Université Savoie Mont Blanc

Introducere

Citește Descrierea Oficială

45510_Photo_2016_-USMB_red1

Bine ați venit la Universitatea Savoie Mont Blanc!

Cu 14 000 de studenți, o bogată varietate de educație multidisciplinară și 19 de laboratoare de cercetare cu o reputație internațională, Universitatea Savoie Mont Blanc este o instituție la scară umană care combină proximitatea cu teritoriile sale, asocierea cu COMUE Université Grenoble Alpes și o largă perspectivă asupra Europei și a lumii. Oferă cursuri scurte (diplome universitare de tehnologie, diplome universitare) și cursuri de lungă durată (diplome de generalist, de specialitate sau de licență profesională, diplome de master, diplome de inginerie și doctorat), atât în ​​primul nivel cât și în învățământul continuu. În cele trei stații universitare din Annecy, Le Bourget-du-Lac și Jacob-Bellecombette, oferă condiții deosebit de atractive de viață și de studiu, în inima unui mediu excepțional, între lacuri și munți. În sprijinul cercetării și educației, aspectul internațional contribuie la identitatea, atractivitatea, dinamismul și dezvoltarea generală a instituției noastre. Obiectivul Universității Savoie Mont Blanc este, pe de o parte, dezvoltarea de proiecte internaționale, calificări comune de acordare a premiilor și programe în limba engleză, iar pe de altă parte, ori de câte ori este posibil, să încurajeze mobilitatea studenților, lectorilor și cercetătorilor precum și pentru personalul administrativ. Prezentat pe 5 continente, cu 240 de acorduri bilaterale, a reușit să profite din plin de poziția sa remarcabilă la granițele Elveției și Italiei pentru a dezvolta relații puternice și speciale cu instituțiile de învățământ superior din aceste două țări.

Studenții noștri sunt sigur că găsesc în Savoie Universitatea Mont Blanc o dinamică puternică, o calitate personală în supravegherea lor, sprijin în alegerea și dezvoltarea planurilor lor personale, precum și facilitățile necesare pentru integrarea în implicarea în viața profesională. Alegerea Université Savoie Mont Blanc înseamnă o acumulare a tuturor opțiunilor posibile pentru succesul și împlinirea personală.

Campusuri de dimensiuni umane

Situată între Grenoble și Lyon, aproape de frontierele elvețiene și italiene, Universitatea Savoie Mont Blanc este o instituție multidisciplinară de învățământ superior finanțată de stat, recunoscută la nivel regional, național și internațional. 14000 de studenți în total în campusurile Jacob-Bellecom, mai bine, Annecy-le-Vieux și Le Bourget-du-Lac, studiind 200 de cursuri propuse.

Cercetare pentru o calitate recunoscută

Cele 19 laboratoare au legături strânse cu institutele naționale de cercetare (CNRS, INRA, CERN, CEA, IRSTEA). Ele se disting în special de organizație în axe tematice interdisciplinare: studii de munte, energie solară, fizică și mecatronică. Calitatea acestui mediu științific este sporită și de proximitatea CERN-ului de la Geneva, cel mai mare accelerator de particule din lume, și de clusterul de cercetare în domeniul nanotehnologiilor din Grenoble.

O dimensiune internațională

Clasat printre cele mai bune universități franceze pentru relațiile sale internaționale, Universitatea Savoie Mont Blanc se află pe primul loc în rețelele majore de schimb valutar.

Această școală oferă programe în:
  • Engleză

Vezi programe de masterat »

Programe

Această școală oferă și:

Masterat

Maestru în mecatronică avansat

Campus Cu normă întreagă 4 semestre September 2019 Franţa Argonay

Mecatronica este un proces de sinergie și integrată a mai multor științe și aptitudini (printre care se controlează și de calculator științe, electronica, mecanica), care permite de a concepe și de a proiecta produse și sisteme cu funcționalitate Augmented sau îmbunătățite și care impune să ia în considerare concepția a produsului sau a sistem în ciclul de viață al său global într-o abordare interdisciplinară de cooperare. [+]

OBIECTIV

Mecatronica este un proces de sinergie și integrată a mai multor științe și aptitudini (printre care se controlează și de calculator științe, electronica, mecanica), care permite de a concepe și de a proiecta produse și sisteme cu funcționalitate Augmented sau îmbunătățite și care impune să ia în considerare concepția a produsului sau a sistem în ciclul de viață al său global într-o abordare interdisciplinară de cooperare.

După realizarea acestui program, studenții sunt pregătite să fie pentru studii de doctorat. Ei pot, de asemenea, lucra ca ingineri sau ocupă poziții tehnice și științifice de nivel înalt în centrele de cercetare, în departamentele de cercetare și dezvoltare și în firme specializate de consultanță.... [-]


Master în energie și clădiri solare

Campus Cu normă întreagă 2 anii September 2019 Franţa Le Bourget-du-Lac

Master în energie și clădiri solare trenuri oameni de știință capabile să rezolve probleme complexe legate de gestionarea, proiectarea și optimizarea sistemelor tehnologice intrări multiple și se dezvoltă expertiza și abilitățile necesare pentru a desfășura activități de cercetare în managementul energiei, protecția mediului, utilizarea inovatoare materiale și producția de structuri inovatoare, ca parte a unei politici globale de dezvoltare durabilă. [+]

Obiective Oamenii de stiinta de tren capabil de a rezolva probleme complexe legate de gestionarea, proiectarea și optimizarea sistemelor tehnologice-input multiple. Să dezvolte expertiza și abilitățile necesare pentru a desfășura activități de cercetare în managementul energiei, protecția mediului, utilizarea de materiale inovatoare și producția de structuri inovatoare, ca parte a unei politici globale de dezvoltare durabilă. Competențe și expertiză Proiectarea și implementarea sistemelor tehnologice complexe, care sunt auto-reglare (sau autonomă) și care protejează mediul înconjurător prin îmbunătățirea eficienței energetice și utilizarea unor metode specifice, procese și materiale. Expertiza in instrumente asociate (modelare, simulare, de măsurare, de gestionare a informațiilor). Multi-disciplinare curs de gradul de master ... [-]

Contactează
Adresa locaţie
Université Savoie Mont Blanc
Direction des Relations Internationles
27, rue Marcoz,
B.P. 1104

Chambéry, Auvergne-Rhône-Alpes, 73011 FR
Mass-Media Socială
Adresa locaţie
Université Savoie Mont Blanc
Annecy Campus
5 chemin de Bellevue

Argonay, Auvergne-Rhône-Alpes, 74940 FR
Adresa locaţie
Domaine Universitaire
"Chartreuse" Building
Le Bourget-du-Lac

Le Bourget-du-Lac, Auvergne-Rhône-Alpes, 73376 FR