Offenburg University

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Înființată în 1964, ca "Școala Națională de Inginerie", Offenburg University de Științe Aplicate sa stabilit repede ca o instituție educațională de înaltă performanță cu o orientare practică. Astăzi, Universitatea noastră formează o comunitate înfloritoare, cu peste 4300 de studenți în două campusuri. Oferim diplome de licență și master în patru departamente: Administrarea afacerilor și inginerie industrială, Inginerie electrică și Tehnologia informației, Inginerie mecanică și Inginerie de proces, Media și informații.

85108_Offenburg-University---Campus-Offenburg.jpg

Profilul internațional

Universitatea Offenburg se mândrește cu orientarea internațională a programelor sale. În 1998, a fost una dintre primele instituții de învățământ superior din Germania care a introdus programe universitare de masterat prin intermediul Școlii Universitare. Astăzi, oferim cinci programe predate în limba engleză care se adresează în special studenților internaționali, care reprezintă aproximativ 12% din totalul corpului elevilor. În plus, Oficiul Internațional întreține programe de schimb activ cu peste 50 de universități partenere din întreaga lume, oferind studenților noștri o mulțime de oportunități de studiu și stagii în străinătate. Datorită apropierii noastre de frontiera franceză, putem oferi și programe cu diplome de două grade, cu universități franceze de prestigiu.

Excelente condiții de studiu

Universitatea Offenburg oferă un campus mai mic, iar studenții beneficiază de avantajele unei experiențe mai intime cu clasele mai mici, de supravegherea individuală și de sprijinul facultății și al personalului, precum și de la predarea în practică și de o integrare strânsă cu economia regională. Universitatea se bucură de rang înalt și a fost acordată chiar de Asociația pentru Promovarea Științei și Științelor Umanistice din Germania pentru că a fost un colegiu tehnic reformat.

Parteneriate economice

Universitatea deține relații excelente cu întreprinderile regionale și naționale și există un schimb constant de informații între membrii facultății și profesioniștii din industrie, oferind acces permanent la know-how-ul actual în domeniul ingineriei. Extensivele parteneriate de afaceri oferă, de asemenea, resurse pentru studenți în ceea ce privește câștigarea experienței de muncă, efectuarea de cercetări sau chiar și pentru angajarea în viitor.

Cercetare și tehnologie

Institutul Universitar de Cercetări Aplicate (IAF) oferă o combinație de cercetare și transfer de tehnologie. IAF conduce tehnologia și ideile inovatoare din domeniul energiei solare, medicină, robotică și mobilitate electrică. De-a lungul universității există o mare combinație interdisciplinară de experți din diferite domenii tehnologice cu cunoștințe speciale și laboratoare moderne. Activitățile de cercetare orientate spre aplicații și experiența practică pe care universitatea le oferă sunt un testament al performanțelor sale ridicate.

85107_Offenburg-University--students.jpg

Servicii pentru studenți internaționali

Centrul Internațional al Offenburg University oferă studenților săi o varietate de servicii. Fiecare dintre programele de studii ale Școlii Universitare are un coordonator care oferă servicii complete și consiliere.

Centrul Internațional încurajează și oferă oportunități pentru studenți să se întâlnească în afara sălii de clasă. O varietate de evenimente și excursii sunt oferite pe tot parcursul anului universitar.

Serviciile speciale pentru studenții internaționali includ:

 • Servicii de cazare
 • Programul Buddy
 • Program de orientare
 • Curs de limbă de vară
 • Program cultural
 • Senior Service

Costuri și cheltuieli

Taxe

Sunt plătite taxe care includ:

 • Taxa administrației de stat pe semestru: 70 EUR
 • Taxă de susținere pentru fiecare semestru: 46 EUR
 • Student Reprezentant Organizație Taxe pe semestru: € 18
 • Contribuția la servicii pe semestru: 150 EUR (numai pentru studenții care studiază într-unul din programele de masterat în limba engleză ale școlii postuniversitare).
 • Taxele de școlarizare pentru programele IBC: 10 400 EUR (pentru studenții care studiază în programul MBA International Business Consulting).
 • Taxa de școlarizare de stat pentru un al doilea grad: 650 EUR (numai pentru studenții care au obținut deja un masterat de la o universitate din Germania.
 • Taxa de școlarizare de stat pentru cetățenii din afara UE: 1.500 €

Cheltuieli de trai

În funcție de stilul tău preferat de viață, cheltuielile medii de viață se ridică la aproximativ 750 € pe lună. Iată o defalcare a cheltuielilor lunare:

 • Închiriere: 300
 • Asigurarea de sănătate (obligatorie): 80
 • Materiale de studiu: 40
 • Băuturi: 200
 • Îmbrăcăminte, transport public, altele: 130
 • Cheltuieli lunare totale: 750

Dovada sprijinului financiar

Pentru a obține o viză de studenți, studenții străini trebuie să poată demonstra autorităților germane că au suficient sprijin financiar în timpul studiilor. Aceasta înseamnă că trebuie să dovediți că sunteți în măsură să acoperiți cel puțin primul an de studii. În prezent, suma este de 735 EUR pe lună sau un total de 8 820 EUR pentru un an de studiu.

Prețul GEZ

Vă rugăm să fiți informat că, în calitate de rezident al Germaniei, sunteți obligat în mod legal să plătiți o taxă lunară de 17,50 EUR pe gospodărie (de exemplu, pe un apartament comun) către Gebühreninzugszentrale der öffentlich-rechtlichen Rundfunkanstalten (GEZ), o organizație comună a instituțiilor publice germane de radiodifuziune .

"Pe gospodărie", în acest context, înseamnă că, dacă împărțiți un apartament, doar unul dintre chiriasi trebuie să plătească și este de competența membrilor gospodăriei să decidă cum împartă costurile. Astfel, dacă vă mutați într-un loc comun, trebuie mai întâi să clarificați dacă unul dintre ceilalți membri ai gospodăriei plătește deja comisionul GEZ.

85105_OffenburgUniversity-StudentsoftheInternationalMastersPrograms.jpg

Finanțare și burse

În Germania, bursele nu sunt de obicei acordate de universități, ci de instituții și fundații independente. Serviciul german de schimb academic (DAAD) oferă o bază de date cuprinzătoare de burse și burse, care trebuie solicitate din țara de origine înainte de sosirea dumneavoastră. Informații despre posibilitățile de finanțare sunt furnizate și de Ghidul european de finanțare.

Informații detaliate sunt de asemenea disponibile prin intermediul birourilor regionale DAAD, Ambasadei Germaniei, Consulatului German sau Reprezentanțelor oficiale germane din țara dvs. de origine, precum și organizațiilor specifice care acordă bursele.

La Offenburg există și un număr foarte mic de burse parțiale; aplicațiile pentru acestea sunt deschise numai studenților înscriși care au demonstrat performanțe academice ridicate și angajamente sociale în afara clasei.

Posibilități de angajare

Elevii care sunt cetățeni ai UE pot lucra în Germania fără permis de muncă.

Studenții din afara UE au două oportunități:

 • Off-campus: 120 de zile pe an, în conformitate cu reglementările privind vizele pentru studenții străini.
 • În campus: sunt disponibile un număr limitat de posturi de asistență și de îndrumare.

Cunoștințe de bază despre limba germană sunt necesare pentru majoritatea locurilor de muncă.

Locații

Offenburg

Offenburg University of Applied Sciences

Address
Campus Offenburg
Hochschule für Tech­nik, Wirtschaft und Me­dien Of­fen­burg
Bad­straße 24

77652 Offenburg, Baden-Württemberg, Germania
Număr de telefon
+49 781 2050

Gengenbach

Address
Campus Gengenbach
Hochschule für Tech­nik, Wirtschaft und Me­dien Of­fen­burg
Kloster­straße 14

77723 Gengenbach, Baden-Württemberg, Germania