Citește Descrierea Oficială

O IC2MP (Institutul de Chimie din Poitiers: Materiale și resurse naturale) este un institut de cercetare multidisciplinar înființat în 2012 (Director: Sabine Petit), specializat in studiul materialelor (argile, catalizatori, ...), mediul natural (apă, sol, ...) și reacțiile (naturale sau provocate). Institutul se concentrează în special asupra sintezei, decontaminarea și exploatarea resurselor naturale. Institutul depinde de două instituții: CNRS și Universitatea din Poitiers (UMR CNRS 7285).

Acest institut este rezultatul fuziunii tuturor sau a unei părți a patru laboratoare de chimie și Geosciences cu recunoașterea de către CNRS care datează de la aproximativ patruzeci de ani. Aceste patru laboratoare au fost: Laboratorul de Cataliza in Organic Chemistry (Lacco, UMR 6503) Sinteza laborator și Reactivitatea substanțelor naturale (SRSN, UMR 6514), Laboratorul de Chimie si Microbiologie apei (LCME, UMR 6008 - chimia apei și tratarea apei Echipa ) Laboratorul de hidrogeologie, argile, soluri și modificări (hydrasa, UMR 6269).

Vivez Poitiers din Coralie Lali pe Vimeo.

IC2MP în cifre: Institutul are un personal de 250 de persoane: 100 cercetători (75 de membri ai facultatilor de la Universitatea din Poitiers si 25 CNRS), 50 angajați permanenți pentru a sprijini cercetarea (26 de la universitate și 24 CNRS), 86 doctoranzi și 14 postdoctoranzi și agenți temporari. Acesta acoperă 13,055 m2 împreună pe știință campusul de la Universitatea din Poitiers, în incinta Facultății SFA și ENSIP. Acesta oferă analitice și mijloace experimentale platformă excepțională pentru ENSIP apelor, hidrogeologice site-ul experimental marcat (SEH) și parcelele de pe site-ul interzice; parc echipamente mari: accelerator de electroni, SEM, microtomograph cu raze X, RMN, XPS, spectrometre cu nivel scăzut de masă și cele de înaltă rezoluție (GC / MS, LC / MS, GC / MS-MS, LC / MS-MS, MALDI-TOF ) ... IC2MP dezvoltă mai multe parteneriate cu țesături industriale (ADEME, ANDRA, AREVA, CNES, Franța Agrimer, HONDA, IFP, IRSN, LAFARGE, Pierre Fabre, OSEO, Rhodia, Sanofi, Saur, Suez, total, Veolia, ...). Suma medie anuală a contractelor private, este de 1 milion de euro, sau aproximativ 15% din bugetul consolidat al Institutului. IC2MP acoperă un proces continuu de know-how tehnic și științific de cercetare a proceselor curate, inclusiv dezvoltarea de materiale, sinteza si caracterizarea moleculelor naturale si sintetice, procesele de poluare, prin studiul transferurilor și reactivități în mediul natural, în special în apă și sol. Domeniile de aplicare se referă energie, materiale și a resurselor naturale, într-un mediu durabil.

Programe predate în:
  • Engleză

Această școală oferă și:

Cursuri Executive

University of Poitiers

IMacs este un maestru integrat of Science proiectat de 4 instituții cu o gamă largă de lider în domeniul științei lut. ... [+]

ENVIRONMENTS- ECONOMICĂ GEOLOGIE-SOLUL DE MANAGEMENT-Geotehnică-GEOMATERIAL-nanomaterial iMacs este un master integrat of Science proiectat de 4 instituții cu o gamă largă de lider în domeniul științei lut:

Universitatea din Poitiers (UP), în Franța (coordonator), Universitatea din Aveiro (UA), în Portugalia, Universitatea Tehnică din Creta (CUL) (Chania) în Grecia, Universitatea Federală din Rio Grande do Sul (UFRGS) (Porto Alegre), în Brazilia.

De ce minerale din lut? Interes din argile rezultă din disponibilitatea lor comune și de proprietățile lor fizice și chimice unice. Nu există alte minerale atrag în prezent atât de mare interes.

În plus față de utilizarea lor convențională de vechi ca cărămizi, țigle, ceramică și pentru acoperire de hârtie și de gestionare a deșeurilor, mai recent, argile au descoperit multe aplicații noi. minerale din lut au oferit un impuls în tehnologie, deoarece acestea sunt nanomateriale ieftine, și, ca atare, ele au un potențial enorm pentru sinteza nanocompozitelor polimerice cu proprietăți mecanice și termice superioare. Optimizarea adsorbtie, coloidal și proprietăți reologice de asemenea, deschide perspective de a folosi minerale argiloase, pentru uz medical, controlul poluării și protecția mediului înconjurător. minerale argiloase joaca un rol in geologie economice (atât ca resurse minerale importante și în explorarea resurselor de energie) și managementul solului. Argilele au de asemenea multe efecte negative în ingineria geotehnica, manifestate sub formă de alunecări de teren, aluviuni, precum și deteriorarea materialelor de construcție pe bază de argilă.... [-]

Franţa Poitiers Portugalia Aveiro Brazilia Porto Alegre Grecia Heraklion  + 4 Mai mult
Septembrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

IMACS Overview

Studying in Poitiers

Location address
Bât B27 - TSA 51106
4, rue Michel Brunet
86073 POITIERS CEDEX 9

Poitiers, Nouvelle-Aquitaine, FR