Citește Descrierea Oficială

Înființată în 1964, ca "Școala Națională de Inginerie", Offenburg University de Științe Aplicate sa stabilit repede ca o instituție educațională de înaltă performanță cu o orientare practică. Astăzi, Universitatea noastră formează o comunitate înfloritoare, cu peste 4300 de studenți în două campusuri. Oferim diplome de licență și master în patru departamente: Administrarea afacerilor și inginerie industrială, Inginerie electrică și Tehnologia informației, Inginerie mecanică și Inginerie de proces, Media și informații.

85108_Offenburg-University---Campus-Offenburg.jpg

Profilul internațional

Universitatea Offenburg se mândrește cu orientarea internațională a programelor sale. În 1998, a fost una dintre primele instituții de învățământ superior din Germania care a introdus programe universitare de masterat prin intermediul Școlii Universitare. Astăzi, oferim cinci programe predate în limba engleză care se adresează în special studenților internaționali, care reprezintă aproximativ 12% din totalul corpului elevilor. În plus, Oficiul Internațional întreține programe de schimb activ cu peste 50 de universități partenere din întreaga lume, oferind studenților noștri o mulțime de oportunități de studiu și stagii în străinătate. Datorită apropierii noastre de frontiera franceză, putem oferi și programe cu diplome de două grade, cu universități franceze de prestigiu.

Excelente condiții de studiu

Universitatea Offenburg oferă un campus mai mic, iar studenții beneficiază de avantajele unei experiențe mai intime cu clasele mai mici, de supravegherea individuală și de sprijinul facultății și al personalului, precum și de la predarea în practică și de o integrare strânsă cu economia regională. Universitatea se bucură de rang înalt și a fost acordată chiar de Asociația pentru Promovarea Științei și Științelor Umanistice din Germania pentru că a fost un colegiu tehnic reformat.

Parteneriate economice

Universitatea deține relații excelente cu întreprinderile regionale și naționale și există un schimb constant de informații între membrii facultății și profesioniștii din industrie, oferind acces permanent la know-how-ul actual în domeniul ingineriei. Extensivele parteneriate de afaceri oferă, de asemenea, resurse pentru studenți în ceea ce privește câștigarea experienței de muncă, efectuarea de cercetări sau chiar și pentru angajarea în viitor.

Cercetare și tehnologie

Institutul Universitar de Cercetări Aplicate (IAF) oferă o combinație de cercetare și transfer de tehnologie. IAF conduce tehnologia și ideile inovatoare din domeniul energiei solare, medicină, robotică și mobilitate electrică. De-a lungul universității există o mare combinație interdisciplinară de experți din diferite domenii tehnologice cu cunoștințe speciale și laboratoare moderne. Activitățile de cercetare orientate spre aplicații și experiența practică pe care universitatea le oferă sunt un testament al performanțelor sale ridicate.

85107_Offenburg-University--students.jpg

Servicii pentru studenți internaționali

Centrul Internațional al Offenburg University oferă studenților săi o varietate de servicii. Fiecare dintre programele de studii ale Școlii Universitare are un coordonator care oferă servicii complete și consiliere.

Centrul Internațional încurajează și oferă oportunități pentru studenți să se întâlnească în afara sălii de clasă. O varietate de evenimente și excursii sunt oferite pe tot parcursul anului universitar.

Serviciile speciale pentru studenții internaționali includ:

 • Servicii de cazare
 • Programul Buddy
 • Program de orientare
 • Curs de limbă de vară
 • Program cultural
 • Senior Service

Costuri și cheltuieli

Taxe

Sunt plătite taxe care includ:

 • Taxa administrației de stat pe semestru: 70 EUR
 • Taxă de susținere pentru fiecare semestru: 46 EUR
 • Student Reprezentant Organizație Taxe pe semestru: € 18
 • Contribuția la servicii pe semestru: 150 EUR (numai pentru studenții care studiază într-unul din programele de masterat în limba engleză ale școlii postuniversitare).
 • Taxele de școlarizare pentru programele IBC: 10 400 EUR (pentru studenții care studiază în programul MBA International Business Consulting).
 • Taxa de școlarizare de stat pentru un al doilea grad: 650 EUR (numai pentru studenții care au obținut deja un masterat de la o universitate din Germania.
 • Taxa de școlarizare de stat pentru cetățenii din afara UE: 1.500 €

Cheltuieli de trai

În funcție de stilul tău preferat de viață, cheltuielile medii de viață se ridică la aproximativ 750 € pe lună. Iată o defalcare a cheltuielilor lunare:

 • Închiriere: 300
 • Asigurarea de sănătate (obligatorie): 80
 • Materiale de studiu: 40
 • Băuturi: 200
 • Îmbrăcăminte, transport public, altele: 130
 • Cheltuieli lunare totale: 750

Dovada sprijinului financiar

Pentru a obține o viză de studenți, studenții străini trebuie să poată demonstra autorităților germane că au suficient sprijin financiar în timpul studiilor. Aceasta înseamnă că trebuie să dovediți că sunteți în măsură să acoperiți cel puțin primul an de studii. În prezent, suma este de 735 EUR pe lună sau un total de 8 820 EUR pentru un an de studiu.

Prețul GEZ

Vă rugăm să fiți informat că, în calitate de rezident al Germaniei, sunteți obligat în mod legal să plătiți o taxă lunară de 17,50 EUR pe gospodărie (de exemplu, pe un apartament comun) către Gebühreninzugszentrale der öffentlich-rechtlichen Rundfunkanstalten (GEZ), o organizație comună a instituțiilor publice germane de radiodifuziune .

"Pe gospodărie", în acest context, înseamnă că, dacă împărțiți un apartament, doar unul dintre chiriasi trebuie să plătească și este de competența membrilor gospodăriei să decidă cum împartă costurile. Astfel, dacă vă mutați într-un loc comun, trebuie mai întâi să clarificați dacă unul dintre ceilalți membri ai gospodăriei plătește deja comisionul GEZ.

85105_OffenburgUniversity-StudentsoftheInternationalMastersPrograms.jpg

Finanțare și burse

În Germania, bursele nu sunt de obicei acordate de universități, ci de instituții și fundații independente. Serviciul german de schimb academic (DAAD) oferă o bază de date cuprinzătoare de burse și burse, care trebuie solicitate din țara de origine înainte de sosirea dumneavoastră. Informații despre posibilitățile de finanțare sunt furnizate și de Ghidul european de finanțare.

Informații detaliate sunt de asemenea disponibile prin intermediul birourilor regionale DAAD, Ambasadei Germaniei, Consulatului German sau Reprezentanțelor oficiale germane din țara dvs. de origine, precum și organizațiilor specifice care acordă bursele.

La Offenburg există și un număr foarte mic de burse parțiale; aplicațiile pentru acestea sunt deschise numai studenților înscriși care au demonstrat performanțe academice ridicate și angajamente sociale în afara clasei.

Posibilități de angajare

Elevii care sunt cetățeni ai UE pot lucra în Germania fără permis de muncă.

Studenții din afara UE au două oportunități:

 • Off-campus: 120 de zile pe an, în conformitate cu reglementările privind vizele pentru studenții străini.
 • În campus: sunt disponibile un număr limitat de posturi de asistență și de îndrumare.

Cunoștințe de bază despre limba germană sunt necesare pentru majoritatea locurilor de muncă.

Programe predate în:
 • Engleză
 • Germană

Această școală oferă și:

Cursuri Executive

Offenburg University

Enterprise and IT Security (ENITS) este un program avansat, cuprinzător de masterat potrivit pentru studenții care caută poziții de lider în sistemele de informații de af ... [+]

Enterprise and IT Security (ENITS) este un program avansat, cuprinzător de masterat, potrivit pentru studenții care caută poziții de conducere în diverse domenii ale securității IT.

Conținutul programului

Curriculum-ul programului se concentrează asupra conținutului actual și orientat spre practică. Datorită puternicei dinamici a sectorului IT și a duratei scurte de viață a cunoștințelor din acest domeniu, curriculumul trebuie ajustat în mod continuu. În plus față de prelegeri, laboratoare, seminarii și examene, elevii sunt implicați în proiecte de cercetare și sunt pregătiți pentru locul de muncă în mod eficient prin cooperarea R

Elevii vor dobândi următoarele competențe:... [-]

Engleză
La zi
3 semestre
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Offenburg University

Informații la îndemână, computere mobile, internet de lucruri, rețele multimedia - multe tendințe accelerează viața de astăzi. Acestea sunt forța motrice din spatele pieț ... [+]

Comunicare și Inginerie Media (CME)

Informații la îndemână, computere mobile, internet de lucruri, rețele multimedia - multe tendințe accelerează viața de astăzi. Acestea sunt forța motrice din spatele piețelor globale de telecomunicații, informatică și tehnologie media.

Programul de masterat internațional în Comunicare și Inginerie Media (CME) este adaptat pentru a face față provocărilor vârstei multimedia. Dezvoltat în 1998 de către departamentele de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației și Tehnologia Informației și a Informațiilor, ea combină elementele esențiale ale ingineriei de comunicare cu problemele multimedia inovatoare. Curriculumul a fost actualizat în mod continuu la nevoile moderne și continuă să combine cu succes aceste două domenii.... [-]

Engleză
La zi
4 semestre
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Offenburg University

Pregătește-te pentru a modela viitorul sector energetic! Sectorul energetic se confruntă cu provocări uriașe: creșterea cererii de energie, creșterea surselor de energie ... [+]

Energia regenerabilă și ingineria datelor (RED)

Conversia și gestionarea energiei

Pregătește-te pentru a modela viitorul sector energetic!

Sectorul energetic se confruntă cu provocări uriașe:

Creșterea cererii de energie, mai multe surse de energie distribuite și regenerabile, surse mai puțin centralizate și fosile.

Sectorul energetic devine din ce în ce mai complex:

Piețele de energie liberalizate cu mai mulți actori, mai multe sisteme și noi tehnologii pentru gestionarea și interconectarea.

Soluția - Puterea

Gestionarea complexității crescânde necesită o combinație de înțelegere profundă a sistemului energetic și metodelor moderne de tehnologie IT și de date - exact ceea ce obțineți prin studierea masteratului. Inginerie energetică și date.... [-]

Engleză,Germană
La zi
3 semestre
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Offenburg University

În trei semestre, programul Master in Process Engineering echipează studenții cu cunoștințe avansate în ingineria chimică, ingineria mediului, ingineria proceselor termic ... [+]

Master în Ingineria Proceselor

Offenburg University se bucură de o reputație excelentă și un rating constant ridicat în clasamentul la nivel național. Offenburg este o universitate mai mică și, prin urmare, elevii beneficiază de avantajele unei facilități educaționale gestionabile, cu atenția personală din partea instructorilor. Offenburg University oferă de asemenea servicii complete și o integrare strânsă cu economia regională.

Programul de Master in Process Engineering (MPE) este organizat în comun de Offenburg University și Universitatea din Warmia și Mazury (UWM) din Olsztyn - o universitate tradițională cu un accent puternic pe cercetare în Polonia.

... [-]
Engleză
La zi
3 semestre
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

MSc

Offenburg University

Programul de masterat în biotehnologie (MBT), predat în limba engleză, vă oferă calificarea de a participa la dezvoltarea soluțiilor pentru problemele cruciale ale viitor ... [+]

Master of Science în biotehnologie (MBT)

Participați la tranziția de la o industrie bazată pe petrol la o industrie biologică și la o furnizare durabilă de energie sau găsiți, de exemplu, o soluție inovatoare pentru asigurarea aprovizionării cu alimente a populației lumii! Programul de masterat în biotehnologie (MBT) , predat în limba engleză , vă oferă calificarea de a participa la dezvoltarea soluțiilor pentru problemele cruciale ale viitorului nostru. Programul se axează pe bioeconomie, în special în domeniul mediului și nutriției. Acesta este conceput pentru trei semestre de studiu cu normă întreagă și premiază titlul de Master of Science.

Programul MBT este organizat în comun de Offenburg University de Științe Aplicate și Universitatea din Warmia și Mazury (UWM) din Olsztyn / Polonia. Este singurul program de masterat în biotehnologie din statul Baden-Württemberg și oferă posibilitatea de a câștiga un grad dublu față de cele două universități partenere.... [-]

Engleză,Germană,Lustrui
La zi
3 - 4 semestre
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Offenburg University of Applied Sciences
Address
Campus Offenburg Hochschule für Tech­nik, Wirtschaft und Me­dien Of­fen­burg Bad­straße 24
77652 Offenburg, Baden-Württemberg, Germania
Website
Număr de telefon
+49 781 2050
Address
Campus Gengenbach Hochschule für Tech­nik, Wirtschaft und Me­dien Of­fen­burg Kloster­straße 14
77723 Gengenbach, Baden-Württemberg, Germania