SDS - The Sustainable Design School

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Școala Internațională de Proiectare în Inovare Durabilă pentru Soluții Umane

Școala de proiectare durabilă - Școala de proiectare în inovație durabilă

Fondată în 2013, Școala de Proiectare Durabilă este o instituție internațională de învățământ superior dedicată proiectării și inovării durabile pentru om.

Un cuvânt al fondatorilor:

„O convingere comună puternică ne-a ghidat activitatea în fondarea Școlii de proiectare durabilă: schimbările profunde care apar astăzi în lume ne impun să abordăm inovația într-un mod complet diferit, radical. Împărtășind experiențele noastre pedagogice și profesionale reciproce, suntem convinși că: Proiectarea, ca mijloc de gândire, joacă un rol esențial în inovația nouă și durabilă pentru toți.

Obiectivele dezvoltării durabile

SDS urmărește cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ca instrument creativ.

128577_0B2A6009.jpg

Admisii - Alăturați-ne

Diversitatea studenților, din diferite medii și domenii de studiu, contribuie la inovația durabilă și practicile sale.

Astăzi, ne confruntăm cu întrebări importante privind evoluția viabilă a planetei noastre. Modificările sunt nu numai necesare, dar inevitabile pentru a ne permite să trăim în condiții acceptabile. Pentru a răspunde la aceste întrebări, trebuie evidențiată imaginația și inovația. Elevii noștri pot acționa asupra acestor oportunități incredibile.

Pentru a aborda cel mai bine complexitatea problemelor actuale din lume, Școala de proiectare durabilă oferă un program care este transversal, internațional și multidisciplinar. Pedagogia este pusă în practică prin proiecte concrete depuse de întreprinderi care ne împărtășesc valorile.

128579_IMG_1598.jpg

Campusul

SDS, situat pe un site privilegiat din Cagnes-sur-Mer, în inima Coastei de Azur, oferă un campus de 2000m echipat cu: laborator de calculatoare, atelier de model, studio de muzică, studio de fotografie, cameră de creativitate, grădină comunală , terase.

Colaborarea cu FabLab ECOLAB Coasta de Azur (imprimante 3D, tăieturi laser, scaner 3D) permite studenților să creeze obiecte pentru proiectele lor de proiectare.

 • Universitate: Membru al Universității Côte d'Azur (UCA), studenții noștri au acces la cercetare și la un curs de doctorat, precum și la schimburi academice cu alți membri ai UCA.
 • Admisii: la cerere (dosar de înscriere, carte de identitate, rezultate școlare, portofoliu) și interviu individual.
 • Finanțare: ajutorul financiar este disponibil prin intermediul fondului de dotare „Prietenii SDS”.

Un curriculum transversal cu multe intrări multidisciplinare

Privim privilegiul procesului de integrare bazat pe schimb și abilități personale. Prioritatea noastră: să vă cunoaștem și să vă punem în valoare talentele.

Schimburi internaționale - internaționale

SDS este membru al Asociației Cumulus, o rețea internațională care regrupează 280 de școli de design și universități din întreaga lume.

 • Université de Buenos Aires, Facultatea de Arhitectură, du Design și de l'Urbanisme (UBA - FADU) - Argentina
 • Universitatea de Științe și Arte din America Latină (UCAL) - Peru
 • Srishti Institute of Art, Design
 • Colegiul de artă Ringling
 • Universitatea Özyegin - Turcia
 • Academia de Stat din Tbilissi - Georgia
 • Universita degli studi della campania luigi vanvitelli - Italia
 • Universitatea Jiangnan - China
 • Universidad del desarrollo (UDD) - Chili
 • HIT Institutul Tehnologic Holon - Israel

Experiență profesională - proiecte de parteneriat

Începând cu primul an de studii, „înveți făcând” în contextul parteneriatelor profesionale.

„Aceste companii majore vin să lucreze cu studenții noștri, deoarece au o viziune intuitivă a zilei de mâine, trăiesc deja cu cunoștințele și împărtășirea economiilor de mâine, sunt născuți într-o lume digitală și aspiră să îi ajute pe ceilalți într-un responsabil cale! » Maurille Larivière128580_0B2A0125.jpg

Proiecte - Ce sunt?

Proiectele profesionale implementate în fiecare an permit întâlnirea unei noi generații de studenți creativi, curioși, care sunt preocupați de lume.

FAZA 1 - Scurtă și problematică

Întâlnirea cu reprezentanții companiei de parteneriat este un punct cheie. În cadrul acestui schimb, studenții sunt introduși în proiect, identifică nevoile, reglează strategiile de perspectivă scurte și proiectate.

FAZA 2 - Analiză

Secvențele sesiunilor de cercetare și imersie permit studenților să integreze nevoile companiei pe de o parte și să definească persoanele esențiale pentru reflecția strategică pe de altă parte. Includerea obiectivelor de dezvoltare durabilă legate de proiect.

ETAPA 3 - Ideea

Această fază permite generarea unei game largi de idei inovatoare, de la cele mai utopice până la cele mai concrete. Ideea îi va conduce pe elevi să găsească răspunsuri conceptuale.

ETAPA 4 - Realizare Ideile selectate sunt analizate, reelaborate și trase de către studenți pentru a valida relevanța lor pentru viitorii utilizatori.

Prin utilizarea modelelor (reprezentare vizuală digitală 3D) și a prototipării (machetă funcțională și dinamică), elevii oferă un aspect vizual, real, soluțiilor validate.

ETAPA 5 - Prototipizare

Toate etapele de lucru sunt formalizate și ilustrate de diferite suporturi fizice și digitale. Obiectivul este de a explica companiei reflecția realizată, pozițiile luate și rezultatele proiectului.

Cu noi metode inovatoare:

 • «Design Thinking»
 • Inovație în materie de furaje
 • Analiza ciclului de viață, ecoconcepție, cunoștințe de design în biomimică ®
 • 17 Obiective de dezvoltare durabilă

128578_IMG_1628.jpg

Alumni - Unde sunt acum?

«Ieri am fost student, azi sunt designer! »Cu o diplomă SDS, studenții noștri au posibilitatea de a integra companii majore sau de a crea propria lor start-up.

„Viziunea mea despre design nu este doar crearea unui obiect estetic. Designul este în primul rând o filozofie: a crea pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi a fiecărei persoane. Am ales SDS pentru demersul său de Design Thinking și Eco-Design »

Antoine Trouvé, Diplômé 2017

Mărturii ale elevilor - Ne spun

Fiecare experiență este diferită; care mai bine decât elevii să povestească despre ai lor.

„Am fost întotdeauna atras de desen, chiar dacă nu am luat lecții niciodată. De asemenea, mă interesează mediul, care este un subiect de mare îngrijorare pentru generația mea. SDS combină designul și conceptul de inovație durabilă. Este un loc în care cred că pot prospera. » Laura Jovene - Anul I

«Am ales să integrez SDS datorită accentului ecoconcepțional și pentru că oferă studenților posibilitatea de a participa la proiecte profesionale cu companii importante precum Toyota, Decathlon și Accenture ..» Paul Sossouhounto - Anul II

„Am ales să fiu designer la SDS pentru că trebuie să lucrez pentru alții și să mă simt util pentru cei nevoiași. Am considerat o carieră în sectorul umanitar mult timp până am descoperit design. » Julian Coiffard - Anul II

«Am ales SDS datorită valorilor sale și a programului interesant (o școală internațională, proiecte de parteneriat). Designul este o profesie creativă în care se pot îmbunătăți lucrurile prin crearea de soluții mai estetice, ergonomice și durabile. » Rosa Hämäläinen - Anul III

„M-am întrebat„ ce este sustenabilitatea? ”Este o abordare angajată pentru mediu sau pentru noi înșine? Nu. După reflecție, am decis să mă orientez spre unde pot găsi răspunsuri și unde putem crea soluții, deoarece nu este vorba doar de cunoștințe, ci de acțiune. » Jérémie Polese - Master 2 absolvent 2017

„Întotdeauna am fost interesat de design și domenii artistice în general, așa că a fost o alegere naturală pentru mine să studiez designul după Bac SDT2A. Am ales această școală din cauza poziției sale mă interesează foarte mult. Cred că este important să creăm soluții care respectă mai mult mediul nostru. » Corentine Masson - Master 2 absolvent 2018

128576_Capturedecran2018-04-16a10.45.14.png

Locații

Grozav

Address
Grozav, Provence-Alpi-Coasta de Azur, Franţa