideologic. Institutul este un important sit unde creștinismul poate negocia în mod deschis, cu o multitudine de alte culturi, atitudini și sisteme de credință și nici credință, iar susține necesitatea acestei negocieri prin invitarea oameni de toate convingerile de a participa la ea. "Sper că acest lucru Site vă va oferi o aroma a diferitelor aspecte ale vieții Institutului.

Andrew G. McGrady Director

Locații

Dublin

Mater Dei Institute of Education

Address
Mater Dei Institute of Education,
Clonliffe Road,
Dublin 3, Ireland

Dublin, Jud. Dublin, Irlanda
Număr de telefon
+353 1 808 6500