Unviersité Paris-Saclay

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Unviersité Paris-Saclay este recunoscut pentru calitatea excepțională a cercetărilor sale. Este clasat printre cele mai importante universități franceze din clasamentul Shanghai și a acumulat numeroase premii și onoruri prestigioase, precum 2 premii Nobel în fizică și 4 medalii de câmp. Ca instituție multidisciplinară, UPSay este alcătuită din cinci facultăți, trei institute de tehnologie și o școală de inginerie. Acesta include, de asemenea, instituții componente (CentraleSupélec, AgroParisTech, Ecole normale supérieure Paris-Saclay și școala absolvită Institut d’optique) și universitățile noastre asociate membrilor (UVSQ și UEVE) extind în continuare gama de formare, cercetare și inovare.

65.000 de studenți studiază la UPSay, inclusiv aproximativ 10 000 de studenți internaționali.

Paris-Saclay este instituția coordonatoare a maestrului SERP.

Master SERP este limba engleză predată de doi ani program finanțat prin programul Erasmus al Comisiei Europene

Reuneste 4 universitati europene de cercetare:

  • Universitatea Paris-Saclay, Franța (instituția de coordonare)
  • Universitatea Adam Mickiewicz, Polonia
  • Universitatea din Genoa, Italia
  • Universitatea din Porto, Portugalia


Università degli Studi di Genova Universitatea din Genova (UNIGE) este organizată în 5 școli (științe matematice-fizice și naturale, științe medicale și farmacie, științe sociale, științe umaniste și politehnice), 22 de departamente și 14 centre interdisciplinare. UNIGE oferă 178 cursuri universitare la care au participat circa 40.000 de studenți. Acesta găzduiește 14 școli doctorale. Datorită mai multor parteneriate din întreaga lume, Universitatea găzduiește în prezent peste 3000 de studenți străini.

Universitatea Adam Mickiewicz din Poznan (AMU) este principala instituție academică din Poznan și cea de-a treia cea mai mare universitate din Polonia. Populația sa studențească este de aproape 49 000 de studenți. Universitatea este un centru de excelență academică, unde cercetarea și predarea se susțin reciproc. Universitatea continuă să extindă și să actualizeze programele de cercetare și conținutul curriculei de studiu, accentul fiind pus pe natura lor interdisciplinară și internațională. AMU este membru al: EUA - Asociația Europeană a Universităților, EUCEN - Rețeaua de Educație Europeană Continuă, Grupul Universităților Compostela, Grupul Santander - Rețeaua Universitară Europeană, Rețeaua Tematică Chimică Europeană și alte Rețele Europene de Cercetare.

Universidade Do Porto Universitatea din Porto (UPORTO) este una dintre cele mai mari instituții de învățământ superior și de cercetare din Portugalia, cu aproximativ 32.500 de studenți, 2300 de cadre universitare și cercetători. Este una dintre primele universități portugheze cele mai bine poziționate în clasamentul național și internațional: Times Higher Education 2019 (401-500); ARWU 2018 (301-400); QS 2019 (328). Are 14 facultăți, 1 școală de afaceri și 60 de unități de cercetare. UPORTO este, de asemenea, principalul producător de științe din Portugalia, responsabil pentru 24% din articolele științifice produse în țară.

Locații

Orsay

Address
building 440
91400 Orsay, Île-de-France, Franţa

Genoa

Address
Dipartimento di Fisica
Via Dodecaneso 33

16146 Genoa, Liguria, Italia

Poznań

Address
Ul. Umultowska 89b
61-614 Poznań, Voievodatul Polonia Mare, Polonia

Porto

Address
Rua Campo Alegre 687
4169-007 Porto, Districtul Porto, Portugalia