Citește Descrierea Oficială

ESPOL, o școală multilingvă și multiculturală

Știința politică este o disciplină condusă de excelență care oferă perspective atractive de carieră, cu o viziune internațională puternică. Respectând această ambiție, ESPOL, European School of Political and Social Sciences , oferă o educație interdisciplinară orientată spre carierele politice și Europa. În calitate de succesor al Școlii de Științe Sociale și Politice creat în cadrul Universității Catolice din Lille în 1894, ESPOL pune accentul pe valorile umane și pe etica responsabilităților - calități indispensabile pentru a face calea în lumea de astăzi.

Cursurile sale bilingve franco-engleze oferă o platformă originală și inovatoare pentru predarea științei politice.

Diplomele de licență și de master oferă absolvenților ESPOL cheile succesului pe o piață a muncii din ce în ce mai competitivă: cunoștințe teoretice și creativitate, profesionalism și curiozitate intelectuală, competențe și sentiment de inițiativă.

European, multilingv și în timp cu timpul, ESPOL îți oferă abilitățile necesare pentru a intra pe piața muncii din Europa și dincolo de ea!

ESPOL se bazează pe trei principii fundamentale:

 • învățământ
 • Cercetare
 • Muncă în folosul comunității

Universitatea Catolică din Lille

Istoria Universității Catolice din Lille a început în 1875 cu cele cinci facultăți fondatoare, care au oferit instrucțiuni multor generații de studenți pentru a le îndruma prin schimbări sociale, politice și economice la nivel regional, național și internațional.

Universitatea Catolică din Lille este alcătuită, de asemenea, din școli și institute suplimentare, inclusiv ESPOL (științe politice), ISEA (contabilitate), Departamentul de etică și filosofie și IU2S (administrația medicală). Misiunea adoptată de Facultățile Universității Catolice din Lille este de a instrui studenții noștri să devină profesioniști cu înaltă calificare, creativi și flexibili, precum și cetățeni activi și responsabili. Urmărind acest scop, prin activitățile lor principale de predare, cercetare și societate de servire, facultățile rămân tot timpul atente la lumea din jurul lor și sunt gata să se adapteze. Ambiția lor principală este crearea unui mediu ideal pentru ca elevii să devină principalii actori ai educației lor și să fie cetățeni responsabili, cu valori umaniste și luptă pentru excelență. Acestea sunt calități neprețuite pentru a intra cu succes pe piața muncii.

Avantajele oferite de facultăți:

 • Toate cursurile sunt adaptate la tendințele actuale ale pieței muncii
 • Asistență în construcția proiectului de carieră
 • Supervizarea personalizată în studii superioare
 • Centrul de carieră și stagii de practică pentru a ajuta elevii să intre pe piața muncii
 • Învățați în străinătate oportunități pentru toți studenții să învețe despre alte culturi și metode de învățare (Erasmus, Departamentul Relații Internaționale).
 • O bogată viață studențească cu numeroase asociații (cultura, sport, caritate etc.) care au fost active de mai multe generații într-una dintre cele mai bune universități din Franța
 • Servicii pentru facilitarea vieții de zi cu zi (servicii de cazare, cantine, sport, cluburi etc.)
 • Servicii de asistență (servicii sociale, granturi
 • Atenția față de nevoile elevilor și împărtășirea valorilor umaniste
 • Alumni rețele comunitare
 • Cercetare fundamentală și aplicată dedicată cultivării cunoștințelor și abilităților de creare, inovare și dezvoltare.

Studenți intrați

În fiecare an, ESPOL primește aproximativ 30% din studenții străini, printr-un program de schimb sau în cadrul Programului de politică europeană. Este important pentru noi ca fiecare student să se simtă integrat și să se bucure de timpul petrecut aici în ESPOL și, de asemenea, în acest nou mediu. Pentru a atinge acest obiectiv, mai multe servicii și dispozitive pot fi utilizate de studenții noștri internaționali, cum ar fi biroul pentru afaceri internaționale, asociațiile studențești și ghidurile.

Urmând acest link, veți găsi un ghid internațional de studenți care vă poate ajuta cu noua dvs. viață aici.

Ghidul internațional al studenților

Viață de student

"ESPOL încurajează puternic inițiativele studențești inovatoare și orientate spre orientare profesională (crearea unui ziar școlar, organizarea de mese rotunde cu privire la recentele evenimente politice, pregătirea în public vorbind, întâlniri și dezbateri pe teme actuale) oferind studenților sprijinul pentru dezvoltarea ideilor și proiectarea proiectelor .“

OLIWIA BARAN

Șeful comunicării și viața studențească

Viața comunității

BDE

Uniunea studenților, cunoscută sub numele de "BDE" (franceză pentru Bureau des Étudiants), reprezintă studenți în legătură cu administrația școlară. Rolul BDE este, de asemenea, să participe la viața școlii, prin diverse inițiative și activități (petreceri, prelegeri, călătorii și timp liber, acțiuni umanitare și așa mai departe).

ESPOMUN-MODEL NAȚIUNI UNITE

Delegația MUN este o societate înființată de studenții ESPOL, cu scopul de a reprezenta școala în diferite ședințe organizate în întreaga Europă. Delegația este, desigur, deschisă tuturor studenților ESPOL interesați de acest proiect!

Cosmopol

Creat în 2015, scopul acestei societăți este de a integra studenții străini care sosesc la ESPOL. Cum? Organizând un "sistem de prieteni", introducând studenții în regiune și cultura franceză și ajutându-i să-și exercite procedurile administrative la sosirea lor în Franța.

Contactați: cosmopol.asso@gmail.com

ESPOL'ART (biroul de arte)

ESPOL'art este școala responsabilă cu activitățile artistice. Promovează viața culturală la școală prin activități precum teatru, pictură sau cinema.

VOX JUVENIS

Societatea "Vox Juvenis" organizează dezbateri și discuții politice în rândul studenților, dar și cu participarea oamenilor activi în viața politică, care vorbesc despre experiența lor și modul în care funcționează politica de astăzi. Toate într-o atmosferă fără ideologie.

REVOLTE-TOI ESPOL

"Révolte-toi Espol" este o societate studențească care promovează Arta oratoriei în asociere cu "Federația franceză de dezbateri". 30 de membri activi ai "Révolte-toi Espol" organizează exerciții și instruiri în fiecare săptămână pentru a pregăti Cupa Franceză și Cupa Mondială.

Deschis pentru toată lumea, "Révolte-toi Espol" a aprobat motto-ul "FFD": "difuzoarele sunt făcute, nu se naște".

BDS (Biroul sportiv)

Biroul Sportiv ESPOL se ocupă de sport și de activitatea fizică. Sunt organizate în mod regulat diverse activități, inclusiv jogging, fotbal și patinaj. BDS ESPOL colaborează și cu alte instituții sportive, precum și cu Universitatea pentru Promovarea Sportului din cadrul fiecărei instituții. "Mans Sana in corpore sano" este motto-ul BDS ESPOL.

UNICEF ESPOL CAMPUS CENTRE

Această societate este un grup de advocacy pentru drepturile copiilor, lansând oficial la începutul anului universitar 2015-2016. Scopul său principal este de a ajunge la un public cât mai larg posibil prin advocacy și strângerea de fonduri. Inițiativele sale au diferite forme în funcție de circumstanțe: prelegeri, expoziții, spectacole de modă și așa mai departe. Toată lumea este liberă să vină și să propună o idee. Vă rugăm să nu ezitați să intrați în legătură dacă doriți să vă alăturați sau să vă împrumutați pur și simplu o mână din când în când.

Contact: Hélène Odier hel.odier@hotmail.fr

CENTRUL EUROPEAN

Centrul European a fost creat pentru a spori viața studenților și pentru a stimula dezbaterile studenților despre chestiunea Europei. Făcut de o echipă entuziastă, cu un interes deosebit față de provocările dezvoltării UE, Centrul European dorește să fie un loc de conștientizare, discuție și împărtășire. Prelegeri, concursuri de postere și articole, dezbateri elevilor, întâlniri cu actorii din viața Uniunii Europene și evenimente în școlile secundare. Există ceva pentru toată lumea!

ALUMNI ESPOL

În iunie 2015, ESPOL și-a sărbătorit primul an de absolvire. În mai 2015, acești "viitori absolvenți" au luat inițiativa de a crea o asociație de absolvenți "Alumni ESPOL", pe care au inaugurat-o la gala academică de sfârșit de an. Alumni ESPOL urmărește să reunească foștii studenți ESPOL și în special să își mențină legăturile cu școala. Acești primi absolvenți ESPOL rămân puternic atașați de școala lor și îngrijesc de viitorul ei.

Contact: alumniespol@univ-catholille.fr

Lille, orașul student, prin definiție

Lille și cele 87 de municipalități ale acesteia formează un oraș european transfrontalier, cosmopolit și eclectic, cu mai mult de un milion de locuitori. La intersecția Europei, Lille se află la o oră de la Paris, la 40 de minute de Bruxelles și la 90 de minute de Londra cu trenul.

Lille, un oraș tânăr și dinamic

Cu peste 100.000 de studenți, Lille este unul dintre cele mai tinere orașe din Franța: 36% din populația sa este sub 25 de ani. Mai mult, un locuitor din două zone din jurul Universității Catolice din Lille, cartierul Vauban, este sub 25 de ani.

Ca metropolă culturală, Lille se aprinde cu o activitate artistică: Opera Lille, Orchestra Națională Lille, teatrele, Ballet du Nord și multe muzee.

În fiecare seară, orașul propune mai mult de 100 de evenimente diferite. În plus, Lille are peste 20 de teatre!

O metropolă în inima Europei

Lille este la numai 1 oră distanță de Paris de TGV, la 30 de minute de Bruxelles și la 90 de minute de Londra. Perspectiva internațională a orașului se reflectă în organizarea numeroaselor evenimente cu un scop internațional, cum ar fi Forumul Mondial, lille3000, UEFA Europa League și cu adevărat celebra Braderie de Lille în septembrie, care aduc în fiecare an aproximativ 3 milioane de oameni din toate colțurile lumii lumea și care își are originea în secolul al XII-lea!

Moștenire arhitecturală

Înființată ca un oraș al artei și al istoriei, Lille a păstrat numeroase clădiri din trecutul său care dau mărturie influențelor artistice variate de la Evul Mediu până la dezvoltarea industrială din secolul al XIX-lea. De la gotic la clasic, renascentistul flamand si art nouveau, arhitectura sa atipica este o incantare pentru ochi!

Programe predate în:
 • Limba franceza
 • Engleză

Această școală oferă și:

Cursuri Executive

European School of Political and Social Sciences

Alimentația și agricultura sunt domenii în care apar mari provocări globale. În 2050, se preconizează că populația lumii va crește la 10 miliarde de oameni; și toți trebu ... [+]

Maestru în politica alimentară

Politica de a mânca și de a produce alimente

Alimentația și agricultura sunt domenii în care apar mari provocări globale. În 2050, se preconizează că populația lumii va crește la 10 miliarde de oameni; și toți trebuie să mănânce. Întrebările legate de organizarea și reglementarea sistemului nostru agroalimentar sunt în mod inerent politice. Acestea includ producția, distribuția, accesibilitatea și consumul de alimente, precum și problemele legate de sănătatea publică, durabilitatea, bunăstarea animalelor, sărăcia, știința și tehnologia și comerțul.

Diploma de master în politica alimentară examinează modalitățile în care autoritățile publice (organisme regionale, state-națiuni, instituții europene, agenții ONU) și actori privați (indivizi, comunități și organizații agricole, întreprinderi transnaționale, cercetători, ONG-uri etc.) transformarea sistemului agroalimentar. În timp ce producția de alimente este inițiată la nivel local, distribuția și consumul acesteia au adesea implicații globale. Înțelegerea, analizarea și acțiunea asupra acestor implicații este cheia pentru a conduce, guverna și transforma sistemul nostru alimentar în viitor.... [-]

Franţa Lille
Septembrie 2020
Engleză
La zi
4 semestre
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
European School of Political and Social Sciences

Pe lângă faptul că este o prioritate absolută pentru guvernele din întreaga lume, securitatea pare să fi colonizat limba noastră la fel de mult ca viața noastră de zi cu ... [+]

Maestru în securitate internațională

Politica de violență și incertitudine

Pe lângă faptul că este o prioritate absolută pentru guvernele din întreaga lume, securitatea pare să fi colonizat limba noastră la fel de mult ca viața noastră de zi cu zi. Nu trece o zi fără politicieni și mass-media care menționează încă o "problemă de securitate". Programul de masterat în domeniul securității internaționale cere ceea ce ne spune despre lumea noastră contemporană și dacă lumea noastră a devenit cu adevărat mai periculoasă și mai nesigură decât înainte.

La intersecția dintre studiile de relații internaționale, studii de securitate și apărare, teorie politică, sociologie și istorie, acest program oferă o înțelegere profundă a securității și a securității internaționale într-o lume din ce în ce mai interconectată și în continuă schimbare. Ea face acest lucru analizând rolul diferiților actori în abordarea și modelarea problemelor de securitate internațională, care depășesc cadrul unic de acțiune al statelor. Programul urmărește, de asemenea, să ofere studenților abilitățile critice necesare pentru înțelegerea și abordarea mecanismelor social-politice care conduc conflictele armate transnaționale, violența și incertitudinea globală.... [-]

Franţa Lille
Septembrie 2020
Engleză
La zi
4 semestre
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

Remise des diplômes ESPOL - Promotion Anna Lindh