Citește Descrierea Oficială

Université de Nantes nu a încetat niciodată să meargă înainte. Confruntată cu provocările de astăzi, ne reinventăm în mod constant.

În ultimii 50 de ani, Université de Nantes a făcut pregătire și cercetare la cel mai înalt nivel și, în 2015, a ocupat un loc în clasamentul Universității Mondiale a Învățământului Superior . Université de Nantes este clasată printre primele 25 de universități franceze . În cei 50 de ani, am progresat considerabil.

Către un nou model al Universității

Université de Nantes susține entuziasmul, îndrăzneala, generozitatea și curajul. Aceste principii, asociate în mod obișnuit cu tinerii, sunt marca noastră comercială. Această filozofie ne determină să atingem standarde mai înalte. Ne împinge într-o lume în schimbare rapidă să inventăm un nou model al universității. Acest model dorește să fie deschis la mediul său și să se concentreze asupra schimbărilor societale. Este gata să facă față provocărilor societăților noastre în ceea ce privește cercetarea, formarea, inovarea, promovarea culturii științifice, integrarea studenților în structura socio-economică și prestigiul internațional.

Acest model pune elevul în centrul atenției sale și, mai mult ca niciodată, ființa umană în inima dinamicii sale și a ambițiilor sale. Puterea unei universități constă în investiția și calitatea cercetătorilor, profesorilor, lectorilor, cadrelor didactice, personalului bibliotecii, inginerilor, personalului administrativ, tehnicienilor, departamentului de servicii și sănătății.

Este la noi să cultivăm această diferență și să conectăm talentele.

shallow focus photography of person in white and black striped top writing on white paperLonely Planet / Unsplash

Universitatea creativă și îndrăzneață

Université de Nantes facilitează cooperarea și face studiul interdisciplinar un factor de inovare și de succes.

Université de Nantes este situat într-un cadru natural deosebit, situat în inima Nantes, un oraș renumit pentru vitalitatea, cultura, dezvoltarea economică și calitatea vieții sale. Datorită celor două campusuri din Saint-Nazaire și La-Roche-sur-Yon, Université de Nantes are o prezență puternică în teritoriu.

În campusurile sale, diferite discipline se întâlnesc pentru a se îmbogăți unul pe altul. Université de Nantes este una dintre universitățile rare din Franța care promovează interdisciplinaritatea. 38.000 de studenți se amestecă în cele 20 de facultăți și școli de acolo. Sunt reprezentate 295 de specialități, 44 de laboratoare lucrează în toate domeniile cunoașterii.

Devenind una dintre cele mai importante universități interdisciplinare franceze.

Acest mediu permite noi experiențe, crearea de interacțiuni bogate, pe care le încurajăm. Université de Nantes a propus să devină una dintre cele mai importante universități franceze interdisciplinare în următorii 10 ani. Exemple de practici decappartizate, atât în cercetare, cât și în formare sunt numeroase. Ne propunem să le îmbunătățim pentru a răspunde la schimbările sociale complexe care ne așteaptă.

Acest vas de topire, această diversitate face Université de Nantes un loc vibrant, atât primitoare, cât și creative. Este o universitate în care mișcarea este o realitate vizibilă și stimulantă.

O universitate deschisă și cu cetățeni

Université de Nantes participă activ la dezvoltarea regiunii prin creșterea cunoștințelor, bogățiilor și potențialului, astfel încât viitorul să aibă loc aici!

Université de Nantes dorește să fie un jucător de frunte în dezvoltarea societății: formarea la nivel înalt, difuzarea cunoștințelor, crearea de valori prin cercetare și transferul de tehnologie.

three people sitting in front of table laughing togetherBrooke Cagle / Unsplash

Forța motrice a inovării

În contextul schimbărilor sociale și economice, capacitatea de inovare este mai mult decât oricând piatra de temelie a oricărei competitivități. Université de Nantes contribuie activ la inovarea formării socio-economice prin intermediul cercetătorilor, laboratoarelor, echipamentelor și platformelor tehnologice de ultima generație, absolvenții recenți, care constituie o mulțime de abilități și talente.

Un jucător cheie în comunitate

Un adevărat contribuitor cultural, sportiv și al societății, universitatea noastră încurajează, de asemenea, revigorarea regiunii prin îmbogățirea dezbaterilor publice și prin stimularea creativității: conferințe, echipamente media la zi, programe de artiști în rezidență, sporturi de nivel înalt, 150 de organizații studențești.

Prin implicarea în probleme locale și având un impact internațional, Université de Nantes își demonstrează capacitatea de a se juca cu noile scale ale teritoriului. Acest lucru este esențial pentru orice dezvoltare.

Programe predate în:
Engleză
Limba franceza

Această școală oferă și:


Université de Nantes

Prin acest program, elevii vor dobândi abilitățile științifice și tehnologice pentru un profil de date de om de știință în cadrul unui grad de informatică. ... [+]

Prin acest program, elevii vor dobândi abilitățile științifice și tehnologice pentru un profil de date de om de știință în cadrul unui grad de informatică. Cu studii de caz și un stagiu, aceștia vor dobândi, de asemenea, experiență metodologică și practică în desfășurarea unui proces inovator la nivel înalt în domeniul științei datelor.

Obiective

Știința datelor este un important domeniu științific și tehnologic al științelor informatice, bazat pe domeniile analizei datelor, învățării automate și bazelor de date. Aceasta conduce la elaborarea de metode și tehnologii care să permită realizarea de progrese în ceea ce privește aceste activități sociale, științifice și economice.... [-]

Franţa Nantes
Septembrie 2019
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université de Nantes

Prin acest Master, studenții vor dobândi competențe excelente în gestionarea energiei electrice. Pe baza cursurilor de inginerie electrică, studenții vor putea să proiect ... [+]

Prin acest Master, studenții vor dobândi competențe excelente în gestionarea energiei electrice. Pe baza cursurilor de inginerie electrică, studenții vor putea să proiecteze, să dezvolte și să îmbunătățească sistemele electrice complexe (mașină inovatoare, electronică avansată de putere, rețea inteligentă și sisteme cu mai multe surse) și să pregătească doctorat.

Concentrându-se pe managementul energiei electrice, programul de Master acoperă diverse subiecte legate de Inginerie electrică: modelare avansată a dispozitivelor electromagnetice, Managementul controlului energiei electrice. Domeniul aplicațiilor se referă în special la conversia energiei, transportul (bărci, aeronave, autovehicule etc.), dezvoltarea durabilă (energia eoliană și marină și integrarea acestora în rețea) și sistemele cu mai multe surse.... [-]

Franţa Nantes
Septembrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université de Nantes

Masterul internațional de masterat Microalgae Bioprocess Engineering este integrat într-un program de doi ani în inginerie procesuală și bioproces, cu trei semestre acade ... [+]

Masteratul internațional Microalgae Bioprocess Engineering este integrat într-un program de doi ani în cadrul procesului de inginerie bioproces, cu trei semestre academice (prelegeri în limba engleză) și un stagiu de șase luni în industrie sau în laboratorul de cercetare.

Obiective

Aptitudini:

să dezvolte un proces industrial pentru valorificarea microalgelor pentru a putea realiza un proiect de cercetare privind microalga pentru a putea gestiona un proiect industrial legat de domeniul microalgelor, pentru a fi familiarizat cu abordarea multidisciplinară necesară în domeniul microalgelor (biologie, inginerie).

Admitere

Microalgae Bioprocess Engineering este un curriculum academic al Procesului și Bioprocess Master. Acesta este un grad de doi ani (M1 M2), dar numai al doilea an (M2 Microalgae Bioprocess Engineering) este accesibil la Polytech Nantes.... [-]

Franţa Nantes
Septembrie 2019
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université de Nantes

Prin acest program, elevii vor dobândi cunoștințele științifice și tehnologice, precum și experiența principală, pentru a înțelege și a contribui la procesele inovatoare ... [+]

Prin acest program, elevii vor dobândi cunoștințele științifice și tehnologice, precum și experiența principală, pentru a înțelege și a contribui la procesele inovatoare de cercetare și dezvoltare în domeniul energetic.

Obiective

Aptitudini:

efectuarea de proiectare inginerie a proiectelor industriale desfășurarea de studii experimentale și numerice de analiză și analiza rezultatelor

Admitere

Știința termică și energia este un curriculum academic al Masteratului de Mecanică. Este o diplomă de doi ani (M1 M2), dar numai cel de-al doilea an (M2 Thermal Science and Energy) este accesibilă la Polytech Nantes.

Cerințe preliminare pentru înscriere... [-]

Franţa Nantes
Septembrie 2019
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université de Nantes

Prin intermediul acestui program, elevii vor dobândi cunoștințele științifice și tehnologice, precum și experiența practică, pentru a înțelege și a contribui la o abordar ... [+]

Prin intermediul acestui program, elevii vor dobândi cunoștințele științifice și tehnologice, precum și experiența practică, pentru a înțelege și a contribui la o abordare inovatoare R

Obiective

Aptitudini:

modelarea și rezolvarea problemelor de procesare a imaginilor și a imaginilor video și de analiză.exploatând cunoștințe de nivel înalt despre percepția vizuală umană pentru a contribui la soluțiile de ultimă oră pentru aplicațiile multimedia.folosind algoritmi de învățare a mașinilor pentru a construi aplicații de vizibilitate pe calculator.înțelegerea și implementarea unui lanț de procesare a datelor 3D (de la achiziție la reprezentare)Admitere... [-]
Franţa Nantes
Septembrie 2019
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université de Nantes

Acest masterat internațional se adresează experților viitori pentru proiectarea, controlul și implementarea sistemelor integrate de comunicare de înaltă performanță, ca b ... [+]

Această diplomă de masterat internațional a vizat viitorii experți în proiectarea, controlul și implementarea sistemelor integrate de comunicare de înaltă performanță ca bază a paradigmei IoT. Acest lucru necesită o cunoaștere largă, incluzând sistemele wireless, sistemele de transmisie, designul antenelor, precum și unele aspecte ale informaticii.

Obiective

Tehnologia wireless încorporată în tehnologia wireless propune o nouă paradigmă educațională interdisciplinară, menită să ofere instruire de nivel înalt pentru inginerii profesioniști care intenționează să devină lideri tehnici în acest domeniu înmuguriant. Scopul acestui program de Master este de a oferi o educație largă în comunicarea sistemelor încorporate cu posibilitatea de a se specializa în domenii care acoperă aspecte teoretice, precum și aspecte practice ale dezvoltării sistemelor integrate.... [-]

Franţa Nantes
Septembrie 2019
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université de Nantes

Proiectat de o echipă pedagogică de peste 80 de experți: profesori de cercetare dintr-o varietate de discipline (agronomie, medicină, studii veterinare, biologie, farmaci ... [+]

Proiectat de o echipă pedagogică de peste 80 de experți: profesori de cercetare dintr-o varietate de discipline (agronomie, medicină, studii veterinare, biologie, farmacie, drept, economie) și numeroși profesioniști din aceleași domenii, programul beneficiază de sprijinul fiecărui unitățile de cercetare ale partenerilor.

Curriculum-ul accentuează puternic utilizarea pedagogică a ICTE * care permite o progresie maximă, individuală în cadrul programului și a proceselor de învățare. Datorită focusului internațional al MAN-IMAL, toate cursurile sunt predate în limba engleză, iar studenții, precum și profesorii din întreaga lume sunt bineveniți.

Ca atare, programul oferă un schimb bogat între diferite culturi și o perspectivă internațională asupra subiectelor de sănătate publică.... [-]

Franţa Nantes
Septembrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université de Nantes

Opțiunea internațională Biomeasurement, Biomonitoring, Biosensors (3B) se află la interfața mai multor discipline (biologie, chimie, fizică, materiale, inginerie, statist ... [+]

Opțiunea internațională Biomeasurement, Biomonitoring, Biosensors (3B) se află la interfața mai multor discipline (biologie, chimie, fizică, materiale, inginerie, statistică, electronică) și este destinată elevilor cu medii inițiale foarte diferite. Această formare de 6 săptămâni vă va antrena în mod specific pentru a proiecta instrumente dedicate bio-măsurării aplicate mediului, agro-alimentației și sănătății: veți avea vocația de a crea și dezvolta dispozitive pentru caracterizarea matricei organice, a matricei biologice, a hranei sau a măsurătorilor prin intermediul organismelor vii (biosenzori). Este înființat un parteneriat cu Asia de Sud-Est și părțile interesate sunt recunoscuți specialiști internaționali în domeniul lor. Lecțiile sunt în întregime predate în limba engleză. Cursurile vor avea loc la Institutul Tehnologic din La Roche-sur-Yon (Franța), în colaborare cu echipa de cercetare a laboratorului CNRS GEPEA.... [-]

Franţa Nantes
Contactează şcoala
Engleză
La zi
6 săptămâni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université de Nantes

Acest program oferă studenților cu o bază teoretică solidă în managementul științei și managementului inovației pentru a dezvolta o înțelegere a inovației și dinamicii an ... [+]

Acest program oferă studenților cu o bază teoretică solidă în managementul științei și managementului inovației pentru a dezvolta o înțelegere a inovației și dinamicii antreprenoriale. Cursurile sunt predate în limba engleză de lectori francezi și vietnamezi. În timpul programului, studenții au oportunități de a fi consultați de experți care lucrează și promovează centre de inovare, cum ar fi Technopark, Camera de Comerț și Industrie, asociații de carieră, bănci și asociații de investiții cu risc.

Cuvinte cheie: profesionale / practicarea managementului inovației cu proiecte / explorarea inovației / co-concepției din Hanoi, colaborarea dintre studenți, profesori și profesioniști / creativitate pentru provocarea diferitelor tipuri de valori: de la împărțirea economiei, impactul social și de mediu asupra lumii economice.... [-]

Vietnam Hanoi
Septembrie 2019
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université de Nantes

Acest program își propune să pregătească specialiști în fiabilitate structurală, monitorizare și întreținere în domeniul energiei regenerabile marine (MRE). La sfârșitul ... [+]

Acest program își propune să pregătească specialiști în fiabilitate structurală, monitorizare și întreținere în domeniul energiei regenerabile marine (MRE). La sfârșitul acestui program, veți putea utiliza și cuantifica valoarea adăugată a tehnicilor de testare nedistructivă și a metodelor SHM aplicate structurilor offshore.

Veți studia la Universitatea din Nantes în primul semestru. În acest semestru, veți dobândi cunoștințele științifice și tehnologice necesare pregătirii pentru al doilea semestru. Programul de predare va combina învățarea la distanță și învățământul la distanță pentru a beneficia de expertiza celor patru universități partenere: Université de Nantes (UN), Universitatea Aalborg (AAU), Universitatea Norvegiană de Științe și Tehnologie (NTNU) și Școala de Mecanică... [-]

Franţa Nantes
Septembrie 2019
Engleză
La zi
1 an
Online & Campus Combinate
Citiți mai multe în limba engleză
Université de Nantes

Această pregătire se bazează pe experiența IAE Nantes - Economics ... [+]

Această pregătire se bazează pe experiența IAE Nantes - Economics

obiective

Scopul Maestrului este:

pentru a răspunde așteptărilor instituțiilor în ceea ce privește găsirea angajaților de nivel înalt, a căror misiune este de a structura, anima și dezvolta activitatea atât în Asia de Sud-Est, cât și la nivel internațional. pentru a permite angajaților cu experiență să înțeleagă și să controleze mai bine schimbările din sectorul financiar: concurența, digitalizarea, comportamentul consumatorilor, reglementarea internațională. pentru a permite angajaților mai tineri, identificați ca având potențial ridicat, să obțină o viziune globală asupra provocărilor cu care se confruntă companiile lor pentru a ține seama de particularitățile locale, dar și legate de schimburile internaționale pentru a configura strategii și instrumente eficiente. pentru a oferi perspective de carieră absolvenți în Vietnam și în întreaga lume.... [-]

Vietnam Hanoi
Octombrie 2019
Engleză
Part time
15 luni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université de Nantes

Cursurile includ pregătire profesională și de cercetare. Ambiția programului este de a oferi studenților cunoștințele necesare pentru a specifica, proiecta, implementa și ... [+]

Programul este deschis din septembrie 2009 elevilor vorbitori de limbă engleză. Toate cursurile programate în Master 2 (semestrul 3) sunt prezentate în limba engleză.

Gradul acordat: Master of Science în informatică

Durata programului: 2 ani (M1 și M2)

Data de începere: septembrie (semestrele 1 și 3) și Febr. (semestrele 2 și 4)

Mod de studiu: Full-time

Limba: franceză în M1, engleză în M2

Taxă de școlarizare: 462 de euro (2012-2013)

Obiective

Scopul este de a instrui specialiști de înaltă calitate în Informatică în domeniul Cercetării Operaționale și, în special, în Algoritmică și Optimizare, precum și în aplicațiile lor în sistemele de bioinformatică, robotică, producție și logistică.... [-]

Belgia Brussels
Septembrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Address
Rue Christian Pauc
44035 Nantes, Pays de la Loire, Franţa