IAE Grenoble

Introducere

Citește Descrierea Oficială

În calitate de Școala Absolventă de Management de la Universitatea Grenoble Alpes (UGA), misiunea Grenoble IAE este de a instrui și dezvolta atât manageri specializați, cât și manageri cu dublă competență. Pentru a-și îndeplini misiunea, IAE se bazează pe expertize practice și cercetători de management de nivel mondial.

Grenoble IAE dezvoltă talent:

 • La universitate (anul III) și absolventul (M1)
 • În programele de studiu cu normă întreagă, în programele de studiu de muncă și în programele de învățământ executiv;
 • În marketing, management, finanțe, gestionarea sistemelor informaționale, managementul inovației și tehnologie.

Inovație și progres în practicile de management în centrul viziunii IAE

Abordarea IAE de la Grenoble se bazează pe o cercetare continuă aplicată , împreună cu o dorință neobosită de a face rețea cu lumea afacerilor . Energia abundentă a cercetătorilor săi în științele managementului, parteneriatele puternice pe care le întreține cu școlile de inginerie, inițiativele practice pe care le sponsorizează în sprijinul antreprenoriatului și (să nu uităm) absolvenții cu înaltă calificare pe care le produce an de an - toți acești factori contribuie pentru o inovație sporită pentru toți actorii din ecosistem. Indiferent dacă din perspectivă financiară sau din punct de vedere al economiei, bunăstării societății și inovației, Grenoble IAE a avut deja un impact semnificativ asupra ecosistemului său răspândind recunoașterea internațională . În centrul unui ecosistem de renume mondial, viziunea IAE este de a fi un lider în inovație și un purtător standard al progreselor în practicile de management .

60 de ani de succes

Situat unde cercetarea științifică intersectează inovația în afaceri, Grenoble IAE deține o poziție unică în cadrul rețelei de școli de afaceri din Franța. Din această poziție privilegiată, școala și-a construit reputația pe programele sale de licență, inclusiv masterul în managementul achizițiilor strategice (DESMA), masterul în marketing cantitativ (le Quanti) și masterul în finanțe, contabilitate și audit (CCA) ).128370_caisse_savon_alternantsdeGrenobleIAECPIERREJAYET151.jpg

De ce să alegi Grenoble IAE?

Alegeți să studiați la Grenoble IAE și veți profita de toate caracteristicile unei școli de management de calitate, inclusiv facilități confortabile, asistență personalizată și rețea profesională. În același timp, veți avea acces la numeroasele servicii ale unei mari universități publice dintr-un campus excepțional. Obții cel mai bun din ambele lumi!

O abordare pedagogică practică în conformitate cu afacerile

IAE Grenoble își aliniază programele la nevoile întreprinderilor, punând un accent special pe învățarea aplicată . Datorită conexiunilor sale de afaceri, grupului său mare de profesori afiliați și rețelei sale de studenți , IAE întreține relații permanente cu întreprinderi de conducere prin grupuri de cercetare, comitete de perfecționare, catedre de afaceri universitare, ateliere industriale (de exemplu, despre negocieri, antreprenoriat sau achiziții ), forumuri de stagii și conferințe: există o activitate stimulantă pe tot parcursul anului la Grenoble IAE!

O abordare personalizată a studiului

Cu angajabilitate în centrul misiunii sale, Grenoble IAE oferă asistență profesională personalizată . Consilierea și orientarea elevilor pentru a maximiza potențialul unui elev este una dintre preocupările majore ale echipei pedagogice a școlii. Datorită abordării sale multidisciplinare și legăturii sale cu lumea profesională , Grenoble IAE combină o serie de competențe, încurajând antreprenoriatul și inovarea.

Un accent internațional puternic

Grenoble IAE are o tradiție de lungă durată a cooperării cu școlile de afaceri din întreaga lume; în special în Brazilia, China, Indonezia și Rusia . În fiecare an, peste 500 de studenți din 70 de țări diferite sunt înscriși la Grenoble IAE. În plus, studenții IAE din Grenoble pot profita de unul dintre numeroasele programe de schimb internațional pentru a petrece un semestru sau un an studiind sau completând un stagiu în afara Franței. Sau alegeți să deveniți mai concentrați pe plan internațional chiar aici, în Grenoble, înscriindu-vă la unul dintre cele patru programe M2 oferite în întregime în engleză.

Un mediu primitor și facilități fantastice

Grenoble IAE vă întâmpină cu clădiri moderne și complet echipate , atât în Grenoble, cât și în Valence. Viața de student excepțională în campus, într-un mediu natural păstrat , permite studenților să practice o varietate de sporturi - și în unele cazuri, chiar și la nivel de clasă mondială . Există o serie de cluburi studențești din IAE care să amenajeze și să îmbogățească viața de zi cu zi a studenților. Acestea includ AIESEC, Junior Enterprise și cluburi care promovează proiecte umanitare .

Marca IAE - O rețea importantă!

Grenoble IAE aparține rețelei IAE FRANȚA, Școlile universitare de management. Această rețea de 35 de școli include mai mult de 30 de licență, master și doctorat. programe în Management și unește 49.500 de studenți. IAE France este o rețea importantă de profesioniști și un semn de calitate.

Figuri cheie

 • 60 de naționalități
 • 350 de profesioniști care contribuie la cadrele didactice
 • 110 parteneri internaționali
 • 800 de absolvenți pe an; mai mult de 23.000 din 1956
 • 2000 de studenți
 • 250 de stagii și cursuri sandwich pe an
 • 1700 contacte de companie
 • 93% rata de ocupare în termen de 8 luni de la absolvire

Locații

Saint-Martin-d'Hères

Address
Avenue Centrale,525
38040 Saint-Martin-d'Hères, Auvergne-Rhône-Alpes, Franţa

Valenţă

Address
51 rue Barthélémy de Laffemas
26901 Valenţă, Auvergne-Rhône-Alpes, Franţa

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Programe

Această școală oferă și: