Philipps University Marburg, Faculty of Business Administration and Economics

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Philipps-Universität nu este doar o universitate germană cu tradiție, ci și cea mai veche universitate din lume care a fost înființată în 1527 ca instituție protestantă. A fost un loc de cercetare și predare de aproape cinci secole.

În prezent există aproape 20.000 de studenți care studiază în Marburg - 12% din toate colțurile lumii. Aproape toate disciplinele științifice, cu excepția științelor inginerești, sunt reprezentate la Philipps-Universität Marburg. Diferitele discipline sunt atribuite diferitelor facultăți, care se găsesc în cadrul facultăților.

Numeroase organizații completează și îmbogățesc gama de servicii ale universității. De exemplu, astfel de organizații pot desfășura activități de cercetare speciale sau pot sprijini Philipps-Universität Marburg în domeniile comunicațiilor, IT și limbilor străine.

Departamentul de Economie cuprinde șase profesori și aproximativ o duzină de profesori senior și junior. Profesorii au o vastă experiență în ceea ce privește publicațiile internaționale de referință, consilierea guvernelor sau organizațiilor internaționale și predarea în limba engleză. Departamentul de Economie se numără printre primele zece departamente în ceea ce privește publicațiile internaționale pe profesor în Germania (CHE Ranking 2005). Cercetarea și formarea profesională sunt foarte internaționalizate în Marburg, deoarece toți membrii personalului academic au stabilit programe puternice și durabile de parteneriat și proiecte comune de cercetare cu universitățile din Europa, SUA și alte părți ale lumii. Concentrarea facultății asupra economiei instituționale este subliniată de MACIE, Centrul Marburg pentru Economia Instituțională, care a sărbătorit recent 50 de ani de existență. Personalul din Economics subliniază importanța unui mediu didactic prietenos și deschis. Elevii sunt bineveniți să se adreseze profesorilor și să se angajeze în dezbateri pe teme economice relevante.

Locații

Marburg

Address
Fb.02- Wirtschaftswissenschaften Universitätsstraße 24,
D-35037 Marburg, Hesse, Germania