Srishti Institute of Art, Design and Technology

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Cine suntem noi

Institutul de Artă, Design și Tehnologie Srishti este o instituție non-rezidențială înființată în 1996 de către Ujwal Trust cu scopul de a oferi educație de artă și design într-un mediu de creativitate pentru a maximiza potențialul individului. Ujwal Trust administrează, de asemenea, instituția sora a lui Srishti , prestigioasa școală internațională Mallya Aditi .

Promisiunea noastra

"Competența creativă - înaintea curbei"

Cu peste două decenii de construire a comunităților de practică vibrante și rezistente, Srishti a dezvoltat o abordare multidimensională distinctă a dezvoltării capabilităților și se angajează să construiască competențe creative înainte de curbă.

Momentul creativ

Recunoașterea faptului că trăim într-o lume care devine din ce în ce mai conectată, conectată și interdependentă și, prin urmare, mai complexă până în prezent, are implicații semnificative asupra modului în care intervenim pentru a produce rezultate mai bune pentru toți, astăzi și durabil și durabil în viitor.

Acum există o recunoaștere mai mare a nevoii de a schimba metodele noastre și că trebuie să fie integrate, colaborative și transformative. Împreună, aceste capacități vor avea un impact creativ asupra unei game mai largi de oportunități de transformare a societății într-o manieră sistemică, multidisciplinară, condusă de valori durabile bazate pe om și exploatând pe deplin potențialul interdisciplinar al artei, designului și tehnologiei în inovatoare moduri, în cele din urmă împuternicirea societății de a realiza un viitor mai bun.

În mod colectiv și individual, de la practicieni la nivel de bază la profesioniști care lucrează și practicieni avansați, suntem implicați în realizarea unui impact creativ. Această imagine a unei lumi în care impactul creativ este practicat pe scară largă prevede un practician individual creativ care se dezvoltă într-un astfel de mediu ca o schimbare proactivă și factor de impact, având un portofoliu transferabil de capabilități care să permită o performanță eficientă în întreaga gamă de circumstanțe inevitabil - în esență, un individ înaintea curbei.

Misiune

Misiunea lui Srishti este de a influența creativ ecosistemele și de a construi noi ecosisteme care produc competențe creative înainte de curbă.

Spre această misiune, instituția își încredințează rolul de a produce capabilități prin programele sale profesionale, vocaționale și de cercetare.

Această misiune presupune o înțelegere profundă a naturii complexe a lumilor conectate pe care le locuim și care include:

 • Crearea unui viitor mai bun pentru toți
 • Permițând o competență creativă omniprezentă, cu încredere în abordarea provocărilor serioase și semnificative
 • Împuternicirea oamenilor să conducă rezultatele transformării
 • Deschiderea unor noi viziuni - sesizarea, rezolvarea și modelarea oportunităților de transformare
 • Concentrându-se pe rezultate înrădăcinate în India / lumi emergente
 • Stimularea și cultivarea ecosistemelor vibrante autonome prin platforme deschise de co-creare

valori

Credem că pot fi create mâine mai bune pentru toți membrii societății prin practicile de creare a impactului creativ.

Valorile ghidante care informează toate aspectele activității noastre sunt:

 • Să susțină o credință puternică în justiția socială și echitatea
 • A realiza societăți deschise, inclusive, împuternicite și democratice
 • Pentru a contesta ipotezele, descoperiți oportunități ascunse, împingeți limitele și dezvoltați o mentalitate proactiv activistă
 • Pentru a acționa într-o manieră ecologică și durabilă
 • Să recunoască provocările contemporane și să rămână relevante din punct de vedere contextual (în India și în sudul globului)
 • A anticipa nevoile și oportunitățile emergente și a fi informat în viitor
 • Să fii critic, optimist și pozitiv
 • Dezvoltarea unei conștiințe extinse și a dezvoltării holistice a persoanei

Dimensiuni de excelență

Promisiunea lui Srishti de a crea competențe înaintea curbei se realizează prin șapte dimensiuni de bază ale practicii. Fiecare dintre aceste dimensiuni a asociat cu el concepții și credințe unice asupra lumii, care au condus la practicarea unor concepte care deosebesc Srishti de alte instituții de învățământ superior din acest domeniu:

 1. Pentru a înțelege profund impactul creativ prin practică reală
 2. Să depună eforturi constante pentru a genera noi cunoștințe despre cum să producă capacități și învățarea elevilor
 3. Pentru a dezvolta abordări pedagogice de ultimă generație care sunt adecvate nevoilor profesiilor creative
 4. Dezvoltarea de produse și servicii inovatoare, care nu numai că răspund nevoilor curente, ci și sunt concepute pentru a anticipa viitorul
 5. Pentru a oferi experiențe de învățare remarcabile și inovatoare pe tot parcursul programului elevului
 6. Să se concentreze asupra sănătății și bunăstării și asupra creșterii sinelui interior printr-o etică de îngrijire
 7. Pentru a fi operațional excelent prin cele mai bune practici inovatoare și standarde de calitate

Unice pentru Srishti, aceste dimensiuni de bază ale excelenței contribuie la capacitatea noastră de a îndeplini promisiunea de a construi competențe creative care sunt înaintea curbei.

Programe

Programele noastre academice reflectă amploarea viziunii noastre. Suntem dedicați alimentării întregului spectru și ecosistemului capabilităților. Programele noastre oferă oportunități de a face un impact creativ la diferite nivele de practică prin intermediul capacităților dezvoltate în domeniile dreptului, mediului și politicilor, artei și științelor media, educației și dezvoltării, afacerilor și umaniste.

Procesul de creare a impactului creativ este interdisciplinar și se bazează pe disciplinele artei, designului și tehnologiei sintetic. Perspectivele convenționale pentru elaborarea de simțuri, formarea de probleme și imaginarea sunt completate de noi metode și abordări care sunt informate prin intersecțiile dintre artă, design și tehnologie.

Matricea formativă a lui Srishti de artă cu înaltă calificare

Această școală oferă programe în:
 • Engleză

Vedea MA-uri » Vezi programe de masterat » Vedea Diplome Postuniversitare »

Programe

Această școală oferă și:


MA în științele umaniste și noi: specializarea - tehnologie și schimbare

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2019 India Bengaluru

Ultimele decenii în India au fost caracterizate de transformări majore în economie, cultură, politică, mediu și tehnologii. Liberalizarea și revoluția IT au adus prosperitate economică anumitor categorii de populație pe fondul persistenței sărăciei acute, precum și a unor contestații serioase asupra naturii dezvoltării în țară. O mare parte din această schimbare a fost determinată de dezvoltarea și intervenția tehnologică, care, la fel ca majoritatea regiunilor sudice, sunt caracterizate atât de mașini de stat, cât și de mașini corporative, precum și de creativitate și improvizație indigene. [+]

MA în Tehnologie și Schimbare

Scopul este de a permite cercetătorilor și practicienilor potențiali să investigheze și să critice natura schimbării sociale, a tehnologiei și a dezvoltării în India, folosind o serie de perspective interdependente, creând un mediu intelectual interesant pentru cercetare.

Ultimele decenii în India au fost caracterizate de transformări majore în economie, cultură, politică, mediu și tehnologii. Liberalizarea și revoluția IT au adus prosperitate economică anumitor categorii de populație pe fondul persistenței sărăciei acute, precum și a unor contestații serioase asupra naturii dezvoltării în țară. O mare parte din această schimbare a fost determinată de dezvoltarea și intervenția tehnologică, care, la fel ca majoritatea regiunilor sudice, sunt caracterizate atât de mașini de stat, cât și de mașini corporative, precum și de creativitate și improvizație indigene. Natura unică a acestui peisaj necesită anchete specifice, contextual informate, care provoacă paradigme existente care modelează studiul acestor evoluții în Occident, folosind diverse metodologii și cadre teoretice elaborate din discipline precum:... [-]


M.Des. în proiectarea centrată pe om

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2019 India Bengaluru

Viziunea acestui program este de a crea designeri care vor explora empatic și vor aplica o înțelegere a comportamentului, contextului și tehnologiei umane în vederea creării de produse și servicii digitale care să sporească viața utilizatorului. Ei nu numai că, ceea ce David Kelly, IDEO spune, "au un vis care depășește ceea ce există, mai degrabă decât să fixeze ceea ce există", ci și să realizăm acest vis. [+]

M.Des. în proiectarea centrată pe om

Viziune

Designul centrat pe om (HCD), în general, este o abordare a rezolvării problemelor, păstrând în același timp preocupările oamenilor în centrul acesteia. Rezultatul abordării de rezolvare a problemelor ar putea fi fie un produs, un serviciu, un sistem sau un spațiu. HCD este din ce în ce mai folosită pentru a rezolva probleme complexe prin proiectarea de produse, servicii și sisteme digitale. Tehnologia digitală devine nucleul celor mai multe, dacă nu toate, aspecte ale experiențelor umane. Prin urmare, este esențial nu numai să se formeze tehnologia digitală în moduri care să fie în beneficiul fiecărei ființe umane, ci și să se întrebe în mod critic ipotezele inerente și limitările lor, urmărind în același timp o abordare de design centrată pe om. M.Des în HCD la Srishti promovează o cercetare independentă, autocritică, creativă și concentrată asupra experiențelor umane cu tehnologie digitală, atât existente cât și emergente. Această anchetă este condusă de activitatea de formare speculativă și critică cu materialul digital. Elevii își vor dezvolta propria practică unică a designului centrat pe om, de-a lungul intersecțiilor a trei căi. Și anume,... [-]


AMF în practica artei contemporane

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2019 India Bengaluru

Programul de artă contemporană la nivel de masterat pune accentul pe întâlnirea publicului - să fie în muzeu sau în piața publică, inițiată sau organizată de curatori - pentru a crea un cadru pentru o istorie individuală a practicii. Dialogurile cu facultatea Srishti, practicieni din întreaga lume, arhitecți, horticultoriști, oameni de știință, designeri și mai mult dezvoltă o platformă pentru construirea de practici și rețele de artă de-a lungul vieții. Efectuarea și gândirea critică sunt fundamentale pentru obiectivele programului. [+]

AMF în practica artei contemporane

Viziune

Contemporary Art Practice se schimbă dramatic.

Forța creatoare a artistului nu doar să producă artefacte, ci și să realizeze și să activeze, a lărgit oportunitatea ca artiștii să intre în diverse domenii. Artiștii reacționează la observațiile lumii în care trăim, traducând experiența în producția și intervențiile de artă. Îmbinarea genurilor și a materialelor media - de exemplu prin desen cu înregistrare sonoră sau prin arta video cu arta - creează noi contexte pentru practica de artă extinsă.

Programul de artă contemporană la nivel de masterat pune accentul pe întâlnirea publicului - să fie în muzeu sau în piața publică, inițiată sau organizată de curatori - pentru a crea un cadru pentru o istorie individuală de practică. Dialogurile cu facultatea Srishti, practicieni din întreaga lume, arhitecți, horticultoriști, oameni de știință, designeri și mai mult dezvoltă o platformă pentru construirea de practici și rețele de artă de-a lungul vieții. Efectuarea și gândirea critică sunt fundamentale pentru obiectivele programului.... [-]


AMF în practica artei contemporane: specializarea - practici artistice experimentale în domeniul media

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2019 India Bengaluru

Master în Arte Creative în Arte Media Experimentale (EMA) este un domeniu de practică artistică, dialog și anchetă care integrează artele, științele și tehnologia. Include experimentări teoretice și practice pentru a încuraja utilizarea experimentală a tehnologiilor, a mijloacelor de informare și a modalităților. Transdisciplinaritatea cursului încurajează colaborarea, inovația și abordările durabile pentru a exprima și a crea experiențe. [+]

AMF în practica artei contemporane: specializarea - practici experimentale în domeniul artelor mediaViziune

Specializarea Experimental Media Art (EMA) este un domeniu de practică artistică, dialog și anchetă care integrează artele, științele și tehnologia. Include experimentări teoretice și practice pentru a încuraja utilizarea experimentală a tehnologiilor, a mijloacelor de informare și a modalităților. Transdisciplinaritatea cursului încurajează colaborarea, inovația și abordările durabile pentru a exprima și a crea experiențe.

Programul este destinat practicanților de artă creativă interesați de o varietate de medii și modalități. În mod specific, programul invită studenți și practicieni interesați de explorarea aspectelor cognitive, vizuale, experimentale, științifice, interactive și narative ale științelor și tehnologiei.... [-]


M.Des. în Arte Informaționale și Practică în Designul Informațiilor

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2019 India Bengaluru

Cursul de Arte Informatice și Informatică de la Srishti va explora ideea că toate datele sunt narative. Informația este narativă, dar cu intenție. Povestirile îți construiesc identitatea, vindecă, informează, provoacă și sunt lucrurile din care fac parte viețile noastre. [+]

M.Des. în Arte Informaționale și Practică în Designul Informațiilor

Viziune

Noi păstrăm și transmitem cultura, limba și istoricul istoric, fie mit sau real, folosind puterea narațiunii. Povestiri sau povestiri care nu sunt doar orale și scrise, ci în artă, dans, muzică și dramă, care cuprind filosofia, istoria, politica, mediul și științele sociale.

Cursul de Cursuri de Arte Informatice și Informatică de la Srishti va explora ideea că toate datele sunt narative. Informația este narativă, dar cu intenție. Mediile de identitate și informații sunt legate intrinsec.

Povestirile îți construiesc identitatea, vindecă, informează, provoacă și sunt lucrurile din care fac parte viețile noastre. În timp ce vizualizarea, interpretarea și comunicarea datelor au fost în centrul atenției domeniului artelor și designului informațional din întreaga lume, la Săriști vom săturați mai profund dialogul cu etica, conflictele, politica, realitățile ascunse și dezbaterile din jurul datelor și informațiilor. Cum poate fi folosită arta, designul și tehnologia pentru a împinge limitele informației și a crea puncte de acțiune? Ce pot oferi practicile tradiționale din diferite culturi la interpretarea datelor contemporane? Unde se pot întâlni arta și știința pentru a activa cercetarea alternativă? Cum se antrenează la un sine reflexiv în relație cu lumea să fie un povestitor care minte diverse date pentru a ajunge la adevăruri mai profunde? Aceste și mai multe întrebări servesc ca o hartă de orientare pentru angajarea și crearea în cadrul acestui program. Acest curs este o încercare de a explora modul de dizolvare a percepțiilor bazate pe disciplină asupra datelor pentru a se implica în viața... [-]


M.Des. în artele industriale și practicile de proiectare

Campus Cu normă întreagă 2 - 3 anii July 2019 India Bengaluru

Facilităm designul și profesioniștii din domeniul artei viitorului, care pot lucra în mai multe contexte, pot face conexiuni complexe, pot conduce și gestiona schimbarea. Facilităm și încurajăm să lucrăm cu autonomie spre o poziție clară în sine, fie ca un antreprenor, fie ca lider de proiectare, fie ca un practicant independent de creație. [+]

M.Des. în artele industriale și practicile de proiectare

Viziune

Viitorul "cum, de ce și unde se fac lucrurile" se schimbă rapid, cu noi tehnologii și posibilități care apar în fiecare zi. Ce înseamnă acest lucru pentru designerul viitorului? Cum putem folosi puterea noilor tehnologii, împreună cu tradiția unică de a face noi, în India, să creeze o nouă limbă în design și artă?

Facilităm designul și profesioniștii din domeniul artei viitorului, care pot lucra în mai multe contexte, pot face conexiuni complexe, pot conduce și gestiona schimbarea. Facilităm și încurajăm să lucrăm cu autonomie spre o poziție clară în sine, fie ca un antreprenor, fie ca lider de proiectare, fie ca un practicant independent de creație.... [-]


M.Des. în calculul designului

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2019 India Bengaluru

Programul nostru facilitează designul și profesioniștii din domeniul artei din viitor, care pot lucra în mai multe contexte, pot face conexiuni complexe, pot conduce și gestiona schimbările. Facilităm și încurajăm să lucrăm cu autonomie spre o poziție clară în sine, fie ca un antreprenor, fie ca lider de proiectare, fie ca un practicant independent de creație. [+]

M.Des. în calculul designului

Viziune

Obiectele care "se comporta" și "comunică" s-au mutat rapid de pe tărâmul științei în casele, rafturile și buzunarele. Produsele nu mai sunt statice, dar sunt de așteptat să interacționeze, să informeze și să ghideze. În același sens, datele sunt acum disponibile în cantități mai mari decât cele imaginate în trecutul recent. Modelele trebuie văzute și transmise, adesea interactiv în timp real.

Facilităm designul și profesioniștii din domeniul artei viitorului, care pot lucra în mai multe contexte, pot face conexiuni complexe, pot conduce și gestiona schimbarea. Facilităm și încurajăm să lucrăm cu autonomie spre o poziție clară în sine, fie ca un antreprenor, fie ca lider de proiectare, fie ca un practicant independent de creație.... [-]


M.Des. în Designul Spațiului Public

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2019 India Bengaluru

Programul promovează designeri empatici și reflectorizanți capabili să se angajeze cu teoria și politica publică. Dezvoltă capacitatea de a trata complexitatea și de a naviga pe straturile de contexte fizice și non-fizice care definesc spațiile publice. Scopul este de a utiliza această înțelegere holistică a designului intervențiilor dinamice, incluzive și sensibile. [+]

M.Des. în Designul Spațiului Public

Studiu de acțiune participativă pentru gestionarea deșeurilor solide la Gubbi - Karnataka/>/>

Viziune

Spațiile publice sunt spații interioare și exterioare, precum și spații permanente și impermanente, pentru mișcare și trecere; întâlniri și schimburi; precum și divertisment și agrement. Aceste spații depășesc limitele fizice și în realitățile virtuale, sociale, culturale și emoționale. În India, unde tradiția și modernitatea coexistă în complexitatea stratificată, aceste spații includ străzi și trotuare; parcuri, maidane și bagaani; stații de cale ferată și stații de metrou; centre comerciale și bazare; expoziții, muzee și spații de galerii. Orașele indiene se confruntă cu lupta constantă de a proiecta, menține și îmbunătăți locuirea spațiilor publice și a calităților acestora, nu doar în zonele urbane, ci și în zonele periurbane. Un oraș reușit și viabil, prin urmare, trebuie să aibă o rețea de spații publice bine concepute și incluzive.... [-]


M.Des. în educația și comunicarea pământului

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2019 India Bengaluru

Acest curs este construit și livrat cu accent pe învățarea experiențială cu locurile alese care servesc ca laboratoare. Elevii dezvoltă un cadru contextual prin extragerea și extrapolarea din angajarea în timp real într-un loc specific, cu un context specific. În aceste situri, o explorare se referă la un angajament direct față de oameni și viața lor, flora și fauna locală și pământul însuși. [+]

M.Des. în educația și comunicarea pământului

Studenții la fața locului, Foto courtesy: Srishti Films/>/>

Viziune

Cursul de educație și comunicare a pământului de la Srishti îi încurajează pe elevi să se inspire din relațiile pe care le formează personal cu lumea naturală, ca un sistem complex de interdependență și coexistență în mijlocul supraviețuirii și susținerii. Observăm și cercetăm granițele poroase care leagă lumile umane și mai mult decât cele umane cu minuni și sărbători. Cele mai multe preocupări legate de mediu nu se încadrează perfect într-un singur sistem de cunoștințe disciplinare. Noi acordăm o valoare semnificativă soluționării problemelor interdisciplinare și transdisciplinare. Deși există multe viziuni asupra lumii și puncte de vedere controversate în domenii aliate care abordează problemele de mediu, în acest curs ne interesează în mod critic "a fi uman" și dacă este posibil să se realizeze o relație simbiotică cu lumea naturală care evoluează în jurul nostru. Vedem oamenii ca o specie alimentată de-a lungul secolelor de evoluție și a mediului, o piesă într-un puzzle complex complex și nu în partea de sus a lanțului alimentar sau la vârful puterii. Alegem să întrebăm - Ca o specie inteligentă, cum ne implicăm conștient cu lumea naturală care lucrează în jurul nostru? Putem crea relații simbiotice care sunt conduse de inteligența corpului în relațiile sale senzoriale cu viața?... [-]


M.Des. în inovația bazată pe design

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2019 India Bengaluru

Programul de inovație bazat pe design este conceput ca o alternativă mai bună în comparație cu un MBA și se axează pe implementarea practicilor de proiectare ca o capacitate de management care conduce inovarea și designul de model de afaceri în organizații. Este o abordare emergentă care determină competitivitatea globală printr-o înțelegere profundă a contextului și a ecosistemului. [+]

Viziune

Programul de inovație bazat pe design este conceput pentru a crea capabilități "manager-leader-doer" într-o persoană care poate implementa practici de proiectare pentru a stimula inovația și strategia de proiectare în organizații. Este o abordare emergentă care conduce competitivitatea globală printr- contextul și ecosistemul.

Dacă doriți să creați inovații pe care utilizatorii nu le așteptau și sunt atât de diferite de cele care domină piața, pe care oamenii le place în cele din urmă și care sunt pasionați de utilizare; Dacă doriți să creați soluții care nu sunt doar dorite, ci și viabile și responsabile, atunci programul Design-Led-Innovation este pentru dvs.... [-]


M.Des. în Planificarea Heritage, Planificare

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2019 India Bengaluru

Deschis pentru studenți în toate disciplinele de design, cursul urmărește să infuzeze o înțelegere profundă a patrimoniului cultural construit și intangibil și a mediului natural în design. Și îmbogățiți, interpretați, planificați și integrați locurile de patrimoniu cu un design sensibil și compatibil. Master of Design în Planificarea, Planificarea și Managementul Patrimoniului pregătește elevii cu abilități, cunoștințe și instrumente pentru a identifica, documenta, evalua, proteja, gestiona, interpreta patrimoniul cultural și natural. [+]

M.Des. în Planificarea Heritage, Planificare

Imagine care prezintă elemente semnificative de arhitectură și peisaje din Hoysala, documentate în timpul turului de studiu (Sursa: SUI-Srishti, Dr. Jyoti Hosagrahar)/>/>

Viziune

Acest program este unul dintre cele două programe postuniversitare stabilite în cadrul Catedrei UNESCO în domeniul Culturii, Habitatului și Dezvoltării Durabile de la Srishti. Programul este conceput pentru a familiariza cu standardele internaționale și naționale, normele și standardele de interpretare și management al patrimoniului, bazate pe fundația Convenției Patrimoniului Mondial . În plus, cursurile vor fi conduse spre explorarea unor noi procese de proiectare, gestionare și planificare pentru conservarea siturilor de patrimoniu și a mediului înconjurător; astfel încât rezultatele să fie în beneficiul comunităților locale și să stimuleze antreprenoriatul creativ în cadrul peisajelor culturale eclectice.... [-]


M.Des. în proiectarea strategică

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2019 India Bengaluru

Programul de studii postuniversitare de design strategic și leadership de marcă promovează un lider de proiectare și strategică cu abilități profesionale agile, care are în mod semnificativ resurse și orientate spre proces în domeniul strategiei de design și conducerii de marcă. Acest program combină cadrul gândirii de proiectare cu abilitățile de branding și leadership într-o metodologie de strategie de proiectare. [+]

M.Des. în proiectarea strategicăViziune

Programul de studii postuniversitare de design strategic și leadership de marcă promovează un lider de proiectare și strategică cu abilități profesionale agile, care are în mod semnificativ resurse și orientate spre proces în domeniul strategiei de design și conducerii de marcă. Acest program combină cadrul gândirii de proiectare cu abilitățile de branding și leadership într-o metodologie de strategie de proiectare.

Factorul de diferențiere cheie în programul de strategie postuniversitară de planificare a strategiei este componenta academică a liderului său. Cursul își propune să dezvolte capacitatea de conducere prin creșterea înțelegerii proprii a domeniului de proiectare și pentru a elimina decalajul dintre această înțelegere și o acțiune semnificativă. Această abordare academică vă face un agent de schimbare pentru viitoarele provocări în proiectarea în întreaga cultură și graniță. Acest proces de învățare și practică de transformare vă va permite să stabiliți instrucțiuni clare pentru a vă deplasa înainte în carieră. Dacă vă înscrieți în acest curs cu un interes sau un interes deosebit pentru un anumit domeniu, cum ar fi arta, designul, mass-media, afacerea, economia, ingineria, managementul, finanțele, puteți trece la un plan de dezvoltare concentrat pentru a vă îmbunătăți cariera prin integrarea gândirii de proiectare și design strategic.... [-]


M.Des. în științele umaniste digitale

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2019 India Bengaluru

Întrucât domeniul de aplicare al practicilor noastre de design implică din ce în ce mai mult digitalul, este instructiv și intelectual responsabil să analizăm mai profund cum tehnologia a modela întotdeauna înțelegerile noastre din lume. Disciplina științelor umaniste digitale analizează modul în care întrebările puse în domeniul științelor umaniste sunt transformate și extinse prin intermediul tehnologiei digitale - atât prin instrumente, cât și prin epistemologie. Acest Master unic urmărește să îmbogățească atât domeniul practicilor de proiectare, cât și al umanității digitale, utilizând metodologii și abordări critice pentru a reflecta reciproc asupra celeilalte. În acest fel, studenții vor putea adapta modurile de cercetare și metodologiile incluse în științele umaniste, gândindu-se astfel să creeze atât aplicații tehnologice și obiecte materiale mai relevante din punct de vedere contextual, cât și receptive. [+]

M.Des. în științele umaniste digitale

Elevii se ocupă de hardware-ul Arduino/>/>

Viziune

Viziunea cursului este de a încuraja cercetătorii și practicienii potențiali să înțeleagă cum tehnologiile facilitează crearea, circulația și primirea cunoștințelor și informațiilor și să exploreze și să critice aceste concepte prin moduri de a face

Întrucât domeniul de aplicare al practicilor noastre de design implică din ce în ce mai mult digitalul, este instructiv și intelectual responsabil să analizăm mai profund cum tehnologia a modela întotdeauna înțelegerile noastre din lume. Disciplina științelor umaniste digitale analizează modul în care întrebările puse în domeniul științelor umaniste sunt transformate și extinse prin intermediul tehnologiei digitale - atât prin instrumente, cât și prin epistemologie. Acest curs unic încearcă să îmbogățească atât domeniul designului, cât și al umanității, utilizând metodologii și abordări critice pentru a reflecta reciproc asupra celuilalt. În acest fel, studenții vor putea adapta modurile de cercetare și metodologiile incluse în științele umaniste, gândindu-se astfel să creeze atât aplicații tehnologice și obiecte materiale mai relevante din punct de vedere contextual, cât și receptive.... [-]


M.Plan. în urbanism, durabilitate și conservare

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2019 India Bengaluru

Master of Planning in Urban Design, Sustenabilitate si Conservare, pregateste studentii cu cunostintele si abilitatile de a intelege si de a analiza zonele urbane ca structuri spatiale, retele sociale, peisaje culturale si sisteme de servicii si de a proiecta mai bine, mai incluziv si durabil medii urbane care răspund la identitățile naturale și culturale specifice și la patrimoniul locului. Acest curs invită studenții să se angajeze cu orașe într-un mod multidisciplinar de a propune soluții locale la probleme globale precum schimbările climatice și migrația și pentru a proteja valorile patrimoniului. Oferă o abordare multidisciplinară a designului și conservării urbane, care se implică critic în idei de durabilitate și reziliență, urbană și regională, dezvoltare și comunitate. [+]

Arhitect, planificator și istoric, Dr. Jyoti Hosagrahar a înființat și a susținut Președinția UNESCO la Institutul Srishti din 2014-2016. În interviul ei cu Shagun Singh de la Designwala.org, ea împărtășește gândurile sale cu privire la necesitatea unei abordări mai sensibile și mai cuprinzătoare a dezvoltării urbane în orașele indiene.

Viziune

Acest program este unul dintre cele două programe postuniversitare stabilite în cadrul Catedrei UNESCO în domeniul Culturii, Habitatului și Dezvoltării Durabile de la Srishti. Programul este conceput pentru a familiariza cu standardele internaționale și naționale, normele și standardele de interpretare și management al patrimoniului, bazate pe fundația Convenției Patrimoniului Mondial . În plus, cursurile vor fi conduse spre explorarea unor abordări mai noi pentru proiectarea și susținerea orașelor și centrelor istorice, în contextul dezvoltării urbane aflate în prezent în orașele indiene de astăzi.... [-]


Master în științe umaniste și design: Specializare - Gândire indiană și practici

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2019 India Bengaluru

Specializarea în Gândirea și practicile indiene este un studiu structurat și intensiv, cu o componentă substanțială a cercetării individuale. Acest program deschide noi modalități de a intra în anchetele și practicile diferitelor tradiții indiene. Atât pedagogia cât și cercetarea se vor concentra pe cursant ca pe un căutător, un ucenic, care va fi condus de un practician. [+]

MA în gândirea și practicile indiene

Specializarea în Gândirea și practicile indiene este un studiu structurat și intensiv, cu o componentă substanțială a cercetării individuale. Acest program deschide noi modalități de a intra în anchetele și practicile diferitelor tradiții indiene. Atât pedagogia cât și cercetarea se vor concentra pe cursant ca pe un căutător, un ucenic, care va fi condus de un practician. Căutarea nu poate lua neapărat forma unui tratat teoretic. Poate fi o operă de artă, o performanță poetică și o intervenție meditativă.

Programul pregătește studenții cu abilități de a fi cercetători independenți, de a întreprinde activități științifice, de a publica și de a continua programe de cercetare suplimentare.Practicanții de arte, meșteșuguri și științe ar putea să-și aprofundeze cercetarea interdisciplinară în tradițiile indiene.Acesta permite studenților să realizeze rezultate creative pe bază de cercetare, cum ar fi picturi, ilustrații, compoziții muzicale, spectacole și altele, ca parte a studiului lor.Structura cursuluiSeminar... [-]

MA în practici artistice: specializare - animație și efecte vizuale

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2019 India Bengaluru

Specializarea Animație și efecte vizuale la Srishti la nivel de masterat dezvoltă creativitatea și expresia personală, însoțite de competențe strategice pentru o industrie creatoare în creștere. Oferă un cadru pentru practicanții din diverse domenii pentru a intra în lumea animației și a efectelor vizuale și pentru a-și extinde granițele prin perspectivele și experiențele lor unice. Acest curs încurajează studenții să exploreze și să dezvolte stiluri personale, viziuni artistice și voci prin practicile lor de filme. [+]

MA în practici artistice: specializare - animație și efecte vizuale

Atributele imaginii în mișcare devin dificil de definit. Rândurile dintre imaginile generate de acțiunea live, animație și imaginile generate de calculator devin încețoșate. Cursul în animație și efecte vizuale încurajează inovația în domeniul imaginii în mișcare manipulată și găsirea vocii fie în medii personale, artistice sau industriale

Specializarea Animație și efecte vizuale la Srishti la nivel de masterat dezvoltă creativitatea și expresia personală, însoțite de competențe strategice pentru o industrie creatoare în creștere. Oferă un cadru pentru practicanții din diverse domenii pentru a intra în lumea animației și a efectelor vizuale și pentru a-și extinde granițele prin perspectivele și experiențele lor unice. Acest curs încurajează studenții să exploreze și să dezvolte stiluri personale, viziuni artistice și voci prin practicile lor de filme. De asemenea, încearcă să ofere o înțelegere largă a filmului de animație bazat pe practica independentă, industria și experimentarea în contextul indian. Elevii pot alege să lucreze cu diverse tehnici (2D și / sau 3D, tradiționale, experimentale, stop-mișcare etc.) pentru a-și dezvolta abilitățile ca povestitori, artiști vizuali și regizori. Curriculum-ul cuprinde intrări fundamentale în tehnicile de animație, limbajul filmului, povestirea, procesele de imagine și îmbunătățirea calificărilor. De asemenea, oferă oportunități de experimentare, inovație și colaborări creative.... [-]


MA în practici artistice: Specializare - Pedagogie publică și artă

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2019 India Bengaluru

Pedagogia publică și practica artistică reunește un bogat set de practici publice de activism cultural, artă publică, pedagogie experimentală, artă comunitară, artă socială angajată, acte / spectacole publice, artă publică bazată pe internet. Cursul permite practicanților creativi să educe, să inspire și să acționeze acțiunile sociale. [+]

MA în practici artistice: Specializare - Pedagogie publică și artă

Programul de Pedagogie Publică și Practică de Artă din Srishti reunește un bogat set de practici de activism cultural, artă publică, studii urbane și rurale și studierea sistemelor locale de cunoștințe într-un domeniu de studiu în curs de dezvoltare, care privește practicile creative tradiționale și contemporane care sunt folosite pentru educarea, inspirarea și provocarea unui public mai larg. Aceste forme se bazează pe o diversitate de angajamente publice, evocă agenția absurdă, catalizează acțiunea socială și apar din multe locuri diferite de experimentare pe teren. Acestea sunt bazate pe comunitate, multi-vârstă și se concentrează pe transformarea socială care provoacă formele principale de elită a producției de cunoștințe. Programul preia învățarea pe stradă prin înțelegerea practicilor și practicanților care au respins structurile instituționale exclusive, concentrându-se în schimb pe știința oamenilor; medicina, istoria popoarelor și educația oamenilor.... [-]


MA în practici artistice: Specializare - Practica documentară creativă

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2019 India Bengaluru

Această specializare oferă un spațiu pentru a se implica în contexte sociale, politice și culturale în jurul nostru prin intermediul filmului. Se pune accentul pe realizarea și învățarea continuă a modului în care tehnicile de filmare pot fi folosite creativ pentru a spune povestiri despre locurile și evenimentele oamenilor reali, prin punctul lor de vedere subiectiv. [+]

M.Cr.A. în Documentar Creativ

Această specializare oferă un spațiu pentru a se implica în contexte sociale, politice și culturale în jurul nostru prin intermediul filmului. Se pune accentul pe realizarea și învățarea continuă a modului în care tehnicile de filmare pot fi folosite creativ pentru a spune povestiri despre locurile și evenimentele oamenilor reali, prin punctul lor de vedere subiectiv.

Valori cheie în curriculumExplorarea viziunii și poziției personaleEtic și responsabil de luare a imaginiiÎntrebând noțiunea de realitateReflectând asupra condiției umaneStructura cursuluiStudiouriAteliere: oferă experiențe intense de învățare în a face și de a face, între diferitele discipline.Seminarii: oferă un spațiu pentru investigarea unei idei, a unei teme, a unei practici prin citire, scriere, luare și discuție.Studii independente: sunt întreprinse într-o zonă de interes studențesc, cu instruire minimală, prin unități de studiu special concepute.Stagiu: oferă studenților posibilitatea de a folosi abilitățile multidisciplinare și de învățare dobândite pe parcursul studiilor și de a obține contribuții profesionale care să completeze învățarea academică.opţionaleProiecte iniiate: o provocare la sfârșitul semestrului, care permite elevului să se angajeze în cercetare / anchetă într-un subiect ales.Interlude (Open Elective): este un spațiu pentru un angajament practic legat de un domeniu relevant de studiu care este creativ, reflectiv și extins.Capstone: proiect mentorat, care reprezintă o culminare a capacităților de cercetare și a cunoștințelor dobândite în ultimele trei semestreAbordarea învățării... [-]

MA în practici artistice: Specializare - Practici Curatoriale - Film, Media și Arte Vizuale

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2019 India Bengaluru

Specializarea în practica curatorială: film, media [+]

MA în practici artistice: Specializare - Practici Curatoriale - Film, Media și Arte Vizuale

Conducători de masterat în conversație cu Bose Krishnamachari, artist, curator și fondator al bienalei Kochi-Muzeris./>/>

Specializarea în practica curatorială: film, media

Discuție cu designerul de producție Aradhana Seth, în cadrul unui proiect curatorial de cinema, arhive și muncă creativă intensă, de două săptămâni, la Casa de Anchetă, Saligaon. Expoziția finală SET.RESET a avut loc în septembrie 2017./>/>

Structura cursuluiSeminarii: oferă un spațiu pentru investigarea unei idei, a unei teme, a unei practici prin citire, scriere, luare și discuție.StudiouriPractică: Proiecte, rezidențe și stagii independente.Studii generale (Electives): Module interdisciplinare care încurajează polenizarea încrucișată între arte și științe. Acestea pot fi selectate din unitățile de studii generale sau cele oferite de alte școli din Srishti.Capstone Proiect sau Disertație: Capstone este un proiect de cercetare culminant dezvoltat sub îndrumarea unui mentor, care poate lua forma unei inițiative curatoriale însoțită de un document de 12.000 de cuvinte critice / reflectorizante sau o disertație de 30.000 de cuvinte.opţionaleCapacitatea dezvoltatăAbilitatea de a înțelege și de a aplica metode de cercetare din Istoria Artei, FilmAbilitatea de a citi, gândi și scrie critic despre practicile artistice cu un punct de vedere informat.Abilitatea de a investiga politica de reprezentare, curație și producție culturală.Dobândirea înțelegerii istorice și teoretice a artei și a culturii în formele ei variate.Abilitatea de a integra teoria și practica în moduri semnificativeDobândiți o înțelegere a ecologiei indiene a artelor și a culturii prin colaborarea cu evenimentele de artăAbilitatea de a înțelege publicul de cerințe de artă și... [-]

MA în practici de proiectare: Specializare - Antreprenoriat Impact

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2019 India Bengaluru

Întreprinderile bazate pe piață care reunesc, strategia de afaceri, gândirea de proiectare, execuția, leadershipul, proprietatea incluzivă și Capitalul poate fi o forță decisivă pentru a pune capăt sărăciei globale, creând în cele din urmă un nou capitalist mai blând pentru o viață mai deliberată. [+]

MA în practica profesională în spiritul antreprenorialului

Întreprinderile bazate pe piață care reunesc, strategia de afaceri, gândirea de proiectare, execuția, leadershipul, proprietatea incluzivă și Capitalul poate fi o forță decisivă pentru a pune capăt sărăciei globale, creând în cele din urmă un nou capitalist mai blând pentru o viață mai deliberată. Aceste întreprinderi au nevoie de lideri care sunt empatici, dar profesioniști, îngrijitori, dar axați pe durabilitate, flexibili și adaptabili în gândire, dar care se concentrează pe implementare și operațiuni și infuză un sentiment de scop și de semnificație în organizațiile pe care le conduc.

Prezentare generală... [-]

MA în practici de proiectare: specializare - design de experiență

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2019 India Bengaluru

La Srishti, credem că învățarea academică nu se poate întâmpla în mod izolat, de la nevoile și cerințele societale și industriale. Credem că trebuie să existe un dialog constant între academicieni și industrie pentru a ajuta la formarea următoarei generații de lideri de design creativ care să aibă impact asupra industriei și societății. Există un decalaj între mediul academic și industrie. În timp ce învățarea academică tinde să se concentreze pe un design ideal și conceptual, industria are nevoie de o aplicație excepțională a aptitudinilor creative, tehnologice și de producție în lumea reală. Masterul nostru de 2 ani este punctul culminant al sinergiei dintre principiile academice și nevoile industriei. [+]

MA în practica profesională în designul de experiență

Viziunea acestei specializări este de a crea designeri de interacțiune digitală calificați și de experiență care să se gândească critic și creativ la viitorul designului interacțiunii.

Acest curs are următorii parteneri din industrie.

Moduri de învățare oferite de specializarea curs de design ExperiențăStructura cursului/>/a>/>

Curriculumul cuprinde diferite moduri de învățare după cum urmează:

Studiourile încurajează învățarea activă, contextuală, în care elevii dezvoltă abilități și cunoștințe disciplinare de bază. Studiourile facilitează soluții de colaborare și creativitate pentru soluții complexe, deschise.... [-]


MA în practici de proiectare: Specializare - Design în educație

Campus Cu normă întreagă July 2019 India Bengaluru

MA Design în Educație își propune să dezvolte profesioniști în domeniul educației și alianțelor de învățare care sunt: ​​• cercetători de-a lungul vieții cu privire la sine și practică • designeri ai noilor lumi de învățare • inovatori creativi în cadrul paradigmelor și cadrelor educaționale emergente • membri activi și conectați în comunități de reflectiv practicieni și • căutători de măiestrie personală. Acest curs concepe un viitor de învățare care este pus în prim plan în idei și principii de complexitate [+]

În lumea schimbătoare rapidă a secolului XXI, perspectivele de învățământ și educație care apar în lumile lumii oferă un impuls urgent profesioniștilor de a se redefini pe ei înșiși și pe practica lor. Astăzi și profesioniștii de mâine se confruntă cu noi cerințe și așteptări în modul în care acestea navighează realități complexe și oportunități de a conduce ambele transformări pentru ei înșiși și în lumea învățării.

Cum putem hrăni în noi înșine o conștiință de a ne adapta, de a ne îmbrățișa incertitudinile, de a deveni facilitatori și lideri ai transformării?

Vizăm specializarea "Design în educație" ca o oportunitate de învățare pentru profesioniștii care caută să răspundă nevoilor dinamice și în schimbare ale societăților de învățare și un mijloc de susținere a practicii lor critice și reflective. Prin urmare, viziunea este de a dezvolta profesioniști în domeniul educației și în domeniile conexe de învățare care sunt:... [-]


MA în practici de proiectare: Specializare - Design și dezvoltare de jocuri

Campus July 2019 India Bengaluru

Srishti oferă specializarea de proiectare și dezvoltare a jocurilor la campusul principal din Bangalore. Elevii pot alege să lucreze cu academicieni pasionați și experți din industrie pentru a-și dezvolta abilitățile ca designeri de jocuri, programatori de joc și designeri narațioși. Curriculum-ul include elemente fundamentale în designul jocurilor, programarea jocurilor, jocul artistic și estetic, designul experienței utilizatorilor, designul narativ, povestirea, designul nivelului, activitatea jocurilor, procesele de imagine și îmbunătățirea calificărilor. De asemenea, oferim oportunități de experimentare, inovație și colaborări creative. [+]

Viziune

Specializarea de design și dezvoltare a jocului la Srishti oferă o abordare holistică în ceea ce privește proiectarea și dezvoltarea jocurilor. Industria jocurilor este diversă și se dezvoltă rapid și atrage atât tehnologiști, cât și artiști. Oferă provocări creative și tehnologice incitante și cariere pline de satisfacții pentru absolvenții motivați într-un sector industrial, precum și în sectorul de design independent al jocurilor. Curriculum-ul nostru este axat pe dezvoltarea, atât a sensibilităților artistice, cât și a abilităților tehnice.

Srishti oferă specializarea de proiectare și dezvoltare a jocurilor la campusul principal din Bangalore. Elevii pot alege să lucreze cu academicieni pasionați și experți din industrie pentru a-și dezvolta abilitățile ca designeri de jocuri, programatori de joc și designeri narațioși. Curriculum-ul include elemente fundamentale în designul jocurilor, programarea jocurilor, jocul artistic și estetic, designul experienței utilizatorilor, designul narativ, povestirea, designul nivelului, activitatea jocurilor, procesele de imagine și îmbunătățirea calificărilor. De asemenea, oferim oportunități de experimentare, inovație și colaborări creative.... [-]


MA în practicile de proiectare: specializare - comunicare vizuală

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2019 India Bengaluru

Master în Design de comunicare vizuală va permite unui astfel de absolvent să integreze modelele existente de gândire și de a face cu tehnologii și metode în curs de dezvoltare în domeniul comunicării vizuale. Cursul va oferi tinerilor absolvenți abilități profesionale agile, va deveni sensibil însuflețit, înclinat artistic și orientat spre proces în domeniul comunicării vizuale. [+]

MA în practica profesională în designul comunicării vizuale

Absolvenții tineri de artă aplicată, artă comercială, design grafic și design de comunicare vizuală adesea simt nevoia de a ieși din cerințele zilnice ale profesiei de a se angaja în învățarea nouă, de a experimenta și de a-și îmbunătăți capacitățile creative și de a-și îmbunătăți gândirea și abilitățile astfel încât să-și transforme abilitățile și să devină practicieni competenți. Specializarea în comunicarea vizuală va permite unui astfel de absolvent să integreze modelele existente de gândire și de a face cu tehnologii și metode emergente în domeniul comunicării vizuale. Cursul va oferi tinerilor absolvenți abilități profesionale agile, va deveni sensibil însuflețit, înclinat artistic și orientat spre proces în domeniul comunicării vizuale. Studiul naturii procesării și înțelegerii informațiilor vizuale formează baza acestui curs. Elevii intersectează învățarea lor cu șase domenii cheie ale designului de comunicare vizuală: estetică, funcțională, istorică, simbolică, perceptuală și culturală. Disciplina comunicării vizuale se concentrează pe furnizarea de competențe de bază în dezvoltarea alfabetizării vizuale, a gândirii vizuale, a percepției vizuale, a imaginilor și a reprezentării. Procesele de proiectare, metodele de cercetare, istoria și teoriile de design formează blocurile pentru dezvoltarea de strategii cuprinzătoare și de succes de branding și materiale de comunicare creativă. Curriculum-ul abordează comunicarea vizuală prin cadre teoretice care nu numai că informează și consolidează practica, dar încurajează, de asemenea, studenții să pună în discuție normele și să limiteze limitele tradiționale. Cursul va oferi o platformă pentru a utiliza gândirea de proiectare pentru a sparge regulile, pentru a exprima idei... [-]


MA în științele umaniste și noi: specializarea - mediu și societate

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2019 India Bengaluru

Programul de masterat în Mediu și societate își propune să examineze critic relațiile dintre om și mediul lor. Căutăm să înțelegem modul în care oamenii și comunitățile văd și transformă lumea în jurul lor și, la rândul lor, sunt modelate în mod material și cultural de mediul lor. [+]

MA în mediu și societate

Programul de masterat în Mediu și societate își propune să examineze critic relațiile dintre om și mediul lor. Căutăm să înțelegem modul în care oamenii și comunitățile văd și transformă lumea în jurul lor și, la rândul lor, sunt modelate în mod material și cultural de mediul lor. Acest program cuprinde domenii de cercetare care includ i) Dezvoltare și progres, ii) drepturile, echitatea și justiția; iii) Ecologie și rezistență. Folosim metode și perspective transdisciplinare, extrase din științele naturale și sociale, pentru a aborda și a naviga în probleme complexe contemporane ale societății naturale. În cele din urmă, ne propunem să ne imaginăm, să concepem și să proiectăm pentru societăți și ecosisteme sănătoase, care sunt bine integrate, adaptabile și durabile. ... [-]


MA în științe umaniste și noi: Specializare - Istorie publică și interpretare a patrimoniului

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2019 India Bengaluru

Masteratul în istoria publicului și interpretarea patrimoniului din orașul Srishti oferă studenților un program ca niciun altul, îmbogățit de idei de gândire din domeniul designului și al umanității. Acest program "hands-on" permite studenților să exploreze posibilitățile oferite de artă și design pentru a înțelege experiențele oamenilor, a povesti istorii și a crea spații în care se poate auzi o multitudine de voci din trecut. La Srishti, studenții vor construi o practică în istoria publică și vor beneficia de prezența Centrului de Istorie Publică din campus, a rețelelor sale internaționale și a personalului cu experiență. Elevii vor fi, de asemenea, expuși la dialoguri continue cu alte cursuri din cadrul Școlii de Umanități și Design, în special în spațiul studiourilor comune. [+]

Master în Interpretarea Istoriei Publice și a Patrimoniului

Ce valori poate aduce trecutul la prezentarea rapidă și rapidă în schimbare? Cum putem descoperi și interpreta unde se află rădăcinile prezentei? Momentul contemporan ne oferă noi oportunități și noi tehnologii prin care să explorăm istoricul, să aducem în prim plan experiențele oamenilor din trecut și prin această nouă înțelegere să recreăm și să prezentăm noi perspective asupra patrimoniului.

Noi înțelegem interpretarea Istoriei Publice și a Patrimoniului ca o ocazie de a învăța noi modalități de a se implica în site-uri, monumente și instituții istorice, abordând astfel provocările contemporane ale interpretării istoriei. Această specializare va permite studenților să includă în interpretările lor moștenirea diferitelor voci care au fost ignorate până acum și astfel să se angajeze cu istoria în afara practicilor academice convenționale. Această specializare va crea profesioniști care au capacitatea de a transforma muzeele, site-urile de patrimoniu și arhivele în spații care interpretează dinamic trecutul reimaginând istoria cu noile tehnologii.... [-]


Contactează

Srishti Institute of Art, Design and Technology

website http://www.srishti.ac.in