University of Rijeka Department of Mathematics

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Despre noi

Departamentul de Matematică din Rijeka a fost fondat în 1960 ca departament la Facultatea de Științe ale Educației (din 1998, Facultatea de Filosofie), care urma să devină din 1973 una dintre cele patru facultăți fondatoare ale Universității din Rijeka.

Departamentul de Matematică, ca instituție separată și un departament universitar modern, a fost înființat la 1 aprilie 2008, în baza deciziei de înființare a departamentelor universitare, adoptată de Senatul Universității din Rijeka la 17 decembrie 2007. Departamentul de Matematică împreună cu foștii angajați ai Facultății de Științe Umaniste și Sociale are tendința de a asambla și alți matematicieni constituenți ai Universității de la Universitatea din Rijeka. Astfel, primul program de studiu în ciclul matematic și cel de-al doilea ciclu de studiu în matematică și științe informatice devin studii ale Universității din Rijeka, organizate și conduse de Departamentul de Matematică.

Acesta este situat într-o clădire nouă din Campusul Universitar, cu o mulțime de birouri, spațiu de clasă și de laborator, bine echipate cu un computer și alte echipamente. Există 29 de cercetători, profesori și asistenți, care formează trei grupuri de cercetare: grupul de algebră și teoria numărului, grupul de matematică discret și grupul de analiză matematică.128667_photo-of-woman-using-laptop-3194518.jpg

Misiunea și viziunea Departamentului de Matematică

Misiunea Departamentului de Matematică este dezvoltarea de lucrări științifice și profesionale în domeniul matematicii și preocuparea cu privire la resursele umane în matematică de la Universitatea din Rijeka. Departamentul de Matematică organizează și desfășoară studii în matematică și participă la organizarea și desfășurarea programelor de studii la ceilalți constituenți ai Universității. Departamentul de Matematică contribuie la dezvoltarea Universității și a societății, în timp ce se străduiește să exceleze recunoscut la nivel național și internațional în activitățile de cercetare și de predare.

Viziunea Departamentului de Matematică este poziționarea strategică ca o instituție științifică și educațională recunoscută și acceptată la nivel internațional, precum și componenta activă a domeniului educației și cercetării universitare croate și europene, care educă profesioniști calificați și capabili recunoscuți la nivel internațional, precum și conducători recunoscuți pe plan internațional cercetare.

Locații

Rijeka

Address
Ulica Radmile Matejčić 2, Rijeka
Rijeka, Jud. Primorje-Gorski Kotar, Croaţia