University of Hamburg, School of Mathematics, Informatics and Natural Sciences

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Cercetare, predare, educare și formare

Universität Hamburg este prima universitate înființată în mod democratic din Germania, cu o istorie lungă, ajungând încă de la începutul secolului al XVII-lea. În 1911, omul de afaceri Edmund Siemers a donat ceea ce va deveni clădirea principală a Universității. Motto-ul său, „Căutarea, învățarea, educarea și formarea”, poate fi încă citit deasupra ușii principale și Universität Hamburg rămâne angajat în prezent cu aceste principii. În consecință, Universitatea consideră că cercetarea și predarea sunt sfere de activitate inseparabile. Interacțiunea lor este cea care face posibilă educația durabilă. În 2019, Universität Hamburg a devenit Universitatea de Excelență.

Soi impresionant

Cu peste 39.000 de studenți, Universität Hamburg este una dintre cele mai mari universități din Germania. Șase școli cu aproximativ 170 de programe oferă discipline ale unei universități cuprinzătoare: Drept; Economie și științe sociale; Medicament; Educație, psihologie și mișcare umană; umaniste; Matematică, informatică și științe naturale.

Cercetări de top

Universität Hamburg este cel mai mare și mai divers centru de cercetare al Germaniei de Nord. Profilul său de cercetare cuprinde o multitudine de realizări individuale de cercetare și o cooperare interdisciplinară extinsă. Profilul de cercetare al Universität Hamburg este completat de proiecte finanțate internațional și federal, derulate în comun cu alte instituții, centre de cercetare colaborative finanțate de Fundația Germană de Cercetare, grupuri de cercetare și participarea la Școlile Internaționale de Cercetare Max Planck.

Departamentul de Informatică

Situat în cadrul Facultății de Matematică, Informatică și Științe ale Naturii, Departamentul de Informatică are un domeniu de cercetare cuprinzător, cuprinzând aproape toate domeniile informaticii. Profitează în continuare din legături interdisciplinare excelente cu alte domenii din școală și nu numai, de exemplu, științe naturale, medicină, științe sociale, științe umaniste și științe ale educației. Prin HITeC, centrul de cercetare și transfer de tehnologie din cadrul departamentului, cooperarea și transferul de tehnologie cu companii locale sunt susținute și sunt facilitate cercetările relevante pentru industrie.

Cercetarea internațională

În urma declarației misiunii sale de sisteme complexe centrate pe oameni, departamentul este format din cele două clustere de cercetare complementare „Ingineria sistemelor complexe” și „Calculul centrat pe om” și alte grupuri de cercetare. Două grupuri de cercetare absolvenți completează aceste 23 de grupuri de cercetare cu legături interdisciplinare și internaționale. Grupul internațional de cercetare absolvită privind „Interacțiunea încrucișată în sisteme cognitive naturale și artificiale”, înființată ca o cooperare între Universität Hamburg și Universitatea Tsinghua, Beijing, China, în 2006, se concentrează în principal pe schimbul internațional de idei. Iată o listă a tuturor grupurilor de cercetare de la Departamentul de Informatică: https://www.inf.uni-hamburg.de/en/inst/groups.html

Excelentă predare

Peste 20 de profesori și aproximativ 80 de asociați de cercetare lucrează în prezent în departament, susținute de aproape 40 de membri ai personalului administrativ și tehnic. Împreună oferă zece programe de studiu (cinci la licență și cinci la nivel de master) cu în prezent aproximativ 1500 de studenți înregistrați. Un număr mare de bazine de calcul generale cu echipamente moderne și multe grupuri de studenți specializați din cadrul grupurilor de cercetare oferă un mediu de învățare excelent. Un corp de studenți activ cu multe grupuri de lucru și învățare consacrate într-un mediu social prietenos și completează experiența de învățare. Aplicați la programul Master of Science pentru a face parte din comunitate: https://www.master-intelligent-adaptive-systems.com/

Locații

Hamburg

University of Hamburg

Address
Hamburg Universität
Department of Informatics
Vogt-Kölln-Straße 30
22527 Hamburg, Germany

22527 Hamburg, Hamburg, Germania
Număr de telefon
+49 40 428380