Read the Official Description

Situat în orașul Rajgir, în statul nord-indian Bihar , Nalanda este o universitate postuniversitară, de cercetare intensivă, internațională, susținută de țările participante la Summit-ul Asia de Est. Universitatea a luat naștere pe 25 noiembrie 2010 printr-un Act special al Parlamentului indian și a fost desemnată drept "instituție de importanță națională".

Nalanda este inspirată de excelența academică și viziunea globală a predecesorului său istoric și aspiră să se întâlnească și să stabilească standarde globale de excelență academică și de cercetare și să permită consolidarea capacităților în toate domeniile învățământului superior. Universitatea este susținută de toate statele membre ale Summitului Asia de Est și Memorandumurile interguvernamentale de înțelegere în acest sens au fost semnate de 17 țări.

Universitatea încearcă să recupereze conexiunile și parteneriatele pierdute care existau în regiune numită Asia, înainte de declanșarea forțelor istorice care au condus la dizolvarea lor. Culturile asiatice au multiple legături care intră adânc în trecut și se reflectă într-o varietate de caracteristici culturale comune. Re-descoperirea legăturilor inter-asiatice în ultima vreme a dus la o renaștere în descoperirea și construirea unei istorii comune. Nalanda University este considerată o icoană a acestei noi renașteri asiatice: un spațiu creativ care va fi pentru generațiile viitoare un centru de dialog inter-civilizator.

campus

Viziune

Nalanda a fost un loc de cunoaștere de peste opt secole în regatul vechi al Magadhei. Acesta a fost un centru renumit de învățare din secolul al V-lea până când a fost distrus de Bakhtiyar Khilji în secolul al XII-lea. Nalanda este proclamată ca fiind "una dintre cele mai importante universități din lume, nu a fost dezvoltată în vestul medieval, dar chiar aici în India: Nalanda University ... a contribuit la producerea de oameni capabili să înțeleagă și să articuleze ce înseamnă să aibă cunoștințe universale, cunoștințe care se aplică în toate culturile și de-a lungul timpului "(Dr. Geoffrey Durham)

Nalanda University atras cercetători și studenți de la aproape și departe, unii care călătoresc tot timpul de la Tibet, China, Coreea și Asia Centrală în căutare de cunoștințe. A fost un centru de excelență nu numai pentru înțelepciunea indiană veche, studii budiste și filozofie, ci și pentru medicină și matematică, astronomie și logică. După ce a învățat mii de studenți timp de secole, Nalanda a încetat să existe la fel cum se deschideau universitățile la Bologna, Paris și Oxford la începutul celui de-al doilea mileniu CE. Schimbarea centrelor de cunoaștere de la Est la Vest a fost simbolică a eventualului transfer de putere care a urmat în jumătate de mileniu.

Acum există o ocazie perfectă de a recrea universalismul sfințit al lui Nalanda ca centru de cunoaștere. Al doilea mileniu CE sa încheiat cu o renaștere extraordinară a Asiei după secole de stagnanță, divizare și declin. Asia este astăzi sinonimă cu o cultură dinamică antreprenorială și inovatoare, bazată pe cunoaștere și întreprindere, care nu uită de trecutul său, însă nu se teme să se confrunte cu viitorul. Țările asiatice se reunesc pentru a crea un continent bazat pe bazele păcii și armoniei. Decizia summitului din Asia de Est din 2007, în cadrul reuniunii sale din Cebu, Filipine, de a aproba planul de restabilire a Nalanda University subliniază angajamentul față de aceste valori. Scopul este de a reconstrui Nalanda ca un scaun al cunoașterii.

Istorie și renaștere

La opt sute de ani de la distrugerea lui Nalanda, fostul președinte al Indiei, dr. APJ Abdul Kalam, în martie 2006 adresându-se Adunării Legislative a statului Bihar, a promovat ideea de a revigora universitatea.

Aproape simultan, o propunere numită "Propunerea Nalanda" a fost transmisă Guvernului Indiei de către Singapore. Această propunere a urmărit restabilirea unei universități ca Nalanda, care ar fi din nou punctul focal al Asiei.

Guvernul de stat din Bihar a adoptat rapid ideea vizionară și a consultat guvernul Indiei cu privire la calea ce urmează. De asemenea, a început căutarea unei locații adecvate pentru noua Nalanda University . Aceasta a identificat și a achiziționat 450 de acri de teren pentru Universitatea din Rajgirț Bihar.

Înființarea acestei universități a fost astfel marcată de un grad ridicat de cooperare între statul Bihar și guvernul Indiei.

Dat fiind că semnul distinctiv al vechii Nalanda era internaționalismul său, guvernul Indiei a decis să împartă această propunere cu liderii Summit-ului Asia de Est ("EAS"). Propunerea a fost întâlnită pentru prima oară cu șaisprezece state membre ale EAS la summitul de la Cebu din Filipine, din ianuarie 2007. Statele membre au salutat inițiativa regională pentru renașterea Nalanda University . La cel de-al patrulea Summit desfășurat în octombrie 2009, la Hua Hin, Thailanda, membrii au susținut înființarea Nalanda University și au încurajat crearea de rețele și colaborarea regională între universitate și centrele de excelență existente în Asia de Est.

Linii internaționale

Universitatea a stabilit legături și colaborări cu mai multe instituții din străinătate, precum și cu partenerii Summit-ului din Asia de Est. Lucrăm în strânsă colaborare cu instituțiile de învățământ, precum și cu alte organizații care au obiective comune și pot să colaboreze cu noi în conformitate cu viziunea lui Nalanda.

Pentru a întări caracterul internațional al universității, a intrat în vigoare un Memorandum de înțelegere interguvernamentală la cel de-al 8-lea Summit al Asia de Est, în octombrie 2013. Până în prezent, 17 țări au semnat memorandumul de înțelegere.

Programs taught in:
Engleză

Această școală oferă și:

MA

Nalanda University

Școala promovează gândirea critică și explorează contextul cultural și istoric mai larg al budismului în regiuni individuale din Asia. ... [+]

Programul MA

Elevii sunt obligați să completeze 48 de ore de curs (12 credite pe semestru) și să prezinte o teză pentru realizarea unei diplome de master. Din aceste cursuri se acordă credite pentru cursuri specifice tezei luate cu consilierul principal al elevului. Toți elevii sunt obligați să efectueze un curs de sondaj în timpul primului semestru de curs, precum și un curs de metodologie. Teza de doctorat trebuie să fie aprobată de un comitet corespunzător facultății.

Structura de diplomă de masterat4 cursuri de bază, echivalentul a 12 credite4 cursuri de limbi străine, echivalent cu 12 credite (elevii trebuie să aleagă o limbă și să o urmeze până în ultimul semestru)3 Componentele tezei, echivalentul a 9 credite5 electives, echivalentul a 15 crediteEligibilitate... [-]
India Delhi

Masterat

Nalanda University

Școala de Studii Istorice (SHS) este o comunitate dinamică a membrilor facultății și a studenților absolvenți, angajați într-o anchetă sistematică și riguroasă a unor înt ... [+]

Programul MA

Studenții din programul MA în Studii Istorice câștigă o largă cunoaștere a metodologiilor și istoriografiei istorice, precum și cursuri cu teme specifice, bine definite, pe o varietate de perioade istorice și printr-o varietate de materiale. Cursurile studenților sunt separate în cursuri de bază, elective și de limbă.

Un student trebuie să completeze un total de 48 de credite. Aceasta include finalizarea cursurilor de bază, electivă și de limbă, împreună cu finalizarea unei disertații.

Curriculum curs3 cursuri de bază echivalente cu 9 credite (3 X 3)8 Elective echivalente cu 24 de credite (3 X 8)3 cursuri de limbi echivalente cu 6 credite (2 x 3)3 Componentele tezei echivalente cu 9 credite (3 X 3)... [-]
India Delhi
Nalanda University

Școala oferă un program de masterat de doi ani cu MA și M.Sc. în studii de mediu. Școala îi întâmpină pe studenți din diferite medii disciplinare, care sunt în mod obișnu ... [+]

Programul de masterat

Școala oferă un program de masterat de doi ani cu MA și M.Sc. în studii de mediu. Școala îi întâmpină pe studenți din diferite medii disciplinare, care sunt în mod obișnuit curioși, împărtășesc o pasiune pentru conducerea mediului și o aptitudine pentru învățare. Toți elevii de master sunt obligați să obțină cel puțin 48 de credite distribuite pe parcursul a 4 semestre, cu un stagiu de vară în timpul vacanței între primul și al doilea an și o disertație în ultimul semestru. MA sau M.Sc. diplomele sunt acordate pe baza diplomei de licență a studenților și a cursurilor elective selectate.

Curriculum-cadru... [-]
India Patna
Nalanda University
Address
Nalanda University 53, Lodi Estate, Council for Social Development Building, 2nd Floor
110003 Delhi, India
Website
Număr de telefon
+91 7250891319