CEPT University

Introducere

Citește Descrierea Oficială

cept01

Universitatea CEPT se concentrează pe înțelegerea, proiectarea, planificarea, construirea și gestionarea habitatelor umane. Programele sale de predare a construi profesioniști și bine gândite programele sale de cercetare să aprofundeze înțelegerea așezărilor umane. Universitatea CEPT se angajează, de asemenea, proiecte de consultanță pentru a promova obiectivul de a face habitate mai locuibile.

Universitatea cuprinde cinci facultăți. Facultatea de Arhitectură a fost stabilit ca "Școala de Arhitectură" în 1962. Acesta se concentrează pe design în domeniul privat. Facultatea de Planificare, axat pe planificarea în domeniul public, a fost înființată în 1972 ca "Școala de planificare". Facultatea de Tehnologie, care se concentrează pe inginerie și construcții, a fost înființată în 1982 ca "School of Building Știință și Tehnologie". Facultatea de Design a fost înființată în anul 1992 ca "Școala de Design Interior". Ea se ocupă cu interioare legate de habitat, de meserii, sisteme și produse. Facultatea de Management înființat în 2013 și se concentrează asupra habitatului și Project Management.

Universitatea CEPT ia numele de la "Centrul de Planificare și Tehnologie a Mediului" (CEPT). CEPT și diversele școli pe care cuprindea au fost stabilite de către Societatea de Educație Ahmedabad, cu sprijinul guvernului din Gujarat și Guvernul Indiei. Guvernul Gujarat incorporat CEPT ca o universitate în 2005. Granturi Comisia Universitatea a recunoscut Universitatea CEPT în conformitate cu secțiunea 2 litera (f) din Legea UGC, 1956 în 2007. Departamentul de Cercetare Științifică și Industrială (DSIR) al Guvernului Indiei recunoaște Universității ca o organizație de cercetare științifică și industrială (SIRO).

cept02

Stabilire

Societatea de Educație Ahmedabad (AES) înființat Centrul pentru Mediu Planificare & Tehnologie (CEPT), în anul 1962, cu începutul Școlii de Arhitectură (SA) prin granturi-in-ajutor din partea Guvernului din Gujarat. Școala de Planificare (SP) a fost înființată în 1972, cu sprijin financiar din partea Guvernului Indiei (MHRD), Guvernul Gujarat și Fundația Ford. Celelalte școli; School of Building Știință și Tehnologie (SBST) și Școala de Design Interior (SID), au fost stabilite în 1982 și 1991, respectiv, cu subvenție în ajutor din partea guvernului din Gujarat.

Inițial, CEPT a fost înființată și condusă de Ahmedabad Education Society (AES). In anul 1994, sa format o încredere separată și o societate CEPT societate. CEPT este înregistrată ca societate și încrederea publică Charitable. CEPT a fost înregistrată în cadrul Societăților dacă Societate înregistrate / Societate / Altele Act de înregistrare 1860 cu Asst. Registratorul Societăților, Ahmedabad Regiunea, Ahmedabad, vide de înregistrare nr GUJ / 4185 / Ahmedabad din 24 ianuarie 1994.

Încă de la începuturile CEPT a funcționat ca o instituție academică autonomă libertatea de a dezvolta programele sale academice și de atribuire a propriilor sale diplome la finalul diverselor programe de studii recunoscute de către statul Gujarat și organul statutar de reglementare pentru cursuri tehnice - All India Consiliul Educație Tehnic (AICTE). Din 2002 - 2005, CEPT a fost afiliată la Hemachandracharya Nord Gujarat Universitatea din Patan. În consecință, studenții diverse programe de completare la CEPT au fost acordate diplome de licență și master. CEPT a devenit o universitate de Legea Gujarat Legislativul de stat din 2005, cu începere de la 12 aprilie 2005. Universitatea CEPT a fost recunoscută de către Comisia de Granturi Universitatea în secțiunea 2 litera (f) din Legea UGC, 1956 în februarie 2007. Universitatea este recunoscut ca Stiinta si Cercetare Industriala (SIRO) de către Departamentul de cercetare științifică și industrială (DSIR).

cept03

Pedagogie

Programele de predare la Universitatea CEPT se concentreze pe consolidarea capacităților profesionale și, prin urmare, acestea sunt centrate pe "studiouri" sau "laboratoare". Aici, elevii se angajeze cu probleme de viață, cum ar fi bine concepute. Cursuri, seminarii și de cercetare misiuni, menite să dezvolte abilități conceptuale și analitice ale studenților, și ateliere de lucru menite să îmbunătățească învățarea de calificare sprijin în studiouri și laboratoare. Elevii au, de asemenea, să se înscrie în programele de călătorie și documentare și intern în birouri profesionale pentru a lărgi expunerea lor.

Universitatea CEPT prețuiește interesele și abilitățile individuale ale elevilor săi. Pentru a permite fiecărui elev să traseze un curs unic de studiu și să realizeze propriul său potențial individuale, programe de mandat doar trei sferturi din totalul creditelor pe care elevii trebuie să le completeze. Elevii pot completa creditele restante alegând din gama largă de cursuri elective oferite la oricare dintre cele cinci facultăți ale universității. Facultatile fac, de asemenea, toate încercările de a se asigura că, chiar și în interiorul porțiunii obligatorii a programului, studenții pot alege cursuri pentru a se potrivi cu orientarea lor practică.

Convingerea că educarea profesioniștilor impune practicarea profesioniști și cadre universitare să colaboreze strâns sprijină cu fermitate filosofia pedagogică a CEPT Universității. Prin urmare, Universitatea CEPT funcționează ca o colaborare de cadre universitare și practicieni. Practicanții au adepții aduc experiența lor în sălile de clasă și cadre universitare de luare a deciziilor conferă o abordare mai atentă și critică. Cadrele didactice de la Universitatea CEPT, se văd ca antrenori. Rolul lor este de a sprijini studenții individuali în explorările și în misiuni de consolidare a capacităților.

Misiune internațională Outreach

urbanizare din India este o transformare epocală în cazul în care o populație vastă se va muta din satele sale în orașe. Gestionarea acestui nivel fără precedent de dezvoltare va necesita număr mare de profesioniști talentați, calificați și cu experiență din întreaga lume pentru a planifica, proiecta și construi viitorul Indiei. Prin urmare, Universitatea CEPT a înființat Misiunea Internațională Outreach de a invita talente la nivel mondial să se alăture cu studenții CEPT, cadre universitare și cercetători să lucreze împreună la problemele de urbanizare din India și de a pregăti viitori profesioniști habitat.

Misiunea este însărcinat cu atragerea de absolvenți restante internaționale, profesioniști și cadre universitare pentru a studia, de muncă și a preda în India. Misiunea va coordona o serie de oportunități existente și noi pentru absolvenții internaționali, profesioniști, cadre universitare și cercetători să se alăture cu CEPT și pe rezolvarea provocărilor de urbanizare a Indiei.

Acestea includ:

 1. Călătorie în India
  Anuale de vară și de iarnă, școli la CEPT oferă programe de învățare structurate (pentru între două până la cinci săptămâni), care furnizează o experiență diversă în interiorul și în afara Indiei.
 2. Aflați mai în India
  programe de studii postuniversitare și universitare profesionale oferă o mare oportunitate de a efectua educație de studii, care își are rădăcinile în contextul local. Ele permit studenților să realizeze educație profesională internațională de calitate.
 3. Preda în India
  Prestigiosul Programul de predare Fellows la CEPT invita absolvenți internaționale restante și tineri profesioniști pentru a petrece un an la predarea CEPT.
 4. De cercetare în India
  oamenii de știință de cercetare au posibilitatea de a efectua cercetare in colaborare cu membri ai facultăților și studenții de la CEPT. Există mai multe colaborări existente cu universități partenere din întreaga lume și există o oportunitate de a explora în continuare noi colaborari.
 5. Design din India
  program de studii postuniversitare nou inovatoare / pentru tineri și profesioniști cu experiență din țările dezvoltate să realizeze un grad post-profesional master, ceea ce va permite, de asemenea, să lucreze în India.
Această școală oferă programe în:
 • Engleză

Vezi programe de masterat »

Programe

Această școală oferă și:

Masterat

Maestru De Arhitectura

Campus Cu normă întreagă July 2018 India Ahmedabad

Programul de lung de doi ani de master în arhitectură conduce la atribuirea M. Arch. Gradul. Ea îmbunătățește abilitățile studenților care dețin o diplomă de licență profesională în arhitectură și le oferă expunere suplimentară la dimensiunile estetice, tehnice, sociale, politice și etice ale mediului construit. [+]

Maestru de Arhitectura

Facultatea de Arhitectura - Universitatea CEPT

Arhitecti joacă un rol semnificativ în proiectarea și producția de medii construite. Cei care se concentrează pe proiectarea sunt comandate de clienti pentru a conduce activitatea de mai mulți experți, care sunt necesare pentru a pune clădiri și locuri împreună. Atunci când joacă acest rol de conducere arhitecti rol asigura ca produsul final este semnificativ arhitectural, în timp ce îndeplinesc cerințele funcționale prozaice. Mulți arhitecți să se abțină de la a juca acest rol de lider expansiv și preferă în schimb să se concentreze pe un anumit aspect al mediului construit. Alții să se abțină de la un design cu totul și să se concentreze în schimb pe studiul si critica mediile construite într-o încercare de a îmbogăți discursul arhitectural. Totuși, alții aleg să lucreze în mod proactiv cu comunitățile dezavantajate pentru a îmbunătăți condițiile de viață. ... [-]


Maestru Al Arhitecturii Peisajului (MLA)

Campus Cu normă întreagă Cu jumătate de normă July 2018 India Ahmedabad

Arhitectura peisajului joacă un rol esențial într-o țară ca India, care se schimbă rapid în forma sa fizică. [+]

maestru al arhitecturii peisajului (MLA)

Prezentare generală a programului

Arhitectura peisajului joacă un rol esențial într-o țară ca India, care se schimbă rapid în forma sa fizică. În prezent Peisajul profesional este instruit să fie ecologic sensibil și protector al resurselor naturale și lucrează la diferite cântare, complexități și tipologii. Printre acestea se numără proiecte în peisaje regionale, locuințe, instituționale, de agrement, urban, patrimoniu, infrastructură și spații industriale și de uz casnic. Un peisaj Arhitectura / Design profesional trebuie să dezvolte o înțelegere critică a domeniului de aplicare al profesiei și să evolueze un sistem de valori și un acut simț al anchetă. ... [-]


Master Of Landscape Design (MLD)

Campus Cu normă întreagă Cu jumătate de normă July 2018 India Ahmedabad

Programul de Master de Design peisagistic oferă educație profesională pentru dezvoltarea planificării peisajului regional, a sistemelor informatice geografice, analiza resurselor naturale și interpretarea către dezvoltarea terenurilor pentru diverse infrastructuri naturale și umane. [+]

Master Of Landscape Design (MLD)

Prezentare generală a programului

Programul de Master de Design peisagistic oferă educație profesională pentru dezvoltarea planificării peisajului regional, a sistemelor informatice geografice, analiza resurselor naturale și interpretarea către dezvoltarea terenurilor pentru diverse infrastructuri naturale și umane. Elevii vor dobândi abilități care să le permită să analizeze regiuni pentru capacitatea, utilizarea terenurilor de adecvare, capacitatea de teren precum și proiectarea peisajelor în vederea dezvoltării și conservării ecosistemelor naturale durabile care transportă. În plus, explorări de proiectare a peisajelor la scară mică sunt integrate bine în exercițiile de studio.... [-]


Master of Design

Campus Cu normă întreagă Cu jumătate de normă July 2018 India Ahmedabad

[+]

institute partenere IMIAD includ:

Universitatea Tehnică din Istanbul ITU Universitatea de Științe Aplicate Stuttgart UASS [-]

Maestru De Mobilier De Design

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2018 India Ahmedabad

Mobila este o parte integrantă a habitatului uman. În funcție de tipul de mediu de viață, mobilierul ar putea fi rezultatul unui design personalizat sau poate fi un obiect care este produs în masă. M. Design - Programul Mobila Design este un răspuns pragmatic la nevoile în creștere ale industriei mobilei și a pieței cu amănuntul zi. Rata de creștere exponențială în toate orașele de metrou conduce la o cerere mare pentru mobilier de înaltă calitate, la prețuri accesibile în toate sectoarele. În prezent, un procent mare de mobilier furnizate pe piață vine din străinătate și ar putea fi la fel de ușor de proiectat și realizat în India. [+]

Maestru de mobilier de design

Facultatea de design -CEPT Universitatea

Mobila este o parte integrantă a habitatului uman. În funcție de tipul de mediu de viață, mobilierul ar putea fi rezultatul unui design personalizat sau poate fi un obiect care este produs în masă. M. Design - Programul Mobila Design este un răspuns pragmatic la nevoile în creștere ale industriei mobilei și a pieței cu amănuntul zi. Rata de creștere exponențială în toate orașele de metrou conduce la o cerere mare pentru mobilier de înaltă calitate, la prețuri accesibile în toate sectoarele. În prezent, un procent mare de mobilier furnizate pe piață vine din străinătate și ar putea fi la fel de ușor de proiectat și realizat în India. ... [-]


Maestru De Planificare Urbană și Regională

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2018 India Ahmedabad

urbanizare din India este o transformare epocală, care va avea un impact semnificativ asupra condițiilor de viață și calitatea vieții oamenilor săi. Modul în care este planificat și gestionat această urbanizare, deține cheia pentru asigurarea liveability, echitatea și durabilitatea pentru oameni. De obicei, planificatorii urbane joacă un rol vital în astfel de transformări urbane. Facultatea de Planificare CEPT Universitatea pregătește profesioniști de planificare bine gândite pentru a face față acestei provocări. [+]

maestru de planificare urbană și regională

Facultatea de Planificare - Universitatea CEPT

urbanizare din India este o transformare epocală, care va avea un impact semnificativ asupra condițiilor de viață și calitatea vieții oamenilor săi. Modul în care este planificat și gestionat această urbanizare, deține cheia pentru asigurarea liveability, echitatea și durabilitatea pentru oameni. De obicei, planificatorii urbane joacă un rol vital în astfel de transformări urbane. Facultatea de Planificare CEPT Universitatea pregătește profesioniști de planificare bine gândite pentru a face față acestei provocări.

Acest program bazat pe alegerea master în mediul urban și regional de planificare pregătește tinerii profesioniști pentru o carieră în planificarea și le echipează pentru: (i) să se pregătească planuri și proiecte pentru orașele și regiunile acestora, (ii) să întreprindă cercetări cu privire la politicile și procesele de urbanizare și dezvoltarea urbană, (iii) să acorde consultanță privind guvernanța orașelor și regiunilor lor, și (iv) avocat pentru probleme specifice, cum ar fi durabilitatea, schimbările climatice capacitatea de adaptare, comunitățile înălțătoare marginalizate etc. Noi tren profesioniști prin exerciții practice de studio, cursuri de teorie, proiect Capstone individuale și vizite pe teren din India și în străinătate. ... [-]


Maestru Al Managementului Urban

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2018 India Ahmedabad

Managerii de habitat joacă un rol important în înțelegerea și gestionarea complexității orașelor noastre. orașe indiene sunt în creștere într-un ritm foarte rapid și ca orașele să crească în termeni de populație și să se extindă în dimensiune, au nevoie de o atenție constantă pentru a menține structurile existente și de a gestiona viitoarea expansiune. Managementul habitatului este un domeniu care necesită cunoștințe de specialitate viitoare a practicilor de management urban și principiile de bază de management. Managerii de habitat se concentreze pe înțelegerea modului în care orașele funcție și se străduiesc să îmbunătățească sustenabilitatea tehnologică, operațională și financiară a orașelor, cu scopul de a îmbunătăți liveability. [+]

Maestru De Management Urban

Facultatea de Management - Universitatea CEPT

Managerii de habitat joacă un rol important în înțelegerea și gestionarea complexității orașelor noastre. orașe indiene sunt în creștere într-un ritm foarte rapid și ca orașele să crească în termeni de populație și să se extindă în dimensiune, au nevoie de o atenție constantă pentru a menține structurile existente și de a gestiona viitoarea expansiune. Managementul habitatului este un domeniu care necesită cunoștințe de specialitate viitoare a practicilor de management urban și principiile de bază de management. Managerii de habitat se concentreze pe înțelegerea modului în care orașele funcție și se străduiesc să îmbunătățească sustenabilitatea tehnologică, operațională și financiară a orașelor, cu scopul de a îmbunătăți liveability. ... [-]


Maestru Al Tehnologiei în Inginerie De Construcții și De Management

Campus Cu normă întreagă Cu jumătate de normă 2017 - 2018 anii July 2018 India Ahmedabad + 1 mai mult

managerii de construcții joacă un rol crucial în dezvoltarea mediului construit și a infrastructurii. Ele facilitează procesul de planificare de construcție, și să asigure punerea în aplicare eficientă și la timp a proiectelor de infrastructură. [+]

maestru al tehnologiei în inginerie de construcții și de management

Prezentare generală a programului

managerii de construcții joacă un rol crucial în dezvoltarea mediului construit și a infrastructurii. Ele facilitează procesul de planificare de construcție, și să asigure punerea în aplicare eficientă și la timp a proiectelor de infrastructură. Universitatea CEPT oferă o de doi ani full-time program post-universitar care să conducă la Master of Technology (M. Tech) în Inginerie Construcții și Management. Acest program are ca scop de a instrui ingineri și arhitecți pentru a deveni profesioniști competenți în domeniul ingineriei construcțiilor și management de proiect. Programele de predare la Universitatea CEPT se concentreze pe construirea capacităților profesionale. Prin urmare, ele sunt centrate pe pedagogie bazată pe studio, care este inclusiv de simulare a proiectelor reale de viață (clădiri, infrastructură etc.). Cursuri, seminarii și de cercetare misiuni, menite să dezvolte abilități conceptuale și analitice ale studenților, și ateliere de lucru menite să îmbunătățească învățarea de calificare sprijin în studiouri și laboratoare. ... [-]


Maestru Al Tehnologiei în Proiectarea De Inginerie Structurală

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2018 India Ahmedabad

Programul are ca scop formarea unui student în arta practică și filozofia proiectării structurale. Acesta oferă, de asemenea, o perspectivă în investigarea, evaluarea și consolidarea structurilor avariate. Programul se angajează, de asemenea, elevii în proiectarea structurilor industriale importante în curs de desfășurare, cum ar fi coșuri de fum, silozuri, rezervoare de apă, poduri și porturi. [+]

Maestru De Tehnologie în Inginerie Proiectare structurală

Facultatea de Tehnologie - Universitatea CEPT

Designerii structurale joacă un rol important în procesul de proiectare și de luare a deciziilor de construcție și de infrastructură proiecte de la începutul proiectului până la finalizarea aceleași. Cu complexitatea în planurile arhitecturale, avansarea în teoria dinamicii și conservare a structurilor de patrimoniu, necesitatea de proiectant structurale competente a crescut remarcabil de cativa ani. Programul are ca scop formarea unui student în arta practică și filozofia proiectării structurale. Acesta oferă, de asemenea, o perspectivă în investigarea, evaluarea și consolidarea structurilor avariate. Programul se angajează, de asemenea, elevii în proiectarea structurilor industriale importante în curs de desfășurare, cum ar fi coșuri de fum, silozuri, rezervoare de apă, poduri și porturi.... [-]


Maestru De Tehnologie în Infrastructură Inginerie Proiectare

Campus Cu normă întreagă 2 anii July 2018 India Ahmedabad

Programul de doi ani, care să conducă la acordarea de Master of Technology în infrastructură Inginerie Design este proiectat pentru a îmbunătăți abilitățile și cunoștințele de design structural pentru studenții și profesioniștii care lucrează în domeniul construcțiilor civile și industriale. [+]

Maestru De Tehnologie în Infrastructură Inginerie Proiectare

Facultatea de Tehnologie - Universitatea CEPT

Infrastructura este o parte integrantă a societății și joacă un rol esențial în dezvoltarea economică și socială. Într-o țară în curs de dezvoltare cum ar fi India, dezvoltarea infrastructurii a devenit o parte integrantă a poveștii noastre de creștere a crea o nevoie puternică pentru profesioniștii din sectorul infrastructurii. Obiectivul principal al M. Tech în Inginerie Design (Infrastructură) (MIED) este de a răspunde la această cerere a industriei de infrastructură și de a produce profesioniști cu seturi de competențe specifice aliniate cu nevoile industriei. Programul de doi ani, care să conducă la acordarea de Master of Technology în infrastructură Inginerie Design este proiectat pentru a îmbunătăți abilitățile și cunoștințele de design structural pentru studenții și profesioniștii care lucrează în domeniul construcțiilor civile și industriale.... [-]


Maestru Al Tehnologiei în Geomatica

Campus Cu normă întreagă Cu jumătate de normă July 2018 India Ahmedabad

Masters of Technology din Geomatica este un domeniu cu rădăcini străvechi, relevanța modernă, și un ochi spre viitor. [+]

maestru al tehnologiei în Geomatica

Prezentare generală a programului

Masters of Technology din Geomatica este un domeniu cu rădăcini străvechi, relevanța modernă, și un ochi spre viitor. Geomatica este atât o știință aplicată și o disciplină profesională. Geomatica, de asemenea, cunoscut sub numele de Geo-Informatică, se referă la matematică, știința și tehnologia utilizată pentru a studia informații spațiale. M.Tech în Geomatics este un curs profesional, care este unic și diferit de specializare de masă, care oferă cea mai recentă tehnologie bazată pe spațiu.

Geomatica este pentru cei care sunt tech-savvy, doresc să se formeze și îndemânare dezvoltate în sistemele de detectare la distanță și de informații geografice, cei cu cunoștințe de calculatoare pot folosi abilitățile lor în dezvoltarea de instrumente pentru a face lumea interesantă și simplu de înțeles pentru oameni și cunoștințe de luare a deciziilor pe bază. Cei care fac parte din domeniul Inginerie, Arhitectură, Planificare, Tehnologia informației, Informatică, Basic Science, Earth Science, Geografie, dar ar dori să studieze pentru o carieră aplicată atunci Geomatica poate fi foarte plină de satisfacții.... [-]


Maestru Al Tehnologiei în Construirea De Performanță Energetică

Campus Cu normă întreagă Cu jumătate de normă July 2018 India Ahmedabad

Clădiri cu consum redus de energie sunt un imperativ social și economic pentru India și în alte regiuni tropicale, care se vor vedea cea mai mare creștere în următoarele două decenii. [+]

Maestru De Tehnologie în Performance Building Energy

Prezentare generală a programului

Clădiri cu consum redus de energie sunt un imperativ social și economic pentru India și în alte regiuni tropicale, care se vor vedea cea mai mare creștere în următoarele două decenii. Consumul de energie se determină în mare măsură amprenta ecologică a unei clădiri peste durata sa de viață. Cercetare, politica si practica sunt de luare de performanță energetică a clădirii o zonă de creștere intelectuală și profesională. Din ce în ce, un nou tip de profesionist este necesară în echipa de proiectare a clădirilor sau operațiuni pentru a ajuta la economisirea de energie. M.Tech. Program de la elevii de performanță Construirea de energie pentru a învăța:... [-]


Contactează