CEPT University

Introducere

Citește Descrierea Oficială

cept01

Universitatea CEPT se concentrează pe înțelegerea, proiectarea, planificarea, construirea și gestionarea habitatelor umane. Programele sale de predare a construi profesioniști și bine gândite programele sale de cercetare să aprofundeze înțelegerea așezărilor umane. Universitatea CEPT se angajează, de asemenea, proiecte de consultanță pentru a promova obiectivul de a face habitate mai locuibile.

Universitatea cuprinde cinci facultăți. Facultatea de Arhitectură a fost stabilit ca "Școala de Arhitectură" în 1962. Acesta se concentrează pe design în domeniul privat. Facultatea de Planificare, axat pe planificarea în domeniul public, a fost înființată în 1972 ca "Școala de planificare". Facultatea de Tehnologie, care se concentrează pe inginerie și construcții, a fost înființată în 1982 ca "School of Building Știință și Tehnologie". Facultatea de Design a fost înființată în anul 1992 ca "Școala de Design Interior". Ea se ocupă cu interioare legate de habitat, de meserii, sisteme și produse. Facultatea de Management înființat în 2013 și se concentrează asupra habitatului și Project Management.

Universitatea CEPT ia numele de la "Centrul de Planificare și Tehnologie a Mediului" (CEPT). CEPT și diversele școli pe care cuprindea au fost stabilite de către Societatea de Educație Ahmedabad, cu sprijinul guvernului din Gujarat și Guvernul Indiei. Guvernul Gujarat incorporat CEPT ca o universitate în 2005. Granturi Comisia Universitatea a recunoscut Universitatea CEPT în conformitate cu secțiunea 2 litera (f) din Legea UGC, 1956 în 2007. Departamentul de Cercetare Științifică și Industrială (DSIR) al Guvernului Indiei recunoaște Universității ca o organizație de cercetare științifică și industrială (SIRO).

cept02

Stabilire

Societatea de Educație Ahmedabad (AES) înființat Centrul pentru Mediu Planificare & Tehnologie (CEPT), în anul 1962, cu începutul Școlii de Arhitectură (SA) prin granturi-in-ajutor din partea Guvernului din Gujarat. Școala de Planificare (SP) a fost înființată în 1972, cu sprijin financiar din partea Guvernului Indiei (MHRD), Guvernul Gujarat și Fundația Ford. Celelalte școli; School of Building Știință și Tehnologie (SBST) și Școala de Design Interior (SID), au fost stabilite în 1982 și 1991, respectiv, cu subvenție în ajutor din partea guvernului din Gujarat.

Inițial, CEPT a fost înființată și condusă de Ahmedabad Education Society (AES). In anul 1994, sa format o încredere separată și o societate CEPT societate. CEPT este înregistrată ca societate și încrederea publică Charitable. CEPT a fost înregistrată în cadrul Societăților dacă Societate înregistrate / Societate / Altele Act de înregistrare 1860 cu Asst. Registratorul Societăților, Ahmedabad Regiunea, Ahmedabad, vide de înregistrare nr GUJ / 4185 / Ahmedabad din 24 ianuarie 1994.

Încă de la începuturile CEPT a funcționat ca o instituție academică autonomă libertatea de a dezvolta programele sale academice și de atribuire a propriilor sale diplome la finalul diverselor programe de studii recunoscute de către statul Gujarat și organul statutar de reglementare pentru cursuri tehnice - All India Consiliul Educație Tehnic (AICTE). Din 2002 - 2005, CEPT a fost afiliată la Hemachandracharya Nord Gujarat Universitatea din Patan. În consecință, studenții diverse programe de completare la CEPT au fost acordate diplome de licență și master. CEPT a devenit o universitate de Legea Gujarat Legislativul de stat din 2005, cu începere de la 12 aprilie 2005. Universitatea CEPT a fost recunoscută de către Comisia de Granturi Universitatea în secțiunea 2 litera (f) din Legea UGC, 1956 în februarie 2007. Universitatea este recunoscut ca Stiinta si Cercetare Industriala (SIRO) de către Departamentul de cercetare științifică și industrială (DSIR).

cept03

Pedagogie

Programele de predare la Universitatea CEPT se concentreze pe consolidarea capacităților profesionale și, prin urmare, acestea sunt centrate pe "studiouri" sau "laboratoare". Aici, elevii se angajeze cu probleme de viață, cum ar fi bine concepute. Cursuri, seminarii și de cercetare misiuni, menite să dezvolte abilități conceptuale și analitice ale studenților, și ateliere de lucru menite să îmbunătățească învățarea de calificare sprijin în studiouri și laboratoare. Elevii au, de asemenea, să se înscrie în programele de călătorie și documentare și intern în birouri profesionale pentru a lărgi expunerea lor.

Universitatea CEPT prețuiește interesele și abilitățile individuale ale elevilor săi. Pentru a permite fiecărui elev să traseze un curs unic de studiu și să realizeze propriul său potențial individuale, programe de mandat doar trei sferturi din totalul creditelor pe care elevii trebuie să le completeze. Elevii pot completa creditele restante alegând din gama largă de cursuri elective oferite la oricare dintre cele cinci facultăți ale universității. Facultatile fac, de asemenea, toate încercările de a se asigura că, chiar și în interiorul porțiunii obligatorii a programului, studenții pot alege cursuri pentru a se potrivi cu orientarea lor practică.

Convingerea că educarea profesioniștilor impune practicarea profesioniști și cadre universitare să colaboreze strâns sprijină cu fermitate filosofia pedagogică a CEPT Universității. Prin urmare, Universitatea CEPT funcționează ca o colaborare de cadre universitare și practicieni. Practicanții au adepții aduc experiența lor în sălile de clasă și cadre universitare de luare a deciziilor conferă o abordare mai atentă și critică. Cadrele didactice de la Universitatea CEPT, se văd ca antrenori. Rolul lor este de a sprijini studenții individuali în explorările și în misiuni de consolidare a capacităților.

Misiune internațională Outreach

urbanizare din India este o transformare epocală în cazul în care o populație vastă se va muta din satele sale în orașe. Gestionarea acestui nivel fără precedent de dezvoltare va necesita număr mare de profesioniști talentați, calificați și cu experiență din întreaga lume pentru a planifica, proiecta și construi viitorul Indiei. Prin urmare, Universitatea CEPT a înființat Misiunea Internațională Outreach de a invita talente la nivel mondial să se alăture cu studenții CEPT, cadre universitare și cercetători să lucreze împreună la problemele de urbanizare din India și de a pregăti viitori profesioniști habitat.

Misiunea este însărcinat cu atragerea de absolvenți restante internaționale, profesioniști și cadre universitare pentru a studia, de muncă și a preda în India. Misiunea va coordona o serie de oportunități existente și noi pentru absolvenții internaționali, profesioniști, cadre universitare și cercetători să se alăture cu CEPT și pe rezolvarea provocărilor de urbanizare a Indiei.

Acestea includ:

 1. Călătorie în India
  Anuale de vară și de iarnă, școli la CEPT oferă programe de învățare structurate (pentru între două până la cinci săptămâni), care furnizează o experiență diversă în interiorul și în afara Indiei.
 2. Aflați mai în India
  programe de studii postuniversitare și universitare profesionale oferă o mare oportunitate de a efectua educație de studii, care își are rădăcinile în contextul local. Ele permit studenților să realizeze educație profesională internațională de calitate.
 3. Preda în India
  Prestigiosul Programul de predare Fellows la CEPT invita absolvenți internaționale restante și tineri profesioniști pentru a petrece un an la predarea CEPT.
 4. De cercetare în India
  oamenii de știință de cercetare au posibilitatea de a efectua cercetare in colaborare cu membri ai facultăților și studenții de la CEPT. Există mai multe colaborări existente cu universități partenere din întreaga lume și există o oportunitate de a explora în continuare noi colaborari.
 5. Design din India
  program de studii postuniversitare nou inovatoare / pentru tineri și profesioniști cu experiență din țările dezvoltate să realizeze un grad post-profesional master, ceea ce va permite, de asemenea, să lucreze în India.

Locații