École Polytechnique

Introducere

Citește Descrierea Oficială

École Polytechnique este un institut francez de frunte care combină cercetarea de nivel înalt, cadre universitare și inovare la vârful științei și tehnologiei. Curriculum-ul său promovează o cultură de excelență, cu accent puternic pe știință, ancorată în tradițiile umaniste. Școala produce profesioniști responsabili social care excelează în conducerea unor proiecte complexe și inovatoare.

Strategia și misiunea

În climatul actual de concurență economică acerbă, inovația este singura cale spre prosperitate. École Polytechnique pregătește lideri cu medii solide în știința multidisciplinară prin expunere amplă atât la mediul de afaceri, cât și la cele de cercetare.

ADN-ul lui École Polytechnique : credința în inovare, forța motrice a prosperității

École Polytechnique fost fondată în 1794, perioadă marcată nu numai de tulburările politice și economice, ci și de sfârșitul epocii iluministe. În acest moment unic în istorie, Comitetul pentru Relații Publice Publice a anticipat viitoarele aplicații ale nenumăratelor descoperiri științifice și tehnice care au avut loc în secolul al XVIII-lea și au declanșat Revoluția Industrială. El ia încredințat lui Gaspard Monge, lui Lazare Carnot și câtorva alți cercetători care, prin intermediul unui proces competitiv de recrutare, au recurs la cele mai bune minți ale timpului și au învățat știința în favoarea Republicii Franceze.

În 1804, Napoleon a confirmat rolul lui Polytechnique în slujirea națiunii prin acordarea statutului militar École Polytechnique și acordarea școlii lui motto-ului:

"Pour la Patrie, les Sciences et la Gloire" (pentru patrie, știință și glorie).

Acum, la începutul secolului XXI, o altă problemă geopolitică, economică și de mediu, precum și numeroase tehnologii revoluționare, École Polytechnique menține același nucleu filosofic. Un apărător ferm al ideii că inovația este singura forță motrice a prosperității colective, universitatea contribuie semnificativ la promovarea dezvoltării productive, economice și științifice.

École Polytechnique produce și împărtășește cunoștințe multidisciplinare de cel mai înalt nivel

Ca instituție de învățământ superior, ea caută în mod natural să împărtășească cunoștințele cele mai recente în beneficiul studenților săi, selectați pe baza criteriilor de excelență pentru care este renumită.

Cu toate acestea, École Polytechnique creează, de École Polytechnique , cunoștințe, deoarece profesorii săi sunt profesori și cercetători. Acesta găzduiește în jur de douăzeci de laboratoare, care sunt strâns legate de instituțiile naționale de cercetare franceze și se angajează să presteze colaborarea internațională. Scopul acestor laboratoare este de a obține rezultate sub formă de drepturi de proprietate intelectuală și publicații în reviste de vârf atât în ​​domeniul cercetării fundamentale, cât și al celor aplicate.

Credo-ul lui École Polytechnique trebuie să fie multidisciplinar atât în ​​predare, cât și în cercetare. Structurat în jurul a zece discipline științifice, inclusiv umaniste și științe sociale, este în prezent în curs de cercetare pe opt subiecte care implică colaborarea între laboratoare. Un astfel de model provine din observația că inovațiile fructuoase acceptate de societate se nasc din confruntarea și cooperarea dintre discipline, inclusiv filosofia.

École Polytechnique servește societății, companiilor și studenților săi

Într-o societate informată și mobilă, cei mai buni studenți de astăzi din întreaga lume pot alege din orice număr de universități. Învățământul superior este un concurs internațional și are propria sa cotă de concurenți - adesea parteneri - care au mijloace financiare, atât publice, cât și private, sunt substanțiale.

În acest mediu stimulativ, obiectivul École Polytechnique este acela de a fi recunoscut de către studenți să aibă o viață profesională în conformitate cu ambițiile lor.

Astfel, universitatea își dezvoltă activitățile menite să beneficieze companiile, care generează valoare. Speră să le ofere rezultate de cercetare și dezvoltare.

În cele din urmă, École Polytechnique nu-și uită rolul în societate. Rolul Universității de a răspândi cunoștințele nu se limitează la publicațiile de cercetare și se extinde acum la predarea online prin intermediul Formations en Ligne Ouvertes à Tous (sesiuni de formare online deschise tuturor). Influența sa asupra comunității poate fi mai mult decât un nivel educațional și științific; dar acțiunile sale de promovare a creării afacerii.

Valori pentru completarea cunoștințelor

L'X nu se limitează doar la crearea de cunoștințe. Acesta aspiră să dezvolte valori în rândul studenților și profesorilor de cercetare.

Știința și conștiința: Cultul de Integritate și Sentimentul Interesului Public fac parte din cultura sa profund înrădăcinată. Mai mult, École Polytechnique este deschisă lumii și salută cu entuziasm experiențe noi.

Universitatea își desfășoară acum activitatea ca un spirit important, și anume spiritul de spirit și spiritul antreprenorial și alte mijloace de a face afaceri într-o lume care zâmbește asupra echipelor care sunt agile și dispuse să-și asume riscuri.

Mândru de trecutul său, l'X se angajează să facă posibilă revoluții științifice, tehnologice și industriale în secolul 21.

Angajament civic

Depășirea provocărilor societale majore este parte integrantă a istoriei și tradiției École Polytechnique , în căutarea excelenței, a progresului și a științei. Cu perspectivele sale de acceptare și accesibilitate, școala se angajează la o politică de dezvoltare durabilă și responsabilitate socială.

Transformarea diversității într-o forță este o ambiție majoră a École Polytechnique , care sprijină oportunități egale. Pentru a face față acestei provocări, École Polytechnique a creat un Centru de Diversitate și Succes, care coordonează toate diferitele activități și programe desfășurate în campus pentru a promova egalitatea de șanse. Aceste activități implică mai multe grupuri cheie și participanți.

École Polytechnique este unul dintre cele patru site-uri pilot pentru dezvoltare durabilă selectate de Ministerul Apărării. Eficiența energetică și conservarea mediului sunt esențiale pentru operațiunile sale.

Din 2010, École Polytechnique a încercat să-și formalizeze strategia de dezvoltare durabilă prin crearea unui Comitet pentru dezvoltare durabilă. Acest comitet participă la liniile directoare "Plan Vert" stabilite de Confederația des Grandes Ecoles (CGE). Activitățile sale acoperă 5 domenii majore: mediul academic, cercetarea, mediul de viață, transportul și cluburile studențești.

Topul

École Polytechnique este o școală superioară de inginerie franceză care este competitivă la nivel național și internațional.

N ° 1 Cel mai bun francez Grandes Écoles în știință și tehnologie

Toate clasamentele franceze au fost combinate

L'Usine Nouvelle

L'Etudiant

N ° 13 Cele mai bune universități europene

QS World Rankings University 2015/2016

N ° 3 Cele mai bune universități mici din lume

Times Higher Education 2016

N ° 6 În întreaga lume în rândul instituțiilor de învățământ superior în ceea ce privește câștigătorii premiului Nobel printre absolvenții săi

Conform clasamentului publicat în Nature

N ° 6 instituția cea mai atractivă din lume pentru angajatori

QS Posturi de angajare pentru absolvenți în anul 2017

N ° 22 Cel mai bun universitar în ceea ce privește capacitatea de angajare a studenților
Times Higher Education 2017

N ° 16 Top 150 Cele mai multe universități internaționale din întreaga lume

Times Higher Education 2017

# 115 Cele mai importante 1.000 de universități din lume - The Times Higher Education World University Rankings 2018

Times Higher Education 2018

Nr. 40 Top 863 Majoritatea universităților internaționale din întreaga lume

QS World Rankings University 2015/2016

N ° 36 Cele mai bune 1000 de universități din întreaga lume

CWUR (Centrul pentru clasamentul universităților mondiale) 2016

N ° 66 Cele mai bune 750 de universități din domeniul publicațiilor științifice internaționale

CWTS Leiden Clasament 2015

Această școală oferă programe în:
  • Engleză
  • Limba franceza

Vedea MSc-uri » Vezi programe de masterat » Vedea Programe de Licență »

Programe

Această școală oferă și:

MSc

MSc Data Science pentru afaceri

Campus Cu normă întreagă 2 anii September 2019 Franţa Paris

Ecole Polytechnique și partenerul nostru de afaceri HEC Paris oferă un program de doi ani de studii comune în "Data Science for Business". Scopul său este de a pregăti studenții în domeniul științelor datelor și le oferă abilități de nivel înalt la nivel tehnologic, științific, strategic și de afaceri. Asociația noastră reprezintă cea mai bună inginerie [+]

Grad dublu cu HEC

În lumea transformatoare și competitivă de astăzi, companiile se străduiesc să rămână în fața pieței și să ia cele mai bine luate decizii de afaceri. Investiția în tehnologia inovatoare a devenit o necesitate.

Colectarea și analizarea datelor în timp real ajută companiile să determine noile tendințe ale pieței. Prin investirea și punerea în aplicare a sistemelor de date mari, acestea devin din ce în ce mai receptive și mai eficiente în timp ce se uită la riscurile lor.

Companiile care încearcă să valorifice știința datelor și înființează strategii de succes cu date mari au 3 provocări:

o provocare tehnologică: colectarea și stocarea bazei de date, care se ocupă cu răspândirea unor cantități mari de informații, adesea foarte dezorganizate (adrese IP, amprente, jurnale de web, date statice pe internet sau depozite, social media etc.).o provocare științifică: structurarea și disecția datelor, descoperirea cunoștințelor din aceste date prin diferite instrumente științifice, cum ar fi vizualizarea datelor.o provocare economică: înțelegerea și interpretarea datelor, profitând de ele pentru a obține o perspectivă și a crește competitivitatea la nivelul următor. Introducerea de noi segmente de afaceri: Ele ajută la îmbunătățirea proceselor de luare a deciziilor.... [-]

Masterat

Absolvent al Facultatii de Ecotehnologie pentru Durabilitate si Managementul Mediului

Campus Cu normă întreagă 2 anii September 2019 Franţa Paris

Programul Ecotechnologies for Sustainability and Environmental Management (ECOSEM) de doi ani combină experiența de management cu inginerie de primă clasă și formare științifică. Această diplomă de absolvent își propune să producă manageri de proiect și lideri de echipă care sunt capabili să facă față provocărilor legate de mediul înconjurător de la dezvoltarea inovativă durabilă la managementul de urgență [+]

Într-un context marcat de epuizarea resurselor, schimbările de mediu la nivel global, Diploma de Absolvent în Ecotehnologii pentru Durabilitate și Managementul Mediului (ECOSEM) își propune să promoveze expertiza tehnică din lumea reală din diagnosticarea resurselor și ingineria inovatoare de depoluare la strategiile integrative pentru remediere și valorificare.

În lunga tradiție Ecole Polytechnique de educație multidisciplinară, acest program orientat profesional oferă o înțelegere aprofundată a contextelor științifice, industriale și societale ale durabilității și managementului de mediu. Dezvoltat în colaborare cu oameni de știință recunoscuți pe plan internațional și experți din centrele de cercetare industrială și echipele academice, acesta a fost conceput pentru a răspunde cerințelor unei mari varietăți de sectoare industriale, inclusiv a industriei, de la start-up-uri la grupuri globale de lider și agenții guvernamentale.... [-]


Cybersecurity: amenințări și maestru de apărare

Campus Cu normă întreagă 2 anii September 2019 Franţa Paris

Cybersecurity se ocupă de securitatea și integritatea tuturor dispozitivelor electronice interconectate care formează viața noastră modernă actuală, de la companii mari la persoane fizice. [+]

Cybersecurity: amenințări și maestru de apărare

Cybersecurity se ocupă de securitatea și integritatea tuturor dispozitivelor electronice interconectate care formează viața noastră modernă actuală, de la companii mari la persoane fizice.

Instalatii critice, inclusiv servere, automatizari industriale, centrale nucleare, facilitati de cloud computing si chiar infrastructura de baza a internetului sunt in atac constant.

Poveștile despre companiile care sunt hackate de viruși și programe malware sunt frecvente; sume uriașe de bani pot fi cu ușurință furate și infrastructură de valoare piratată în câteva secunde. Adesea, acest lucru nu necesită practic nicio investiție sau risc din partea atacatorilor, de la indivizi la agenții ostile sponsorizate de stat.... [-]


Diplomă de licență în domeniul orașelor inteligente și al politicii urbane

Campus Cu normă întreagă 2 anii September 2019 Franţa Paris

Programul "Orașe inteligente și politici urbane" oferă o înțelegere aprofundată a zonelor metropolitane noi și transformate și a mediului lor competitiv. De-a lungul a doi ani, construirea setului de instrumente pentru studenți este pusă în aplicare prin intermediul a nouă luni de stagii industriale. [+]

Într-o economie din ce în ce mai globală, zonele metropolitane reprezintă componente de bază ale concurenței și creșterii economice. Capitalul, bazele de muncă, cunoștințele, infrastructurile și distribuția lor în spațiul spațial și în spațiul acestuia joacă un rol major în dezvoltarea economică și prosperitatea unei zone metropolitane.

După cum a subliniat economistul, un raport al think tank-ului american Brookings Institution arată că "cele mai mari 300 de economii metropolitane reprezintă 19% din populația globală și aproape jumătate din PIB-ul mondial. În ultimul deceniu, veniturile și locurile de muncă au avut tendința de a crește mai rapid în mediul urban decât mediile lor naționale ".... [-]


Diplomă de licență în Internet de lucru: inovație și management

Campus Cu normă întreagă 2 anii September 2019 Franţa Paris

Internetul lucrurilor: inovație și management Diploma de licență acoperă impactul larg al digitalizării și al obiectelor conectate, asupra industriei, afacerilor, tehnologiei și societății. Programul IoT-IM este un grad unic, bazat pe șase piloni tematici: Electronică, Comunicare și Software, Reglementare, Economie, Societate și Sociologie. Pe parcursul a doi ani, programul oferă studenților săi o înțelegere aprofundată a tehnologiilor și provocărilor IoT. [+]

De la telefoane mobile la ceasuri, platforme media, rețele de utilități și dispozitive medicale, obiectele conectate pătrund în toate nivelurile industriei și tehnologiei. Este din ce în ce mai digitizată, datele sunt generate, sunt exploatate și devin din ce în ce mai răspândite.

Pentru companiile din secolul al XXI-lea, dezvoltarea strategiilor și a competențelor necesare pentru a-și face produsele compatibile este imperativă pentru a evita uzura lor obișnuită. Dar cum sunt dezvoltate aceste abilități?

Dacă un obiect conectat este destinat consumului principal sau unei industrii specifice, care este potențialul pieței pentru acest obiect? Poate fi evaluat prin Analiza datelor? Care preț de vânzare va asigura profitabilitatea pe termen lung? Care este costul stocării și analizării datelor generate de acest obiect? Cum pot fi procesate aceste date în conformitate cu legile privind confidențialitatea și proprietatea diferitelor țări și regiuni? Care sunt efectele potențiale ale obiectului asupra contextului său sociologic și societal? Succesul unui obiect conectat depinde de capacitatea companiilor de a răspunde la aceste întrebări.... [-]


Diplomă de licență în mediul energetic: Tehnologie și management științific

Campus Cu normă întreagă 2 anii September 2019 Franţa Paris

Programul de studii postuniversitare în domeniul mediului înconjurător: tehnologia științei și management (STEEM) promovează expertiza tehnică din lumea reală. Acest program combină experiența de management cu inginerie de primă clasă și formare științifică. [+]

Un consens global privind atenuarea schimbărilor climatice a apărut în ultimii ani, culminând în decembrie 2015 cu Acordul de la Paris la cea de-a 21-a Conferință a Părților (COP21). 195 de țări au adoptat prima convenție universală, globală privind clima, pentru a limita creșterea temperaturilor la temperaturi de peste 2 ° C. Prin urmare, acordul ar spori riscul schimbărilor climatice pentru ecosisteme și populații umane. Viitorul producției de energie.

Transformarea în producția de energie este "tranziția energetică". Această trecere de la combustibilii fosili și către o alternativă mai durabilă. Tehnologiile și modelele de afaceri ale acestui peisaj energetic în schimbare necesită o experiență din ce în ce mai sofisticată.... [-]


Licențiat în economie, analiză de date și finanțe corporative

Campus Cu normă întreagă 2 anii September 2019 Franţa Paris

Programul Economics, Data Analytics și Corporate Finance echipează studenții cu metodologia cantitativă și experiența din lumea reală necesară pentru o pregătire economică aprofundată. În primul rând o diplomă economică, veți dobândi o înțelegere fermă a dinamicii inovației tehnologice în contexte de afaceri și organizaționale. [+]

Bazat pe diploma de excelență de la École Polytechnique de excelență în științe aplicate, Economie, date Analytics și Corporate Finance Graduate Degree vă oferă ocazia unică de a obține o înțelegere strategică completă, bazată pe economie, a piețelor noi și transformatoare în Industria secolului XXI.

Lucrând într-o lume a fluxului constant

Odată cu tehnologia care pătrunde în fiecare sector al economiei, ritmul din ce în ce mai frenetic al inovației poate duce la perturbări la orice nivel al industriei. Corporații corporatiști se pot regăsi dintr-o dată în declin, alungați de ascensiunea meteorică a noilor veniți în perturbări - a se vedea impactul similar al lui Uber și Airbnb în agitația lor din sectoarele transporturilor și ospitalității.... [-]


Licențiat în inteligență artificială

Campus Cu normă întreagă 2 anii September 2019 Franţa Paris

La marginea dintre informatică și matematică aplicată, inteligența artificială (AI) este un domeniu mereu în creștere, pe care progresele recente sunt foarte impresionante. [+]

Prezentare generală

La marginea dintre informatică și matematică aplicată, inteligența artificială (AI) este un domeniu mereu în creștere, pe care progresele recente sunt foarte impresionante. Scopul său este de a crea agenți inteligenți sau sisteme proprii pentru a atinge obiective dificile, cum ar fi sarcini de luare a deciziilor sau de creare. Acest lucru se poate face folosind modelarea mecanismelor de cunoaștere și raționament și / sau bazându-se pe învățarea statistică (de la modele bayesiene la învățarea profundă). Pe lângă dezvoltarea acestor metode, aceștia caută avantaje competitive.

Inteligența artificială conduce la aplicații de impact puternic asupra societății, cum ar fi:... [-]


Programul Ingénieur Polytechnicien

Campus Cu normă întreagă 4 anii September 2019 Franţa Paris

École Polytechnique 's Ingénieur Polytechnicien Program este un program unic de 4 ani: 3 ani pentru a obține diploma de Inginerie și 1 an pentru a obține Diploma École Polytechnique . [+]

Atât studiile generale, cât și cele specializate

École Polytechnique 's Ingénieur Polytechnicien Program este un program unic de 4 ani : 3 ani pentru a obține diploma de Inginerie și 1 an pentru a obține Diploma École Polytechnique .

Acest curriculum de 4 ani oferă studenților:

O formare științifică multidisciplinară oferă o bază științifică largă (științe de bază, științe inginerești, economie socială).O pregătire umană, militară și sportivă îi permite elevilor să-și dezvolte abilitățile comportamentale și relaționale.Cursuri specializate cu rt științifice avansate.

Studii generale sunt oferite de către departamentele academice: matematică pură și aplicată, fizică, chimie, biologie, mecanică, economie și informatică .... [-]


Videoclipuri

École Polytechnique, a magical world

Behind the scenes at École Polytechnique

Contactează

Adresă, linia 1 ECOLE POLYTECHNIQUE Route de Saclay PALAISEAU Cedex
91128 Paris, Île-de-France, Franţa
website https://www.polytechnique.edu/en