Pforzheim University

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Înființarea și dezvoltarea istorică a Universității Pforzheim este legată în multe feluri de evoluția economiei regionale, care este astăzi una dintre cele mai importante regiuni de afaceri din Europa. Cererea de specialiști în diferite domenii ale industriei de bijuterii în ultimii 130 de ani a condus la dezvoltarea unei importante universități de științe aplicate, cu o varietate de studii care nu este nici una în Germania.

Universitatea Pforzheim cu aproximativ 4500 de studenți este una dintre cele mai mari de acest gen din statul german Baden-Württemberg. Amalgamarea celor două foste universități independente și de succes ale științelor aplicate pentru proiectare și economie în 1992 a pus bazele departamentului de inginerie al universității. Astăzi, Universitatea Pforzheim de proiectare, inginerie, economie și drept se consideră un impuls pentru societate și un model de contact cu oamenii, resursele și ideile. Studii și servicii de cercetare aplicată pentru a obține rezultate excelente în domeniul proiectării, ingineriei și economiei. După absolvirea studiilor, absolvenții universității sunt capabili să gândească și să acționeze în funcție de nevoile practice ale acestora, într-o manieră interculturală.

Diversitatea unică a domeniilor de specializare pe baza studiilor fundamentale stabilite este o pregătire excelentă pentru sarcinile tehnice și de management pentru studenți. Școala de Design oferă un spectru larg de studii atractive cu privire la bijuterii și obiecte de viață cotidiană, comunicare vizuală, design industrial și design de modă și transport. Școala de Inginerie include studii în domeniile Inginerie Electrică / Tehnologia Informației, Inginerie Mecanică, Administrarea Afacerilor și Inginerie și Tehnologia Informației Tehnice.

Cea mai amplă programă de curs este oferită de Școala de Afaceri. Cursuri de diplomă sunt oferite care se concentrează pe achiziții și logistică, marketing internațional, marketing, cercetare de piață și de comunicare, publicitate, control, finanțe și contabilitate, fiscalitate și audit, sisteme informatice de afaceri, afaceri internaționale și managementul resurselor umane. Universitatea Pforzheim a oferit un curs de licență în domeniul dreptului afacerilor începând din 1996. În plus, Universitatea Pforzheim are o gamă largă de diplome de masterat de la toate facultățile.

Biroul internațional are legături cu peste 100 de universități partenere din întreaga lume. Acest lucru permite sprijin pentru studenții care doresc să-și finalizeze o parte din studiile lor în străinătate pentru a obține o experiență valoroasă relevantă pentru studiile lor. Cunoașterea limbilor străine și înțelegerea problemelor interculturale au devenit esențiale în epoca modernă a globalizării.

Gândirea interdisciplinară la Universitatea Pforzheim nu este doar o chestiune de administrare. De fapt, cursurile care se suprapun între diferitele facultăți pot să reflecte mai bine realitatea vieții cotidiene, în care absolvenții de afaceri colaborează îndeaproape cu inginerii și designerii. Spiritul interdisciplinar joacă, de asemenea, un rol important în dezvoltarea și aranjarea diplomelor de licență și masterat. Combinația și dezvoltarea gamei distincte de cursuri disponibile și calitatea și actualitatea cursurilor au o contribuție deosebit de importantă pentru succesul universității. Efectele sinergice pozitive prin legarea teoriei și practicii sunt documentate în numeroase proiecte și activități de cercetare desfășurate în cooperare cu industria și comunitatea de afaceri. Institutul de Cercetare Aplicată, numeroasele centre de transfer Steinbeis și Institutul de Tehnologie a Bijuteriilor sunt doar câteva dintre exemplele acestei cooperări.

În Pforzheim, persoana rămâne punctul focal, în ciuda diversității cursurilor de studii și a volumului studenților. Mai mult de 350 de profesori, tutori și colegii lor se ocupă intens de elevi. Elevii beneficiază de sprijin chiar de la începutul studiilor și adesea chiar și după terminarea cursului, prin care mulți profesori iau rolul important al mentorului. Într-un concurs care a implicat toată Germania, Universitatea Pforzheim a reușit să înființeze un centru KEIM pentru fondatorii noilor întreprinderi pentru a ghida cu îndrumare pe elevi în direcția auto-angajării.

Centrul de calculatoare universitar oferă sprijin pentru a permite educația practică în domeniul tehnologiei informației. Din 2003, centrul a fost capabil să ofere elevilor un serviciu foarte special. Acest serviciu inovator, aflat în funcțiune pentru prima dată în Germania, trimite studenților un mesaj text pe telefonul mobil pentru a-i sfătui pe elevi în timp util, în cazul în care prelegeri sau seminarii trebuie să fie anulate.

În lumea afacerilor, calitatea absolvenților universității din Pforzheim este o cunoaștere comună. În ceea ce privește acceptabilitatea absolvenților de la Pforzheim, universitatea a fost din când în când evaluată ca fiind una dintre cele mai importante universități germane. Îngrijirea cu care universitatea se ocupă de învățământul universitar este unul dintre motivele pentru care mulți absolvenți universitari de la Universitatea Pforzheim sunt angajați în companii bine-cunoscute.

Locații

Pforzheim

Pforzheim University

Address
Hochschule Pforzheim University
Tiefenbronner Str. 65,

75175 Pforzheim, Baden-Württemberg, Germania
Număr de telefon
+49 7231 286524

Programe

Această școală oferă și: