Citește Descrierea Oficială

Université Côte d'Azur este un grup recent creat de instituții de învățământ superior de pe Riviera Franceză, care reunește principalii actori din învățământul superior și de cercetare din regiune. Université Côte d'Azur își propune să dezvolte un nou model de secol XXI pentru universitățile franceze, bazat pe noi interacțiuni între discipline, o nouă formă de coordonare între cercetare, predare și inovare și parteneriate puternice cu sectorul privat și autoritățile locale. În ianuarie 2016, Université Côte d'Azur a câștigat un prestigios premiu "IDEX" de la guvernul francez pentru proiectul său UCAJEDI, plasând-o printre primele 10 universități de clasă mondială și cuprinzătoare din Franța.


Pe scurt

Cercetare

 • 4218 persoane implicate în cercetare în laboratoare clasate pe locul A sau A.
 • 493 parteneriate active de cercetare și formare
 • 53 de proiecte finanțate de ANR
 • 35 de milioane de euro obținute prin contracte de cercetare
 • 76 premii naționale și 48 de premii și premii internaționale

Educaţie

 • 1.700 de doctoranzi studenți
 • 8000 de studenți de masterat
 • 16.000 de studenți
 • 22 la distanță de cursuri de e-learning și mai multe venirea
 • 59 de brevete și 37 de licențe
 • Un nou centru de învățare de la SophiaTech sa axat pe schimbul de inovații și cunoștințe

Internaţional

 • Un teritoriu transfrontalier excepțional, care în câteva zeci de km² este purtător de mărci de clasă mondială (Nisa, Sophia Antipolis, Cannes, Grasse, Monaco, Italia)
 • 20% studenți străini
 • 6 campusuri în străinătate
 • 100 de proiecte finanțate de UE, inclusiv granturi ale Consiliului European pentru Cercetare (ERC)
 • Mai mult de 100 de echipe internaționale din străinătate

UCA

Universitatea din secolul al XXI-lea

Université Côte d'Azur este alcătuită din 13 instituții remarcabile, care lucrează împreună ca ONU UNIVERSITATEA. Ne provocăm în toate privințele. Părăsim barierele în aproape toate domeniile. Depășim limitele. Căutăm cei mai buni dintre noi, cei mai buni dintre voi, pentru a face lumea mai bună.

Domeniul alt = "UCA reunește astfel toate entitățile publice și private ale învățământului și cercetării superioare, cunoscute și vizibile pe scena internațională, prezente pe Côte d'Azur. Caracterul inovator al practicilor sale distinctive de colaborare va crea condiții de auto-organizare pentru excelență, va determina apariția viitoarelor științe, formare și inovare.

 • Université Nice Sophia Antipolis (UNS), de cercetare intensivă, prezentă în toate clasamentele internaționale;
 • Două organisme naționale de cercetare: CNRS și Inria, multidisciplinare și emblematice în domeniul științelor digitale;
 • O alta stea care se alatura grupului UCA este Observatorul Côte d'Azur (OCA), cu aproximativ 450 de angajati localizati pe patru situri (Mont Gros si Valrose din Nisa, Sophia Antipolis si Observatorul Plateau de Calern). de Charles Garnier, OCA are o remarcabilă moștenire arhitecturală și științifică. Dar, departe de a căuta trecutul, rămâne un centru recunoscut la nivel internațional pentru cercetarea științelor Pământului și Astronomiei, cu mecanică de precizie, centre de calcul de înaltă performanță și observatoare virtuale.
 • Centrul Spitalier Universitar din Nice, un centru național de conducere pentru simulare și inovare în domeniul hematologiei, al resurselor biologice și al terapiilor care îi plasează pe oamenii de știință de bază, alături de cercetători și ingineri medicali;
 • EDHEC și SKEMA, două școli de afaceri remarcabile prezente în toate clasamentele internaționale; prezența a două Școli de Afaceri, prezente în clasamentele mondiale, aduce la proiect, pe lângă activitățile lor de cercetare și de formare, o cultură a asigurării calității
 • Un consorțiu de șase școli de artă, care activează pe scena internațională, cuprinzând instituții de clasă mondială, este o garanție a originalității viziunii noastre și va stimula creativitatea abordării noastre. În total, fiecare dintre jucători aduce o contribuție unică, cu o valoare adăugată ridicată și o nouă dimensiune.
 • Centrul Național de Création Musicale, este unul dintre cele șase centre naționale de creație muzicală franceză. Misiunea sa este de a disemina și de a promova repertoriul muzicii contemporane prin desfășurarea activităților sale în principal pe patru axe: producție, difuzare, formare și cercetare.
 • Ecole Nationale Supérieure de Artă Villa Arson, este o instituție națională unică dedicată artei contemporane. Acesta reunește într-un singur loc o școală de artă, un centru de artă, o reședință a artiștilor și o bibliotecă specializată. Clădirea a fost listată în Patrimoine du XXe siècle
 • Școala de proiectare durabilă (SDS), formând viitorul, cu un accent responsabil asupra celor patru piloni ai dezvoltării durabile prin metode noi și creative de învățare în parteneriat cu industria.
 • Ecole Supérieure de Danse de Cannes Rosella Hightower, de la înființarea sa în 1961, Ecole Superieure de Danse de Cannes Rosella Hightower a devenit una dintre cele mai importante școli profesionale de dans din lume în ceea ce privește baletul clasic, dansul contemporan și formarea Jazz. Parteneriatele CESA cu companii de dans profesionale, dintre care Les Ballets de Monte-Carlo, sau competiții internaționale ca Le Prix de Lausanne.
 • Conservatorul Național al raionului de la Nisa (CNRR). Din anul 1957, Conservatorul a găzduit peste 50 000 de studenți din peste 50 de țări diferite și a salutat o serie de mari muzicieni, fie ca studenți, fie ca profesori din întreaga lume.


alt = "Ambițiile UCA

Cercetare, creați, inovați

Université Côte d'Azur a fost creată în 2015, pentru a aduce la viață ambiția colectivă a principalilor actori din învățământul superior și de cercetare de pe Riviera Franceză. Ca un cluster de învățământ superior care include o universitate de cercetare majoră, mai multe agenții și laboratoare de cercetare de nivel superior, școlile de afaceri de elită și un grup de școli de artă și design de renume internațional, alt = "UCA este bine poziționată pentru a oferi soluții creative multidisciplinare și creative provocările complexe provocate de o lume în schimbare rapidă.

Bazându-se pe bogata istorie a Riviera Franceză, ca centru de inovare artistică și tehnologică și ca pe locul celui mai mare parc tehnologic din Europa (Sophia Antipolis), viziunea noastră se bazează pe excelență științifică și educațională, un accent puternic internațional, parteneri industriali și guvernamentali și o viziune ferm transdisciplinară. Programele noastre de cercetare și educație sunt rodul interacțiunilor decompartmentalizate între discipline, includerea dimensiunilor umane, artistice și de management în proiectele noastre, precum și o bază riguroasă bazată pe abordări cantitative, digitale și bazate pe date.

Ca o recunoaștere a agendei noastre ambițioase și a excelenței științifice, în ianuarie 2016 alt = "UCA a primit un premiu" IDEX "(inițiativa de excelență) acordat de guvernul francez, plasând alt =" UCA în rândul unui grup mic de profil, universități franceze de clasă mondială și oferind o dotare care ne ajută să realizăm obiectivul nostru de a transforma universitatea și regiunea noastră. De asemenea, am câștigat recent o serie de alte premii naționale importante pentru a susține activitățile noastre, în special în educația continuă, educația universitară și universitară și antreprenoriatul.

Cu peste 20% din facultatea și studenții noștri proveniți din străinătate, alt = "UCA este puternic orientată spre lumea exterioară, aspect care este în permanență consolidat prin crearea de parteneriate internaționale de elită și prin dezvoltarea de noi programe educaționale internaționale care vor fi au fost create noi servicii care să ajute atragerea cercetătorilor și studenților internaționali și să le permită să se stabilească în regiune, precum și pentru a ajuta facultatea să-și publice cercetările în reviste internaționale de top.

alt = "UCA se străduiește, de asemenea, să dezvolte abilități antreprenoriale și de afaceri în rândul cercetătorilor și studenților săi.O serie de programe noi urmăresc să inspire spiritul antreprenorial la studenții de la toate nivelurile și să le dea instrumentele necesare pentru a-și atinge visele. ideile sunt, de asemenea, în centrul multor companii din regiune, fie că se bazează pe cercetări universitare, fie că sunt fondate de un membru al universității.

În cele din urmă, UCA se străduiește să fie un catalizator care va transforma regiunea Côte d'Azur, contribuind la creșterea acesteia, oferind soluții pentru problemele de afaceri prin activități de consultanță, educație continuă și prin acordarea de licențe pentru descoperirile către companiile noi și existente Schimbul constant de idei între universitate și regiune contribuie în mod semnificativ la creșterea și succesul acesteia. "Cercetările de vârf ale UCA pot fi transpuse în soluții, produse și companii care vor aduce beneficii atât societății, cât și economiei.

Programe predate în:
Engleză
Limba franceza

Această școală oferă și:

MSc

Université Côte d’Azur (UCA)

MSc "Managementul Aromă ... [+]

MSc "Managementul AromăGradul: Master of Science (MSc)FI (formare inițială) / FC (formare executivă) / FP (formare continuă)Durata: 2 aniLocație: GrasseLimba: engleză

Grasse este capitala globală a parfumurilor și găzduiește toate nivelurile industriei de aromă și parfumuri. Toate elementele din industria parfumurilor sunt dezvoltate și prelucrate în această regiune.

Scopul acestui grad este de a instrui viitorii profesioniști din industrie și de a oferi acces la educația multidisciplinară într-un context intercultural la situl de la Grasse.

Obiective

Programul oferă o educație de înaltă calitate furnizată de personal calificat de la UNS și EDHEC și expertiza partenerilor noștri (companii, instituții, universități).... [-]

Franţa Nice
Septembrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université Côte d’Azur (UCA)

Master în "Biobanks și complexe de gestionare a datelor" deschide oportunități imediate de carieră într-o varietate de sectoare, cum ar fi sănătatea umană, farmaceutice, ... [+]

Master în "Biobanks și complexe de gestionare a datelor" deschide oportunități imediate de carieră într-o varietate de sectoare, cum ar fi sănătatea umană, farmaceutice, biotehnologie și laboratoare industriale, și industria agricolă.

Gradul: Master of Science (MSc)FI (formare inițială) / FC (formare executivă) / FP (formare continuă)Durata: 2 aniLocație: Nisa Campus Pasteur / Sophia AntipolisLimba: engleză

O Biobank este un depozit de materiale biologice care colectează, procesează, stochează și distribuie biospecimene pentru a susține o investigație științifică. Obiectivul principal al acestui Master este de a dobândi cunoștințe, experiență și abilități practice care vor califica absolvenții să lucreze în domeniul multidisciplinar de biobanking (oameni, animale, plante și alte organisme vii) și gestionarea complexă a datelor.... [-]

Franţa Nice
Septembrie 2019
Engleză,Limba franceza
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université Côte d’Azur (UCA)

Pericolele și riscurile naturale și antropice reprezintă sute de mii de morți și miliarde de dolari în daune în fiecare an într-un context al încălzirii globale și schimb ... [+]

Masteratul M.Sc. oferă abilități în managementul riscului și, mai precis, în modelarea riscurilor, pentru a anticipa și gestiona mai bine pericolele și riscurile pentru mediu.Gradul: Master of Science (MSc)FI (formare inițială)Durata: 2 aniLocație: IMREDDLimba: engleză

Mediul mediteranean combină densitatea mare a populației, schimbarea rapidă a acoperișului și evenimente climatice extreme într-un hotspot global al schimbărilor climatice ale IPCC. Regiunea este supusă inundațiilor devastatoare și incendiilor forestiere, pe lângă o gamă largă de pericole ecologice. Proximitatea Alpilor și a mării contribuie la expunerea populației la pericole geohazice, cum ar fi mișcările de masă, cutremurele și inundațiile / tsunami-urile de coastă. Puține zone din lume se concentrează pe cât de multe pericole și riscuri pentru mediu ca în sud-estul Franței, deci este un context ideal pentru a învăța despre gestionarea riscurilor.... [-]

Franţa Nice
Septembrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université Côte d’Azur (UCA)

Mod4NeuCog este un program de masterat de elită în modelarea sistemelor neuronale și cognitive, care este conceput pentru a educa cercetătorii interdisciplinari de mâine. ... [+]

Mod4NeuCog este un program de masterat de elită în modelarea sistemelor neuronale și cognitive, care este conceput pentru a educa cercetătorii interdisciplinari de mâine.Gradul: Master of Science (MSc)FI (formare inițială) / FIA (contract de ucenicie) / FC (formare executivă) / FP (training continuu) / PRO (contract de profesionalizare)Durata: 2 aniLocație: Sophia AntipolisLimba: engleză

Prin abordările sale inovatoare de mentorat, Mod4NeuCog urmărește să încurajeze curiozitatea și autonomia naturală a studenților. Scopul este de a dezvolta cercetători activi la interfața matematicii aplicate și a științelor cognitive.

Obiective

Absolvenții vor dobândi cunoștințele de bază în matematică, statistică, informatică, biologie și știința cognitivă necesare modelării sistemelor neurocognitive.... [-]

Franţa Nice
Septembrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université Côte d’Azur (UCA)

Pentru a crește următoarea generație de oameni de știință în domeniul protecției plantelor, BOOST răspunde cerințelor în tehnologiile ecologice de producție a plantelor, ... [+]

Pentru a crește următoarea generație de oameni de știință în domeniul protecției plantelor, BOOST răspunde cerințelor în tehnologiile ecologice de producție a plantelor, prin producerea următoarei generații de oameni de știință și profesioniști în domeniul sănătății plantelor.Gradul: Master of Science (MSc)FI (formare inițială) / FC (formare executivă) / FP (formare continuă)Durata: 2 aniLocația: Sophia Antipolis / Institutul Sophia AgrobiotechLimba: engleză

Implementarea tehnologiilor ecologice de producție a plantelor, minimizarea pericolelor și a riscurilor pentru sănătatea umană și pentru mediu, reprezintă o provocare majoră la nivel mondial. Această provocare se confruntă cu toate sectoarele economice care produc sau folosesc plante: agricultură, agroalimentare, cosmetică, farmaceutică.... [-]

Franţa Nice
Septembrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université Côte d’Azur (UCA)

O experiență multidisciplinară de studiu privind inovațiile inteligente ale orașelor și soluțiile de afaceri declanșate de tranziția spre medii urbane durabile. Programul ... [+]

O experiență multidisciplinară de studiu privind inovațiile inteligente ale orașelor și soluțiile de afaceri declanșate de tranziția spre medii urbane durabile.Grad: Diploma UniversitaireDurata: 1 anFI (formare inițială) / FC (formare executivă) / FP (formare continuă)Locație: Nice / IMREDDLimba: engleză

Programul promovează talentele în dezvoltarea și implementarea proiectelor inovatoare de oraș inteligent. Experții din mediul academic și din industrie propun o experiență inovatoare de învățare care să doteze participanților competențele potrivite pentru a se dezvolta într-un peisaj rapid de muncă.

Programul este adaptat, de asemenea, pentru a se potrivi cu guvernul și profesioniștii corporativi care doresc dezvoltarea carierei.... [-]

Franţa Nice
Septembrie 2019
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université Côte d’Azur (UCA)

Biologia computațională este o abordare multidisciplinară care abordează și rezolvă problemele curente din biologie și medicină folosind metodologiile care derivă din mat ... [+]

Instruiește următoarea generație de experți în domeniul biologiei computaționale și al științelor biomedicale.Gradul: Master of Science (MSc)FI (formare inițială)Durata: 2 aniLocație: Sophia AntipolisLimba: englezăSite web: href = "http://univ-cotedazur.fr/ro/idex/formations-idex/qcsbd/

Biologia computațională este o abordare multidisciplinară care abordează și rezolvă problemele curente din biologie și medicină folosind metodologiile care derivă din matematică, științe fizice și informatică. Acest program va oferi persoanelor prospective posibilitatea de a învăța cum să înțeleagă cu precizie o întrebare biologică, să conceptualizeze fenomenele biologice cu un model matematic care integrează datele observaționale și să găsească o modalitate adecvată de a le rezolva.... [-]

Franţa Nice
Septembrie 2019
Engleză,Limba franceza
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université Côte d’Azur (UCA)

Alăturați-vă domeniului cel mai strategic al economiei digitale și aflați metodele și algoritmii ei fundamentali cu programul MSc "Data Science" de la Université Côte d'A ... [+]

Alăturați-vă domeniului cel mai strategic al economiei digitale și aflați metodele și algoritmii ei fundamentali cu programul MSc "Data Science" de la Université Côte d'Azur!Gradul: Master of Science (MSc)FI (formare inițială) / FC (formare executivă) / FP (formare continuă)Durata: 2 aniLocație: Nisa Campus ValroseLimba: engleză

Știința datelor este un domeniu de activitate în curs de dezvoltare, care va deveni din ce în ce mai vital pentru economia digitală în următorii ani. Această cerință se datorează, în principal, capacităților noastre crescute de achiziție și prelucrare a datelor. MSc "Data Science" de la Université Côte d'Azur pregătește viitorii specialiști în tehnicile matematice și instrumentele informatice necesare pentru extragerea cunoștințelor din mase de date.... [-]

Franţa Nice
Septembrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Université Côte d’Azur (UCA)

Angajarea într-o abordare interdisciplinară de evaluare a resurselor biologice marine și a valorilor lor științifice, economice și sociale. Întrucât începem doar să desco ... [+]

Angajarea într-o abordare interdisciplinară de evaluare a resurselor biologice marine și a valorilor lor științifice, economice și sociale.Gradul: Master of Science (MSc)FI (formare inițială) / FC (formare executivă) / FP (formare continuă)Durata: 2 aniLocație: Campusul Nisa din Valrose și Sophia AntipolisLimba: englezăSite web: href = "http://app.univ-cotedazur.fr/marres

Întrucât începem doar să descoperim rolul oceanului în societatea noastră, este esențial să reunim părțile interesate din domeniul științific, economic și societal. O mai bună înțelegere a ecosistemelor marine oferite de oamenii de știință deschide acum oportunități socio-economice noi. Ideea: să ne dezvoltăm cunoștințele despre ocean pentru a valoriza mai bine și pentru a-și proteja resursele.... [-]

Franţa Nice
Septembrie 2019
Engleză
La zi
Part time
1 - 2 ani
Campus
Online & Campus Combinate
Citiți mai multe în limba engleză
Location address
Campus Valrose, Batiment M
28 avenue Valrose
Nice cedex 2

Nice, Provence-Alpes-Côte d'Azur, 06108 FR
Social Media