ESIGELEC Graduate School of Engineering

Introducere

Citește Descrierea Oficială

ESIGELEC oferă cursuri pentru studenții de inginerie, în telecomunicații, electronică, tehnologii informaționale, rețele de informații, sisteme integrate, Automatică și robotică, inginerie electrica pentru transport, mecatronica, energie și dezvoltare durabilă, inginerie biomedicala, inginerie de afaceri și de inginerie financiară.

Programele noastre sunt bazate pe proiecte studenți, lucrări practice în laboratoare, cursuri de management de proiect, limbi străine și stagii, și propune un mediu internațional cu legături puternice cu industria, oferind studenților posibilitatea de a dezvolta / abilitățile personale profesionale și să fie gata să lucreze !

Elevii pot fi admise după (program de inginerie de 5 ani predate în limba franceză) liceu sau după clasele pregătitoare / un program de primă diplomă în 2 ani de la Universitatea (de 3 ani program de inginerie predate în limba franceză) sau după o diplomă de licență (de 2 ani Programul de inginerie predate în limba franceză, sau de masterat / programe de Master predate în limba engleză.

Din diferite motive pentru a alege ESIGELEC:

O școală creat în urmă cu mai mult de 110 de ani (în 1901), cu o experienta indelungata in învățământul superior, Acreditare de către Consiliul francez de grade Inginerie (CTI) pentru gradul său Inginerie. Acreditare de către Ministerul francez al Învățământului Superior și Cercetării pentru grade de masterat sale. Acreditare de către Conferința francez de Top Management si scoli de inginerie (CGE) pentru Master sale. Diplome. Școală sprijinit de Camera de Comerț și Industrie din Rouen (CCIR) si gestionate ca o asociație non-profit de un Consiliul de Administrație, inclusiv reprezentanți ai: Asociația Alumni (SIGELEC), organisme publice locale (Camera de Comerț și Industrie din Rouen, Consiliul Regional, Greater Rouen - CREA), companiile (Aircelle, EDF, France Telecom, sincrone, Thales sisteme de aer, Valeo si UIMM), și de învățământ superior (Universitatea din Rouen, Institutul "Mines Telecom"). Scoala clasat printre cele mai bune scoli de inginerie în Franța, având un program de inginerie de 5 ani:

  • Clasament 2014 a "L'Etudiant" și "L'Express":
  • Patra pentru industrie Rețele patra Internaționale Outlook două pentru Angajari in IT

Clasament 2013 de «SMBG»: prima in Electronica, Inginerie Electrică și Optică Școli, prevăzut Master / Master. Programele pe deplin predate în limba engleză: Master in Stiinte si Tehnologie -Electronic Embedded Systems și Master în științe și tehnologie -informatii Systems (în parteneriat cu INSA ROUEN în Franța), și 2 Master. programe în "Control si Instrumentatie Embedded" și în "Automotive Systems Embedded" (în parteneriat cu Universitatea Manipal în India). Posibilitatea de a urma un program de doctorat la Institutul de Cercetare în Electronică și Embedded Systems (IRSEEM) Un foarte puternic mediu internațional: mai mult de 35% din studenții internaționali în programele școlii; 85 universități partenere din 40 de țări diferite; o perioadă obligatorie în afara Franței de minim 3 luni pentru studenții locali ai programului de inginerie predate în limba franceză, cu multe opțiuni: stagii în companii, școli de vară, semestrul integral sau an la o universitate parteneră din străinătate, programe de dublu grad, ... 19 programe de gradul duble pentru studenții din programul de inginerie: 3 programe de dublu-gradul de Management-Inginer (în parteneriat cu Neoma BS, AUDENCIA, TELECOM Școala de Management), programe de dublu de gradul 3 Cercetător-Inginer (în parteneriat cu Universitatea din Rouen ), 13 programe de dublu de gradul în străinătate (Statele Unite ale Americii, Irlanda, Germania, Canada, Marea Britanie, Finlanda, China). Cluburi mulți studenți O rețea semnificativă de alumnis în Franța și abraod (mai mult de 9000 de când școala a fost creat în 1901). Moderne, de mare și clădiri într-o zonă împădurită bine echipat, cu un acces ușor la centrul istoric al orașului, dinamic și vibrant de Rouen și situat la doar la 1 oră și jumătate de centrul orașului Paris.

Cifre cheie

Mai mult de 9000 de absolvenți de la crearea sa în 1901 Mai mult de 1650 de studenți Mai mult de 35% din studenții internaționali în programele de ESIGELEC 407 de oameni academice și administrative, inclusiv personalul (62 cadre didactice permanente, 45 de vizitarea profesori de la universități partenere din străinătate, 83 de experți din industrie, 145 profesori de la universități sau profesori independenți / limba) 335 de predare, și 72 de persoane administrative 5 departamente: Tehnologia Informației, Electronică și Telecomunicații, Inginerie electrică și energie, sisteme integrate și Instrumentation, Umanistice Limbi și management Un institut de cercetare pentru sisteme electronice integrate (IRSEEM) 85 parteneriate universitare din 40 de țări diferite O rețea de 3000 de parteneri corporative În jurul valorii de 51% din absolvenți au găsit un loc de muncă înainte de terminarea studiilor lor și 95% din toți elevii au găsit un loc de muncă în mai puțin de 6 luni (în 2012). 53% dintre ei au găsit locuri de muncă în zonele de Paris și 10% în străinătate Un campus de 12, 000 de metri pătrați, care a primit premiul "Auguste Perret" pentru arhitectura sa frumos. O suprafață suplimentară de 5.000 de metri patrati dedicata cercetarii, Inovare și Transfer de Tehnologii (Campus de integrare a sistemelor integrate - CISE) a fost deschis în 2012.

Locații

Rouen

ESIGELEC

Address
Technopôle du Madrillet
Avenue Galilée - BP 10024
76801 Saint-Etienne du Rouvray

Rouen, Normandia, Franţa