The Abbe School of Photonics

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Misiunea noastră: educație fotonică de clasă mondială

Misiunea Abbe School of Photonics este de a oferi un program de educație în domeniul fotonicii la cele mai înalte standarde internaționale celor mai ambițioși și motivați studenți. Școala noastră servește ca o rampă de lansare a carierei prin promovarea carierelor academice, precum și oferind oportunități de a obține experiență de lucru în industria fotonică.

Studiind fotonitica in orasul unde a inceput totul

Conceptul și filozofia școlii au ca obiectiv principal înființarea unuia dintre centrele de învățământ de top din lume în domeniul opticii și fotonicii din Jena, Germania. ASP s-a conturat prin tradiția și spectrul larg al activității de predare și cercetare în domeniul științelor luminii la Universitatea noastră. Școala oferă oportunități deosebite de calificare la nivel de licență și absolvenți în domeniile opticii și fotonicii. Strategia de calificare a școlii este complet orientată spre cercetare și se bazează pe principiile libertății academice, condițiilor de cercetare competitive și internaționalizare la toate nivelurile de educație și cercetare.

Școala își recunoaște responsabilitatea că mulți dintre absolvenții săi vor continua o carieră în companiile cu activitate intensă în cercetare. Programele de formare ale ASP urmăresc, prin urmare, să promoveze și să lege în mod optim fazele de carieră academică ale tinerilor oameni de știință cu experiență profesională în companiile cu activitate intensă în cercetare. Prin urmare, toate măsurile noastre competitive de dezvoltare a carierei sunt concepute astfel încât să pună bazele carierelor de succes atât în ​​mediul academic, cât și în industrie.

ASP a fost înființată în 2008 într-un parteneriat public-privat de către guvernele federale germane și de stat Turingia, Universitatea din Jena și industria fotonică germană. Un factor cheie al programului este colaborarea strânsă a ASP cu partenerii industriali. Pentru a susține dezvoltarea economică excepțională a partenerilor noștri în viitor, va fi necesară disponibilitatea unui număr semnificativ de angajați cu înaltă calificare. Absolvenții ASP sunt acei candidați potențiali, bine pregătiți pentru industria fotonică din Germania.

Jena: o universitate germană de prim rang plină de istorie și tradiție

Universitatea Friedrich Schiller Jena , cu vechea denumire latină "alma mater jenensis", este una dintre cele mai vechi universități germane, fiind fondată în 1558. La acea vreme, ariile clasice de filosofie, teologie, drept și medicină erau subiecte de cercetare și predare. În secolele trecute, mulți profesori proeminenți au fost profesori la această universitate. La sfârșitul secolului al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea, Jena a devenit faimoasă în epoca "miraculoasă" clasică-romantică, în care poeții și filozofii de renume mondial, precum Goethe, Schiller, Hegel și Fichte, au marcat atmosfera intelectuală.

În actualul clasament academic al universităților mondiale, așa-numitul clasament din Shanghai, Universitatea Friedrich Schiller Jena se situează printre cele mai bune 400 de universități din întreaga lume . În clasamentul din 2019, Universitatea din Jena aparține celor mai bune 22 de universități germane . Clasamentul Shanghai este emis de Shanghai Ranking Consultancy și ia în considerare numărul de publicații și publicații din revistele științifice de comerț, în special în revistele la nivel înalt Natura și Știință, Premiile Nobel și Medaliile câmpuri acordate cercetătorilor și absolvenților, precum și performanțele cercetării. sunt măsurate. Peste 1.200 de universități își prezintă clasamentul, cele mai bune 500 fiind publicate periodic din 2003.

Locații

Jena

ABBE SCHOOL OF PHOTONICS

Address
Abbe Center of Photonics
Albert-Einstein-Str. 6
07745 Jena, Germany

07745 Jena, Turingia, Germania
Număr de telefon
+49 3641-9-47963