Citește Descrierea Oficială

Despre École Polytechnique

École Polytechnique este un institut francez de frunte care combină cercetarea de nivel înalt, mediul academic și inovația la vârfurile științei și tehnologiei. Curriculum-ul său promovează o cultură de excelență, cu accent puternic pe știință, ancorată în tradițiile umaniste. Școala produce profesioniști responsabili din punct de vedere social, care excelează în conducerea unor proiecte complexe și inovatoare care abordează provocările actuale și viitoare cu care se confruntă societatea noastră

Strategia și misiunile

În climatul actual de concurență economică acerbă, inovația este singura cale spre prosperitate. École Polytechnique pregătește lideri cu medii solide în știința multidisciplinară prin expunere amplă atât la mediul de afaceri, cât și la cele de cercetare.

ADN-ul lui École Polytechnique : credința în inovare, forța motrice a prosperității

École Polytechnique fost fondată în 1794, perioadă marcată nu numai de tulburările politice și economice, ci și de sfârșitul epocii iluministe. În acest moment unic în istorie, Comité de Salut Public (Comitetul francez de bunăstare publică) a anticipat viitoarele aplicații ale nenumăratelor descoperiri științifice și tehnice care au avut loc în secolul al XVIII-lea și au declanșat Revoluția Industrială. El ia încredințat lui Gaspard Monge, lui Lazare Carnot și câtorva alți savanți, prin care, prin intermediul unui proces competitiv de recrutare, au recurs la cele mai bune minți ale timpului și le-au învățat știința în beneficiul Republicii Franceze.

În 1804, Napoleon a confirmat rolul lui Polytechnique în slujirea națiunii prin acordarea statutului militar École Polytechnique și acordarea școlii lui motto-ului:

"Pour la Patrie, les Sciences et la Gloire" ("Pentru patrie, știință și glorie").

Acum, la începutul secolului 21, o altă epocă caracterizată de dificultăți geopolitice, economice și de mediu, precum și numeroase tehnologii revoluționare, École Polytechnique menține același nucleu filosofic. Un apărător ferm al ideii că inovația este singura forță motrice a prosperității colective, universitatea contribuie semnificativ la promovarea dezvoltării productive, economice și științifice responsabile.

École Polytechnique produce și împărtășește cunoștințe multidisciplinare de cel mai înalt nivel

Ca instituție de învățământ superior, vreau, în mod firesc, să împărtășesc cele mai recente cunoștințe în beneficiul studenților, selectați pe baza criteriilor de excelență pentru care este recunoscută.

Cu toate acestea, École Polytechnique creează, de asemenea, cunoștințe, deoarece profesorii săi sunt profesori și cercetători. Acesta găzduiește în jur de douăzeci de laboratoare, care sunt strâns legate de instituțiile naționale de cercetare franceze și se angajează într-o colaborare internațională de prestigiu. Scopul acestor laboratoare este de a obține rezultate sub formă de drepturi de proprietate intelectuală și publicații în reviste de vârf atât în ​​domeniul cercetării fundamentale, cât și al celor aplicate.

Credo-ul lui École Polytechnique trebuie să fie multidisciplinar atât în ​​predare, cât și în cercetare. Structurat în jurul a zece discipline științifice, inclusiv științele umaniste și sociale, își concentrează cercetarea pe opt teme care implică colaborarea între laboratoare. Un astfel de model provine din observația că inovațiile fructuoase acceptate de societate se nasc din confruntarea și cooperarea dintre discipline, inclusiv filosofia.

École Polytechnique servește societății, companiilor și studenților săi

Într-o societate informată și mobilă, cei mai buni studenți de astăzi din întreaga lume pot alege din orice număr de universități. Învățământul superior este un concurs internațional și l'X are propria sa cotă de concurenți - care, adesea, sunt adesea parteneri - care au mijloace financiare, atât din surse publice, cât și private, sunt substanțiale.

În acest mediu stimulativ, obiectivul École Polytechnique este acela de a fi recunoscut de către cei mai excepționali studenți din întreaga lume ca o instituție în care aceștia pot dobândi o bază de cunoștințe și know-how și pot obține acces la o rețea de foști studenți care le va permite să aibă o viață profesională satisfăcătoare, în conformitate cu ambițiile lor.

De asemenea, universitatea își dezvoltă activitățile menite să beneficieze de companiile care generează valoare. Speră să le ofere rezultate de cercetare și dezvoltare care le vor permite să prospere atât la nivel industrial, cât și economic.

În cele din urmă, École Polytechnique nu-și uită rolul în societate. Rolul universității de a răspândi cunoștințele nu se limitează la publicațiile de cercetare și se extinde acum la predarea online prin "Formations en Ligne Ouvertes à Tous" (sesiuni de formare online deschise tuturor). Influența sa asupra întregii comunități poate fi văzută mai mult decât la nivel educațional și științific; deși acțiunile sale de promovare a creării afacerilor, acoperirea universității sa extins acum și include dezvoltarea economică.

Valori pentru completarea cunoștințelor

L'X nu se limitează doar la crearea de cunoștințe. Acesta aspiră să dezvolte valori exemplice în studenții și profesorii de cercetare.

Știința și conștiința: cultul integrității și sentimentul de interes public fac parte din cultura sa profund înrădăcinată. În general, École Polytechnique este deschisă lumii și salută cu entuziasm experiențe noi.

În prezent, universitatea combină aceste caracteristici esențiale cu calități care sunt la fel de importante, și anume îndrăzneala și spiritul antreprenorial și care reprezintă calități cruciale într-o lume care zâmbește asupra echipelor agile și dispuse să-și asume riscuri.

Mândru de trecutul său, l'X se angajează să facă posibilă revoluții științifice, tehnologice și industriale în secolul 21.

Istoria École Polytechnique

Un produs al Revoluției Franceze și al Epoca Iluminismului, École Polytechnique are o istorie bogată care durează peste 220 de ani. De la înființare, școala a purtat o tradiție de excelență științifică și angajamentul de a servi binele comun.

Clasamente

École Polytechnique este o școală superioară de inginerie franceză care este competitivă la nivel național și internațional.

N ° 1 Cel mai bun francez Grandes Écoles în știință și tehnologie / Toate clasamentele franceze combinate / L'Usine Nouvelle / L'Étudiant

N ° 1 Franța și N ° 16 Cele mai bune universități europene / QS World University Rankings 2018

N ° 1 Franța și N ° 2 Cele mai bune universități mici din lume / Times Higher Education 2018

N ° 1 Franța și N ° 4 La nivel mondial pentru liderii în domeniul educației / Conform indexului Alma Mater 2017

Angajament civic

Depășirea provocărilor societale majore este parte integrantă a istoriei și tradiției École Polytechnique , în căutarea excelenței, a progresului și a științei. Cu perspectivele sale de acceptare și accesibilitate, școala se angajează activ într-o politică de dezvoltare durabilă și responsabilitate socială.

Programe predate în:
  • Engleză
  • Limba franceza

Această școală oferă și:

Cursuri Executive

École Polytechnique

Diplomatul de doi ani absolvent, predat pe deplin în limba engleză, este conceput pentru a fi profesionalizat. În timp ce achiziționați instrumentele și tehnicile în prim ... [+]

Master CybersecurityÎntr-o privireDiplomă: MasteratTipul: Gradul orientat spre industrieNumărul de credite ECTS: 140Început: septembrie 2019Durata: 2 aniLimba: englezăLocație: FranțaTaxe de școlarizare: 15.000 € / anDescrierea programului

Pirateria online reprezintă o preocupare tot mai mare pentru oameni, companii și guverne. Pe măsură ce hackerii devin mai agili, profesioniștii din domeniul securității informatice devin indispensabili pentru fiecare industrie. Cererea crescândă de experți în domeniul securității informatice la nivel înalt a inspirat l'X să-și dedice un program complet prin crearea unui Master Cybersecurity: Threats and Defense Master .

Diplomatul de doi ani absolvent, predat pe deplin în limba engleză, este conceput pentru a fi profesionalizat. În timp ce achiziționați instrumentele și tehnicile în primul an, cel de-al doilea an se axează pe aplicația "lumea reală". De-a lungul celor doi ani, studenții beneficiază și de oportunitatea de a se conecta cu industriile, datorită a două stagii și experiență pe teren cu cercetători din l'X și lectori vizitați.... [-]

Franţa Palaiseau
Septembrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
École Polytechnique

Programul Economics, Data Analytics și Corporate Finance echipează studenții cu metodologia cantitativă și experiența din lumea reală necesară pentru o pregătire economic ... [+]

Economie Master, Analiza datelor și Finanțe corporativeÎntr-o privireDiplomă: MasteratTipul: Gradul orientat spre industrieNumărul de credite ECTS: 140Început: septembrie 2019Durata: 2 aniLimba: englezăLocație: FranțaTaxe de școlarizare: 12.000 € / an

Bazat pe diploma de excelență École Polytechnique de clasă mondială de excelență în științele aplicate, Economics, Data Analytics și Corporate Finance Graduate Degree vă oferă oportunitatea unică de a obține o înțelegere strategică completă, bazată pe economie a piețelor noi și transformatoare în Industria secolului XXI.

Lucrând într-o lume a fluxului constant

Cu tehnologia care pătrunde în fiecare sector al economiei, ritmul din ce în ce mai frenetic al inovației poate duce la întreruperi la orice nivel al industriei. Corporații corporatiști se pot regăsi dintr-o dată în declin, alungați de ascensiunea meteorică a noilor veniți în perturbări - a se vedea impactul similar al lui Uber și Airbnb în agitația lor din sectoarele transporturilor și ospitalității.... [-]

Franţa Palaiseau
Septembrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
École Polytechnique

Managementul Ecotehnologiilor pentru Durabilitate și Managementul Mediului (ECOSEM) oferă o expertiză tehnică din lumea reală cu privire la aspectele de mediu, inclusiv p ... [+]

Master Ecotehnologii pentru durabilitate și mediu ECOSÎntr-o privireDiplomă: MasteratTipul: Gradul orientat spre industrieNumărul de credite ECTS: 140Început: septembrie 2019Durata: 2 aniLimba: englezăLocație: FranțaTaxe de școlarizare: 12.000 € / an

École Polytechnique se angajează să livreze programe care subliniază excelența în științe, oferind în același timp o înțelegere completă a contextelor lor industriale, economice și sociale.

Managementul Ecotehnologiilor pentru Durabilitate și Managementul Mediului (ECOSEM) oferă o expertiză tehnică din lumea reală cu privire la aspectele de mediu, inclusiv procesele de diagnosticare, tratare și valorificare a poluării solului și a apelor, împreună cu o înțelegere aprofundată a provocărilor economice și sociale pentru dezvoltarea acestora . Unele cunoștințe internaționale de reglementare și etică completează cursurile tehnice și de management.... [-]

Franţa Palaiseau
Septembrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
École Polytechnique

Acest nou program curricular se concentrează puternic pe inteligența artificială, inclusiv învățarea statistică și aplicațiile pentru știința datelor. De asemenea, acoper ... [+]

Maestru în inteligența artificialăÎntr-o privireDiplomă: MasteratTipul: Gradul orientat spre industrieNumărul de credite ECTS: 140Început: septembrie 2019Durata: 2 aniLimba: englezăLocație: FranțaTaxe de școlarizare: 15.000 € / anDescrierea programului

Acest nou program curricular se concentrează puternic pe inteligența artificială, inclusiv învățarea statistică și aplicațiile pentru știința datelor. De asemenea, acoperă domeniul complementar al computerelor avansate, inclusiv grafica 3D, realitatea virtuală și augmentată, interacțiunea multimodală, viziunea pe computer, robotica și 3D Fabrication, care folosesc sau duc la dezvoltarea unor metode noi de AI. Acest curriculum în domeniul inteligenței artificiale și al computerelor vizuale este așadar în centrul științelor digitale și al celor mai promițătoare aplicații recente.... [-]

Franţa Palaiseau
Septembrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
École Polytechnique

Programul Internet al obiectelor: Programul de inovație și management (IoT-IM) este bazat pe abordarea multidisciplinară a mărcii Ecole Polytechnique și vă oferă cunoștin ... [+]

Master Internetul lucrurilor: Programul de inovare și managementÎntr-o privireDiplomă: MasteratTipul: Gradul orientat spre industrieNumărul de credite ECTS: 140Început: septembrie 2019Durata: 2 aniLimba: englezăLocație: FranțaTaxe de școlarizare: 12.000 € / an

De la telefoane mobile la ceasuri, platforme media, rețele de utilități și dispozitive medicale, obiectele conectate pătrund în toate nivelurile industriei și tehnologiei. Dat fiind faptul că societatea devine din ce în ce mai digitizată, datele pe care le generează permit noi interacțiuni și modele de afaceri, cu impacturi foarte largi asupra sistemelor economice tradiționale și chiar asupra obiceiurilor sociale.... [-]

Franţa Palaiseau
Septembrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
École Polytechnique

Tratarea energiei și a mediului ca două părți egale care vor determina viitorul nostru climatic, Diplomă de Mediu pentru Energie: Știința Tehnologiei și Management (STEEM ... [+]

Master Energy Environment: Tehnologia și managementul științeiÎntr-o privireDiplomă: MasteratTipul: Gradul orientat spre industrieNumărul de credite ECTS: 140Început: septembrie 2019Durata: 2 aniLimba: englezăLocație: FranțaTaxe de școlarizare: 12.000 € / an

În ultimii ani a apărut un consens global cu privire la urgența adoptării măsurilor de atenuare a schimbărilor climatice, care au culminat în decembrie 2015 cu Acordul de la Paris la cea de-a 21-a Conferință a părților (COP21). 195 de țări au adoptat prima convenție universală, globală privind clima, de a limita la 2 ° C creșterea temperaturilor la nivel mondial. Acordul prevede, de asemenea, obiectivul său de limitare a creșterii la 1,5 ° C, ceea ce ar reduce în mod semnificativ riscul schimbărilor climatice pentru ecosisteme și populațiile umane. Viitorul producției de energie și, în special, a capacităților de producere a energiei regenerabile se află în centrul eforturilor de atingere a acestor noi obiective.... [-]

Franţa Palaiseau
Septembrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
École Polytechnique

Orașele inteligente și politicile urbane Graduate Degree oferă o înțelegere aprofundată a zonelor metropolitane noi și de transformare și a mediului lor competitiv. ... [+]

Orașele inteligente

Într-o privireDiplomă: MasteratTipul: Gradul orientat spre industrieNumărul de credite ECTS: 140Început: septembrie 2019Durata: 2 aniLimba: englezăLocație: FranțaTaxe de școlarizare: 12.000 € / an

Într-o economie din ce în ce mai globală, zonele metropolitane reprezintă componente de bază ale concurenței și creșterii economice. Capitalul, bazele de muncă, cunoștințele, infrastructurile și distribuția acestora în spațiul geografic și în spațiul geografic joacă un rol major în dezvoltarea economică și prosperitatea unei zone metropolitane.

După cum a subliniat economistul, un raport al think-tank-ului american Brookings Institution arată că "cele mai mari 300 de economii metropolitane reprezintă 19% din populația globală și aproape jumătate din PIB-ul mondial. În ultimul deceniu, veniturile și locurile de muncă au avut tendința de a crește mai rapid în aceste zone urbane decât mediile lor naționale ".... [-]

Franţa Palaiseau
Septembrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
École Polytechnique

Programul École Polytechnique Ingénieur Polytechnicien este un program unic de 4 ani: 3 ani pentru obținerea diplomei de Inginer și 1 an pentru obținerea Diplomei École P ... [+]

Atât studiile generale, cât și cele specializate

Programul École Polytechnique Ingénieur Polytechnicien este un program unic de 4 ani : 3 ani pentru obținerea diplomei de Inginer și 1 an pentru obținerea Diplomei École Polytechnique .

Acest curriculum de 4 ani oferă studenților:

O instruire științifică multidisciplinară care oferă studenților o bază științifică largă (științe de bază, științe inginerești, economie socială).O pregătire umană, militară și sportivă care le permite elevilor să-și dezvolte abilitățile comportamentale și relaționale.Cursuri specializate cu concentrații științifice avansate care rivalizează școlile de inginerie de top din întreaga lume.... [-]
Franţa Palaiseau
Septembrie 2019
Engleză,Limba franceza
La zi
4 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

MSc

École Polytechnique

Ecole Polytechnique și școala noastră de afaceri partenere HEC Paris oferă un nou program de studii postuniversitare de doi ani în domeniul "Data Science for Business". S ... [+]

Într-o privireDiplomă: MasteratTipul: Gradul orientat spre industrieNumărul de credite ECTS: 140Început: septembrie 2019Durata: 2 aniLimba: englezăLocație: FranțaTaxe de școlarizare: 18.900 € / an

În lumea transformatoare și competitivă de astăzi, companiile se străduiesc să rămână în fața pieței și să ia decizii de afaceri cele mai informate. Investiția în tehnologii inovatoare a devenit o necesitate.

Colectarea și analizarea datelor în companiile de ajutor în timp real determină noi tendințe ale pieței. Prin investirea și implementarea sistemelor mari de date, aceștia obțin cunoștințe noi pentru a construi o afacere mai receptivă și mai eficientă, pentru a atinge un nivel mai ridicat de performanță și pentru a debloca noi oportunități de piață în timp ce își monitorizează riscurile.... [-]

Franţa Palaiseau
Septembrie 2019
Engleză
La zi
2 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

École Polytechnique, a magical world

Behind the scenes at École Polytechnique

Address
91128 Palaiseau, Île-de-France, Franţa
Website