Saarland University

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Saarland University

Saarland University este o universitate de campus din mijlocul Europei:

 • Reach Global: 17000 de studenți, 6 facultăți și 126 de programe de studii.
 • Excelență în cercetare: 5 centre de cercetare colaborative, 6 grupuri de formare în cercetare, 78 proiecte în cadrul celui de-al șaptelea program-cadru european.
 • Una dintre cele mai internaționale universități din Germania - 25% dintre oamenii de știință provin din peste 120 de țări.

116741_7.png

Campus informatică din Saarland

Ca parte a campusului informațional Saarland (SIC) , totul de la Saarland University se învârte în jurul științei informaticii! SIC este conglomeratul tuturor activităților de predare și cercetare legate de informatică la fața locului din Saarbrücken: 6 institute de cercetare recunoscute pe plan internațional și 3 departamente de rețea din Saarland University cu 4 centre de cercetare colaborative unifică punctele forte și expertiza lor individuală pentru a acoperi întregul spectru al cercetării în domeniul informaticii în 16 domenii generale și oferă 18 programe comune de studiu. Aproximativ 1900 de studenți, 300 de doctoranzi și 500 de oameni de știință din peste 80 de țări fac din SIC o locație excelentă pentru informatică.

Unități universitare

 • Departamentul de Informatică
 • Departamentul de Matematică
 • Departamentul de Știință și Tehnologie Lingvistică
 • Saarbrücken Graduate School of Informatics

Instituții și organizații de cercetare

 • Centrul Helmholtz pentru Securitatea Informației (CISPA)
 • Centrul German de Cercetare pentru Inteligenta Artificiala (DFKI)
 • Cluster de excelență "Multimodal Computing and Interaction" (MMCI)
 • Institutul de Informatică Max Planck (MPI-INF)
 • Institutul Max Planck pentru sisteme informatice (MPI-SWS)
 • Centrul de Bioinformatică Saar (ZBI)

Facilități suplimentare

 • Dagstuhl Office - Centrul de Informatică din Leibniz

116740_8.png

Departamentul de Informatică

Departamentul de Informatică de la Saarland University este un centru internațional pentru cercetarea informatică. Departamentul este unul dintre departamentele academice cu cea mai înaltă clasificare din Germania și este una dintre cele mai importante adrese globale de cercetare în domeniul informaticii. Mai mult de 300 de oameni de știință lucrează în prezent și colaborează în grupuri de cercetare aflate fie în departamentul de informatică în sine (cu cele 19 scaune universitare complete), fie în numeroasele instituții de cercetare din campusul din Saarbrücken. Saarland University este singura universitate din Germania care a primit un Cluster de Excelență și o Școală Universitară în Informatică, ca parte a Inițiativei de Excelență condusă de guvernele federale și de stat din Germania.

Saarbrücken oferă studenților Masterului un mediu ideal pentru desfășurarea unor studii reușite, interdisciplinare, bazate pe cercetare în domeniul informaticii. Modulele de predare care acoperă arii principale de informatică teoretică și practică permit elevilor să-și îmbunătățească abilitățile în raționamentul abstract și să-și îmbunătățească înțelegerea matematică și tehnică a subiectului. Masteratul M.Sc. Programul oferă studenților posibilitatea de a adapta conținutul cursului astfel încât să reflecte zonele individuale de interes. Prin oferirea de cursuri de bloc în timpul perioadei de vacanță, studenții pot să studieze pentru cursurile de masterat. calificare într-un ritm accelerat.

116736_12.png

Locații

Saarbrücken

Address
Saarland University,
Saarland Informatics Campus,
Building E1 3 (Rooms 207-211)

66123 Saarbrücken, Saarland, Germania