University of Bordeaux

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Universitatea din Bordeaux a fost înființată recent în 2014 ca urmare a fuziunii a trei universități. Clasat printre primele universități din Franța pentru calitatea cursurilor și cercetărilor academice, a fost acordat de către guvernul francez în 2011 "Inițiativa de excelență".

O ofertă educațională multidisciplinară

Universitatea din Bordeaux oferă 245 de masterat și 125 de programe de licență. Cele patru domenii științifice majore sunt: ​​Știință și Tehnologie / Drept, Științe Politice, Economie, Management / Viață și Științe ale Sănătății / Științe Sociale și Umane.

Aproximativ 12% dintre studenții de la Universitatea din Bordeaux sunt internaționali. Universitatea a dezvoltat o gamă largă de programe de studii internaționale care sunt predate în limba engleză (sau alte limbi) și care oferă studenților posibilitatea de a studia în străinătate și / sau de a completa diplome comune sau duble. O universitate de vârf din Franța pentru participarea la programul Erasmus Mundus, Universitatea din Bordeaux oferă 9 programe de studiu marcate cu UE.

O universitate de cercetare internațională

Cercetarea este organizată în jurul a trei departamente: Știință și Tehnologie / Științe ale vieții și sănătății / Științe sociale și umaniste.

Opt școli doctorale asigură sprijin și îndrumare pentru doctoranzi. Departamentele de cercetare alcătuiesc împreună 70 de laboratoare de cercetare care se află sub supravegherea comună cu organizațiile naționale de cercetare.

Clustere de excelență

Una dintre prioritățile principale ale Universității din Bordeaux este de a promova dezvoltarea clusterelor de excelență tematice pentru cercetare, instruire și transfer de cunoștințe în următoarele domenii: neuroscience, imagistică medicală, mediu / climă, materiale avansate, arheologie, lasere / optică, certificarea digitală, sănătatea și societatea și cardiologie.

Locații

Bordeaux

Address
146 rue Léo Saignat
33 076 Bordeaux, Nouvelle-Aquitaine, Franţa

Pessac

Address
16 avenue Léon Duguit
33 608 Pessac, Nouvelle-Aquitaine, Franţa

Talence

Address
351 cours de la Libération
33 405 Talence, Nouvelle-Aquitaine, Franţa