Ecole Camondo

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Cuvântul înainte al directorului

De peste 70 de ani, Ecole Camondo a fost formarea și educarea designerilor care își modelează și imaginează mediile interioare și exterioare; care explorează utilizările și funcțiile pe care le așteaptă de la spații private și colective. Școala noastră se evidențiază în peisajul superior al învățământului superior atât în țară cât și în străinătate, datorită calității deosebite a cursurilor sale inter-curriculare în domeniul arhitecturii interioare și al designului de obiecte. Oferim studenților noștri cheile unei practici profesioniste dinamice și calificate - care se află mereu în mișcare - și dedicate schimbului de cunoștințe și abilități. Această responsabilitate nobilă și entuziastă, oferim în mod colectiv studenților noștri, în slujba unității profesiei pentru următoarele decenii. Arhitectura arhitecturii interioare este pe o rolă, mai mult decât oricând!

René-Jacques Mayer, șeful Ecole Camondo116305_camondo_school.jpg

Istoria noastra

O situație unică în Europa, școala Camondo, creată în 1944, este o ramură a instituției culturale Les Arts Décoratifs.

O școală susținută de un muzeu

Nașterea unei discipline-cheie

Uniunea Centrală a Artelor Décoratifs (care urma să devină Les Arts Decoratifs în 2004) a fost creată în 1882, la inițiativa colecționarilor, constructorilor și industriașilor care doreau să se aventureze în educație. Începând cu anul 1944, Centrul de Artă și Tehnică, strămoșul școlii Camondo, a început să antreneze cursanți în istoria stilurilor; se vor absolvi după doi ani, obținând o diplomă de decorator. Anii 60 au marcat recunoașterea profesiei de arhitect interior. CADU a continuat să-și dezvolte sprijinul față de creația contemporană și a inițiat o mișcare care să conducă în 1969 la crearea Centrului de creație industrială (CCI).

În acest context fertil, favorabil curenților intelectuali, sociologici și tehnologici, Școala și-a concentrat eforturile asupra construirii unui limbaj contemporan și și-a extins programa de învățământ la 5 ani. Școala și-a lăsat amprenta inestimabilă asupra istoriei și ADN-ului arhitectului interior - profesiei de designer. Astăzi, diploma pe care o furnizează este certificată de Ministère de l'Enseignement Supérieur și Recherche și este recunoscută ca un nivel 1 de către RNCP.

Din 1988, școala a fost amplasată la 266 Boulevard Raspail din Paris, într-o clădire a arhitectului Cuno Brullmann, vizavi de actuala Fundație Cartier.

În septembrie 2019, Ecole Camondo deschide un al doilea loc în Toulon (de către arhitectul Devillers

Locații

Toulon

Address
1 Parvis des écoles
83000 Toulon, Provence-Alpi-Coasta de Azur, Franţa

Paris

Address
266 Boulevard Raspail
75014 Paris, Île-de-France, Franţa

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră