ENSAI: National School for Statistics and Information Analysis

Introducere

Citește Descrierea Oficială

ENSAI, împreună cu ENSAE este o parte a grupării de Economie Națională și școli Statistică (gene), care reunește activitățile de cercetare și predare de INSEE.

ENSAI a fost acreditat de către Consiliul de Acreditare pentru Inginerie francez Educației, CTI (Comisia des Titrurile d'Ingénieur), de a acorda diplomă de inginer nivel de master.

Fondată în 1994, ENSAI a fost localizat la Campus Ker Lann din 1996, în mediul rural chiar în afara Rennes.

ENSAI este parte din rețeaua de instituții de învățământ superior de prestigiu din Franța, cunoscut sub numele écoles Grandes, sau școli absolvent de specialitate. Educație ENSAI lui trenuri de studenți pentru a deveni calificat sale, manageri de nivel înalt în procesarea informațiilor și analiză. Dupa ce a absolvit de la inginerie statistic sau INSEE funcționar public programul statistician, studenții noștri au experiență de trei ori în statistici, econometrie și informatică, care este universal recunoscut în toate sectoarele profesionale.

Elevii de inginerie statistice deveni ingineri statistice după 3 ani, atunci când obține Diplôme d'Ingenieur, un master-nivel de grad echivalent cu un Master of Science (MSc) în Inginerie Statistica (reprezentant al unei totale 5 ani și 300 de credite ECTS de post-bacalaureat Studii). Funcționar public stagiari studenți deveni statisticieni oficiali funcționar public pentru INSEE După 2 ani; ele sunt plătite pentru educația lor la ENSAI, un salariu net lunar de aproximativ 1.700 € (bonusuri inclus).

Misiunea noastră

Training ingineri statistice

ENSAI este francez Grande Ecole, sau absolvent școală de conducere, să renunțe la educație în profunzime în statistici, economie și informatică, care să permită absolvenții săi să lucreze într-unul din multe domenii de inginerie statistice. După trei ani de studiu, studenții noștri absolvent ca inginerii statistice ENSAI, cu un grad, care este acreditat de către CTI.

Directori de formare INSEE pentru Institutul Național Francez de Statistică și Studii Economice Pentru o treime din studenții noștri în fiecare an, vine la ENSAI înseamnă incepand cariera în serviciul public în calitate de membru al corpului INSEE de statisticieni funcționar public. Formare durează doi ani, iar ei urmează aceleași cursuri ca studenții de inginerie statistice în această perioadă. Funcționarii publici pot, în anumite condiții, să obțină o Bac + 5 nivel, prin "Statistică și econometrie, Statistică public major" de masterat datorită formare integrat, care poate fi continuu (ca urmare a doi ani de formare inițială) sau amânat (în timpul primii șase ani de viața profesională).

Cifre cheie

  • 414 studenți în toate, 240 elevi de inginerie statistice (31 de studenți străini), 94 INSEE funcționarului public statisticieni studenți și 80 de Masters.
  • 32 admiși pe baza calificărilor anterioare (DUT, o universitate franceză Technology Diploma, echivalent cu o HND, licență, master, etc.).
  • 31 studenții străini statistice inginerie - 21 lectori permanente - 475 cadre didactice profesionale din arenele de servicii corporatiste, academice și civile.
  • 39 personalului administrativ și tehnic - 2 in-house echipe de cercetare (Laboratoires) - 12 studenți se pregătesc de master și 5 un doctorat - 7250 m2 de clădire - 162 calculatoare pentru utilizare elev - 165 campus hectar, 98 sunt dezvoltate (60%)

Istoria Școlii

Până în 1994 de formare oferite de ENSAI fost ca o ramură de ENSAE (Paris Graduate School of Economics, Statistică și Finanțelor) în Paris.

În cazul în care gene (grupul de Economie Națională și școli Statistică) a fost înființat, filiala CGSA de ENSAE a fost redenumit Ecole Nationale de la statistique et de l'Analyse de l'Information (ENSAI, Școala Națională de Statistică și analiză a informațiilor ). Se pregătește ingineri pentru toate domeniile de statistici și de prelucrare a informațiilor.

ENSAI și cele două echipe de cercetare de la Centrul de Cercetare în Economie și Statistică (CREST) ​​sa mutat la Rennes în 1996.

Locații

Rennes

National School of Statistics and Information Analysis

Address
Ensai campus de ker-lann
Rue blaise pascal
BP 37203

35172 Rennes, Bretania, Franţa
Număr de telefon
+33 2 99 05 32 32