École Polytechnique

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Despre École Polytechnique

École Polytechnique este un institut francez de frunte care combină cercetarea de nivel înalt, mediul academic și inovația la vârfurile științei și tehnologiei. Curriculum-ul său promovează o cultură de excelență, cu accent puternic pe știință, ancorată în tradițiile umaniste. Școala produce profesioniști responsabili din punct de vedere social, care excelează în conducerea unor proiecte complexe și inovatoare care abordează provocările actuale și viitoare cu care se confruntă societatea noastră

Strategia și misiunile

În climatul actual de concurență economică acerbă, inovația este singura cale spre prosperitate. École Polytechnique pregătește lideri cu medii solide în știința multidisciplinară prin expunere amplă atât la mediul de afaceri, cât și la cele de cercetare.

ADN-ul lui École Polytechnique : credința în inovare, forța motrice a prosperității

École Polytechnique fost fondată în 1794, perioadă marcată nu numai de tulburările politice și economice, ci și de sfârșitul epocii iluministe. În acest moment unic în istorie, Comité de Salut Public (Comitetul francez de bunăstare publică) a anticipat viitoarele aplicații ale nenumăratelor descoperiri științifice și tehnice care au avut loc în secolul al XVIII-lea și au declanșat Revoluția Industrială. El ia încredințat lui Gaspard Monge, lui Lazare Carnot și câtorva alți savanți, prin care, prin intermediul unui proces competitiv de recrutare, au recurs la cele mai bune minți ale timpului și le-au învățat știința în beneficiul Republicii Franceze.

În 1804, Napoleon a confirmat rolul lui Polytechnique în slujirea națiunii prin acordarea statutului militar École Polytechnique și acordarea școlii lui motto-ului:

"Pour la Patrie, les Sciences et la Gloire" ("Pentru patrie, știință și glorie").

Acum, la începutul secolului 21, o altă epocă caracterizată de dificultăți geopolitice, economice și de mediu, precum și numeroase tehnologii revoluționare, École Polytechnique menține același nucleu filosofic. Un apărător ferm al ideii că inovația este singura forță motrice a prosperității colective, universitatea contribuie semnificativ la promovarea dezvoltării productive, economice și științifice responsabile.

École Polytechnique produce și împărtășește cunoștințe multidisciplinare de cel mai înalt nivel

Ca instituție de învățământ superior, vreau, în mod firesc, să împărtășesc cele mai recente cunoștințe în beneficiul studenților, selectați pe baza criteriilor de excelență pentru care este recunoscută.

Cu toate acestea, École Polytechnique creează, de asemenea, cunoștințe, deoarece profesorii săi sunt profesori și cercetători. Acesta găzduiește în jur de douăzeci de laboratoare, care sunt strâns legate de instituțiile naționale de cercetare franceze și se angajează într-o colaborare internațională de prestigiu. Scopul acestor laboratoare este de a obține rezultate sub formă de drepturi de proprietate intelectuală și publicații în reviste de vârf atât în ​​domeniul cercetării fundamentale, cât și al celor aplicate.

Credo-ul lui École Polytechnique trebuie să fie multidisciplinar atât în ​​predare, cât și în cercetare. Structurat în jurul a zece discipline științifice, inclusiv științele umaniste și sociale, își concentrează cercetarea pe opt teme care implică colaborarea între laboratoare. Un astfel de model provine din observația că inovațiile fructuoase acceptate de societate se nasc din confruntarea și cooperarea dintre discipline, inclusiv filosofia.

École Polytechnique servește societății, companiilor și studenților săi

Într-o societate informată și mobilă, cei mai buni studenți de astăzi din întreaga lume pot alege din orice număr de universități. Învățământul superior este o competiție internațională și eu X are propria parte a concurenților - care, întâmplător, sunt deseori parteneri - ale căror mijloace financiare, atât din surse publice, cât și din cele private, sunt substanțiale.

În acest mediu stimulativ, obiectivul École Polytechnique este acela de a fi recunoscut de către cei mai excepționali studenți din întreaga lume ca o instituție în care aceștia pot dobândi o bază de cunoștințe și know-how și pot obține acces la o rețea de foști studenți care le va permite să aibă o viață profesională satisfăcătoare, în conformitate cu ambițiile lor.

De asemenea, universitatea își dezvoltă activitățile menite să beneficieze de companiile care generează valoare. Speră să le ofere rezultate de cercetare și dezvoltare care le vor permite să prospere atât la nivel industrial, cât și economic.

În cele din urmă, École Polytechnique nu-și uită rolul în societate. Rolul universității de a răspândi cunoștințele nu se limitează la publicațiile de cercetare și se extinde acum la predarea online prin "Formations en Ligne Ouvertes à Tous" (sesiuni de formare online deschise tuturor). Influența sa asupra întregii comunități poate fi văzută mai mult decât la nivel educațional și științific; deși acțiunile sale de promovare a creării afacerilor, acoperirea universității sa extins acum și include dezvoltarea economică.

Valori pentru completarea cunoștințelor

L'X nu se limitează doar la crearea de cunoștințe. Acesta aspiră să dezvolte valori exemplice în studenții și profesorii de cercetare.

Știința și conștiința: cultul integrității și sentimentul de interes public fac parte din cultura sa profund înrădăcinată. În general, École Polytechnique este deschisă lumii și salută cu entuziasm experiențe noi.

În prezent, universitatea combină aceste caracteristici esențiale cu calități care sunt la fel de importante, și anume îndrăzneala și spiritul antreprenorial și care reprezintă calități cruciale într-o lume care zâmbește asupra echipelor agile și dispuse să-și asume riscuri.

Mândru de trecutul său, l'X se angajează să facă posibilă revoluții științifice, tehnologice și industriale în secolul 21.

Istoria École Polytechnique

Un produs al Revoluției Franceze și al Epoca Iluminismului, École Polytechnique are o istorie bogată care durează peste 220 de ani. De la înființare, școala a purtat o tradiție de excelență științifică și angajamentul de a servi binele comun.

Clasamente

École Polytechnique este o școală superioară de inginerie franceză care este competitivă la nivel național și internațional.

N ° 1 Cel mai bun francez Grandes Écoles în știință și tehnologie / Toate clasamentele franceze combinate / L'Usine Nouvelle / L'Étudiant

> Clasament european

N ° 1 Franța și N ° 16 Cele mai bune universități europene / QS World University Rankings 2018

> Clasament mondial

N ° 1 Franța și N ° 2 Cele mai bune universități mici din lume / Times Higher Education 2018

N ° 1 Franța și N ° 4 La nivel mondial pentru liderii în domeniul educației / Conform indexului Alma Mater 2017

Angajament civic

Depășirea provocărilor societale majore este parte integrantă a istoriei și tradiției École Polytechnique , în căutarea excelenței, a progresului și a științei. Cu perspectivele sale de acceptare și accesibilitate, școala se angajează activ într-o politică de dezvoltare durabilă și responsabilitate socială.

Locații

Palaiseau

Address
91128 Palaiseau, Île-de-France, Franţa

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră