University of Göttingen

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Georg-August-Universität Göttingen

Fondată în 1737, Georg-August-Universität Göttingen este o universitate de cercetare de renume internațional, cu puternice în procesul de predare se concentrează-cercetare a condus. Universitatea se distinge prin diversitatea bogată a spectrului său subiect special în umaniste, facilitățile sale excelente pentru desfășurarea cercetării științifice, precum și calitatea deosebită a zonelor care definesc profilul său. Din 2007-2012 Georg-August-Universität Göttingen a fost recompensată finanțare din Inițiativa de excelență a guvernelor german federale și de stat cu strategia instituțională pentru viitor intitulat "Göttingen.Tradition - Inovare - Autonomie". Universitatea a fost în măsură să realizeze toate măsurile conceptului. Acum, Universitatea Gottingen dezvoltă măsurile stabilite cu succes în continuare pentru a avansa continuu evoluții pozitive Universității în cercetare și predare.

O Universitatea cu tradiție

Universitatea poartă numele fondatorului său Georg August, regele George al II-lea al Marii Britanii, Elector și Duce de Brunswick-Lüneburg, (Hannover). În afinitate cu spiritul iluminismului, Göttingen abandonat supremația teologiei și a stabilit facultățile sale pe picior de egalitate. Ca o locație academică Gottingen a fost mult timp considerată ca centru al lumii matematice - o poziție a pierdut, cu toate acestea, în 1933, când sub nazist exclude mai mult de 50 de profesori și lectori au fost forțați să părăsească Universitatea, printre care mai multe dintre cele 44 de laureați ai premiului Nobel a căror nume sunt asociate cu orașul. După sfârșitul celui de al doilea război mondial, Universitatea Gottingen a fost primul în Germania, să-și reia operațiunile sale de predare și a continuat să devină una din cele mai mari instituții de învățământ superior din țară.

Universitate ca Fundație

Intensificând procesul de internaționalizare, promovarea excelenței în cercetare și predare, de adoptare a structurilor universitare de licență și master, oferind toate nivelurile Universității o mai mare autonomie și responsabilitate, optimizarea alocării resurselor: Acești pași caracterizează reformele recent întreprinse la Universitatea. La începutul anului 2003, Georg-August-Universität a devenit prima universitate germană, cu o gamă largă de discipline să-și asume statutul juridic al unei fundații de drept public. Universitatea de atunci îmbunătățit profilul său de cercetare, a creat noi entitati de cercetare, cum ar fi centrele de cercetare Courant și Lichtenberg-Kolleg, a intensificat cooperarea în campusul Gottingen, a atras și a păstrat mediul academic restante și a sprijinit recrutarea de studenți excelente și cadre didactice tinere din străinătate .

Göttingen Campus

Universitatea din Gottingen ceea ce privește tradiția sa de cercetare de mare și diversitate subiect ca fiind forte speciale. Aproape toate disciplinele academice, inclusiv în medicină sunt reprezentate în cele 13 facultăți, excepție fiind științele inginerești. Georg-august Universität se distinge prin a fi strâns integrate într-o rețea de unități de cercetare extra-universitară de primă clasă care implică, în primul rând, Academia Gottingen de Științe, Centrul Primate german, Aerospace Center din Germania si cinci Max Planck Institute. Împreună, acești parteneri locali crea cu Universitatea o alianță de colaborare în cercetare și predare, fără îndoială, unic în Republica Federală, în ceea ce privește adâncimea și lățimea ei. Elementele de succes care includ în comun rula centre de cercetare in colaborare, grupuri de cercetare junior și facilități de infrastructură, precum și întâlnirile profesorale combinate. Această cooperare a reprodus recent, centre de cercetare remarcabile care au câștigat fonduri de la Fundatia Germana pentru Cercetare (DFG) și Ministerul Federal al Educației și Cercetării. În cadrul domeniului de aplicare al Inițiativei de Excelenta, promovarea Clusterului excelență "nanometrică microscopia si moleculara Fiziologie a creierului (CNMPB)" și Graduate School Göttingen pentru Neurosciences; Biofizica si moleculara Biosciences (GGNB) va fi continuată în a doua fază programm. Din cauza efectului pozitiv asupra instruirea studenților și stimularea tinerilor cercetători care provin de la neuroștiințele și Biosciences în Gottingen, aceste zone se concentreze de cercetare, cultivate împreună cu partenerii instituționali ai Universității din campusul Gottingen, joacă un rol important în conturarea profilului său. excelența în cercetare la nivel internațional, este de asemenea afișat în chimie, fizica materiei condensate si optica, biodiversitate și ecologie, Geobiologie și matematică pură, precum și în studiile de limba și literatura germană, studii lumea orientală și antice și teologie. Ca rezultat al procesului de integrare a comunității de cercetare locale, au apărut posibilități specifice Gottingen pentru atragerea și păstrarea cercetătorilor excelente din și din afara Germaniei, precum și activități de cercetare de calitate superioară au fost inițiate și dezvoltate. De asemenea, progresul tinerilor cercetători excepțional de talentați și oameni de știință este un obiectiv strategic central de la Georg-August-Universität.

Studierea cu excelență

Gottingen are multe avantaje ca locație pentru studiile universitare care Georg-August-Universität intensifică prin dezvoltarea unor programe de studii inovatoare, structuri universitare de licență și masterat, desfășoară o internaționalizare sistematică a programelor de studiu și punerea în aplicare a măsurilor de asigurare a calității. Aproximativ în prezent 30 000 de tineri studiază aici, unele unsprezece la suta din care sunt din străinătate - o demonstrație clară a trage că Universitatea a exercitat mult timp pe plan internațional. Gama de cursuri de gradul oferite iese în evidență atât pentru instalațiile de studiu deosebit de bune în domeniul științelor naturale și de viață și pentru amploarea diversității subiect în științele umaniste și sociale, o alegere găsit la doar un număr mic de universități din Germania. Un astfel de spectru de subiecte permite aspecte generale care trebuie abordate cu o perspectivă interdisciplinară, chiar și la nivel de licență. Cu 80 de subiecți pentru a alege de la, aproximativ 1.000 de combinații sunt posibile pe drumul spre absolvire cu o diplomă de licență. În gama sa în continuă expansiune de master și doctorat Programele Universitatea cultivă excelenta si ofera apropierea de cercetare. Programele de studiu rula în limba engleză, grade bi-naționale și a perioadelor obligatorii petrecute în străinătate pregăti absolvenți pentru piața internațională de locuri de muncă. Universitatea din poziția internațională a Göttingen este consolidată în continuare prin extinderea parteneriatelor. În plus față de complexul apropiat al universităților europene în cadrul programului Erasmus, numeroase colaborări la Universitatea, facultatea și la nivel de institut facilita vizite de studiu în întreaga lume, în unele cazuri a face, de asemenea, burse disponibile. În 2011, Universitatea din Gottingen a avut succes cu propunerile sale de a îmbunătăți în continuare calitatea studiilor și predării în cadrul "Calitatea în Pactul de predare" de guvernele federale și de stat din Germania. De atunci, Universitatea Gottingen a fost extinderea programelor academice pe care le oferă și optimizarea în continuare calitatea condițiilor de studiu. Aceste măsuri vor fi elaborate în colaborare cu studenții.

Încurajarea oamenilor de știință și savanți de mâine

formare de doctorat în Gottingen este concentrată în programe structurate pe patru absolvent școli: Georg August University School of Science (GAUSS) - Göttinger Graduiertenschule Gesellschaftswissenschaften (GGG) - Graduiertenschule für Geisteswissenschaften Gottingen (GSGG) - Graduate School Pădure și Științe Agricole (GFA) ( vezi: www.graduiertenschulen.uni-goettingen.de). Cele patru școli absolvent furnizează suprastructura organizatorică pentru grupurile de formare în cercetare, programe de doctorat și internațional Max-Planck Școli de cercetare. Scopul acestor școli este de a optimiza și de învățare Cercetare--condițiile pentru candidații la doctorat, oferind o supraveghere intensivă și o serie de seminarii concepute pentru a avansa formarea de oameni de știință de primă clasă și savanți. Gottingen Graduate School of Neuroscience, Biofizica si moleculara Biosciences, care funcționează sub acoperișul Universității Georg August School of Science (GAUSS), primește fonduri în cadrul Inițiativei de Excelenta din anul 2007. Finanțat de Fundația Germană de Cercetare, Cercetare de Formare Grupuri (GRK) sunt stabilite pentru o perioadă limitată, cu scopul de a promova tinerii cercetători și pregătirea lor pentru doctorat lor. La Max Planck școli internaționale de cercetare, Max-Planck-Gesellschaft în colaborare cu partenerii de la Universitatea este implicat în stimularea tinerilor oameni de știință și oferă studenților în special dotați din Germania și din străinătate posibilitatea de a obține un doctorat de distincție specială.

O bibliotecă World University-Class

Fondarea Bibliotecii Universității Gottingen din 1734 a fost un punct de reper: Pentru prima dată în istoria bibliotecii conceptul unei biblioteci moderne de cercetare a fost pusă în practică, iar instituția a devenit prima bibliotecă academică cuprinzătoare permanente europene. Astăzi, Stat și Biblioteca Universității din Göttingen din Saxonia Inferioară (Niedersächsische Staats- und Universitätsbibliothek Gottingen, SUB) continuă să dețină o poziție de pol. Cu peste 7.8 milioane de unități medial, este în prezent una dintre cele mai mari biblioteci Germany's. Exploatațiile includ 5,8 milioane de volume, 1,5 milioane de microformate, 31,000 reviste electronice sub licență, 316.000 hărți, 14.000 de periodice în formă tipărită, 14.000 de manuscrise, mai mult de 3.100 incunabule, 395 testamente și o serie de elemente digitale. În plus, există alte 138 de biblioteci de sucursale independente la institutele și departamente. Un centru de competență digitală bibliotecă de renume la nivel mondial, SUB directioneaza sau participă la numeroase proiecte de cercetare și dezvoltare în acest domeniu.

Locații

Göttingen

University of Göttingen

Address
University of Göttingen
Wilhelmsplatz 1

37073 Göttingen, Saxonia Inferioară, Germania
Număr de telefon
+49 551 390