Citește Descrierea Oficială

45510_Photo_2016_-USMB_red1

Bine ați venit la Universitatea Savoie Mont Blanc!

Cu 14 000 de studenți, o bogată varietate de educație multidisciplinară și 19 de laboratoare de cercetare cu o reputație internațională, Universitatea Savoie Mont Blanc este o instituție la scară umană care combină proximitatea cu teritoriile sale, asocierea cu COMUE Université Grenoble Alpes și o largă perspectivă asupra Europei și a lumii. Oferă cursuri scurte (diplome universitare de tehnologie, diplome universitare) și cursuri de lungă durată (diplome de generalist, de specialitate sau de licență profesională, diplome de master, diplome de inginerie și doctorat), atât în ​​primul nivel cât și în învățământul continuu. În cele trei stații universitare din Annecy, Le Bourget-du-Lac și Jacob-Bellecombette, oferă condiții deosebit de atractive de viață și de studiu, în inima unui mediu excepțional, între lacuri și munți. În sprijinul cercetării și educației, aspectul internațional contribuie la identitatea, atractivitatea, dinamismul și dezvoltarea generală a instituției noastre. Obiectivul Universității Savoie Mont Blanc este, pe de o parte, dezvoltarea de proiecte internaționale, calificări comune de acordare a premiilor și programe în limba engleză, iar pe de altă parte, ori de câte ori este posibil, să încurajeze mobilitatea studenților, lectorilor și cercetătorilor precum și pentru personalul administrativ. Prezentat pe 5 continente, cu 240 de acorduri bilaterale, a reușit să profite din plin de poziția sa remarcabilă la granițele Elveției și Italiei pentru a dezvolta relații puternice și speciale cu instituțiile de învățământ superior din aceste două țări.

Studenții noștri sunt sigur că găsesc în Savoie Universitatea Mont Blanc o dinamică puternică, o calitate personală în supravegherea lor, sprijin în alegerea și dezvoltarea planurilor lor personale, precum și facilitățile necesare pentru integrarea în implicarea în viața profesională. Alegerea Université Savoie Mont Blanc înseamnă o acumulare a tuturor opțiunilor posibile pentru succesul și împlinirea personală.

Campusuri de dimensiuni umane

Situată între Grenoble și Lyon, aproape de frontierele elvețiene și italiene, Universitatea Savoie Mont Blanc este o instituție multidisciplinară de învățământ superior finanțată de stat, recunoscută la nivel regional, național și internațional. 14000 de studenți în total în campusurile Jacob-Bellecom, mai bine, Annecy-le-Vieux și Le Bourget-du-Lac, studiind 200 de cursuri propuse.

Cercetare pentru o calitate recunoscută

Cele 19 laboratoare au legături strânse cu institutele naționale de cercetare (CNRS, INRA, CERN, CEA, IRSTEA). Ele se disting în special de organizație în axe tematice interdisciplinare: studii de munte, energie solară, fizică și mecatronică. Calitatea acestui mediu științific este sporită și de proximitatea CERN-ului de la Geneva, cel mai mare accelerator de particule din lume, și de clusterul de cercetare în domeniul nanotehnologiilor din Grenoble.

O dimensiune internațională

Clasat printre cele mai bune universități franceze pentru relațiile sale internaționale, Universitatea Savoie Mont Blanc se află pe primul loc în rețelele majore de schimb valutar.

Programe predate în:
  • Engleză

Această școală oferă și:

Cursuri Executive

Université Savoie Mont Blanc

Mechatronics este un proces sinergetic și integrat de mai multe științe și competențe (printre care științele de control și informatică, electronică, mecanică) care permi ... [+]

OBIECTIV

Mechatronics este un proces sinergetic și integrat de mai multe științe și competențe (printre care științele de control și informatică, electronică, mecanică) care permite conceperea și proiectarea de produse și sisteme cu funcționalitate îmbunătățită sau îmbunătățită și care necesită luarea în considerare a concepției produsului sau sistem în ciclul său general de viață într-o abordare interdisciplinară de cooperare.

După finalizarea acestui program, studenții sunt pregătiți pentru doctorat. Studii. De asemenea, aceștia pot lucra ca ingineri sau pot ocupa poziții tehnice și științifice de nivel înalt în centrele de cercetare, în departamentele de cercetare și dezvoltare și în firmele de consultanță specializate.... [-]

Franţa Annecy
Septembrie 2019
Engleză
La zi
4 semestre
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université Savoie Mont Blanc

Master în energie și clădiri solare trenuri oameni de știință capabile să rezolve probleme complexe legate de gestionarea, proiectarea și optimizarea sistemelor tehnologi ... [+]

Obiective Oamenii de stiinta de tren capabil de a rezolva probleme complexe legate de gestionarea, proiectarea și optimizarea sistemelor tehnologice-input multiple. Să dezvolte expertiza și abilitățile necesare pentru a desfășura activități de cercetare în managementul energiei, protecția mediului, utilizarea de materiale inovatoare și producția de structuri inovatoare, ca parte a unei politici globale de dezvoltare durabilă. Competențe și expertiză Proiectarea și implementarea sistemelor tehnologice complexe, care sunt auto-reglare (sau autonomă) și care protejează mediul înconjurător prin îmbunătățirea eficienței energetice și utilizarea unor metode specifice, procese și materiale. Expertiza in instrumente asociate (modelare, simulare, de măsurare, de gestionare a informațiilor). Multi-disciplinare curs de gradul de master ... [-]
Franţa Le Bourget-du-Lac
Septembrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Location address
Université Savoie Mont Blanc
Annecy Campus
5 chemin de Bellevue

Argonay, Auvergne-Rhône-Alpes, 74940 FR
Location address
Domaine Universitaire
"Chartreuse" Building
Le Bourget-du-Lac

Le Bourget-du-Lac, Auvergne-Rhône-Alpes, 73376 FR
Location address
Université Savoie Mont Blanc/Polytech Annecy-Chambéry
5 Chemin de Bellevue
Annecy-le-Vieux

Annecy, Auvergne-Rhône-Alpes, 74940 FR
Social Media