Jyväskylä University Faculty of Mathematics and Science

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Creativă și internațională: Facultatea de Matematică și Știință

Bine ați venit la Facultatea de Științe! Facultatea de Matematică și Științe desfășoară cercetări recunoscute pe plan internațional și oferă predare de nivel înalt în toate domeniile matematicii și științelor pe care le reprezintă. În cadrul Facultății, se dezvoltă și se împărtășesc idei noi cu comunitatea și sunt educați experții care vor construi viitorul atât în ​​Finlanda, cât și în străinătate.

Lumea are nevoie de experți pentru a rezolva problemele de mâine. La nivel global, există o nevoie tot mai mare de experți în domeniul științei. Preocuparea față de starea mediului și dorința de a construi un viitor sustenabil este ceea ce aduce împreună studenții matematicii și științei. Vom juca un rol activ în dezvoltarea matematicii și științelor în Finlanda.

Oferim un spectru larg de cercetări multidisciplinare, cu mai multe grupuri de cercetare din lume. Avem o infrastructură de cercetare substanțială atât pentru cercetarea experimentală, cât și pentru cea teoretică. Avem cei mai buni profesori și cercetători, să nu mai menționăm facilitățile moderne și campusul internațional și compact.

Informatii generale

Facultatea de Matematică și Științe ale Naturii este fondată în anul 1965 și este cea mai veche și cea mai mare facultate din lume. Are patru departamente aflate în campusurile Mattilanniemi și Ylistönrinne. Zonele Mattilanniemi și Ylistönrinne au fost planificate cu atenție și au propriile caracteristici unice. Aproximativ 2300 de studenți sunt înscriși la facultate. Numărul de angajați este de aproximativ 560.

Există patru departamente cu sediul la Facultatea de Matematică și Știință:

  • Departamentul de Științe Biologice și de Mediu
  • Departamentul de Fizică
  • Departamentul de Chimie
  • Departamentul de Matematică și Statistică

De asemenea, avem trei centre de cercetare:

  • Accelerator de laborator
  • Centrul de Nanoștiințe
  • Stația de cercetare Konnevesi

Locații

Jyväskylä

The Faculty of Mathematics and Science

Address
University of Jyväskylä
Ylistönrinne (YN), Survontie 9 C

FI-40014 Jyväskylä, Finlanda