Read the Official Description

PSE - Paris School of Economics își propune să dezvolte cercetarea economiei de cel mai înalt standard internațional și pentru diseminarea rezultatelor. Acesta reunește o comunitate de 140 de cercetători și în jur de 180 de doctoranzi, și oferă predare în cursuri de master, la marginea de taiere a disciplinei (până la 220 de studenți de master - sep. 2016).

Fondat de CNRS, École des Hautes Etudes en Sciences Sociales, École Normale Supérieure, École des Ponts-ParisTech, INRA, și Universitatea din Paris 1 Panthéon Sorbonne, proiectul PSE implică parteneri privați și instituționali. Acum ferm stabilit ca o caracteristică asupra peisajului academic la nivel mondial, PSE descompune tot felul de bariere, în scopul de a atinge obiectivul de excelență: ea reunește universitate și Grands Ecoles, promovează schimburile între analiza economică și celelalte științe sociale, oferă doct unui public larg, și sprijină activitatea echipelor sale în mai multe parteneriate cu instituții publice și organizații private.

MISIUNI

PSEmission

Paris School of Economics este un institut de cercetare francez de nivel internațional în economie, În prima linie în multe domenii diferite economice și propune programe de predare selective de la M1 la doctorat. Acesta include în prezent mai mult de 140 de facultate, 220 de studenți de master și 180 studenți doctoranzi în reședință. Școala este angajată într-un proiect nou pentru a participa atât la elaborarea unor instrumente sofisticate de analiză economică, precum și aplicarea lor la politica atât la nivel public și privat.

  • PSE sa născut în decembrie 2006, în urma unei restructurări atente a cercetării franceze în domeniul științelor economice și sociale. A fost una dintre primele 13 "Fondations de Coopération Scientifiques" (fundații de cercetare științifică) ale programului RTRA.
  • Paris School of Economics reprezintă un punct focal pentru cei mai buni cercetători francezi și străini în economie, câștigătorii multor premii și granturi de cercetare.
  • PSE propune cursuri și programe în prim-planul disciplinei: doi maestri (PPD) și APE și un program de doctorat în economie.
  • Școala contribuie la o cultură de cercetare originală și prosperă prin menținerea unor contacte strânse atât cu factorii de decizie publici și privați, prin mai multe parteneriate, scaune de cercetare și grupuri și contracte de expertiză. Acesta oferă, de asemenea, numeroase instrumente și acțiuni sub sloganul "Economie pentru toată lumea".
  • PSE este foarte bine cunoscut într-o mare varietate de domenii (politică publică, comerț internațional, risc și de asigurări, Rețeaua de Economie, Dezvoltare, Economia Muncii etc.).
  • Numărul substanțial de conferințe și seminarii organizate fac PSE un centru de interacțiuni între cercetători. PSE facilitează, de asemenea, întâlniri între cercetători și factorii de decizie în ceea ce privește problemele economice actuale și întrebări. Scopul este de a încuraja o mai bună difuzare a culturii economice în Franța.
  • În anul 2010, ca parte a "Grand Emprunt", PSE, împreună cu un număr de parteneri, a obținut aprobarea din partea juriului pentru două dintre proiectele sale: D-FIH (istorice Date financiare) și OSE (Economie de deschidere).
  • Sinapsă și Alumni PSE sunt cele două asociații responsabile de viața de student și, respectiv, rețeaua de absolvenți
Programs taught in:
Engleză

Această școală oferă și:

MSc

Paris School of Economics

MSc EDCBA este o diplomă de masterat postuniversitară acordată de École des Ponts ParisTech și în comun cu Scoala de Economie din Paris. ... [+]

MSc EDCBA este o diplomă de masterat postuniversitară acordată de École des Ponts ParisTech și în comun cu Scoala de Economie din Paris. Este un Master of Science în calculul economic al deciziilor de investiții, aplicat în sectoarele economiei aflate în plin expansiune: planificare, energie, mediu, sănătate, transformare digitală.

Este un program provocator, cu durata de 18 luni, care vă va oferi o instruire excelentă în instrumentele de evaluare economică. Acesta combină un nucleu riguros academic cu aplicații practice adaptate la diferite sectoare.

MSc EDCBA este conceput pentru absolvenți de la nivel tehnic care doresc un studiu aprofundat și analitic de evaluare economică a proiectelor, investițiilor și politicilor. Veți învăța cum să puneți în practică cele mai noi gândințe academice și strategii de afaceri de la practicieni și cadre didactice de conducere, oferindu-vă o înțelegere aprofundată și reală a metodelor de evaluare economică.... [-]

Franţa Paris
September 2019
La zi
18 luni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză