Dun Laoghaire Institute of Art, Design and Technology [IADT]

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Dun Laoghaire Institutul de Arta, Design & Technology (IADT) a fost înființată ca o instituție autonomă de învățământ superior în cadrul Institutului de Tehnologie sector la 1 aprilie 1997. În acea zi, Dun Laoghaire Colegiul de Arta si Design, cu cele 450 de studenți, a fost încorporată în noul institut și-a dezvoltat de atunci ca școala noastră de Arte Creative. Două școli au fost stabilite ab-initio. Scoala de Tehnologii Creative și Școala de Afaceri si umanistica înscris primele studenți în octombrie 1998. În 2012, cele trei școli academice au fost amgimated în două facultăți: Facultatea de Enterprise și Științe Umane și Facultatea de Film, Artă și Tehnologie Creative. Astăzi, IADT are 2.300 de studenți full-time, 800 de studenți part-time și este setat să crească la 3.000 de locuri + full-time. IADT-a construit o reputatie internationala in creative, culturale și digitale sectorul mass-media și este, de asemenea, un partener de învățământ și întreprinderi evaluate în Dun Laoghaire / Rathdown și mai larg Dublin și Coasta de Est regiune.

IADT - origini

Originile Laoghaire Dun Colegiul de Artă și Design pot fi urmărite la un răspuns de la ceea ce a fost atunci intitulat Borough of Dun Laoghaire profesională Comitetul pentru Educație (VEC), la o necesitate locala a abandonului școlar pentru un curs de portofoliu să se pregătească pentru intrarea în colegii de arta si design. Din acest început modest al Colegiului a crescut în reputație pentru a deveni unul dintre artă, de proiectare și de film de conducere școli din țară. Un curs de pre-diploma de un an în artă și design a fost înființat în cadrul Institutului Tehnic din Dun Laoghaire la sfârșitul anilor 1960 și a fost dezvoltat pentru a deveni primul curs fundație de artă în Irlanda.

În 1970-1971 Dun Laoghaire VEC acordat permisiunea pentru un curs mai mult de trei ani, ceea ce duce la o Diploma în Artă și Design.

În august 1979, ministrul Educației a fost de acord pentru a stabili "Dun Laoghaire Colegiul de Artă și Design" [DLCAD] ca o entitate separată de la 1 septembrie 1979. Pe data de 1 august 1980, ministrul Educației a emis un ordin de desemnare a "Dun Laoghaire Colegiul de Artă și Design", ca o instituție CAEN recunoscut. VEC a întreprins un plan de dezvoltare pentru a îmbunătăți facilitățile prevăzute pentru studenții de la școală și o clădire de la York Road a devenit disponibil din ianuarie 1981. Începând cu 1 octombrie 1981, cu, un Principal a fost numit la școală.

Într-o dezvoltare separată, Departamentul de Educație dobândit Christian Brothers 'seminar în Carriglea Park în 1982, pe învățarea de Fratii Crestini "intenția de a vinde proprietatea și consolida activitățile lor în Marino. Este interesant de remarcat faptul că prețul de achiziție pentru campusul în 1982 a fost de 2 milioane de lire sterline! Departamentul de Educație a fost în considerare posibilitatea de a stabili un "Colegiul Tehnic regională" pe site-ul - pentru mai multe motive, acest lucru nu a devenit o realitate până în 1997. Cu toate acestea, cu terenuri și clădiri de învățământ vacante la Carriglea, posibilitatea de a apărut pentru a răspunde nevoilor urgente de cazare de DLCAD și aranjamente au fost făcute cu VEC pentru a permite colegiu pentru a localiza din orașul Dun Laoghaire la campusul Carriglea.

Sesiunea academic de 1983-1984 a văzut renovarea extensivă a clădirilor campus în curs de pregătire pentru a muta de la Colegiul de Artă și Design. Această oportunitate a fost preluat cu entuziasm de către personalul în consultare cu echipa de design și un colegiu bine-concepute, funcționale și echipate în mod corespunzător a luat forma pe campus, inclusiv studiouri, ateliere de lucru și birouri. Noi cursuri de nivel de la al treilea Certificat National, National Diploma si nivelurile de ieri au fost proiectate, validate de CAEN, și puse în aplicare. În timp ce numărul de studenți a crescut progresiv, nu a fost pana la o septembrie 1988 că structura de personal a colegiului a fost îmbunătățită pentru a reflecta statutul de al treilea nivel al personalului. Colegiul a crescut progresiv și prin 1997 a avut 450 de studenți înscriși.

IADT - unitate în Institutele de sectorul tehnologiei în 1997

Înființarea Dun Laoghaire Institutul de Artă, design și tehnologie în temeiul actelor RTC pe o aprilie 1997 a realizat ambiția lung a avut loc de Dun Laoghaire VEC, personalul de DLCAD și comunității mai largi pentru a crea un colegiu al treilea nivel cu drepturi depline cu sediul în Dun Laoghaire. Un grup de lucru a finalizat planificarea și stabilit IADT cu o viziune că noul colegiu va crește fundamentul stabilit și reputația în artă, design și mass-media prin intermediul unor noi discipline, îmbrățișând umaniste, tehnologie și de afaceri. Acest lucru a fost recunoscut în plus în numirea unic al colegiului și integrarea de artă, design și tehnologie în numele și misiunea.

Campusul a crescut semnificativ în perioada de după 1997, cu adăugarea a clădirii Atrium [1998], Carriglea Building [2002], Mediacube [Digital Media incubare Centre] în 2007, backlot [2012] și Școala Națională de Film de construcție [ 2013]. Numărul de studenți a crescut de la 450 la 2300, cu o creștere în continuare a 3.000 + elevilor și un program de continuare clădire planificată.

Locații

Dublin

Address
Kill Avenue
Dun Laoghaire
South County Dublin

NL3-07-WK7 Dublin, Jud. Dublin, Irlanda