CERAH - The Geneva Centre for Education and Research in Humanitarian Action

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Centrul pentru Educație și Cercetare în acțiune umanitară Contextele în care intervențiile umanitare desfășoară sunt mult mai diverse și complexe astăzi decât oricând înainte. Situații de urgență au loc în locuri deja suferă de subdezvoltare cronică, fiecare situatie solicitând răspunsuri specifice și adaptate. Confruntat cu aceste complexități, lucrătorii umanitari trebuie să afișeze și să utilizeze o gamă largă de aptitudini și competențe pentru a face față situațiilor de conflict armat, epidemii, catastrofe naturale și a excluziunii sociale.

Formare și Cercetare CERAH oferă programe de formare și conduce proiecte academice de cercetare de reputație internațională, bazându-se pe rețeaua de instituții și organizații internaționale non-guvernamentale Geneva.

cercetare interdisciplinara CERAH Proiecte adoptiv analiza critică a sectorului umanitar și activitățile umanitare, cu scopul de a îmbunătăți performanța, și de reflecție încurajator cu privire la practicile profesionale, politica umanitarismului și a organizațiilor umanitare.

Ca o recunoaștere a gamei largi de abilități și cunoștințe vaste baze care profesioniștii umanitare necesită astăzi, cursuri CERAH furnizează formare în profunzime pe subiecte cum ar fi dreptul internațional umanitar, sănătatea publică sau management de proiect pentru ONG-uri. Studenții sunt introduse pentru o varietate de perspective academice, inclusiv antropologie, economie și științe politice.

O abordare modulară la educație și formare pentru cadrele umanitare

cursuri CERAH sunt structurate pentru a oferi o serie de opțiuni potrivite pentru persoanele care lucrează în acțiuni umanitare:

Maestru de Studii Avansate (MAS) (10 până la 12 luni cu normă întreagă / 60 credite ECTS) acoperă toate aspectele acțiunii umanitare și, de asemenea, permite elevilor să se specializeze în 2 zone, la alegerea lor. Obiectivele principale ale programului se concentrează pe dobândirea de instrumente teoretice și abilități practice, aplicabile în operațiuni umanitare din ziua de azi. Diplomă de Studii Avansate (DAS) (4 luni full-time / 30 credite ECTS) permite profesioniștilor umanitare, pentru a reflecta asupra experienței lor profesionale și pentru a obține perspective noi, precum și abilități analitice. Programul oferă participanților cu o imagine de ansamblu a aspectelor conceptuale și operaționale ale acțiunii umanitare. Mai multe Certificatele de Studii Avansate (CAS) (6-7 săptămâni / 10 credite ECTS pentru fiecare CAS) oferă profesioniștilor posibilitatea de a aprofunda cunoștințele și competențele dobândi în anumite domenii de acțiune umanitară. Cursurilor intensive de formare sunt furnizate de cadre universitare și practicieni umanitare cu experiență.

Un deosebit de 8 luni Distanța Certificat de învățare de Studii Avansate - Strategii Proiectare și proiecte de acțiune umanitară (8 luni / 15 de credite ECTS) permite profesional de a studia part-time, prin intermediul învățământ la distanță în timp ce aplicarea noilor abilități și cunoștințe pentru mediul lor de lucru efectiv, cu coaching și asistență. Acest curs include o 10 zile mid-program de sesiune rezidențiale în Uganda.

O săptămână Seminar tematic cursuri de scurtă durată (1 saptamana / 2 credite ECTS pentru fiecare TS) sunt formate de formare interactive, care permit participanților să analizeze o serie de probleme de mare importanță pentru umanitarism contemporane. Cursurile sunt conduse de academic de conducere și profesioniști umanitare cu experiență care ghidează participanții pentru a construi abilități analitice și să dobândească instrumente practice.

Geneva: un centru de acțiune umanitară Geneva este bine cunoscut ca un centru internațional pentru sectorul umanitare.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii, Medici Fără Frontiere, Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie, Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Organizația Internațională pentru Migrație și organizațiilor Mondiale a Sanatatii toate au sediul in Geneva.

Orasul continuare Gazdele birouri cheie ale Oficiului ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare, UNICEF, UNDP, Oficiul Înaltului Comisar pentru drepturile omului, precum și Human Rights Watch. Zeci de ONG-uri internaționale menține birouri în Geneva.

CERAH și studenții săi beneficiază de acces unic la acești actori importanți în domeniul umanitar, precum și din legăturile centrului de instituții academice prestigioase Geneva.

excelență academică Lectori și cercetători de la un număr de facultăți de la Universitatea din Geneva (Medicina, Științe, Drept, Traducere și Interpretare), de la Institutul Universitar (IHEID) și de la organizațiile umanitare aduce expertiza lor de specialitate și perspective unice pentru a îmbogăți program multidisciplinar CERAH lui.

Această școală oferă programe în:
  • Engleză

Vedea Certificate » Vedea Cursuri »