Ludwig-Maximilians-University Munich

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Ludwig-Maximilians-Universitatea sau LMU, Universitatea din inima orașului München, face peisajul urban și are campusuri în întreg orașul. LMU München este unul dintre cele mai importante universități din Europa. Transportă pe o tradiție care merge înapoi peste 500 de ani, LMU oferă programe de studii provocatoare și oferă un mediu ideal pentru cercetarea de nivel superior. LMU leagă excelență academică, cu o calitate a vieții urbane și o valoare unice de recreere pentru aproximativ 50.000 de elevi.

Cu aproximativ 7.500 de studenți externi din mai mult de 125 țări, LMU este de origine academic de majoritatea studenților străini în Germania. 70% dintre acești studenți provin din Europa, 20% din Asia și 7% din America de Nord și de Sud. Toate aceste studenți, care vin din străinătate, contribuie împreună cu oamenii de stiinta internaționale diversitatea în cultura universității.

LMU München are o tradiție îndelungată ca un nivel superior universitar de cercetare european, în mod clar a demonstrat în caracterul său internațional și domeniile sale de cooperare academică de la cercetare la predare și de schimb de studenți. Universitatea a fost un membru fondator al Ligii Universităților Europene de Cercetare (LERU), Universitatea Internațională din Veneția (VIU), Serviciul de German de Schimb Academic (DAAD) și Centrele bavarez internaționale Academic. În cadrul programelor de mobilitate și de finanțare de succes ale Uniunii Europene, LMU München ia parte la elev ERASMUS și programelor de schimb lector, programe Erasmus Mundus, iar proiectele din țări terțe UE.

LMU München, de asemenea, cooperează îndeaproape cu numeroase universități partenere din afara programelor UE. În total, LMU menține acorduri de cooperare pe bază de facultate cu mai bine de 400 de universități partenere in intreaga lume, care reglementează domenii de contacte academice și schimburile de studenți la elaborarea programelor de studii comune. Colaborări și activități de schimb de la runda individual și scaun nivel de pe rețeaua internațională de apropiați. În plus, colaborari strategice de cercetare selectate ofera posibilitatea de contacte strânse între instituțiile și pentru crearea unor noi forme de cooperare. Acestea sunt finanțate de LMUexcellent strategie instituțională și servesc pentru a sprijini statutul LMU München, la nivel național și internațional.

Din punct de vedere geografic, strategia LMU München de internaționalizare arată rădăcini tradiționale în timp ce urmăresc evoluțiile actuale din lumea academică la nivel mondial. Majoritatea contactelor sale și inițiative strategice se bazează în Europa, urmată de America de Nord și Asia. Un rezultat al acestei evoluții este un proiect nou colaborare cu universități partenere din China, restante Rețeaua Academică LMU-China.

LMU München este de origine academic de aproape 7.000 de studenți internaționali din 125 de țări, cel mai mare număr de la orice universitate germană și echivalentul a 15 la sută din populația de student LMU München. Trei sferturi dintre acești studenți provin din Europa, 15 la suta din Asia, si 6 la suta din America de Nord și de Sud. Până la 1.000 de studenți de la universități partenere înscrie la LMU München ca schimb de studenți pentru un semestru sau un an. În două programe an de juniori, în jurul valorii de 70 de studenți de la America de Nord universități partenere petrece al treilea an de studii la München, în plus față de unele 450 de participanți de la Universitatea de Vară Munchen International (MISU).

Aproximativ 1.500 de semenii vizitează predau și cercetare la LMU München, inclusiv 90 colegii de cercetare ale Alexander von Humboldt Foundation. LMU München, Centrul de mobilitate și o gamă de servicii speciale oferite plus Centrul Internațional pentru Știință și umaniste în München (Internationales Begegnungszentrum der Wissenschaft München eV, IBZ) subliniază, de asemenea, angajamentul internațional al universității.

LMU München câștigă un volum semnificativ de finanțare în afara de la angajamentul său de a internaționalitatea în predare și de cercetare. În afară de succesul universității în strângerea de fonduri internaționale terți, multe alte domenii oferă oportunități de finanțare care protejează avantajul competitiv al studenților săi, absolventii, și academicieni pentru viitor. DAAD singur contribuie peste patru milioane de euro pe an, sub formă de subvenții pentru studenți germane și internaționale și proiecte internaționale, precum și subvenții de sprijin la LMU München.

Acasă la aproximativ 1,5 milioane de persoane, Munchen este unul dintre orasele din lume cele mai prietenoase și vibrante. Cu muzeele sale renumite și galerii, teatru și festivaluri, arta si balet și muzică, inclusiv de clasă mondială Bavarian State Opera și München Philharmonic Orchestra, aceasta nu este doar capitala Bavariei, dar un important centru cultural european. Proximitatea față de Alpii bavarezi și varietatea de lacuri, castele, și activități de agrement în peisajul rural înconjurător adauga la unicitatea din München. Este într-adevăr un oraș ca nimeni altul!

Locații

Munchen

Ludwig-Maximilians-Universität

Address
Ludwig-Maximilians-Universität München
Professor-Huber-Platz 2

80539 Munchen, Bavaria, Germania
Număr de telefon
+49 (0) 89 / 2180 - 0