Read the Official Description

Ambii bătrâni și tineri


Universitatea din Bamberg este atât veche, cât și tânără. Structura și facilitățile sale actuale creează apariția unei instituții nou-înființate, dar rămâne, de asemenea, dedicată tradițiilor din istoria sa lungă./>

Prof. Dr. dr. Habil. Godehard Ruppert,

Președintele Universității din Bamberg

O introducere la Universitatea din Bamberg în șapte capitole


1. Răspunzând întrebărilor antice folosind metode moderne/>


"Casa înțelepciunii"/>

Începând cu secolul al XVII-lea, Academia Ottoniana istorică și Universitatea de astăzi din Bamberg s-au văzut în mod explicit ca fiind "Casa înțelepciunii". A fost înființată în 1647 de către principele episcop Melchior Otto Voit von Salzburg, ca centru al educației umaniste contemporane.

"Domus sapientiae" din secolele trecute este acasă la programele oferite de cele patru facultăți universitare: Umanistice; Științe Sociale, Economie și Administrarea Afacerilor; Științe umane; Sisteme informaționale și informatică aplicată.


Facultăți academice de la Universitatea din Bamberg/>

Disciplinele academice sunt strâns legate de zonele focale ale profilului nostru general:

  • Educaţie
  • Individul
  • Limbile
  • Afaceri


Învățarea academică/>


Învățarea academică este un proces bazat pe metodă. Metodele utilizate în științele noastre informatice aplicate, de exemplu, variază de la edițiile digitale ale textelor medievale și modelarea cognitivă utilizate în psihologie la imagistica reconstructivă 3D pentru clădiri și cercetare arhitecturală./>

Suportul și mentorul excelent al tinerilor noștri cadre universitare de-a lungul studiilor și carierelor noastre de cercetare sunt esențiale pentru filozofia noastră.

Academia de Cercetare Trimberg (TRAc) și Serviciul de Carieră Științifică oferă acestor tineri cercetători un sprijin academic structurat .

2. Sprijin academic și educație în lumea reală


Timpul petrecut în urma unei diplome universitare este o fază specială în viața unei persoane și de aceea instructorii noștri nu numai că dau seminarii, ci și mentor și îi ajută pe studenți pe parcursul studiilor și îi încurajează să se conteste atât în ​​timpul universității, cât și dincolo de ea. Această abordare derivă din simțul nostru de tradiție și din rădăcinile noastre istorice:/>

Suntem cu adevărat dedicați idealului educației cuprinzătoare.


Educație completă, așa cum o înțelegem/>

Este convingerea noastră că educația universitară de calitate este definită de programele și oportunitățile de calificare care motivează și inspiră studenții să -și urmărească în mod individual interesele . Din acest motiv, elevii din cele peste 100 de programe de licență, masterat și de predare, predominant acreditate, sunt încurajați să lucreze cât mai independent posibil. Aplicarea cunoștințelor teoretice la experiența practică este asigurată de curriculum-ul cuprinzând seminarii bazate pe practică, cursuri de formare și stagii legate de diplome.

Educația completă, așa cum o înțelegem, are nevoie de timp. Oferta noastra flexibila de curs permite libertatea individuala necesara si este raspunsul nostru atat la schimbarea conditiilor de trai intr-o lume globalizata, cat si la viata flexibila si carierele din ce in ce mai flexibile. Aproape fiecare grad oferit în Bamberg poate fi urmărit cu jumătate de normă, iar programele noastre de licență multi-subiect invită elevii să profite de combinații unice de subiecte, pentru a crea un profil academic bazat pe interese individuale.


Un loc de experiență și descoperire/>

Mai mult, oferim un mediu în care noțiunea umanistă a locului omului în lume poate fi experimentată și explorată holistic. Aceasta include numeroase lecturi literare, concerte, producții de teatru, exponate sau profesor universitar de poezie, care a fost înființată în 1986.

Considerăm că este responsabilitatea noastră să încurajăm studenții noștri să joace un rol activ în formarea atât a propriilor lor medii de viață, cât și a societății în sine. Oportunitățile sunt oferite de cluburi și organizații universitare dedicate implicării sociale, politice, jurnalistice sau religioase, precum și de numeroasele noastre comitete de studenți, societăți și grupuri de lucru.

3. Un angajament pentru responsabilitatea socială


Universitatea din Bamberg în curentele timpului/>

Ședințele periodice universitare pentru părinți și copii ajută părinții să formeze rețele cu alte familii

Mandatul de a aborda și de a angaja cu diligență și deplină "curentele intelectuale ale zilei" a fost stabilit pentru noi în fundația universitară

charter din 1647.

Responsabilitatea socială implicată în această filosofie ne-a caracterizat autoconcepția de-a lungul anilor și este exprimată astăzi atât în ​​structurile de lucru prietenoase cu familia , cât și în angajamentul nostru față de egalitatea de șanse, ca într-o ofertă de curs care este atent adaptată la tot mai multe schimbări, evoluțiile academice diverse și cerințele crescânde de educație continuă.

Stabilirea și menținerea unor valori precum oportunități egale cuprinzătoare și politici durabile pentru familii și studenți necesită mult efort, dar suntem bucuroși să punem timpul pentru a le face să devină realitate. Angajamentul nostru față de problemele de familie a fost recompensat începând cu anul 2005, fiind certificat ca o universitate prietenoasă cu familia. Pașii inițiați spre această distincție au fost o serie de îmbunătățiri structurale, inclusiv dereglementarea orelor de lucru de bază, extinderea disponibilității serviciilor de îngrijire a copiilor și înființarea Biroului pentru Servicii Familiale.


Creșterea flexibilității/>

Cea mai recentă recertificare (2012) promovează în mod special flexibilitatea crescută a programelor de studii: în prezent, este posibil să se urmărească aproape orice diplomă oferită în Bamberg, fie ca studenți cu fracțiune de normă sau în programele modulare de studii, iar disponibilitatea cursurilor online a fost extins foarte mult.

Învățarea pe tot parcursul vieții este o realitate la Universitatea din Bamberg.


Gestionarea diversității/>

O altă piatră de hotar pe calea îndeplinirii angajamentului nostru vechi de secole este reprezentată de înființarea KinderVilla care oferă îngrijire de zi și educație la grădiniță pentru copiii atât studenților cât și personalului.

Sexul nostru

Angajamentul nostru de a aborda chestiuni legate de importul etic se reflectă nu în ultimul rând în toate numeroasele noastre proiecte de cercetare care sunt prezentate comunității într-o serie de evenimente publice . Printre acestea se numără Bamberger Hegelwoche (Săptămâna Hegel) și seria noastră de facultăți umaniste. La aceste evenimente, prietenii și invitații universității sunt invitați să participe la discuții pe teme sociale și politice actuale.

4. Parteneri regionali și rețele


Cooperarea dintre mediul academic, comerț, cultură și societate aduce beneficii tuturor părților : cercetătorii investighează probleme concrete și, împreună cu elevii lor, contribuie la implementarea regională a soluțiilor potențiale./>

Cu diferitele sale proiecte de cooperare, Universitatea din Bamberg este o influență regională considerabilă și este, de asemenea, o sursă de cunoștințe și specialiști care se potrivesc ideal pieței muncii locale. În acest fel, universitatea contribuie în mod semnificativ la asigurarea competitivității regiunii superioare a Franconiei și la satisfacerea cererilor pentru generații de personal calificat.

Piatra de temelie pentru singura alianță de acest gen din Germania a fost pusă în acordul de cooperare al Alianței Tehnologice din Franconia Superioară . Pentru prima dată, toate universitățile dintr-o regiune - în acest caz, Bamberg, Bayreuth, Hof și Coburg - și-au unit forțele pentru a-și promova interesele comune și pentru a-și consolida experiența în domeniul cercetării, predării și educației continue. Principalele domenii de interes ale Alianței sunt energia, mobilitatea, materiile prime și tehnologia informației.

5. Internaționalitatea ca pe o cale de viață - deschisă


Cercetarea internațională/>

Ca un centru de cercetare renumit la nivel internațional , Universitatea din Bamberg este dedicată schimbului academic de cunoștințe și idei și promovează crearea de rețele și parteneriate cu universități și instituții de cercetare străine. De ani de zile, oportunitățile de schimb valutar, programe de studii speciale și parteneriate interuniversitare au atras studenți străini la Bamberg și au condus studenții Bamberg în străinătate.

La Universitatea din Bamberg, internaționalitatea este mai mult decât o simplă formalitate; este dorit, promovat și este într-adevăr un mod de viață . Urmând pe urmele lumii care călăreau iezuiții care au fondat Academia Ottoniana în 1647, cercetătorii și academicienii lui Bamberg împărtășesc cunoștințele și abilitățile lor în întreaga lume. Universitatea din Bamberg a colaborat cu instituții partenere din Budapesta, Sarajevo și Tirana, pentru a crea programe comune de masterat în economie. În prezent, un program de master în științe politice este în curs de planificare cu Universitatea din Tbilisi. Și invers, profesorii invitați facilitează transferul intensiv de cunoștințe și idei din străinătate către Bamberg.

Centrul de Bun Venit al universității, care a fost înființat în 2010, oferă asistență și asistență oaspeților noștri străini. Un exemplu al numeroaselor demersuri academice în care sunt coordonate rețelele, schimburile și cooperarea din Germania este proiectul interdisciplinar "Monumente și Context în Bukhara" .


Programe de schimb, programe de studii internaționale și cooperare internațională/>

În fiecare an, peste 500 de studenți profită de oportunitățile de a urma studii străine, de a încheia un stagiu sau de a preda la o școală în străinătate.

Privind numai la cel mai popular program Erasmus al UE, o medie de aproximativ 25% din studenții din clasa fiecărui an participă la un schimb, făcând Universitatea din Bamberg cea mai activă din universitățile din Bavaria . Programele de studii ca Masteratul European în Studii Englezești și Americane promovează competențele interculturale și pregătesc absolvenții pentru poziții de conducere atât în ​​țară cât și în străinătate.

Programele de schimb și parteneriatele interuniversitare facilitează atât plasarea studenților Bamberg în străinătate, cât și localizarea studenților străini în Bamberg.

Prima universitate de cooperare internațională, cu Universitatea din Carolina de Sud din Columbia (SUA) în 1983, a fost urmată de 300 de programe similare în 60 de țări . În ceea ce privește tradiția, accentul a fost pus pe instituțiile din sudul și estul Europei, deoarece Academia chiar a salutat 250 de studenți bosniaci la Bamberg între 1648 și 1803.

Membrii universității noastre experimentează cultura internațională ca parte integrantă a vieții academice, iar producțiile teatrale în limbile germană și străină, lecturi literare și exponate sunt doar câteva exemple. Atât Biroul Internațional, cât și Centrul lingvistic funcționează ca susținători cheie ai acestei cooperări și schimburi culturale.

6. Resurse high-tech, service și suport individual


Tehnologie care leagă oamenii/>

Datorită modernizării cuprinzătoare a tuturor proceselor de servicii universitare și a extinderii sistemelor informatice în ultimele decenii, studiul și lucrul la Universitatea din Bamberg este mai rapid și mai flexibil decât oricând - dar nu mai puțin personal.

7. Universitatea și orașul - două habitate în armonie


Printre orașele germane cele mai interesante/>

Potrivit datelor sondajului, calitatea vieții și frumusețea generală a orașului Bamberg sunt evaluate în mod constant printre cele mai înalte din Germania - și nu doar de la adăugarea în 1993 a orașului de catedrală de 70.000 de locuitori pe lista siturilor patrimoniului mondial UNESCO .

Chiar și la prima vedere, cartierele vechi ale lui Bamberg dezvăluie dovezi ample despre influența universității și viața academică, iar universitatea însăși profită de flerul centrului istoric al orașului . Dar universitatea este, de asemenea, conștientă de responsabilitatea care vine cu conceptul de "universitate în oraș".

Declarația de misiune


Înrădăcinate regional/>


Universitatea din Bamberg profită de locația sa într-un sit al patrimoniului cultural mondial și acționează ca un centru academic al regiunii. Acesta îndeplinește un mandat academic care se extinde cu mult dincolo de rădăcinile sale locale. Distanțele scurte, atât în ​​mod literar cât și figurativ, facilitează servicii de consultanță bune, comunicare personală și cercetare interdisciplinară, predare și învățare./>

Universitatea și-a propus să ofere tuturor membrilor săi șanse egale. Succesul poate fi văzut în certificarea universitară de familie și în numărul mare de numiri pentru profesori de sex feminin. Universitatea are o responsabilitate socială și este dedicată conceptului de învățare de-a lungul vieții.

Orașul vechi istoric al orașului Bamberg oferă condiții excepționale de viață și de muncă, iar universitatea însăși contribuie la diversitatea vieții culturale și sociale din oraș.


Distins din punct de vedere academic/>


Universitatea din Bamberg este o universitate de dimensiuni medii cu accent academic asupra științelor umaniste, sociale și economice, precum și a științelor umane, rotunjite de științele informatice orientate spre aplicații. Activitatea de cercetare interdisciplinară și capacitatea de a combina programe de gradul contribuie la distinsul statut al universității în comunitatea academică a Germaniei./>

La Universitatea din Bamberg, cercetarea și predarea sunt tratate ca o singură entitate; facilitățile și serviciile de administrare încurajează inovația și productivitatea. Succesul poate fi văzut nu numai în proiecte excepționale de cercetare individuale, ci și în cercetare de cooperare la scară mai largă.

Universitatea este dedicată învățământului calitativ, iar clasamentele ridicate pe care universitatea le-a primit sunt un stimulent pentru a continua să se străduiască spre acest scop.


Pe plan internațional/>


Universitatea din Bamberg, cu rețeaua sa strânsă de parteneriate cu universități din străinătate, facilitează programele de studii și cercetarea pe plan internațional. Universitatea este un lider în mobilitatea studenților internaționali. Promovarea și dezvoltarea talentului tânăr academic sunt de o importanță deosebită pentru universitate. Cu servicii precum Academia de Cercetare Trimberg (TRAc) și cu programele doctorale bine structurate, universitatea este capabilă să ofere următoarea generație de cadre universitare cu rețele de sprijin valoroase./>

Conceptul de internaționalizare al Universității nu se limitează doar la cercetarea și studiile străine, ci mai degrabă cuprinde toate aspectele cercetării și predării, atât pentru membrii universității, cât și pentru invitații străini.

O rețea de absolvenți a stabilit o legătură cu universitatea care se extinde dincolo de timpul petrecut în calitate de student și oferă, de asemenea, oportunități de cooperare cu întreprinderile regionale și transregionale.

(Rezoluția Administrației Universitare Extinse din 26 iulie 2010 și a Administrației Universității din 6 septembrie 2010)

Programs taught in:
Engleză

Această școală oferă și:

MA

Otto-Friedrich University Of Bamberg

Acest program de masterat modularizat se concentrează asupra diversității și a schimbărilor istorice în culturile din Orientul Mijlociu. Este primul curs de elită de stud ... [+]

Programul de masterat bilingv în "Orientul Kulturwissenschaften des Vorderen / Studii Culturale din Orientul Mijlociu" se concentrează pe diversitatea și schimbările istorice ale culturilor din Orientul Mijlociu. Este primul curs de elită de studiu din Germania în acest domeniu.

Acest program oferă o abordare nouă și provocatoare pentru elevii talentați și cu o înaltă motivație - depășind limitele limbilor comune și depășind perspectivele unice de disciplină. Varietatea specializărilor din domeniul studiilor orientale face acest program unic în Germania. Elevii vor întâlni concepte teoretice și vor desfășura activități de cercetare pe un nivel academic foarte avansat: își vor îmbunătăți abilitățile lingvistice, vor coopera în seminarii interdisciplinare și vor organiza ateliere interdisciplinare. Acestea vor beneficia de oameni de renume de renume internațional. Absolvenții noștri vor putea să comunice în medii academice și să desfășoare în mod profesionist o cercetare excelentă, interdisciplinară - abilități esențiale pentru continuarea studiilor la doctorat. nivel. Acest program de masterat este sponsorizat de Rețeaua Bavariană de Elite.... [-]

Germania Bamberg
September 2019
La zi
Part time
4 - 8 semestre
Campus
Citiți mai multe în limba engleză