University Of Tuebingen

Introducere

Citește Descrierea Oficială

66821_top.jpg

Inovatoare, interdisciplinară, internațională: Aceste trei cuvinte rezumă ceea ce face ca Universitatea din Tübingen să fie specială. Cercetarea și predarea excelente sunt răspunsul lui Tübingen la provocările viitorului într-o lume globalizată. Menținem schimburi cu parteneri din întreaga lume - atât la instituțiile de învățământ superior, cât și la instituțiile de cercetare non-universitare. Rețelele și cooperarea între facultățile și limitele subiecților reprezintă pilonii strategiei noastre de succes. Acest lucru se reflectă în poziția noastră bună în clasamentul internațional. În plus, suntem una dintre cele unsprezece universități germane distinse cu titlul de "excelent".

Tradiții lungi

Universitatea din Tübingen, cu peste 500 de ani de istorie, este una dintre cele mai vechi din Germania. Mulți intelectuali mari au studiat și au lucrat în Tübingen - inclusiv Kepler, Hegel, Hölderlin și Schelling. Genius loci - spiritul locului - este acum mai puternic decât oricând.

Istoria fizicii în Tübingen

Matematica și fizica au început cu astronomie la Tübingen. Deja în 1507, adică la 30 de ani de la înființarea universității, Ducele Ulrich a convocat pastorul Johannes Stöffler (1452-1531) facultății artistilor ca profesor la "Mathesis". În acest moment, matematica și astronomia au fost strâns legate în Tübingen. Stoeffler a fost cunoscut în primul rând prin emiterea Ephemerisului său Astronomic, în care a catalogat cursul planetelor cu 20 de ani în avans.

De asemenea, a construit ceasul astronomic la primăria din Tübingen. El a fost urmat de reprezentanți ai astronomiei, cum ar fi Michael Mästlin (1546-1601), profesorul lui Johannes Kepler și Wilhelm Schickard (1592-1635), care au dezvoltat o primă mașină de calcul pentru calculele sale astronomice. Schickard a avut o profesiune în Tübingen pentru ebraică și astronomie. Johannes Kepler (1571-1630), sub numele căruia facultatea organizează un eveniment academic în fiecare an, era doar ca student la Tübingen. Litigiile asupra doctrinelor teologice au împiedicat pe Kepler să fie numit la o profesie în Tübingen.

În 1863, la Tübingen a fost înființată prima Facultatea de Științe la o universitate din Germania. Aceasta a inclus în plus față de scaunele de matematică și fizică cele pentru geologie, chimie, botanică și zoologie. În secolul al XIX-lea merită menționat, mai presus de toate, Karl Ferdinand Braun (1850-1918), care a lucrat în domeniul oscilațiilor electromagnetice timp de 10 ani, începând din 1885. A dezvoltat osciloscopul catodic - tubul Braun punct de pornire pentru dezvoltarea de televizoare și monitoare pe calculator. Contribuțiile sale la dezvoltarea tehnologiei antenelor au permis posturilor radio și TV puternice.

În prima jumătate a secolului al XX-lea, fizica din Tübingen a fost caracterizată în special de fizica nucleară. Numele lui Friedrich Paschen (1865-1947), Ernst Back (1936-1948) și Walter Gerlach sunt asociate cu experimente de bază privind fizica atomică și mecanica cuantică. Hans Geiger (1882-1945) a lucrat în domeniul radioactivității și al fizicii nucleare. Cu numele său în primul rând, contorul Geiger pentru detectarea particulelor ionizante este asociat.

În vara lui 1970, Facultatea de Matematică și Științe ale Naturii a fost dizolvată în diferite departamente. Printre altele, a apărut Facultatea de Matematică și Fizică - din 1979 Facultatea de Fizică. În semestrul de vară 1973, o mare parte din institutele acestor facultăți s-ar putea muta în clădirile noi din zona Morgenstelle.

Ca parte a reformei structurale a universității în semestrul de iarnă 2002/03, Facultatea de Matematică și Facultatea de Fizică au fost unite la o Facultatea de Matematică și Fizică. În cadrul unei reforme structurale ulterioare în semestrul de iarnă 2010/11, a fost înființată Facultatea de Matematică și Științe Naturale, iar Fizica este acum o secție a acestei facultăți.

68240_neckarfrontkobusch.jpg

Locații

Tübingen

Address
Eberhard Karls Universität Tübingen
Geschwister-Scholl-Platz

72074 Tübingen, Baden-Württemberg, Germania