University of Tartu

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Universitatea din Tartu (UT) este centru de conducere Estonia de cercetare și de formare. Este singura universitate din țările baltice clasate în Top 1,2% dintre cele mai bune universități din lume (QS World Rankings University 2017-18). Fondată în 1632, UT este singura universitate clasică din Estonia. Sunt mai mult decât 13 000 de studenți studiind la UT (inclusiv. 1300 de studenți internaționali (2016)) și UT ​​are 3800 de angajați (inclusiv. 1800 de angajați academice (190 profesori)). Pentru a susține și dezvolta competența profesională a studenților și a cadrelor universitare, universitatea are 80 de universități partenere din 31 de țări.

UT include 4 facultăți și 4 colegii. Cele mai multe dintre UT este situat în Tartu, Al doilea cel mai mare oras din Estonia; cu toate acestea colegii sale sunt situate în Pärnu, Viljandi și Narva. Tartu are o populație de 100 000, iar o cincime din locuitorii săi sunt studenți.

Tartu este un oraș plin de viață de student. În fiecare an universitar începe cu zi boboc și cele mai importante ale fiecărui semestru sunt primăvara și toamna Student Zilele, un festival de o săptămână de evenimente special pentru studenți. UT are numeroase studenți cluburi și asociații, de la organizațiile profesionale la grupuri informale. Pentru studenții internaționali ESN Tartu este principala organizație care se concentrează atenția asupra bunăstării studenții internaționali.

Cercetare de nivel mondial UT este fundamentul pentru educația de calitate superioară. Mai multe diplome de doctorat sunt apărate la UT decât în ​​toate celelalte universități din Estonia: 120 de grade de doctorat au fost apărate doar la UT în 2016 (239 la alte universități estoneze). UT aparține TOP 1% din universitățile și instituțiile de cercetare cele mai citate din domeniile: Medicină Clinică, Chimie, Mediu și Ecologie, Geoscience, Științe ale Plantelor și Animalelor, Geosciences, Științe Sociale (general), Biologie Moleculară și Genetică, Biologie și biochimie, Neuroștiințe și comportament, Psihiatrie și Psihologie (ISI Web of Science 2017). Un numar de 42 de oameni de stiinta UT apartin TOP 1% dintre cei mai cotati oameni de stiinta din lume (ISI Web of Science 2017), inclusiv directorul de program de Master in Ingineria Software Profesor Marlon Dumas.

UT oferă o gamă largă de programe și discipline unice pentru studenți. UT, de asemenea, participă la mai multe Erasmus Mundus și a altor programe de masterat comune livrate în colaborare cu universitățile de frunte din lume. UT urmează procesul de la Bologna în organizarea de predare și de licență-Master (3 + 2) sistem de module de studiu. Durata studiilor de doctorat este de 4 ani. Anul universitar începe la începutul lunii septembrie st în fiecare an.

Locații

Tartu

University of Tartu

Address
Ülikooli 18
50090 Tartu, Jud. Tartu, Estonia
Număr de telefon
+372 737 5100

Programe