Read the Official Description

The Abbe School of Photonics (ASP) oferă și coordonează studiile postuniversitare de optică și fotonitică la Universitatea Friedrich Schiller Jena, promovând cariera academică și oferind o experiență de muncă în industria fotonică. Programele educaționale interdisciplinare ale școlii sunt încorporate în cadrul unui mediu de cercetare încrucișat inerent Centrului Abbe Photonics. Studiile de licență oferite sunt programele noastre distincte de masterat (M.Sc. Photonics și M.Sc. Physics cu accent pe fotonitică) și un program larg de doctorat în optică și fotonitică. Toate modulele ASP din domeniul opțiunii și fotonicii sunt deschise pentru toate domeniile M.Sc. studenții înscriși la Facultatea de Fizică și Astronomie.

Conceptul și filozofia școlii au ca obiectiv principal instituirea unuia dintre cele mai mari centre educaționale din lume în domeniul opțiunii și fotonicii din Jena, Germania. ASP a fost modelat de tradiția și spectrul vast de activități didactice și de cercetare în domeniul științelor luminii de la Universitatea noastră. Școala oferă oportunități deosebite de calificare la nivel universitar și absolvent în domeniile optică și fotonitică. Strategia de calificare a școlii este complet orientată spre cercetare și se bazează pe principiile libertății academice, a condițiilor de cercetare competitive și a internaționalizării la toate nivelurile de educație și cercetare.

Școala își recunoaște responsabilitatea că mulți dintre absolvenții săi vor continua o carieră în companiile cu activitate intensă în cercetare. Programele de formare ale ASP urmăresc, prin urmare, să promoveze și să lege în mod optim fazele de carieră academică ale tinerilor oameni de știință cu experiență profesională în companiile cu activitate intensă în cercetare. Prin urmare, toate măsurile noastre competitive de dezvoltare a carierei sunt concepute astfel încât să pună bazele carierelor de succes atât în ​​mediul academic, cât și în industrie.

ASP a fost înființată în 2008 într-un parteneriat public-privat de către guvernele federale germane și de stat din Turingia, Universitatea din Jena și industria fotonică germană. De atunci, acești parteneri, împreună cu Uniunea Europeană, au oferit finanțarea de bază necesară pentru a susține nevoile financiare ale școlii. Un factor cheie al programului este colaborarea strânsă a ASP cu partenerii industriali. Pentru a susține dezvoltarea economică excepțională a partenerilor noștri în viitor, va fi necesară disponibilitatea unui număr semnificativ de angajați cu înaltă calificare. Absolvenții ASP sunt acei candidați potențiali, bine pregătiți pentru industria fotonică din Germania.

Programs taught in:
Engleză

Această școală oferă și:

MSc

The Abbe School of Photonics

Master of Science în Photonics (M. Sc.) Este un curs de masterat care oferă o acoperire multidisciplinară în domeniul de optică și fotonitică. Programul de doi ani cuprin ... [+]

Acest program de masterat este extrem de internațional, învățat pe deplin în limba engleză, și oferă o acoperire multidisciplinară a domeniului de optică și fotonitică. Elevii înscriși în programul de doi ani sunt instruiți pentru poziții tehnice sau științifice în industrie sau mediul academic.

De ce Photonics?

Invenția laserului în 1960 a pregătit calea pentru o nouă epocă de cercetare în domeniul opțiunii și fotonicii. Cu optica și fotonica care acționează ca agenți de stimulare și catalizatori, invenția tehnologiilor fotonice are consecințe importante, declanșând o revoluție în multe domenii ale științei, medicinei și tehnologiei.

Exemple exemplificate care au fost afectate sunt microscopia și imagistica, spectroscopia, tratamentul medical, științele vieții, astronomia, biologia, chimia și tehnologiile de comunicare. Electronica, tehnologia dominantă a secolului XX, și-a pierdut poziția în domeniul opticii și fotonicii în secolul 21, numită frecvent "secolul luminii". Provocările majore în cercetarea fundamentală și o piață imensă pentru produsele dominate optic conduc evoluția în optică și fotonitică.... [-]

Germania Jena
October 2019
La zi
2 anii
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
ABBE SCHOOL OF PHOTONICS
Address
Abbe Center of Photonics Albert-Einstein-Str. 6 07745 Jena, Germany
Jena, Thuringia, Germania
Website
Număr de telefon
+49 3641-9-47963