Estonian Academy of Arts

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Estonian Academy of Arts , înființată în 1914, este singura universitate publică din Estonia care oferă studii superioare în arte plastice, design, arhitectură, media, studii vizuale, artă, patrimoniu cultural și conservare. Situat în capitala, Tallinn, este o instituție de studiu și cercetare activă și un centru național de inovare în domeniul culturii vizuale.

Aproape 1200 de studenți sunt în prezent înscriși la Estonian Academy of Arts și sunt predați de 89 de profesori, profesori, profesori și profesori din Estonia și din străinătate. Studiile au loc în grupuri mici de studenți selectați cu atenție, iar Estonian Academy of Arts se mândrește cu raportul scăzut dintre studenți și profesori.

EAA oferă șase programe de masterat predate în limba engleză: animație, artă contemporană, design

De asemenea, oferim un program de licență în Media Graphics , predat în limba rusă. În plus, oferim un program de doctorat internațional numit Art and Design .

EAA încurajează inovația și experimentarea, iar elevii pot lua module și ateliere în afara specializărilor lor. Am o idee? Incearca-l! Veți găsi aici o lipsă răcoritoare de birocrație. Cei care studiază la EAA descoperă în curând un spectru larg de posibilități.

Vă invităm să vă alăturați!

ISTORIE

De la începutul secolului XX, Estonian Academy of Arts a fost un important centru al educației artistice din Estonia. Societatea de Artă din Estonia a fondat Școala de Artă Aplicată din Tallin în 1914, care a oferit educație generală și formare profesională în artă și artizanat.

La elaborarea planului de învățământ, școala de artă St. Petersburg Stieglitz - care sa concentrat pe predarea competențelor tehnice și practice - a fost folosită ca model. În 1924, școala a devenit Școala de Artă Aplicată de Stat, oferind educație în toate disciplinele tradiționale ale artelor aplicate, iar disciplinele artelor vizuale au fost adăugate în programul său în anii 1930. În 1932, școala sa mutat la un nou tip de școală cu mai multe etape și a devenit posibilă solicitarea unei diplome de specialist sau artist aplicat.

Școala a fost redenumită Școala de Artă Industrială de Stat în 1938. În 1944, școala a fost redenumită Tallinn State Applied Art Institute din ESSR. Ca urmare a centralizării sistemului de învățământ artistic în 1951, toate studiile au fost transferate de la Tartu la Tallinn, au fost adăugate studii arhitecturale, iar numele a fost schimbat la Institutul de Stat al Artei Estonian SSR (SAIE, abrevierea estonă ERKI). În 1989, ERKI a fost redenumită la Universitatea de Artă din Tallinn, iar din 1995 numele său a fost Estonian Academy of Arts .

RELATII INTERNATIONALE

Scopul Academiei este să se afle în mijlocul vieții. De aceea, atenția este acordată societății și lumii profesionale în termeni generali.

EAA are legături strânse și acorduri de cooperare cu mai mult de 100 de universități internaționale și numeroase rețele internaționale, prin care pot fi negociate schimburi de studenți și facultăți, iar oportunitățile de ucenicie pot fi extinse. EAA este membru al CUMULUS (Asociația Internațională a Universităților și Colegiilor de Artă, Design și Media); EAAE (Asociația Europeană pentru Educație Arhitecturală); ELIA (Liga europeană a institutelor de artă), iar prin NORDPLUS este membru al multor rețele profesionale.

Începând cu 1999, EAA a fost membru al Programului de învățare pe tot parcursul vieții al Comisiei Europene, Erasmus, în cadrul căruia au fost semnate peste 100 de acorduri bilaterale de schimb. În plus față de programul Erasmus, Estonian Academy of Arts a încheiat contracte de schimb și de cooperare cu studenți și cadre didactice cu zece universități de artă recunoscute pe plan internațional în afara Uniunii Europene.

Contactele regulate și intense sunt menținute cu lumea din afara mediului academic, prin expoziții și lucrări de publicare, prin organizarea de numeroase evenimente și în cooperare cu întreprinderile și instituțiile publice.

Relațiile externe, schimburile de profesori și studenți, consiliere cu privire la oportunitățile de ucenicie străină și informații privind subvențiile sunt coordonate de Biroul de Relații Internaționale.

COLABORAREA ȘI ÎNTREPRINDERIREA

EAA colaborează cu universități, instituții culturale, asociații artistice, organisme guvernamentale locale și întreprinderi din Estonia și din străinătate.

Estonian Academy of Arts cooperează cu numeroase întreprinderi estoniene și internaționale în domeniul științei și dezvoltării. Partenerii variază în funcție de aria de specializare, iar Academia este capabilă să ofere o gamă largă de servicii, de la cercetare și analiză la crearea de prototipuri.

Departamentul de Dezvoltare este legătura dintre educație și afaceri. Sunt elaborate serviciile și soluțiile care sprijină principalele activități ale EAA , oferind consiliere juridică și antreprenorială personalului și întreprinderilor pentru realizarea proiectelor de colaborare cu departamentele Academiei. Departamentul de Dezvoltare interacționează activ cu întreprinderile din Estonia și din străinătate și realizează proiecte comune. Mulți studenți îndeplinesc sarcini de proiectare pentru companiile estoniene din sectorul public și privat și participă la competiții internaționale și locale în timpul studiilor.

Departamentul de Dezvoltare organizează cursuri de instruire în domeniul antreprenoriatului, drepturilor de proprietate intelectuală, planificării carierei, uceniciei internaționale și managementului de proiect. Elevii sunt sfătuiți să elaboreze planuri de afaceri și există numeroase resurse disponibile pentru întreprinderile spin-off ale EAA (companii înființate de studenți în timpul studiilor). Departamentul coordonează proiecte de dezvoltare interdepartamentală și, dacă este necesar, desfășoară proiecte de cercetare și dezvoltare. Departamentul de Dezvoltare gestionează proiecte locale și internaționale, co-sponsorizate sau comune ale EAA .

Locații

Tallin

Address
Estonian Academy of Arts,
Põhja pst 7, Tallinn

10412 Tallin, Jud. Harju, Estonia