Citește Descrierea Oficială

O universitate multidisciplinară

Universitatea din Pau și Pays de l'Adour (UPPA) este o universitate multidisciplinară care acoperă trei domenii principale de studiu:

 • Drept, economie, afaceri, management
 • Stiinta si Tehnologie
 • literatură, limbi, arte, științe sociale și umaniste și sport

UPPA oferă studenților săi studii inițiale sau continue, programe de lucru / studii sau ucenici, pentru obținerea diplomelor de licență, de masterat și de formare profesională, prin intermediul celor 5 UFR (unități de predare și cercetare) și a două școli doctorale.

Universitatea include, de asemenea, două IUT (Institutul Universitar de Tehnologie), o IAE (Școala Universitară de Management), două școli de inginerie (ENSGTI, care acoperă construcția de tehnologii industriale și ISA BTP care acoperă construcția), un departament de învățământ continuu și un centru de formare în ucenicie.

Un mediu de lucru ideal

Una dintre caracteristicile UPPA este amplasarea sa în apropierea graniței spaniole, între munți și ocean, pe 5 campusuri la scară foarte umană: Anglet, Bayonne, Pau, Mont-de-Marsan și Tarbes.

Fiecare campus oferă studenților mijloace moderne și eficiente de comunicare, o bibliotecă universitară, activități sportive, un program cultural și o serie de asociații studențești.

Echipele de instruire de la UPPA pregătesc cei 11.500 de studenți pentru a-și finaliza cursul, dar aceștia sunt, de asemenea, atenți la nevoile studenților și sunt întotdeauna disponibili și angajați în procesul nostru de calitate.

Orientarea în carieră și consilierea profesională sunt, de asemenea, în centrul fiecărui program de studiu: proiect profesional, întâlniri cu foști studenți, târguri de locuri de muncă, ajutor în găsirea stagiilor și a locurilor de muncă.

Pentru cel de-al doilea an de funcționare, Ministerul a clasat UPPA pe locul 12 la nivel național (din 80 de universități) pentru sprijinul studenților și succesul în cursurile de licență, iar al 18-lea pentru maeștrii lor.

Cercetare științifică la nivel internațional

Cu 24 de unități de cercetare asociate cu organismele de cercetare precum CNRS, INRA și INRIA, cercetarea de la UPPA acoperă:

 • 5 teme strategice:
  • Mediul și materialele
  • Geo-resurse
  • Medii acvatice și resurse
  • Justiție și teritorii
  • Zone, granițe și amestec
 • și o temă transversală și multidisciplinară: tranzițiile de energie, de mediu și sociale.
 • Institut Carnot ISIFoR (Institutul pentru ingineria durabilă a resurselor fosile)
 • Equipex MARSSEquipex MARSS (Centrul de Spectrometrie de Masă pentru Științele Reactivității și Specifice)
 • Equipex în rețeaua programului XYLOFORESTXyloforest (dezvoltarea sectorului lemnului)
 • Labex în rețeaua STORE-EX (stocare electrochimică a energiei)
 • Laboratorul LabCom, împărțit cu URGO

O universitate ferm înrădăcinată în regiunea sa

De la înființarea sa în 1970, UPPA a format relații cu partenerii locali instituționali și industriali, făcându-l un jucător important în dezvoltarea economică a sudului Aquitaine.

A creat legături foarte puternice cu antreprenorii majori, cum ar fi Total, Turboméca, Arkema, Toyal, Messier-Dowty și sprijină IMM-urile / SMI prin intermediul a 100 de acorduri de colaborare.

UPPA este, de asemenea, sprijinit de autoritățile locale și face parte din ComuEA, Comunitatea Universităților și unităților de învățământ superior din Aquitania. Este, de asemenea, membru al SATT Aquitaine (Aquitaine Sciences Transfer)

O universitate deschisă lumii

Datorită situației sale geografice, UPPA este deosebit de bine plasată pentru a dezvolta cooperarea transfrontalieră originală cu Spania, creând:

 • Proiectul PYREN: IDEFI (Inițiativa pentru excelență în formarea inovatoare), finanțat de "investiția pentru viitor" de la guvern,
 • bursele specifice,
 • stagii în companii,
 • 10 grade duble și supravegherea tezei comune (34 în 2015).

UPPA găzduiește 1700 de studenți internaționali și oferă studenților săi posibilitatea de a mobiliza mobilitatea prin numeroasele sale parteneriate:

 • 51 de țări partenere din întreaga lume,
 • 80 acorduri de cooperare interuniversitară,
 • 179 universități partenere Erasmus.

Energie și Mediu, cuvinte-cheie pentru proiectul I-SITE condus de UPPA

În cadrul programului "Future Investments" lansat de guvern, UPPA a prezentat proiectul proiectului I-SITE (Inițiative - Știință - Inovare - Teritorii - Economie) cu proiectul E2S - Energy Environment Solutions. Pre-selectat în iunie 2016, proiectul se bazează pe un consorțiu cu INRA și Inria, legat de sectorul privat și public R

Consorțiul va derula acest proiect pe tema tranziției energetice și de mediu , în sinergie cu companiile (Total, Arkema, TIGF și Safran Helicopter Engines) și cu partenerii academici (CEA, CNRS, Universitatea din Țara Bascilor și Universitatea din Saragossa). E2S este , de asemenea , susținută de guvernele locale: Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes regiune, Pyrénées-Atlantiques și Landes départements, Pau d'Béarn Pyrénées Agglomération Communauté, Aglomerarea Mont-de-Marsan, iar Lacq-Orthez și bască Communautés de communes .

E2S vor răspunde provocărilor legate de tranziția energetică, geo-resursele, habitatele acvatice și efectele asupra mediului ale schimbărilor naturale și antropice, în conformitate cu evoluțiile din domeniul cercetării și inovării de către partenerii industriali importanți. Obiectivul este de a descompune barierele științifice vizate (stocarea CO2, producția de biogaz, baterii noi, dezvoltarea unui avion complet electric ...).

Specialiștii în Științe, Științe Umane, Sociologie și Drept vor crește astfel atractivitatea internațională a UPPA în domeniile de ultimă oră cu instituțiile de top din lume (Stanford, Berkeley, MIT ...), în special prin intermediul președinților în comun; o politică de calitate superioară, cursuri postuniversitare predate în limba engleză în domeniul E2S.

Proiectul implică, de asemenea, schimbări în guvernarea și organizarea universității, care se vor îndrepta către o structură bazată pe trei facultăți majore, fiecare dintre acestea cuprinzând predare, cercetare și inovare. Se vor depune eforturi deosebite în ceea ce privește resursele umane pentru a crește numărul de cercetători din domeniul științelor din domeniul E2S. Parteneriatele industriale locale vor completa punctele forte ale consorțiului, conferind un efect semnificativ asupra cercetării și inovării în aceste domenii.

Programe predate în:
 • Engleză
 • Limba franceza

Această școală oferă și:

Cursuri Executive

Université de Pau et des Pays de l'Adour

Creșterea puternică a cererii societale în domeniile Mediu, Dezvoltare Durabilă și Sănătate implică o sinergie a competențelor avansate în Științe de Chimie și Biologie. ... [+]

Prezentare generală

Creșterea puternică a cererii societale în domeniile Mediu, Dezvoltare Durabilă și Sănătate implică o sinergie a competențelor avansate în Științe de Chimie și Biologie. Pentru a putea răspunde în mod eficient la această cerere și pentru a implementa soluții inovatoare care să ofere răspunsuri eficiente la aceste solicitări, este esențial să se înțeleagă perfect interacțiunea contaminanților cu organismele vii și în special structurile, proprietățile, reactivitățile / activitățile lor în ecosistemele naturale. Cursul de Caracterizare Chimică și Microbiologică pentru Probleme de Mediu (CMCEI) al celui de-al doilea an al Maestrului de Chimie și Științe ale Vieții vizează formarea specialiștilor cu cunoștințe despre cele mai recente progrese în chimia analitică, fizico-chimie, biologie moleculară și microbiologie de mediu.... [-]

Franţa Pau
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Programul de predare, care cuprinde prelegeri, lucrări supervizate și practice și studii de caz, este predat de lectori și cercetători universitari, dar și de personalul ... [+]

Prezentare generală

Selectarea și utilizarea adecvată a unui material necesită cunoștințe chimice care se bazează pe cunoașterea sectoarelor de preparare și caracterizare a materialelor și instruire în interpretarea și modelarea proprietăților structurale și funcționale ale materialelor. Proiectat special pentru studenții care au cursuri în care chimia este subiectul predominant, curriculumul CPCM oferă cursuri de formare în fiecare din aceste sectoare diferite. Conținutul programului de predare este rezultatul unei sinteze generale privind dezvoltarea durabilă și utilizarea materialelor inovatoare care oferă un răspuns potențial la noile cerințe și provocări legate de energie și mediu.... [-]

Franţa Pau
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Scopul acestui master este de a instrui specialiști în Științele Calculului și Tehnologii Informaționale pentru a putea răspunde noilor provocări ale generațiilor actuale ... [+]

Prezentare generală

Scopul acestui master este de a instrui specialiști în Științele Calculului și Tehnologii Informaționale pentru a putea răspunde noilor provocări ale generațiilor actuale și viitoare ale societăților digitale. Tendințele actuale în tehnologiile digitale reprezentate de Internetul lucrurilor, sistemele ciber-fizice, rețelele sociale, cloud computing, date mari și computerele cognitive au oferit baza unei noi revoluții industriale numite Industry 4.0.

Industria noastră 4.0 Master of Science oferă o programare postuniversitară de 1 an, cu scopul de a oferi fundații științifice și tehnologice solide pentru a inova, proiecta și dezvolta viitoarele organizații digitale bazate pe noua paradigmă a Internetului de Totul (IoE). Este potrivit pentru studenții care planifică atât o carieră academică, cât și o carieră industrială și oferă baza teoretică și expertiza practică necesară pentru urmărirea în cercetare sau R... [-]

Franţa Anglet
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Masterul Ingineriei Petrolului, oferit la Pau (Franța), este singurul curs de pregătire academică în Franța de petrol și gaze care acoperă cariere industriale în explorar ... [+]

Prezentare generalăMaestrul de Inginerie Petrolier oferă o cursă clasică de doi ani în limba franceză și un an de formare în limba engleză pentru absolvenți. Clasa de un an "Intensificarea Ingineriei Petrolului" (~ 350 ore de curs și stagiu de 5-6 luni) va fi apreciată în mod special de către studenții străini care doresc să își consolideze mediul în diferite domenii ale Ingineriei Petrolului.Masterul este oferit la Universitatea din Pau și Pays de l'Adour (UPPA). Acest Master beneficiază de un mediu deosebit de bogat în geoscience, energie și mediu. Masterul face parte din Facultatea de Științe și Tehnologii pentru Energie și Mediu (STEE).Facultatea STEE a fost f... [-]
Franţa Pau
Contactează şcoala
Engleză,Limba franceza
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Linia CCCE se concentrează pe modelarea și simularea proceselor legate de ingineria costieră. Subiectele studiate pe scară largă includ modelarea valurilor, interacțiunil ... [+]

Prezentare generală

Linia CCCE se concentrează pe modelarea și simularea proceselor legate de ingineria costieră. Subiectele studiate pe scară largă includ modelarea valurilor, interacțiunile valurilor cu structurile, comportamentul complex al solului și al structurii. O atenție deosebită este acordată metodelor numerice și instrumentelor computerizate open source utilizate în mod obișnuit în acest domeniu, printre care: Telemac 2D, Artemis, OpenFOAM, BOSZ (modelul valurilor Boussinesq), XBEACH, Cast3M (model de structură cu elemente finite).

Această piesă aparține masteratului internațional în fizică și simulare în inginerie civilă, care oferă cursuri cheie multidisciplinare pentru a atinge un nivel avansat de specialitate în domeniile menționate mai sus. Este potrivit pentru studenții care planifică atât o carieră academică, cât și o carieră industrială și oferă baza teoretică și expertiza practică necesară pentru urmărirea în cercetare sau R... [-]

Franţa Anglet
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Scopul programului "Ecologie evolutivă în medii acvatice" este de a pregăti experți științifici capabili să proiecteze experimente și modele pentru a produce cunoștințe î ... [+]

Prezentare generală

Scopul programului "Ecologie evolutivă în medii acvatice" este de a pregăti experți științifici capabili să proiecteze experimente și modele pentru a produce cunoștințe în ecologia evolutivă relevantă pentru managementul ecosistemelor acvatice. Este susținută de Federația pentru Cercetare în Resursele de Apă și ecosistemele acvatice (MIRA), care include experți în cercetare și abilități în domeniul răspunsului evolutiv al speciilor acvatice la presiunile antropice și modelarea populațiilor și ecosistemelor acvatice.

Masterul este predat pe deplin în limba engleză și este găzduit la Colegiul de Științe și Tehnologii pentru Energie și Mediu (STEE) al Universității de Pau et des Pays de l'Adour (UPPA) din Anglet (Franța).... [-]

Franţa Anglet
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Acest program oferă cursuri avansate de analiză statistică, inteligență de afaceri, modelare pe calculator și instrumente asociate de calculator. ... [+]

Prezentare generală

Acest grad este livrat după 12 luni.

Acest program oferă cursuri avansate de analiză statistică, inteligență de afaceri, modelare pe calculator și instrumente asociate de calculator.

Acest program permite continuarea studiilor de doctorat, fie într-un context academic sau într-un context industrial (colaborarea dintre industrie și UPPA).

Obiectivele programuluiAcest program își propune să ofere abilități puternice în modelarea stocastică și metode statistice pentru analiza datelor, împreună cu instrumentele de calcul asociate.Cursurile se concentrează atât asupra aplicațiilor din industrie, în special în domeniul controlului calității și al analizelor de siguranță, cât și asupra aplicațiilor în domeniul minelor de date și al învățării în mașină.Cursurile sunt predate de cadre universitare, dar și de ingineriÎn funcție de excelența studenților și de dorința lor de a urma studii de doctorat, pot fi oferite cursuri de "statistici avansate" și "probabilități avansate aplicate".... [-]
Franţa Pau
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Programul oferă formare excelentă în multe domenii diferite de matematică aplicată legate de modelare cu ecuații diferențiale parțiale, cu aplicații în mecanica fluidelor ... [+]

Prezentare generală

Acest grad este livrat după 12 luni.

Programul oferă formare excelentă în multe domenii diferite de matematică aplicată legate de modelare cu ecuații diferențiale parțiale, cu aplicații în mecanica fluidelor, propagarea valurilor, medii poroase etc.

Acest program oferă acces la studii doctorale, fie într-un context academic, fie într-un context industrial (o colaborare între industrie și UPPA).

Obiectivele programuluiAcest program își propune să ofere abilități puternice în matematica aplicată (analiza parțială a ecuațiilor diferențiale, analiza numerică, computerizarea științifică și calculul de înaltă performanță, optimizarea).Cursurile se concentrează pe aplicații în probleme industriale, mecanica fluidelor, propagarea valurilor, design optim ...Acest program pregătește studenții pentru funcții de conducere în organizații private și publice din departamentele de cercetare și dezvoltare.... [-]
Franţa Pau
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université de Pau et des Pays de l'Adour

Cursul MPPM se concentrează pe Mecanică și fizică în mediul poros. Acesta cuprinde caracterizarea lor experimentală prin porozimetrie indirectă și imagistică directă, mod ... [+]

Prezentare generală

Înțelegerea mecanicii, a fizicii și a cuplajelor care apar în medii poroase umplute cu fluid este o piatră de temelie pentru rezolvarea viitoarelor provocări din domeniul Energiei și Mediului. Într-adevăr, mediile poroase sunt omniprezente în multe sisteme naturale și industriale de interes în diferite domenii ale ingineriei, cum ar fi: Inginerie Civilă, Inginerie Mecanică, Inginerie Chimică, Inginerie Material, Inginerie Petrolier sau Industria Alimentară, pentru a menționa doar câteva.

Cursul MPPM se concentrează pe Mecanică și fizică în mediul poros. Acesta cuprinde caracterizarea lor experimentală prin porozimetrie indirectă și imagistică directă, modelarea comportamentului poromecanic, estimarea proprietăților de transport, cuplajele fluid-solid și proprietățile fluidelor limitate în medii poroase.... [-]

Franţa Anglet
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université de Pau et des Pays de l'Adour

SIMOS (Simulare și Optimizare a Sistemelor Energetice) de masterat internațional oferă cursuri specializate în domeniul energiei și, mai precis, optimizarea sistemelor en ... [+]

Obiective

Datorită complexității proceselor industriale actuale, dezvoltarea și îmbunătățirea operațiunilor acestor facilități sunt posibile numai prin metode riguroase de optimizare. SIMOS (Simulare și Optimizare a Sistemelor Energetice) de masterat internațional oferă cursuri specializate în domeniul energiei și, mai precis, optimizarea sistemelor energetice. Această pregătire este de mare interes pentru studenții din întreaga lume.

Cursuri

Programul este organizat în patru semestre (120 de credite ECTS). Studentul va petrece cel puțin 3 semestre în Franța, primul semestru S1 (30 de credite ECTS) poate fi obținut prin acreditare de cunoștințe dobândită.

Oportunități de carieră... [-]
Franţa Pau
Contactează şcoala
Engleză
La zi
4 semestre
Campus
Citiți mai multe în limba engleză