Johannes Gutenberg University Mainz (JGU)

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Despre Universitatea Johannes Gutenberg din Mainz

Cu aproximativ 31.500 de studenți din peste 120 de țări, Johannes Gutenberg University Mainz (JGU) este una dintre cele mai mari și mai diverse universități din Germania. JGU unește aproape toate disciplinele academice sub un singur acoperiș cu Centrul Medical Universitar, Academia de Arte din Mainz, Școala de Muzică din Mainz și Facultatea de Studii de Traducere, Lingvistică și Studii Culturale din Germersheim. În peste 150 de institute și clinici, 4.400 de cadre didactice, dintre care 560 sunt profesori, predă și efectuează cercetări. Cu 75 de domenii de studiu și cursuri de peste 260 de grade, JGU oferă o gamă extraordinară de cursuri.

Ca singura universitate germană de dimensiuni, aproape toate instituțiile JGU sunt situate într-un singur campus din apropierea centrului orașului, care găzduiește și patru institute partenere implicate în cercetare non-universitară de nivel superior: Institutul Max Planck Chimie (MPI-C), Institutul Max Planck pentru Polimer Research (MPI-P), Institutul Helmholtz Mainz (HIM) și Institutul de Biologie Moleculară (IMB). Campusul Centrului Medical Universitar este la aproximativ un kilometru distanță, iar instituțiile Asociației Mainz Leibniz - Institutul de Istorie Europeană (IEG) și Muzeul Central Romano-Germanic (RGZM) - se află puțin mai departe în orașul central. În plus, multe întreprinderi locale efectuează de asemenea cercetări, făcând din Mainz un centru unic de cercetare dinamic.

109795_pexels-photo-1438072.jpeg

Recunoașterea la nivel mondial ca universitate condusă de cercetare

JGU se bucură de o eminență globală ca universitate bazată pe cercetare. Principalele sale domenii principale de cercetare sunt fizica particulelor și a hadronilor, științele materialelor și medicina translațională, în timp ce cele mai remarcabile realizări de cercetare din domeniul științelor umaniste au fost atinse în domeniile studiilor americane și studiilor culturale istorice. Succesele în inițiativa de excelență a guvernelor federale și de stat din Germania au confirmat statutul academic al JGU. În anul 2012, rețeaua de cercetare Fizica de precizie, interacțiunile fundamentale și structura materiei (PRISMA) a fost recunoscută ca un cluster de excelență, iar finanțarea Școlii de excelență a Științei Materialelor din Mainz (MAINZ) a fost extinsă. În plus, pozițiile excelente în clasamentele naționale și internaționale, precum și alte numeroase onoruri și premii, demonstrează cât de reușite sunt cercetătorii și cadrele universitare din Mainz.

Un alt atribut al JGU este predarea sa orientată spre cercetare - care încorporează subiecte de cercetare în curricula timpurie. Un accent similar este pus pe promovarea și îndrumarea talentelor tinere de cercetare. JGU consideră de asemenea schimbul de cunoștințe cu societatea ca fiind unul dintre îndatoririle sale cheie. Ca o universitate deschisă, JGU oferă populației un portofoliu unic de concepte de diseminare a informațiilor care se extind cu mult peste limitele standardelor academice populare standard. Prin sistemul său de guvernare universitară, JGU se asigură că membrii săi participă la planificarea strategică și că se implică un număr important de cadre universitare.

Universitatea Johannes Gutenberg Mainz a fost fondată inițial în 1477 și astăzi încă se străduiește să imite spiritul inovator al omagiului său. Promovarea și introducerea de idei noi, utilizarea cunoștințelor pentru îmbunătățirea vieții oamenilor și încurajarea acestora de a depăși numeroasele limite pe care le întâlnesc zilnic - acestea sunt ambițiile fundamentale ale Universității Johannes Gutenberg Mainz.

109796_pexels-photo-1595391.jpeg

Locații

Mainz

Address
Johannes Gutenberg University Mainz
Saarstr. 21
55122 Mainz, GERMANY

Mainz, Rheinland-Pfalz, Germania

Germersheim

Address
Faculty 06 of
Johannes Gutenberg University Mainz
An der Hochschule 2
76726 Germersheim, GERMANY

Germersheim, Rheinland-Pfalz, Germania