Centre international de formation européenne (CIFE)

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Centru internațional de formare europeană ( CIFE ) este un institut privat de învățământ superior și de cercetare. Este una dintre cele șase instituții desemnate care beneficiază de o finanțare specială din partea Uniunii Europene în cadrul programului Jean Monnet. De la înființarea sa de către intelectualul francez Alexandre Marc în 1954, CIFE a fost un avocat ferm al integrării europene, în primul rând prin programele de studii internaționale și interdisciplinare.

Studii Europene și Relații Internaționale

Sub sloganul Living and Learning Europe, CIFE oferă diferite programe de Master în Studii Europene și Relații Internaționale, care oferă studenților posibilitatea de a studia în trei țări diferite pe o perioadă de un an. CIFE Executive Master în Studii UE este orientat spre profesioniști, prin combinarea de predare online cu workshop-uri față în față în diferite orașe europene. CIFE oferă o predare academică excelentă, oferind elevilor învățarea bazată pe probleme, la intersecția teoriei și practicii. Acest lucru este garantat de facultatea sa internațională, cu lectori invitați din instituții academice renumite și centre de cercetare. Multe dintre programele noastre sunt realizate în strânsă colaborare cu universitățile partenere. Dincolo de rețeaua noastră academică, profesioniștii din cadrul organizațiilor internaționale, cei mai proeminenți din Uniunea Europeană, contribuie în mod egal la programele CIFE .

Cercetare

Prioritățile de cercetare ale CIFE reflectă moștenirea sa intelectuală și competența academică: integrarea europeană, cu accent special pe relațiile franco-germane, federalismul, tranziția energetică, politicile de dezvoltare durabilă și schimbările climatice, tendințele teoriei politice și sociale. Împreună cu TEPSA, suntem membri ai consorțiului Horizon 2020 "FEUTURE" și lucrăm la diferite scenarii cu privire la viitorul relațiilor turco-europene. Împreună cu asociații de cercetare, CIFE și-a extins rețeaua academică internațională și și-a extins expertiza în Balcanii de Vest, Parteneriatul Estic și China.

Publicare

Cercetările CIFE sunt disponibile în diferite publicații, cele mai multe fiind accesibile pe site-ul CIFE și www.cairn.info pentru revista sa trimestrială "L'Europe en formation".

L’Europe en formation este o revistă bilingvă (franceză / engleză) care se ocupă de integrarea europeană, relațiile internaționale și federalismul, cu o abordare transdisciplinară care reunește filozofia politică, dreptul, economia, sociologia și cultura. Revista a fost lansată pentru prima dată în 1960 și a înființat un comitet științific în 2008 pentru a-și îmbunătăți profilul savant.

birouri

CIFE își are sediul central în Nisa și filiale în Berlin, Bruxelles , Istanbul și Tunis.

Erasmus

Acesta primește fonduri speciale în cadrul programului Jean Monnet al Uniunii Europene (Erasmus).

Absolvenți și absolvenți

Absolvenții programelor de masterat ale CIFE lucrează ca înalți oficiali în instituțiile europene, în calitate de ofițeri politici din cadrul ONU, în calitate de administratori, diplomați, consultanți, cercetători pentru grupuri de reflecție, reprezentanți ai grupurilor de interese și experți universitari și provin din peste 100 de țări. Sunt cei mai buni ambasadori ai noștri.
În cadrul rețelei Alumni CIFE , absolvenții noștri se află în contact cu CIFE și se mențin actualizați în afacerile europene prin intermediul evenimentelor organizate de CIFE mod regulat cu dezbaterile de prânz, întâlnirile regionale și evenimentul internațional Alumni anual în capitalele europene alternante etc.

Locații

Berlin

Address
CIFE in Germany
Bundesallee 23

D - 10717 Berlin, Berlin, Germania

Grozav

Address
CIFE in France
81, rue de France

06000 Grozav, Provence-Alpi-Coasta de Azur, Franţa

Bruxelles

Address
CIFE in Belgium
c/o Fondation Universitaire
Rue d'Egmont 11

1000 Bruxelles, Belgia

Viena

Address
Viena, Viena, Austria

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră