ITECH Lyon

Introducere

Citește Descrierea Oficială

ITECH-Lyon a fost instruit de mai bine de un secol, in domeniul materialelor (materiale plastice, compozite textile), chimie (vopsele-cerneluri-adezivi), cosmetice si pantofi din piele. ITECH-Lyon este o școală privată creată de profesioniști și susținută de asociații și organizații profesionale. Internațional este în centrul ITECH-Lyon, care își dezvoltă prezența și schimburile în întreaga lume (din SUA în China și Europa).

Vizitați site-ul nostru european pentru a afla mai multe: ITECH-EURO.eu

Dacă predarea este prima vocație a ITECH-Lyon, cercetarea și inovația sunt forțele sale. Acestea se traduc prin parteneriate puternice în domeniile cercetării și dezvoltării la nivel regional, național și european.

 • 500 de studenți
 • Institutul privat pentru învățământul superior
 • Acorduri internaționale de schimb
 • Titlul de inginerie recunoscut de "Commission des Titres d'Ingénieur"

Unice și diferite

Institutul Textil și Chimie din Lyon (Institutul Textil și Chimie Lyon) este singura școală de inginerie direct descendentă din școlile textile, piele și chimie fondată de profesioniști din Lyon cu mai mult de un secol în urmă. ITECH-Lyon pregătește ingineri în materiale plastice, textile, compozite și chimie, examinând vopselele, cernelurile, adezivii, cosmeticele, pielea și utilizările sale (încălțăminte, articole din piele). Cu statut asociativ, ITECH-Lyon este un Grande Ecole creat și susținut de uniuni profesionale și companii. În plus față de cursul său principal de inginerie, ITECH-Lyon oferă cursuri de la nivel universitar la nivel postuniversitar: BTS (brevet de tehnician superior - certificat de formare profesională superioară), diplomă profesională (acordată în comun de Université Claude Bernard), Post Premier Cycle (postuniversitare) și specializările de masterat (Conférence des Grandes Ecoles), sigla de aprobare ITECH Lyon își consolidează prezența la nivel mondial și schimburile internaționale (din SUA în China și Europa), deși Educația este vocația primară a ITECH-Lyon, relațiile industriale se numără printre punctele sale forte Care au condus la crearea de parteneriate puternice în domeniul cercetării și dezvoltării, atât la nivel regional, național, cât și în întreaga Europă, dar și în educația continuă profesională, absolventă și non-absolventă ITECH-Lyon și filiala sa, ITECH Entreprises, a resurselor tehnice și umane disponibile companiilor, prin diverse forme de contracte proiecte de cercetare de unu sau mai mulți ani, în colaborare cu universități, studii industriale, analize, studii, consultanță, închiriere de echipamente, inclusiv detașarea posibilă a personalului (profesori de cercetare cu normă întreagă) și formare profesională. După cum a subliniat Louis Philippe Reynaud, președintele ITECH și Jérôme Marcilloux, directorul general: "Școala noastră contribuie la îmbunătățirea valorii adăugate a companiilor prin inovare".

ITECH, mai mult decât un institut, o instituție de o sută de ani.

 • ITECH sa născut în 1988 prin fuziunea dintre ESITL și EFT, două școli de învățământ superior înființate de profesioniști.
 • ESITL (Scoala Superioara Lyon din industria textila) a fost infiintata in 1840, intruchiparea traditiei exceptionale a industriei de mătase din Lyon.
 • EFT este o filială a Institutului de Chimie Industrială din cadrul Universității din Lyon, specializată în domeniul pielelor înainte de a se ramifica în ingineria materialelor plastice (cu CNAM) înainte de a adăuga un departament de vopsele, cerneluri și adezivi în 1969 și apoi a devenit ESCEPEA (Școala superioară de piele și vopsele, cerneluri și adezivi) în 1983.
 • Fuziunea sa cu ESITL în 1988 a dus la crearea ITECH și a dus la crearea unui departament de textile.
 • ITECH, care a moștenit expertiza profesională a ambelor școli ale părinților, a angajat cu succes natura complementară a învățăturilor lor și relațiile strânse pe care le-au păstrat întotdeauna cu lumea afacerilor. Pe lângă aceste active, ITECH oferă o educație progresivă, deoarece cursurile sale includ în mod sistematic mașini noi și evoluții tehnologice.

ITECH-Lyon a fost înființată cu scopul de a combina patru domenii profesionale într-un singur curs de studiu care se concentrează pe "materiale și acoperiri de polimeri": chimie de formulare, inginerie plastică, piele și textile. pic_1_surfpic_2_glassespic_3_cars ITECH-Lyon pregătește ingineri în domeniul polimerilor și al aplicațiilor lor, în special în materiale plastice, textile, compozite și chimie (acoperind vopsele, cerneluri, adezivi și produse cosmetice), precum și pielea și utilizările sale (încălțăminte, articole din piele). ITECH-Lyon este o asociație privată și o Grande Ecole acreditată de stat, creată și susținută de uniuni profesionale și companii. ITECH Lyon își consolidează prezența la nivel mondial și schimburile internaționale prin contractele sale academice și industriale privilegiate. Inovația este motto-ul ITECH-Lyon, care se aplică atât cursurilor, cât și cercetării

Școala: mai mult de 450 de studenți

4 niveluri de pregatire: * Inginer ITECH: 3 ani (admitere postuniversitara) 4 specializari: Chimie de formulare (vopsele, cerneluri, adezivi, cosmetice etc.), Materiale plastice si compozite, Textile si compozite. Admiterea la studii postuniversitare (licență în chimie, ...). Acreditat de CTI (Comitetul francez de calificare în domeniul ingineriei) și EURACE. Noua sectiune europeana: Formula chimica majora; toate cursurile predate în limba engleză; Sponsorizat de industria vopselelor (taxe de școlarizare și stagii internaționale) * Specializat "Mastère": 1 an "Inovație și inginerie de produse noi: de la concept la piață". Admiterea la studii postuniversitare (diplomă de inginer, masterat sau echivalent) ca formare inițială sau educație continuă. Curs acreditat de Conférence des Grandes Ecoles. * Certificat în cosmetică și formulări de produse colorate: Adezivi / cosmetice / color / vopsele și cerneluri de 1 an. Admiterea după 2 ani de studii universitare. * Școala de vară IPL: 5 săptămâni Mid-June până la jumătatea lunii iulie, concentrându-se asupra aplicațiilor polimerice în materiale. Instruirea limbii franceze: 40 ore de instruire; 50 de ore de practică în grupuri mici, plus excursii culturale și multe altele.

Științele polimerilor: În zilele noastre este vorba despre polimeri!

Domeniul reprezintă știința modernă prin excelență, deoarece aplicațiile directe ale polimerilor sunt prezente în viața de zi cu zi: produse din piele din industria de lux, lame elicoptere, cerneluri anti-UV, îmbrăcăminte pentru toate tipurile de teren și pentru orice vreme, materiale compozite, noi produse textile antialergice ... toate acestea intră în existență prin creativitatea inginerilor. Sintetizarea și manipularea polimerilor necesită o formare științifică puternică (în chimie, mecanică, ...). Cu toate acestea, dezvoltarea de aplicații este o chestiune de gust și de pasiune. ITECH Lyon Engineering School, specializată în produse din piele, materiale textile și materiale plastice, și produse chimice formulate (vopsele, cerneluri, adezivi, produse cosmetice, ...) a făcut știința și, în special, știința polimerilor, nucleul educației sale. Specialitățile sale, care adesea se completează reciproc, au contribuit la dezvoltarea științelor polimerului care se află în dezvoltare științifică și economică constantă.

Programul de inginerie

Această formare se bazează pe două domenii științifice principale: chimie și fizică-mecanică. Cunoștințele de bază sunt dezvoltate în primul an pentru a pregăti studenții pentru majoritatea lor. Educația la ITECH se concentrează pe științele polimerilor. Inginerii ITECH își afirmă aptitudinile în acest domeniu pe tot parcursul carierei, cu alegerea lor majoră, îi ajută să-și găsească cu ușurință primul loc de muncă. Pe lângă competențele tehnice și științifice, ITECH le permite elevilor să-și dezvăluie și să-și dezvolte abilitățile sociale cu științele economice și sociale și cu multe prezentări. Gradul de inginerie ITECH este echivalentul unui "Master" pentru cei interesați să urmeze o carieră în afara Franței.

Unic și diferit

ITECH antrenează ingineri în 3 ani. Tipul de educație oferit este:

 • Statutul obișnuit al elevilor
 • Statutul de ucenicie (alternând cursuri la școală și lucrează într-o companie de peste 3 ani)

Studenții care urmează cursul obișnuit aleg una dintre cele patru specializări oferite după primul an:

 • Formulare chimie: vopsele, cerneluri, adezivi și cosmetice
 • Materiale plastice
 • Materiale textile
 • Piele

ITECH este membru al Conferinței des Grandes Ecoles, iar gradul de inginerie chimică (masterat) este acreditat de CTI (Commission of Titres d'Ingénieurs).

O interacțiune dinamică

ITECH a fost creat de profesioniști și este ancorat într-un mediu industrial care se schimbă în mod constant. Din acest motiv, sindicatele și industrialiștii profesioniști din fiecare domeniu (vopsele, cerneluri, cosmetice, materiale plastice, piele și textile) se află în consiliul de administrație al Institutului. pic_5_tablepic_6_people Școala ia în considerare expertiza acestor sindicate pentru a actualiza și rafina orientările programelor predate. Relațiile care sunt falsificate cu firmele contribuie la promovarea adaptabilității viitorului inginer (Conferințe, zile de informare, forumuri profesionale ...). Acesta este cazul unui nou program care a fost deschis în 2014. Pentru a satisface cererea de ingineri de vopsea necesare în următorii zece ani, ITECH a lansat Școala Europeană de Formulare Chimie. Toate cursurile sunt predate în limba engleză pentru a atrage studenții europeni în acest domeniu, care au o mare cerere în sectorul vopselelor.

Creativitate riguroasă

Ca orice știință, progresele în domeniul polimerilor se bazează pe creativitatea cercetătorilor și a inginerilor care practică disciplina. Studentul ITECH trebuie să fie creativ, știința și tehnologia aflată la dispoziția sa evoluează în mod constant. Această caracteristică este luată în considerare în procesul de predare la ITECH. Multidisciplinaritatea constituie în sine o anumită garanție în integrarea mediului de lucru. Dar, pentru a încuraja partea creativă a elevului, ITECH organizează, la sfârșitul cursului de 3 ani, Proj'ITECH, o adunare care le permite studenților să-și prezinte activitatea de proiect în ultimul an în fața unor cercetători, șefii R

Mâinile pe formare

ITECH este indiscutabil în furnizarea de elevi cu o experiență profesională puternică. Pe lângă o predare multidisciplinară, institutul adaugă un minimum de 10 luni de stagii obligatorii în companii pentru studenții cu statut normal.

Stare regulată

Sfârșitul anului 1: Experiența internațională - minim 6 săptămâni Această experiență internațională este pregătită în prealabil în ceea ce privește o abordare interculturală, iar așteptările privind conținutul raportului sunt pe deplin definite. Aceasta este o revizuire individuală a experienței fiecărui student și acționează ca bază de reflecție în cadrul lecțiilor interculturale cu următorul termen. Sfarsitul celui de-al doilea an: Plasament inginerie - minimum 8 saptamani Aplicatia practica cu statut privilegiat de stagiar permite studentilor sa se confrunte cu realitatile vietii corporatiste si sa se familiarizeze cu cerintele materiale, economice si umane ale companiilor. Sfârșitul anului 3: proiectul final - maximum 6 luni Acesta este un proiect în general încredințat tinerilor ingineri. Elevii demonstrează că sunt capabili să acționeze în mod autonom și să abordeze subiecții complexi în situații care, uneori, se pot dovedi complexe. Proiectul implică o plasare minimă pe o perioadă de 5 luni cu o companie sau un laborator, fie în Franța, fie în străinătate. Studii opționale de 1 an (între al 2-lea și al 3-lea an) Elevii pot, dacă doresc, să-și finalizeze un stagiu de 1 an cu o firmă sau un laborator străin, dar trebuie să petreacă cel puțin 6 luni în străinătate. De fapt, o ședere prelungită în afara Franței este întotdeauna extrem de benefică și îi determină pe elevi să se gândească bine prin planul lor de carieră.

Locuri de muncă și locuri de muncă

Jumătate dintre absolvenții ITECH își semnează contractul înainte ca diploma să fie livrată. După 6 luni, mai mult de 90% dintre absolvenți sunt angajați. Sectoare de activitate

 • Industria chimică, producătorii de produse chimice
 • Cosmetice, vopsele, lacuri, adezivi, cerneluri,
 • Industria aeronautică, automobile, ambalaje, materiale compuse, plasticurgie
 • Industria pielăriei, pantofi, articole din piele, tăbăcire, lux
 • Industria textilă, textile tehnice și medicale, îmbrăcăminte
 • Comerț și distribuție
 • consultant

Serviciul de consiliere în carieră ITECH a ajutat absolvenții cu un loc de muncă de peste 25 de ani. Însoțește studenții în căutarea unui proiect și vocație profesională, care lucrează îndeaproape cu un consilier profesionist și un psiholog de lucru. Pe o bază medie, avem 300 de oferte adresate direct ITECH și analizate în fiecare an de Serviciul de consiliere în carieră: 60% pentru ingineri și specialiști, 40% pentru tehnicieni.

Întreprintele ITECH: expertiza unui "Grande Ecole" pusă la uz industrial.

ADRESATII, AUTOMOBILE, COSMETICE, CULORI, PIELE, CARTOANE, PLASTICE, VOPSELE, TEXTILE ITECH-Lyon si filiala sa, ITECH Entreprises, isi pun la dispozitia companiilor prin diverse forme de contracte gama completa de resurse tehnice si umane. Aceste servicii includ Cercetare (CIFRE [studii de cercetare industrială], Studii.), R

Platforme de îndemânare

Toate platformele de calificare ale ITECH-Lyon dispun de resursele necesare pentru prelucrarea și tratarea suprafețelor la scară pilot, la dispoziția companiilor în diferite scheme.

 • Formule chimice (vopsele, cerneluri, adezivi, produse cosmetice etc.)
 • Materiale plastice
 • Textile
 • Piele
 • Laborator analitic
Această școală oferă programe în:
 • Engleză
 • Limba franceza

Studenți & Campus

Serving the Students

ITECH’s premises are situated in the Campus Ouest of Lyon (5000m²) and also in Roanne (2000m²), 1 hour outside Lyon, for the textile material specialization.

pic_4_itech

These premises are made up of rooms equipped with audio-visual equipment, a 150 person capacity amphitheatre, chemistry laboratories (polymers, analytical, microbiology, material ageing...) and technology platforms dedicated to industrial application taught at the school. Wi-fi access is available in all rooms and a computer room is available for students. A student union and sports organisation is also available. Please come visit the school by appointment or during the Open Days in December and March.

The Region

pic_7_lyon

Lyon is located in the south-east of France, on the confluence of the Rhône and the Saône Rivers. It stands on a geographical crossroads, to the North of the natural corridor of the Rhône valley (which stretches from Lyon to Marseille). With the Lyon-Saint Exupéry international airport and three TGV high-speed train stations, Lyon is connected to all major European cities and the world! Lyon is only 2 hours by TGV to Paris and 1hr40 to Marseille and the Mediterranean. If it's mountains you prefer, the Alps are a mere 90 minutes away by car, the Massif Central only 30 minutes away.

Historically, Lyon is an industrial city and therefore houses many petrochemical industries along the Saône and Rhône Rivers, in the so-called ‘chemistry corridor’. Lyon is also the city with the second largest number of students in France, with three universities and many engineering schools.

In terms of its population, it’s the 3rd biggest city in France, with over 470,000 inhabitants, and the second largest agglomeration after Paris (2 million inhabitants).

Admitere & Condiții

Admission for Students outside France

1st year admission: Graduate studies in chemistry (Bachelor’s degree or equivalent , 180 ECTS) A satisfying level in French: B2 CERF + interview with ITECH

2nd year admission: 1 year of postgraduate studies completed (M1 or equivalent, 240 ECTS)

Vezi programe de masterat »

Programe

Această școală oferă și:

Masterat

Masterat în Inginerie Piele - în Franceză

Campus Cu normă întreagă 3 anii September 2018 Franţa Lyon

Inginerii iTech piele lucreze pentru mari firme de produse chimie, în tăbăcării și taweries și pentru utilizatorii: magazinele piele, factorii de decizie de pantofi ... [+]

ITECH este singura instituție din lume care ofera un grad de inginerie din piele care se potriveste industria în toate aspectele sale.

Admiterea pentru Studenți din afara Franței Cum se aplică?

Vizitați și înregistra la

Elevii demonstreze că sunt capabili să acționeze autonom și combaterea teme complexe, în situații care pot, uneori, se dovedesc complex.

[-]

Master In Ingineria Materialelor Textile - în Engleză

Campus Cu normă întreagă September 2018 Franţa Lyon

Inginerii ITECH din industria textilă acoperă numeroasele industrii din amonte implicate în fabricarea materialelor textile, precum și diferite sectoare de aplicații: medical, clădiri și inginerie civilă, echipamente sportive, automobile, aeronautică, mobilier și îmbrăcăminte. [+]

[-]

Masters in Formulation Chemistry Engineering - IN ENGLISH

Campus Cu normă întreagă 3 anii September 2018 Franţa Lyon

[+]

Allios (Franța) BASF (Germania) Beckers (Franța)

"Elaborarea crom pasivizarea gratuit de tinplates. Investigat proprietățile pasivare liber crom în comparație cu substrat crom tratat adecvat utilizat în industria de conserve "-. PPG Deutchland Business Support GMBH

[-]

Masters in Formulation Chemistry Engineering - IN FRENCH

Campus Cu normă întreagă 3 - 3  September 2018 Franţa Lyon

[+]

Concepție și fabricație Downhill: industriile care utilizează produsele Admiterea pentru Studenți din afara Franței

1 an admitere:

Studii postuniversitare în chimie (diplomă de licență sau echivalentă, 180 ECTS) Un nivel satisfăcător în franceză: B2 CERF + interviu cu ITECH Cum se aplică? [-]

Masters in Plastic Materials Engineering

Campus Cu normă întreagă 3 anii September 2018 Franţa Lyon

[+]

Inginerii iTech de fabricație plastic completa specialitatea lor cu aspecte legate de alte specializări: acoperirea materiale plastice diferite (Formularea Chimie); materiale compozite folosite în transport, sportive și de agrement, precum și geo-textile (textile Materiale). De la igienă pentru aeronautică, automobile de sport, mai multe sectoare face uz de ingineri de producție plastic care poate lucra la fel de mult cu furnizorii de materii prime, cum cu "preparatorii".

Admiterea pentru Studenți din afara Franței

1 an admitere:

Studii postuniversitare în chimie (diplomă de licență sau echivalentă, 180 ECTS) Un nivel satisfăcător în limba engleză: B2 CERF + interviu cu ITECH Admitere pe anul II: 1 an de studii postuniversitare (M1 sau echivalent, 240 ECTS) [-]

Masters in Textile Materials Engineering - IN FRENCH

Campus Cu normă întreagă 3 anii September 2018 Franţa Lyon

Inginerii iTech de fabricație textile acoperă multe industrii în amonte implicate în efectuarea de materiale textile, precum și diferitele sectoare de aplicare: medical, construcții civile și industriale, echipamente de sport, auto, aeronautică, mobilier și ... îmbrăcăminte. [+]

Inginerii iTech de fabricație textile acoperă multe industrii în amonte implicate în efectuarea de materiale textile, precum și diferitele sectoare de aplicare: medical, construcții civile și industriale, echipamente de sport, auto, aeronautică, mobilier și ... îmbrăcăminte.

El / ea urmărește dezvoltarea de produse, de la management la organizarea producției.

Admiterea pentru Studenți din afara Franței

Primul an de admitere: Studii universitare de chimie (diplomă de licență sau echivalent, 180 ECTS) Nivel satisfăcător în limba franceză: B2 CERF + interviu cu ITECH Admitere pe anul II: 1 an de studii postuniversitare (M1 sau echivalent, 240 ECTS)

Cum se aplică? [-]

Videoclipuri

ITECH Lyon: The Colour of Money

Bienvenue à l'ITECH

Contactează

ITECH LYON

Adresă, linia 1 ITECH LYON 87 chemin des mouilles ECULLY cedex
69134 Lyon, Rhone-Alpes, Franţa
website http://www.itech.fr/
Telefon +33 4 72 18 04 80