L’École De Design Nantes Atlantique

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Partener al Camerei de Comerț și Industrie din Nantes, L'École De Design Nantes Atlantique este o instituție privată pentru învățământul superior dedicată profesiilor de design, în asociere cu Universitatea din Nantes.

Fondată în 1988 și recunoscută de stat, școala este o organizație non-profit.123700_LEcoledeDesignNantesAtlantique1ervisuel.jpg

Patru valori de bază

Proiectul școlii se bazează pe patru valori care încorporează viziunea noastră de design:

 • Recunoașterea lucrătorilor creativi ca adevărați profesioniști.
 • Promovarea designului ca un avantaj economic puternic.
 • Proiectarea ca declanșator al inovației.
 • Proiectarea ca practică care abordează problemele sociale, economice și de mediu într-un mod responsabil.

Design Expertise de L'École de design

 • Un program de licență de 3 ani, în care studenții se specializează într-una din cele 8 opțiuni: Arhitectură de interior, Scenografie, Design grafic, Design de mișcare, Design de interacțiuni, Proiectare de jocuri, Design de produs sau Design de transport.
 • Un curs postuniversitar de 2 ani care conduce la un Master în Design (MDes) certificat de Ministerul Educației Superioare din Franța. Postuniversitar alege între unul dintre cele 10 programe trans-disciplinare oferite, inclusiv un curriculum de 2 ani în ucenicie.
 • Cursuri de formare profesională supravegheate de Centrul de Formare Profesională dedicat Centrului de Formare și Inovație Industrială (CFA), care conduce la obținerea unei diplome profesionale avansate (BTS), a unei diplome de licență sau a unei diplome de doctorat.
 • Educație continuă.
 • Servicii de afaceri și activități de promovare a designului.

În toamna lui 2018 au fost înregistrați până la 1.465 de studenți.123701_LEcoledeDesignNantesAtlantique2emevisuel.jpg

O instituție înrădăcinată pe teritoriul său și deschisă lumii

Din 1998, L'École De Design Nantes Atlantique a fost amplasată în campusul tehnologic Atlanpole La Chantrerie, în zona de nord-est a orașului Nantes (Franța), găzduit într-o unitate construită la comandă, datorită sprijinului autorităților locale (Nantes Saint-Nazaire Camera de Comerț și Industrie, autoritățile regionale din Pays de la Loire, consiliul local din zona Loire-Atlantique, Nantes Métropole). Singura instituție de design din vestul Franței, școala beneficiază de o situație regională unică.

Timp de zece ani, a urmat în mod proactiv o politică de dezvoltare internațională în perspectivă: programe de schimb academic, participarea la asociația internațională Cumulus, deschiderea a patru studiouri internaționale (China Studio din Shanghai, Studio India din Pune, Brazil Studio in São Paulo, Le Studio Montréal din Canada) mai multe medii internaționale

L'École De Design Nantes Atlantique este un membru activ al diferitelor rețele academice și organizații profesionale: Conférence des Grandes Écoles (instituții de învățământ superior franceze de top), Campus Franța ... De mulți ani, elevii săi au primit premii în prestigiu concursuri. Carierele de succes urmate de absolvenții noștri sunt o bună dovadă a calității metodelor noastre de predare.

Un centru de design și inovare

L’École de design a dezvoltat expertiză în patru domenii socio-economice, combinând educația, cercetarea experimentală și inovația, prin patru laboratoare de proiectare:

 • READi Design Lab dedicat culturii digitale
 • Laborator de proiectare a orașelor durabile dedicat evoluției mobilității și a mediului construit
 • Laborator de design nou pentru obiceiuri alimentare consacrat sistemelor alimentare
 • Care Design Lab dedicat sănătății, calității vieții și inovării sociale

Locații

Nantes

Address
Rue C. Pauc
Nantes, France

Nantes, Pays de la Loire, Franţa

Sao Paulo

Address
9 - R. Itambé, 143 - Higienópolis, São Paulo - SP, 01302-907
Sao Paulo, Statul São Paulo, Brazilia

Shanghai

Address
Fineart college of Shanghai University
S Outer Ring Rd, Baoshan Qu, Shanghai Shi, China

Shanghai, Shanghai, China

Pune

Address
MIT Pune
Survey No. 124, MIT College Campus, Paud Road, Rambaug Colony, Kothrud, Pune, Maharashtra 411038, India

Pune, Maharashtra, India