AgroSup Dijon

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Despre universitate

Universitatea "Bourgogne Franche - Comté" a fost clasată a doua cea mai bună universitate franceză în domeniul științelor alimentare (Shangaï, 2017). Majoritatea lectorilor și oamenilor de știință implicați în programul de masterat sunt membri ai unității de cercetare Food Processes and Microbiological Processes (UMR PAM). Centrul de Cercetare PAM joacă un rol major în progresele științifice și tehnologice în domeniul produselor alimentare și al vinului. Obiectivul științific comun al tuturor membrilor este de a înțelege fenomenele fizice, chimice și biologice care determină calitatea alimentelor cu ambiția de a dezvolta noi produse și noi procese alimentare. Pe lângă echipa pedagogică, vor fi implicați și lectori internaționali invitați.

Cheltuieli de finanțare și de școlarizare

Ca un postuniversitar internațional veți beneficia de taxele reduse de școlarizare din Franța și veți avea acces la o gamă largă de programe de finanțare (subvenții de la I-SITE UBFC, ERASMUS, ambasade franceze, burse AUF etc.). De asemenea, puteți solicita finanțare de la Université Bourgogne Franche - Comté (25 de granturi în 2017).

Cerințe de intrare

Solicitanții trebuie să dețină o diplomă de licență sau echivalent (180 ECTS) în biologie, știință alimentară, chimie, chimie fizică sau științe inginerești. Cei care au absolvit o diplomă de masterat sau un echivalent (240 ECTS) în domeniul biologiei, chimiei sau chimiei fizice pot intra direct în cel de-al doilea an.

Candidații trebuie să aibă cunoștințe bune în limba engleză (B2 necesar).

Carieră

Acest masterat își propune să ofere studenților competențe și abilități relevante pentru o carieră ca lider de proiect în laboratoare academice, institute de cercetare sau R

Statistici cheie

AgroSup Dijon cuprinde peste 1500 de persoane:

 • 1030 de studenți
 • 474 de angajați (permanenți și sub contract), dintre care 103 sunt lectori

Cursuri

 • 2 grade de inginerie specializate
 • 3 diplome de absolvent specializate
 • 11 Maestrul a fost co-organizat cu alte instituții academice
 • 5 licențieri profesioniști
 • Bac Pro, Bac Tech și BTSA ("FOAD" De învățare la distanță)

Structura

 • 4 departamente de predare
 • 1 institut dedicat educației și profesionalizării: Eduter
 • 1 centru dedicat învățământului la distanță
 • 1 centru de documentare: Médiadoc
 • 1 centru de lucru experimental pe curse de curse

Cercetare

 • 5 unități de cercetare, în întregime bazate pe cercetare sau cu activități mixte
 • 2 unități interne separate
 • 1 gazdă

Rețele

 • O rețea de peste 5500 de ingineri de lucru
Această școală oferă programe în:
 • Engleză

Vezi programe de masterat »

Programe

Această școală oferă și:

Masterat

Determinanți determinanți ai alegerii fiziologice și psihologice a alimentelor

Campus 2 anii September 2019 Franţa Dijon

Factorii de alegere a alimentelor variază în funcție de stadiul vieții, cu impactul tot mai mare al globalizării și tehnologiilor avansate, devine important pentru industrie și cercetare să înțeleagă de ce oamenii mănâncă ceea ce mănâncă. [+]

Factorii de alegere a alimentelor variază în funcție de stadiul vieții, cu impactul tot mai mare al globalizării și tehnologiilor avansate, devine important pentru industrie și cercetare să înțeleagă de ce oamenii mănâncă ceea ce mănâncă.

Vino și explorați împreună cu noi această întrebare: Ce factori sunt implicați în alegerile oamenilor?

P²food este o diplomă de studii universitare de doi ani, bazată pe cursuri, cu normă întreagă, concentrată pe determinanții fiziologici și psihologici ai alegerii alimentelor, propuși de Universitatea din Burgundia - Franche-Comté și AgroSup Dijon .

... [-]

Master Microbiologie și fizicochimie pentru procesele alimentare și vin

Campus 2 anii September 2019 Franţa Dijon

MP2 este o diplomă de studii universitare de doi ani, bazată pe cursuri, cu normă întreagă, concentrată pe microbiologie și procesele aferente și fizicochimie aplicată proceselor alimentare și vinului oferite de Universitatea din Burgundia - Franche-Comté și AgroSup Dijon . Acest master își propune să pregătească viitori cercetători și manageri ai științei și industriei alimentelor și vinului. [+]

Despre diploma de master

MP2 este o diplomă de studii universitare de doi ani, bazată pe cursuri, cu normă întreagă, concentrată pe microbiologie și procesele aferente și fizicochimie aplicată proceselor alimentare și vinului oferite de Universitatea din Burgundia - Franche-Comté și AgroSup Dijon . Acest master își propune să pregătească viitori cercetători și manageri ai științei și industriei alimentelor și vinului.

Într-adevăr, astăzi mai mulți factori influențează și explică dinamismul ocupării forței de muncă a cercetătorilor și managerilor în domeniul științei alimentelor și al industriei alimentare:... [-]


Videoclipuri

Welcome to Dijon

L'accueil des étudiants internationaux à AgroSup Dijon - Témoignage de Max

L'accueil des étudiants internationaux à AgroSup Dijon - Témoignage de Fernanda