Citește Descrierea Oficială

Despre IMC

International Medical College (IMC®) are ca scop realizarea de cursuri de masterat internațional postuniversitar și programe de educație continuă în medicina orală și medicină, ca concepte de învățare mixtă.

A fost înființată ca instituție Spin-Off a Universității Westphalian Wilhelms din Münster. Titularul instituției este MIB GmbH din Münster, Germania.

Programele de studii postuniversitare de medicină orală au fost realizate din 2003 și au fost acreditate cu succes la 4 iunie 2004 și re-acreditate în august 2009 în conformitate cu Declarația de la Bologna a Agenției de Acreditare AQAS, care este certificată de Consiliul de Acreditare al Germaniei.

Începând cu 2013, IMC® a oferit cursuri de masterat ca un program de studii comune. Aceasta înseamnă că universitățile de prestigiu din Dresda, Saarland, Essen, Leipzig, Szeged și Bangkok, sub supravegherea IMC®, au coordonat împreună și s-au potrivit cu conținutul teoretic și punerea în aplicare a seminarelor și stagiilor. Astfel, cooperarea extinsă cuprinde Budapesta (Ungaria), Bangkok (Thailanda), Istanbul (Turcia) și Taiwan, Hong Kong și Macao.

Din anul de studiu 2018, programele de masterat IMC® sunt afiliate la Universitatea din Duisburg-Essen. Programele de master IMC® fac parte din programul de studii al Universității din Duisburg-Essen. Diplomă universitară Master of Science va fi acordată în cadrul unei ceremonii oficiale de către decanul Universității din Duisburg-Essen și directorului științific al IMC® în conformitate cu regulamentul consiliului de examinare al facultății medicale din cadrul Universității din Duisburg-Essen .

Conceptul nostru

Conceptele moderne de învățare mixtă oferă cursuri de formare postuniversitară și programe educaționale, cu frecvență redusă, accesibile chiar și celor care sunt deja implicați într-o clinică zilnică sau în practică. Conceptul IMC® este o abordare didactică special concepută, care combină module de învățare electronică, conferințe online live și blocuri de practică practice.

Aceste programe de formare se concentrează atât pe transferul celor mai recente descoperiri și rezultatele cercetărilor, cât și pe schimbul de cunoștințe ale participanților în specialitățile lor relevante. Cooperarea dintre universități și instituțiile internaționale de formare și educație respective, precum și un curriculum special conceput și un program integrat permit această abordare.

Indiferent de toate diferențele naționale, politice, culturale și religioase, participanții din diferite țări sunt capabili să discute subiecte de specialitate online și științifice.

Această evoluție este solicitată și apreciată de către Consiliul Federal al Științelor și Științelor Umane [Wissenschaftsrat] al Germaniei pentru a susține cercetarea și învățământul superior în medicina dentară. (Wissenschaftsrat, 2005)

Facilități de predare

MIB GmbH are peste 1.000 m² de spații de instruire și predare în locația lor actuală, unde se desfășoară deja cursuri, prelegeri, seminarii și exerciții practice. Prin intermediul acordurilor de colaborare cu universități și clinici și institute cooperante, suntem capabili să desfășurăm stagii și ateliere clinice (7 spitale universitare, 5 spitale de predare).

Cooperări

 • DCS - Deutsche Chirurgiestiftung
 • CfC Münster - Craniofaciale Center Münster
 • Deutsche Gesellschaft für Zahnärztliche Implantologie - DGZI eV / GBOI
 • Zahnärztekammer Westfalen-Lippe
 • Centrul de Educație Globală (GEC), Taiwan
 • Programul de ortodonție progresivă (POS)
 • Spitalul Universitar Dusseldorf
 • Clinici Essen-Mitte
 • Spitalul Universitar Dresda
 • Spitalul Universitar din Saarland (campusul Homburg)
 • Civic Clinic Karlsruhe
 • Marienhospital Stuttgart
 • Dental Clinic privat Schloss Schellenstein
 • Universitatea Semmelweis din Budapesta, Ungaria
 • Spitalul Universitar din Szeged (Szegedi Tudományegyetem), Ungaria
Programe predate în:
Engleză
Germană

Această școală oferă și: