Srishti Institute of Art, Design and Technology

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Cine suntem noi

Institutul de Artă, Design și Tehnologie Srishti este o instituție non-rezidențială înființată în 1996 de către Ujwal Trust cu scopul de a oferi educație de artă și design într-un mediu de creativitate pentru a maximiza potențialul individului. Ujwal Trust administrează, de asemenea, instituția sora a lui Srishti , prestigioasa școală internațională Mallya Aditi .

Promisiunea noastra

"Competența creativă - înaintea curbei"

Cu peste două decenii de construire a comunităților de practică vibrante și rezistente, Srishti a dezvoltat o abordare multidimensională distinctă a dezvoltării capabilităților și se angajează să construiască competențe creative înainte de curbă.

Momentul creativ

Recunoașterea faptului că trăim într-o lume care devine din ce în ce mai conectată, conectată și interdependentă și, prin urmare, mai complexă până în prezent, are implicații semnificative asupra modului în care intervenim pentru a produce rezultate mai bune pentru toți, astăzi și durabil și durabil în viitor.

Acum există o recunoaștere mai mare a nevoii de a schimba metodele noastre și că trebuie să fie integrate, colaborative și transformative. Împreună, aceste capacități vor avea un impact creativ asupra unei game mai largi de oportunități de transformare a societății într-o manieră sistemică, multidisciplinară, condusă de valori durabile bazate pe om și exploatând pe deplin potențialul interdisciplinar al artei, designului și tehnologiei în inovatoare moduri, în cele din urmă împuternicirea societății de a realiza un viitor mai bun.

În mod colectiv și individual, de la practicieni la nivel de bază la profesioniști care lucrează și practicieni avansați, suntem implicați în realizarea unui impact creativ. Această imagine a unei lumi în care impactul creativ este practicat pe scară largă prevede un practician individual creativ care se dezvoltă într-un astfel de mediu ca o schimbare proactivă și factor de impact, având un portofoliu transferabil de capabilități care să permită o performanță eficientă în întreaga gamă de circumstanțe inevitabil - în esență, un individ înaintea curbei.

Misiune

Misiunea lui Srishti este de a influența creativ ecosistemele și de a construi noi ecosisteme care produc competențe creative înainte de curbă.

Spre această misiune, instituția își încredințează rolul de a produce capabilități prin programele sale profesionale, vocaționale și de cercetare.

Această misiune presupune o înțelegere profundă a naturii complexe a lumilor conectate pe care le locuim și care include:

 • Crearea unui viitor mai bun pentru toți
 • Permițând o competență creativă omniprezentă, cu încredere în abordarea provocărilor serioase și semnificative
 • Împuternicirea oamenilor să conducă rezultatele transformării
 • Deschiderea unor noi viziuni - sesizarea, rezolvarea și modelarea oportunităților de transformare
 • Concentrându-se pe rezultate înrădăcinate în India / lumi emergente
 • Stimularea și cultivarea ecosistemelor vibrante autonome prin platforme deschise de co-creare

valori

Credem că pot fi create mâine mai bune pentru toți membrii societății prin practicile de creare a impactului creativ.

Valorile ghidante care informează toate aspectele activității noastre sunt:

 • Să susțină o credință puternică în justiția socială și echitatea
 • A realiza societăți deschise, inclusive, împuternicite și democratice
 • Pentru a contesta ipotezele, descoperiți oportunități ascunse, împingeți limitele și dezvoltați o mentalitate proactiv activistă
 • Pentru a acționa într-o manieră ecologică și durabilă
 • Să recunoască provocările contemporane și să rămână relevante din punct de vedere contextual (în India și în sudul globului)
 • A anticipa nevoile și oportunitățile emergente și a fi informat în viitor
 • Să fii critic, optimist și pozitiv
 • Dezvoltarea unei conștiințe extinse și a dezvoltării holistice a persoanei

Dimensiuni de excelență

Promisiunea lui Srishti de a crea competențe înaintea curbei se realizează prin șapte dimensiuni de bază ale practicii. Fiecare dintre aceste dimensiuni a asociat cu el concepții și credințe unice asupra lumii, care au condus la practicarea unor concepte care deosebesc Srishti de alte instituții de învățământ superior din acest domeniu:

 1. Pentru a înțelege profund impactul creativ prin practică reală
 2. Să depună eforturi constante pentru a genera noi cunoștințe despre cum să producă capacități și învățarea elevilor
 3. Pentru a dezvolta abordări pedagogice de ultimă generație care sunt adecvate nevoilor profesiilor creative
 4. Dezvoltarea de produse și servicii inovatoare, care nu numai că răspund nevoilor curente, ci și sunt concepute pentru a anticipa viitorul
 5. Pentru a oferi experiențe de învățare remarcabile și inovatoare pe tot parcursul programului elevului
 6. Să se concentreze asupra sănătății și bunăstării și asupra creșterii sinelui interior printr-o etică de îngrijire
 7. Pentru a fi operațional excelent prin cele mai bune practici inovatoare și standarde de calitate

Unice pentru Srishti, aceste dimensiuni de bază ale excelenței contribuie la capacitatea noastră de a îndeplini promisiunea de a construi competențe creative care sunt înaintea curbei.

Programe

Programele noastre academice reflectă amploarea viziunii noastre. Suntem dedicați alimentării întregului spectru și ecosistemului capabilităților. Programele noastre oferă oportunități de a face un impact creativ la diferite nivele de practică prin intermediul capacităților dezvoltate în domeniile dreptului, mediului și politicilor, artei și științelor media, educației și dezvoltării, afacerilor și umaniste.

Procesul de creare a impactului creativ este interdisciplinar și se bazează pe disciplinele artei, designului și tehnologiei sintetic. Perspectivele convenționale pentru elaborarea de simțuri, formarea de probleme și imaginarea sunt completate de noi metode și abordări care sunt informate prin intersecțiile dintre artă, design și tehnologie.

Matricea formativă a lui Srishti de artă cu înaltă calificare

Locații

Bengaluru

Srishti Institute of Art, Design and Technology

Programe

Această școală oferă și: