Read the Official Description

Fondată în 1843 în Ales, École des Mines d'Alès a dezvoltat și adaptat la evoluția industriei și societății. Fondată pentru a instrui cadre pentru industria minieră, este acum o școală mare de ingineri multidisciplinare cu influență internațională. Școala este un membru al Institutului Minelor-Telecom, MINES Institutul Carnot, Conferința des Grandes Ecoles și membru asociat al COMUE Languedoc-Roussillon.

Ca urmare a avizelor diferite SIC (comision ca inginer), Școala de Mine din Ales este autorizat să atribuie un grad de inginerie (general) și, de asemenea, în curs de top în sus de formare, precum și pentru a oferi trei grade de inginerie cu următoarele specializări: calculatoare și rețele de , proiectare și management de construcții și mecatronicii.

Școala oferă, de asemenea, două master de specialitate "Siguranță Industrială și Mediu" și "Mediul de operare și Miniere"; și trei de masterat: "Bioinginerie în parteneriat cu Universitatea din Montpellier"; "Bioinginerie în parteneriat cu Universitatea"; "Comunicare și tehnologie digitală acreditate în comun cu Celsa" și diplomele prin VAE.

Misiunea de École des Mines d'Alès

Creat în 1843 pentru a sprijini nevoile industriei miniere, Ecole des Mines d'Ales este acum inginerii generali Grande Ecole, cu 203 ingineri diplomă în 2011.

Cu o metodă inovatoare de predare și o formare științifică și tehnică foarte puternică, școala se concentrează pe abilitățile antreprenoriale și de management care ajută elevii să devină "antreprenori ingineri." Școala oferă, de asemenea pregătire de specialitate în domeniul tehnologiilor informației și comunicațiilor, cât și mediul înconjurător; ea are un total de 870 de elevi.

În cele trei centre de cercetare, facultatea 110-concentrat de cercetare desfasoara proiecte de mare de cercetare științifică, contracte industriale în domeniile de utilitate publică și mediu a materialelor pe site-ul său de Ales și gestionarea sistemelor complexe de pe site-ul Nîmes.

Stabilită în cadrul Ministerului Economiei, Finanțelor și Industriei, școala își propune să fie un actor dinamic în dezvoltarea economică a industriei sale. incubator de tehnologie de afaceri este prima din Franța; acesta este un partener activ în cadrul Technopolis Ales (Ales Myriapolis) și Nimes (NRCT).

Programs taught in:
Engleză
Limba franceza
Location address
6 Avenue de Clavières
Alès, Occitanie, 30100 FR
Social Media