Université de Nantes

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Université de Nantes nu a încetat niciodată să meargă înainte. Confruntată cu provocările de astăzi, ne reinventăm în mod constant.

În ultimii 50 de ani, Université de Nantes a făcut pregătire și cercetare la cel mai înalt nivel și, în 2015, a ocupat un loc în clasamentul Universității Mondiale a Învățământului Superior . Université de Nantes este clasată printre primele 25 de universități franceze . În cei 50 de ani, am progresat considerabil.

Către un nou model al Universității

Université de Nantes susține entuziasmul, îndrăzneala, generozitatea și curajul. Aceste principii, asociate în mod obișnuit cu tinerii, sunt marca noastră comercială. Această filozofie ne determină să atingem standarde mai înalte. Ne împinge într-o lume în schimbare rapidă să inventăm un nou model al universității. Acest model dorește să fie deschis la mediul său și să se concentreze asupra schimbărilor societale. Este gata să facă față provocărilor societăților noastre în ceea ce privește cercetarea, formarea, inovarea, promovarea culturii științifice, integrarea studenților în structura socio-economică și prestigiul internațional.

Acest model pune elevul în centrul atenției sale și, mai mult ca niciodată, ființa umană în inima dinamicii sale și a ambițiilor sale. Puterea unei universități constă în investiția și calitatea cercetătorilor, profesorilor, lectorilor, cadrelor didactice, personalului bibliotecii, inginerilor, personalului administrativ, tehnicienilor, departamentului de servicii și sănătății.

Este la noi să cultivăm această diferență și să conectăm talentele.

shallow focus photography of person in white and black striped top writing on white paperLonely Planet / Unsplash

Universitatea creativă și îndrăzneață

Université de Nantes facilitează cooperarea și face studiul interdisciplinar un factor de inovare și de succes.

Université de Nantes este situat într-un cadru natural deosebit, situat în inima Nantes, un oraș renumit pentru vitalitatea, cultura, dezvoltarea economică și calitatea vieții sale. Datorită celor două campusuri din Saint-Nazaire și La-Roche-sur-Yon, Université de Nantes are o prezență puternică în teritoriu.

În campusurile sale, diferite discipline se întâlnesc pentru a se îmbogăți unul pe altul. Université de Nantes este una dintre universitățile rare din Franța care promovează interdisciplinaritatea. 38.000 de studenți se amestecă în cele 20 de facultăți și școli de acolo. Sunt reprezentate 295 de specialități, 44 de laboratoare lucrează în toate domeniile cunoașterii.

Devenind una dintre cele mai importante universități interdisciplinare franceze.

Acest mediu permite noi experiențe, crearea de interacțiuni bogate, pe care le încurajăm. Université de Nantes a propus să devină una dintre cele mai importante universități franceze interdisciplinare în următorii 10 ani. Exemple de practici decappartizate, atât în cercetare, cât și în formare sunt numeroase. Ne propunem să le îmbunătățim pentru a răspunde la schimbările sociale complexe care ne așteaptă.

Acest vas de topire, această diversitate face Université de Nantes un loc vibrant, atât primitoare, cât și creative. Este o universitate în care mișcarea este o realitate vizibilă și stimulantă.

O universitate deschisă și cu cetățeni

Université de Nantes participă activ la dezvoltarea regiunii prin creșterea cunoștințelor, bogățiilor și potențialului, astfel încât viitorul să aibă loc aici!

Université de Nantes dorește să fie un jucător de frunte în dezvoltarea societății: formarea la nivel înalt, difuzarea cunoștințelor, crearea de valori prin cercetare și transferul de tehnologie.

three people sitting in front of table laughing togetherBrooke Cagle / Unsplash

Forța motrice a inovării

În contextul schimbărilor sociale și economice, capacitatea de inovare este mai mult decât oricând piatra de temelie a oricărei competitivități. Université de Nantes contribuie activ la inovarea formării socio-economice prin intermediul cercetătorilor, laboratoarelor, echipamentelor și platformelor tehnologice de ultima generație, absolvenții recenți, care constituie o mulțime de abilități și talente.

Un jucător cheie în comunitate

Un adevărat contribuitor cultural, sportiv și al societății, universitatea noastră încurajează, de asemenea, revigorarea regiunii prin îmbogățirea dezbaterilor publice și prin stimularea creativității: conferințe, echipamente media la zi, programe de artiști în rezidență, sporturi de nivel înalt, 150 de organizații studențești.

Prin implicarea în probleme locale și având un impact internațional, Université de Nantes își demonstrează capacitatea de a se juca cu noile scale ale teritoriului. Acest lucru este esențial pentru orice dezvoltare.

Locații

Nantes

Address
Rue Christian Pauc
44035 Nantes, Pays de la Loire, Franţa

Saint-Nazaire

Address
Boulevard de l'Université
44600 Saint-Nazaire, Pays de la Loire, Franţa