IPSA

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Bine ați venit la IPSA , o școală unică de inginerie!

IPSA este un colegiu de inginerie care oferă un program de absolvire de 5 ani specializat în sisteme aeronautice și spațiale. Studenții dobândesc cunoștințe vaste în diverse domenii științifice și o abordare practică a ingineriei.

IPSA "Degree Engineering"

"Diploma de Inginer" emisă de IPSA este o diplomă de master franceză acreditată de CTI *. Poziționează titularul în măsură să abordeze orice problemă legată de aer și spațiu. Absolvenții vor fi dezvoltat cunoștințe generale generale de inginerie, precum și competențe foarte specializate în domeniul aeronauticii și spațiului. Instruirea de la IPSA permite, de asemenea, absolvenților să lucreze în alte domenii tehnice avansate similare aerospațialului, cum ar fi transportul auto și maritim, în cazul în care tehnicile și tehnologiile utilizate sunt aproape de cele din aeronautică.

Instruire

Obiectivul formării este de a asigura dobândirea de cunoștințe esențiale pentru expertiza la nivel înalt și de a valida cunoștințele necesare pentru a-și exercita diverse responsabilități pe măsură ce apar în carieră. Bazându-se pe un echilibru între activitatea de predare și lucrul cu proiectul (legate de problemele industriale tipice), curriculumul IPSA include o dimensiune aerospațială puternică de la începutul formării, evoluată de-a lungul anilor. Studentul formează formarea prin alegerea unor "majore tehnologice" specifice în timpul ciclului de inginerie, permițându-i să individualizeze cursurile și să obțină expertiză într-un domeniu ales.

Conferințele corporative și conștientizarea internațională sunt acolo pentru a oferi competențe suplimentare care construiesc gândirea critică și capacitatea elevului de a lua decizii

* "CTI" (Commission des Titres d'Ingénieur) este un organism independent francez însărcinat cu evaluarea și acreditarea instituțiilor de învățământ superior din domeniul ingineriei130000_slide-actu-1.jpg

Un colegiu, patru campusuri

Campusul IPSA din Ivry-sur-seine

Institutul oferă un mediu privilegiat studenților. IPSA Paris se află pe campusul tehnologic al grupului IONIS, format din ESME Sudria, ETNA și IPSA .

Un campus de tehnologie multi-colegiu lângă Paris:

Colegiile de campus din Paris-Sud au peste 4000 de metri pătrați de săli de clasă, camere de calculator, birouri administrative ...

Aceste spații constau în:

  • Săli de clasă
  • Laboratoare și ateliere de lucru pentru lucrări practice de mecanică, electronică și fizică.
  • 1 laborator de cercetare
  • 300 de posturi de lucru în rețea
  • 1 cantină echipată
  • Mai multe camere dedicate aproximativ douăzeci de asociații studențești.

Viața studenților în campusul Paris-Sud.

Campusul permite studenților din IPSA și ESME Sudria să împărtășească evenimentele asociației studențești. Campusul este situat în apropiere de restaurantele și cafenelele fast food, precum și de numeroasele săli de ședință universitare.

Campusul IPSA din Toulouse

Site-ul IPSA din Toulouse (unde se acordă numai primii 3 ani de formare în domeniul ingineriei aeronautice) se bucură de mediul unic al acestei mari capitale aerospațiale.

Un campus multi-colegiu

Campusul din Toulouse, împărțit de IPSA , Epitech și ISEG Group, oferă studenților condiții de viață plăcute, spații de lucru colaborative și un incubator dedicat pentru start-up-uri, permițând elevilor și tinerilor absolvenți să se dezvolte într-un mediu protejat.

Toulouse, capitala aerospațială

Toulouse este, fără îndoială, orașul ideal pentru cei pasionați de aeronautică:

  • În termeni industriali cu Airbus, Alcatel, Astrium, Thales și Latécoère, etc.
  • În ceea ce privește învățământul superior cu cele mai importante școli franceze de aeronautică și spațiu și unul dintre cele mai mari centre universitare din Franța
  • În cercetarea cu CNES, ONERA și numeroase laboratoare CNRS.

Campusurile IPSA din Lyon și Marsilia

Doar primii 2 ani sunt furnizați în Lyon și Marsilia și toate cursurile sunt predate în franceză.

O școală universitară de inginerie aproape de industrie

În peste 50 de ani de existență, IPSA a creat relații și parteneriate de durată cu actorii majori din sectorul aerospațial. Acești parteneri se întâlnesc voluntar cu studenții și discută diverse aspecte (științifice, tehnice, culturale și economice) ale profesiei de inginer. Această proximitate cu industria permite IPSA , prin intermediul Consiliului său de Dezvoltare, să alinieze formarea cu nevoile industriei. Alumni, care lucrează în marile companii din sector, se întorc cu ușurință la școală pentru a-și împărtăși experiențele cu viitorii ingineri de la IPSA .

Internaţional

Implantat într-un sector industrial foarte internațional, este destul de natural ca IPSA se concentreze de la începutul învățării limbii engleze, precum și necesitatea de a câștiga experiență internațională. Într-adevăr, predarea în al patrulea și al cincilea an este numai în limba engleză.

Mai mult, colegiul a creat un program educațional ambițios, care corespunde cu lumea reală și cu ambițiile studenților săi.

Prin urmare, IPSA are 40 de universități partenere la nivel mondial, găzduind studenți pentru un semestru sau un an universitar.

IPSA a dezvoltat, de asemenea, acorduri de dublu grad cu mai multe universități.

Pasiunea este motivația principală

Dacă există o școală unde este prezentă pasiunea, este IPSA . Proiectele asociațiilor, datorită complexității lor, dezvăluie partea pasională a lui Ipsaliens. IPSA organizează, de asemenea, diverse evenimente pentru a permite studenților săi să-și trăiască pasiunea altfel, cum ar fi o săptămână dedicată zborului, prezența la diferite emisiuni și întâlniri ale aerului, inclusiv celebra întâlnire la "La Ferté Alais" ...

Locații

Paris

Address
15 Rue Maurice Grandcoing, 94200 Ivry-sur-Seine, France
Paris, Île-de-France, Franţa