University of Hong Kong Faculty of Business and Economics

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Universitatea din Hong Kong

Fondată în 1911, HKU este cea mai veche și mai cunoscută instituție terțiară a teritoriului. În timp ce ne îmbrățișăm bogata moștenire și tradiții, ne străduim să conducem cercetarea la frontieră și să dezvoltăm următoarea generație de lideri pentru lume.

Mesaj din partea decanului

Urmărindu-și rădăcinile încă de peste un secol, Universitatea din Hong Kong (HKU) se află astăzi cu mândrie ca una dintre cele mai importante instituții de învățământ superior din Asia. Și odată cu aceasta, Facultatea de Afaceri și Economie (FBE) a devenit o școală de afaceri recunoscută și respectată pe scară largă în regiune.

Facultatea se străduiește să alimenteze lideri de afaceri de primă clasă și să încurajeze atât cercetarea academică cât și cea aplicată pentru a satisface nevoile Hong Kong, China și restul lumii în economia globală în schimbare rapidă. Angajăm cercetători de top din toate colțurile lumii care îi insuflă elevilor cunoștințe globale. Cu cea mai mare proporție de studenți non-locali dintre toate Facultățile de la HKU și două dintre programele noastre de licență clasate în Top 5 ale Universității și Hong Kong în Top 10 programe, FBE atrage cei mai buni și mai strălucitori studenți din Hong Kong și nu numai.

Programul full-time MBA al Facultății a fost clasat în Asia nr. 1 în Clasamentele MBA Mondiale lansate de Economist Intelligence Unit timp de nouă ani consecutivi, în perioada 2010 - 2018. Pe lângă oferirea unui program de elită EMBA-Asia globală împreună cu Columbia Business School și London Business School pentru directori și profesioniști concentrați la nivel global, de asemenea, colaborăm cu școli de afaceri de top din China și de pe glob pentru a sinergiza educația pentru afaceri și economie. Rețeaua noastră de studenți puternică și extinsă, cu lideri de afaceri și comunități care slujesc în poziții cheie atât pe tărâmurile publice cât și în cele private, ne ajută să ne întindem și ne întărește influența în diferite sectoare și straturi ale societății.

Sunt cu adevărat umilită și onorată să preia Declanșatul Facultății în acest moment particular, în timp ce lumea se confruntă poate cu una dintre cele mai dramatice schimbări socioeconomice și politice din istoria modernă. Creșterea economiilor asiatice va fi, de asemenea, însoțită de influența din ce în ce mai mare a școlilor de afaceri din Asia, ceea ce oferă facultății o oportunitate fără precedent de a valorifica punctele forte ale Hong Kong-ului.

Cu rolul său tradițional de poartă comercială și culturală între Est și Vest, Hong Kong se bucură de un avantaj distinct în aceste perioade în schimbare. Fiind un oraș care își sărbătorește spiritul antreprenorial, amestecul cultural divers și energia dinamică unică, Hong Kong a atras constant „tot ce este mai bun” - așa cum demonstrează liderii de gândire globală și educatorii de talie mondială care formează facultatea noastră.

Bazându-se pe o bază foarte bună, sunt sigur că Facultatea va continua să dezvolte, să progreseze și să înflorească - pentru a oferi studenților cea mai bună educație de afaceri și economie; să realizeze cercetări interesante și de impact pentru a avansa frontierele cunoașterii; îmbunătățirea politicilor publice prin implicarea în cercetări și discuții privind politicile informative; să co-dezvoltați cu comunitatea de afaceri prin formarea și educarea liderilor de afaceri actuali și viitori și prin abordarea și soluționarea problemelor presante din economie și comunitate.

HKU se străduiește să fie Universitatea Globală a Asiei în următorul deceniu, ghidată de „trei plus unu este”, cu viziuni inovatoare, internaționale, interdisciplinare, care să conducă la un impact mai mare. Aspirațiile noastre la FBE trebuie să fie la fel de ambițioase: să devenim o școală de afaceri premieră în Asia, cu influență locală, regională și globală semnificativă. Vă invit să veniți să ne vizitați, să ne alăturați sau să vă alăturați forțe cu noi, făcând Facultatea de Afaceri și Economie să fie un far în academie și să facem lumea un loc mai bun.

Profesor Hongbin Cai - decan, catedra de economie

Clasamente

Nr.1 Programul MBA în Asia

Clasamentul MBA Economist 2018

Nr.2 Programul comun EMBA în lume

QS Global EMBA Rankings 2019

Viziune

Să fie o instituție academică de afaceri și economie cu impact global.

Propunere unică

Facultatea este adânc înrădăcinată în Hong Kong, implicată pe deplin cu China și cu adevărat internațională.

Misiune

  • Oferiți educație de afaceri și economie de top la nivel mondial, care să crească lideri dinamici și responsabili.
  • Pentru a avansa frontierele cunoașterii prin cercetare inovatoare și semnificativă la nivel global.
  • Pentru a crea schimbări pozitive în lume prin parteneriat cu comunitățile.

asociere

Fiind cea mai internațională facultate din HKU, Facultatea are un parteneriat bine stabilit, strategic, cu universități de renume mondial și parteneri corporativi de-a lungul anilor, oferind conținut orientat către piață, experiență superioară de învățare și resurse instrumentale pentru studenții noștri.

Programe de colaborare

Extinzându-și în mod constant amploarea globală, Facultatea și-a unit mâinile cu școli de afaceri de top din întreaga lume. De-a lungul anilor, Facultatea oferă o serie de programe lider la nivel mondial în centrele financiare internaționale, inclusiv Hong Kong, Beijing, Shanghai, New York și Londra, oferind studenților perspective globale cu o răsucire unică asiatică.

Programul EMBA-Asia globală

În cadrul parteneriatului tripartit cu Columbia Business School și London Business School, programul EMBA-Asia globală oferă studenților o experiență de învățare, rețele și perspective multifacetale la nivel global, care le vor aprofunda înțelegerea practicilor de afaceri occidentale și estice și le vor pregăti pentru succesul conducerii.

Programul DBA HKU-PKU

Programul HKU-PKU Doctor în Administrarea Afacerilor (HKU-PKU DBA) este oferit în comun cu Școala de Management Guanghua, Universitatea din Peking. Este conceput pentru a nutri lideri de afaceri cu o expertiză excelentă în cercetare și viziune strategică globală, pentru a spori competitivitatea întreprinderilor interne și pentru a consolida economia reală din China.

Programul EMBA HKU-PKU

Adoptând o abordare interdisciplinară, cu o perspectivă globală și un accent în China, programul Master of Business Administration (HKU-PKU EMBA) HKU-PKU oferă educație avansată în afaceri și cunoștințe de ultimă oră în afaceri și finanțe pentru lideri din toate industriile. Parteneriatul academic cu Școala de Management Guanghua, Universitatea Peking atrage expertize din ambele universități, oferind studenților o înțelegere profundă a contextului de afaceri din ambele regiuni.

Programul IMBA HKU-Fudan

Din 1998, Facultatea i-a oferit un Master of Business Administration (International) (HKU-Fudan IMBA) program, care a colaborat în comun cu School of Management, Universitatea Fudan din Shanghai. Acesta este primul program comun realizat de o Hong Kong și o instituție RPC aprobate de Ministerul Educației și a fost clasat drept cel mai bun program de acest gen de către Comitetul de studii academice al Consiliului de Stat. În ultimele două decenii, programul a îngrijit peste 4.500 de lideri de afaceri.

Parteneri de schimb internațional

Facultatea are o rețea extinsă cu peste 300 de parteneri de schimb în peste 40 de țări / regiuni, sub formă de schimburi de studenți și stagii. În fiecare an, peste 400 de studenți sunt trimiși pentru schimb de peste mări, în timp ce sute de studenți internaționali vin la facultate pentru studiu, creând astfel un mediu dinamic de învățare multiculturală în campus.

Facultatea are legături și cu multe instituții partenere din China. Prin diferite schimburi culturale și programe de învățare experiențială, studenții sunt capabili să înțeleagă mediul de afaceri din China.

Colaborare corporativă

Facultatea se străduiește să ne consolideze prezența în comunitatea de afaceri și în legătura cu noi, explorând oportunități de colaborare atât în sectorul public, cât și în cel privat. În ultimul an, Facultatea a format un nou parteneriat cu CCB, China Insurance Insurance (de peste mări), China Resources, KPMG și New World Development etc. Vom continua să ne implicăm activ și să extindem rețeaua noastră cu noi parteneri corporativi din Hong Kong, China și restul lumii, aducând dezvoltări de pionierat în frontierele strategice.

Locații

Golful Telegraph

Address
4/F., K. K. Leung Building, The University of Hong Kong
Golful Telegraph, Insula Hong Kong, Hong Kong

Acreditări

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited