Université Savoie Mont Blanc

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Bine ați venit la Université Savoie Mont Blanc!

Cu 14 000 de studenți, o varietate bogată de educație multidisciplinare și 19 laboratoare de cercetare cu o reputație internațională, Universite Savoie Mont Blanc este o unitate pe o scară umană, care combină apropierea cu teritoriile sale, asocierea cu COMUE Université Grenoble Alpes, și o largă perspectivă asupra Europei și a lumii.

Acesta oferă cursuri de scurtă durată (diplome universitare în tehnologie, diplome universitare) și cursuri lungi (generalist, specialist sau primele grade profesionale ( «licențe»), studii de masterat de cercetare sau de masterat profesionale de grade, diplome de inginerie și doctorate), atât primul nivel și educația continuă, pe o bază de tip sandwich sau inclusiv validarea experienței.

Pe site-urile sale campus trei universitare la Annecy-le-Vieux, Le Bourget-du-Lac și Jacob-Bellecombette, oferă condiții de viață deosebit de atractive care studiază și, în centrul unui mediu de exceptie, intre lacuri si munti.

În susținerea cercetării și educației, aspectul internațional contribuie la identitatea, atractivitatea, dinamismul și dezvoltarea generală de stabilire noastre. Accentul de Universite Savoie Mont Blanc este, pe de o parte pentru a dezvolta proiecte internaționale, calificări de atribuire comune, și programe livrate în limba engleză, iar pe de altă parte, ori de câte ori este posibil, pentru a încuraja mobilitatea studenților, a cadrelor universitare și a cercetătorilor, precum pentru personalul administrativ.

Cu toate ca prezenta pe 5 continente, cu 240 de acorduri bilaterale, acesta a fost în măsură să profite pe deplin de poziția sa restante la granițele Elveției și Italiei de a dezvolta relații puternice, speciale cu instituțiile de învățământ superior din aceste două țări: Suisse Romande, Torino, Milano, Valea Aosta ... un amestec de regiuni și orașe universitare.

Studenții noștri sunt sigur de a găsi în Université Savoie Mont Blanc o dinamică puternică, o calitate personală în supravegherea lor, sprijin în alegerea și dezvoltarea planurilor lor personale, precum și facilitățile necesare pentru integrarea în implicarea în viața profesională. Alegerea Universite Savoie Mont Blanc înseamnă o acumulare de fiecare opțiune posibilă pentru succesul și împlinirea personală.

O nouă identitate: Universitatea din Savoie devine Universitatea Savoie Mont Blanc. De la Universite Savoie Mont Blanc pe Vimeo.

campusuri de dimensiuni umane

Situat între Grenoble și Lyon, în apropiere de frontierele elvețiene și italiene, Universitatea Savoie Mont Blanc este un multi-disciplinare unitate finanțată de stat a învățământului superior, recunoscut la nivel regional, național și internațional. 14000 de studenți în total pe campusurile Jacob-Bellecom-Bette, Annecy-le-Vieux și Le Bourget-du-Lac, studiază 200 de cursuri propuse.

Cercetare pentru calitate recunoscute

19 Laboratoarele sale mențin legături strânse cu institutele naționale de cercetare (CNRS, INRA, CERN, CEA, IRSTEA).

Ele se disting, în special, de către organizația în axe interdisciplinare tematice: studii montane, energie solară, fizică și mecatronicii.

Calitatea acestui mediu științific este consolidat prin proximitatea CERN de la Geneva, cel mai mare accelerator de particule din lume, iar cluster-ul nano-tehnologii de cercetare în Grenoble.

O dimensiune internațională

Clasat pe locul printre cele mai bune universități franceze pentru relațiile sale internaționale, Universitatea Savoie Mont Blanc este pe primul loc în rețelele majore pentru schimburi străine.

Această școală oferă programe în:
  • Engleză

Vezi programe de masterat »

Programe

Această școală oferă și:

Masterat

Maestru în Mecatronică Avansat

Campus Cu normă întreagă 4 semestre September 2018 Franţa Annecy-le-Vieux

Mecatronica este un proces de sinergie și integrată a mai multor științe și aptitudini (printre care se controlează și de calculator științe, electronica, mecanica), care permite de a concepe și de a proiecta produse și sisteme cu funcționalitate Augmented sau îmbunătățite și care impune să ia în considerare concepția a produsului sau a sistem în ciclul de viață al său global într-o abordare interdisciplinară de cooperare. [+]

OBIECTIV

Mecatronica este un proces de sinergie și integrată a mai multor științe și aptitudini (printre care se controlează și de calculator științe, electronica, mecanica), care permite de a concepe și de a proiecta produse și sisteme cu funcționalitate Augmented sau îmbunătățite și care impune să ia în considerare concepția a produsului sau a sistem în ciclul de viață al său global într-o abordare interdisciplinară de cooperare.

După realizarea acestui program, studenții sunt pregătite să fie pentru studii de doctorat. Ei pot, de asemenea, lucra ca ingineri sau ocupă poziții tehnice și științifice de nivel înalt în centrele de cercetare, în departamentele de cercetare și dezvoltare și în firme specializate de consultanță.... [-]


Master în Energie și Clădiri Solare

Campus Cu normă întreagă 2 anii September 2018 Franţa Le Bourget-du-Lac

Master în energie și clădiri solare trenuri oameni de știință capabile să rezolve probleme complexe legate de gestionarea, proiectarea și optimizarea sistemelor tehnologice intrări multiple și se dezvoltă expertiza și abilitățile necesare pentru a desfășura activități de cercetare în managementul energiei, protecția mediului, utilizarea inovatoare materiale și producția de structuri inovatoare, ca parte a unei politici globale de dezvoltare durabilă. [+]

Obiective Oamenii de stiinta de tren capabil de a rezolva probleme complexe legate de gestionarea, proiectarea și optimizarea sistemelor tehnologice-input multiple. Să dezvolte expertiza și abilitățile necesare pentru a desfășura activități de cercetare în managementul energiei, protecția mediului, utilizarea de materiale inovatoare și producția de structuri inovatoare, ca parte a unei politici globale de dezvoltare durabilă. Competențe și expertiză Proiectarea și implementarea sistemelor tehnologice complexe, care sunt auto-reglare (sau autonomă) și care protejează mediul înconjurător prin îmbunătățirea eficienței energetice și utilizarea unor metode specifice, procese și materiale. Expertiza in instrumente asociate (modelare, simulare, de măsurare, de gestionare a informațiilor). Multi-disciplinare curs de gradul de master ... [-]

Contactează
Adresa locaţie
Université Savoie Mont Blanc
Direction des Relations Internationles
27, rue Marcoz,
B.P. 1104

Chambéry-le-Vieux, Rhone-Alpes, 73011 FR
Mass-Media Socială
Adresa locaţie
Université Savoie Mont Blanc
Annecy Campus
5 chemin de Bellevue

Annecy-le-Vieux, Rhone-Alpes, 74940 FR
Adresa locaţie
Domaine Universitaire
"Chartreuse" Building
Le Bourget-du-Lac

Le Bourget-du-Lac, Rhone-Alpes, 73376 FR