Citește Descrierea Oficială

istorie

La scurt timp după încheierea ocupației germane a Greciei, problema de a stabili o Universitate din Creta a fost crescut și a atins punctul culminant în anii 1960. Cu toate acestea, deși cererea public pentru înființarea unei universități în Creta a fost unanim, nu a existat, de asemenea, o rivalitate intensă între cele două orașe majore asupra insulei pe care o va deveni sediu al acestei universități. În cele din urmă, soluția la problema a fost dat în 1977 de către prim-ministru Konstantinos Karamanlis, care a luat o decizie echilibrată de aprobare atât stabilirea unei Universitatea cu facultăți din Heraklion si Rethymnon și stabilirea unei Universitatea Tehnică din Chania. Universitatea Tehnică din Creta a fost stabilit de 545/77 Legea cu privire la "instituirea unei instituții tehnologice sub titlul Universitatea Tehnică din Creta și alte dispoziții".

Pe 17 iulie 1977, prima Comitetul executiv al instituției convocat sub președinția Profesor Perikles Theoharis și în prezența apoi Ministrul Educației Naționale G. Rallis, Constând în primarul orașului Chania și Președintele Secțiunii Creta de Vest din Camera Tehnică din Grecia, reprezentând elementul local, care au demonstrat un mare interes în înființarea Universității.

Principala sarcină a acestei prime Comitetul executiv în 1977 a fost de a găsi terenuri pentru ridicarea de instalații universitare permanente prin inițierea procedurii de expropriere a 350 de hectare de teren. Este de remarcat faptul, în acest moment, sprijinul imens al comunității locale în această privință. În același timp, Comitetul executiv, de asemenea, sa ocupat de organizarea și recrutarea a serviciilor universitare, dar mai ales cu cadrul legal pentru funcționarea acestuia. Ca urmare a activității dedicate Comitetului executiv, au fost emise un număr mare de decrete, dintre care cel mai important este Decretul prezidențial 1140-1180 cu privire la "stabilirea superior Școli Educație, Departamente și institute de cercetare, precum și posturi de profesori de la Universitatea tehnică din Creta ", care a prevăzut înființarea a trei școli: a) Stiinte tehnice, b) Stiinte aplicate și c) Arhitectură și amenajarea spațiului. Fiecare școală ar cuprinde patru departamente.

În afară de activitatea sa asupra cadrului legal al instituției, prima Comitetul executiv a fost responsabil pentru achiziționarea a trei clădiri istorice (penitenciare vechi, vechi Primaria, sau Arsenal și loggia venețiană), elaborarea de studii pentru restaurarea lor ca precum și întocmirea de studii pentru perioada inițială de facilitățile Universității. Comitetul a procedat în achiziționarea de calculatoare, cărți și 479 de titluri de reviste pentru Biblioteca Centrală Universitară, precum și în stabilirea organele electorale pentru judecarea candidaturi pentru cererile de ofertă cu privire la pozițiile de formare și cercetare de personal.

Dupa 1981, un nou Comitet Executiv a fost creat sub președinția prof Thales Argyropoulos (1982-1988), de la Universitatea Aristotel din Salonic și mai târziu, sub președinția prof Theodore Lianos (1988-1989), care a fost un membru al facultatii Școala superioară de Studii comerciale (ASOEE) Economic și.

Noul Comitetul Executiv finalizat sau decizii ale fostei administrații revizuită, cu referire la problemele de bază, cum ar fi problema locuințelor și a programării educațional. În ceea ce privește problema locuințelor a fost în cauză, a dat prioritate dezvoltării de la Universitatea din interiorul orașului prin renovarea Penitenciare venețiene vechi și barăci, achiziționarea și renovarea fostei Școli francez, dobândirea complexul Divizia militară de clădiri de către Ministerul Naționale Apărare, asigurarea utilizării taberei Hatzidakis în Halep și înaintarea de studii pentru ridicarea de clădiri pe ea. În același timp, proiectul a instalațiilor universitare în Akrotiri a fost pus înainte în timp ce terenul expropriat în acest scop a fost redus cu 60 de hectare în raport cu suprafața inițială. Ceremonia de temelie a facilităților universitare din Akrotiri a avut loc în decembrie 1988.

În ceea ce privește programarea educațional a fost în cauză, schimbări semnificative au avut loc, pe baza, desigur, pe noul cadru juridic, care a început să se formeze între timp, dar a inversat siguranta programarea Comitetului Executiv din 1977. Capstone a filozofiei Comitetului executiv din 1981, cu referire la programarea de învățământ, a fost emiterea Prezidențiale Decree52 / 83 privind "structura Universitatea Tehnică din Creta în departamente și sectoare, procedura de alegere a membrilor facultăților permanenți și premisele cu privire la funcția independentă de la Universitatea tehnică din Creta, cu organe de conducere alese ". În loc de trei școli și 12 departamente, care au fost prevăzute în PD 1140-1180, noul PD 52/83 prevede instituirea 6 Academic Departamente: Inginerie producție și de management, Resurse Minerale Inginerie, Inginerie electronică, Inginerie Chimică, Inginerie Mecanică și Departamentul de Stiinte.

În 1984, au fost numiți primii membri ai facultăților. Pe parcursul anului universitar 1984-1985, Inginerie producție și Departamentul de Management a început să alerge programul său de învățământ și a admis primele 120 de elevi, împreună cu Departamentul de Stiinte. Departamentul de Inginerie Resurse Minerale urmată în 1987-1988 și Departamentul de Electronică și Inginerie Informatica din 1990-1991. Ulterior, iar după Universitatea a devenit independentă, Departamentul de Inginerie Chimică a devenit un departament de Ingineria Mediului si a recunoscut primele elevi în 1997. În cele din urmă, în 2004, Departamentul de Inginerie arhitectură a fost stabilit și a salutat primele elevi.

În septembrie 1989, noul Comitet Executiv, prezidat de profesor de Universitatea Tehnică Națională din Atena Dl Ioannis Tegopoulos împreună cu profesorii de la Universitatea Tehnică din Creta Dl Antonis Foskolos și dl Joachim Gryspolakis ca vicepreședinți, a decis să schimba orientarea planificării spațiale al expansiunii universității. Au abandonat ideea de a extinde si mai mult universitate în orașul Chania și promovat rapid de dezvoltare a facilităților universității din Akrotiri. Universitatea atribuit facilități, cum ar fi lagăr Hatzidakis și Loggia venețiană a Municipiului Chania pentru alte utilizări. Clădirile care au fost păstrate, în scopul de a fi utilizate de către universitate în sine includ Complexul venețiană a Penitenciarelor vechi și barăci, care acum casa birourile Rectorat, precum și birourile de servicii administrative și financiare, în timp ce facilitățile fostei Școli francez în Halep acum găzdui Departamentul de Inginerie de arhitectură. In acest fel, la Universitatea menține coeziunea este necesar, cu orașul Chania și a structurii sale sociale. Dar, cel mai important dintre toate, această politică a permis carcasa din restul departamentele academice ale universității în cadrul campusului în Akrotiri, care a oferit posibilitatea pentru ridicarea de săli de curs adecvate, laboratoare și infrastructura care cerințelor moderne dicteaza pentru o Universitatea Tehnică .

În 1993, toate cerințele legale necesare au fost îndeplinite și, prin urmare, toate departamentele de la Universitatea a devenit independentă și care au fost de operare din apoi, cu organele de conducere alese. De îndată ce au fost îndeplinite aceste cerințe, a fost inițiată procedura de alegere a unui Rectorat, stabilindu-se astfel funcționarea independentă a Universității Tehnice din Creta. Profesor Yannis Phillis a devenit primul rector al Universității Tehnice din Creta asistat în funcțiile sale de către prorectori profesori Ioannis Siskos si Theodore Markopoulos, care a preluat mandatului la 8.12.1993.

De atunci, Universitatea Tehnică din Creta a făcut progrese continue și semnificative. Calitatea înaltă a personalului facultății, partenerii științifici și personalul tehnic și administrativ a garanta creșterea în viitor a Universității. Campusul este cu siguranță una dintre cele mai bune din Grecia, cu sali moderne de curs și facilități de cercetare, biblioteca, sala de student de reședințe, restaurant și zone de agrement. Noile Departamentele sunt programate pentru viitor și, în același timp, contribuția la Universitatea Tehnică din Creta în cercetare este în linii mari apreciat, ca fiind instituția este acum recunoscut ca fiind unul dintre instituțiile de cercetare cele mai prestigioase din Grecia, cu sute de programe de cercetare în curs de desfășurare . Universitatea Tehnică din Creta este acum recunoscută atât ca o instituție de învățământ și de cercetare în Grecia și pe plan internațional și, prin urmare, pot imagina cu mare optimism viitorul său.

Obiectivele de viitor

Accentul pe furnizarea de educație de calitate superioară (TUC rata șomajului universitare între 3 și 4%, de angajare pentru prima dată la 1 la 6 luni după absolvire) Efectuarea de cercetări inovatoare (Universitatea Tehnică din Creta este una dintre cele două universități cele mai active din țară cu cel mai mare număr a rezultatelor cercetării) Crearea unei Inovare pol regional și Parcul Tehnologic Efort în sprijinirea inovației (prin incubatoare) Organizarea de seminarii pentru proliferarea tehnologiei și inovației Cooperarea cu autoritățile locale în rezolvarea problemelor de mediu și de organizare, etc.

Campus

Campusul este, fără îndoială, în centrul TUC: studenți, profesori, tehnicieni de laborator, angajații administrative, îndeplinesc toate în campus pe o bază de zi cu zi.

puncte de referință comune ale tuturor elevilor sunt Biblioteca, Centrul de Comunicații IT &, Sala Residences, Restaurantul Universității și cafenele, precum și facilități sportive.

Și pentru că timpul de student nu ar trebui să fie cheltuite doar pe cărți și studierea, asigurați-vă că descoperi o viață în afara săli de clasă și amfiteatre, chiar mai interesant și incitant, prin participarea la una dintre grupele de studenți și asociațiilor (cultural și politic) , care a dat tonul în campus!

Programe predate în:
Engleză
Greacă

Această școală oferă și:

MSc

Technical University of Crete

Programul postuniversitar de inginerie petrolieră a Technical University of Crete este un program de un an, cu normă întreagă, conceput pentru a oferi studenților cu un b ... [+]

Master of Science (MSc) în Inginerie PetroluluiÎn 2019/2020, cei mai buni zece solicitanți din Grecia, Cipru, Bulgaria, Serbia, Muntenegru și Macedonia de Nord sunt acceptați fără taxe de școlarizare.

Cerere de candidaturi pentru anul universitar 2019-2020

După succesul programului de studii postuniversitare în domeniul "Petrol Engineering" în ultimii 5 ani, Școala de Inginerie a Resurselor Minerale a Technical University of Crete (Grecia) invită la programul pentru anul universitar 2019-2020.

Programul își propune să furnizeze studenților absolvent cu un fond științific și cunoștințe aplicate în domeniul explorării și producției de petrol și gaze naturale și conduce la o diplomă de masterat în Inginerie Petroliere.... [-]

Grecia Chania
Septembrie 2019
Engleză
La zi
12 luni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Location address
Technical University of Crete
University Campus, Akrotiri
73100 Chania
GREECE

Chania, Chania, 731 00 GR