Universidad Cenfotec

Introducere

Citește Descrierea Oficială

istorie

Universidad Cenfotec este o instituție privată de învățământ superior cu autonomie academică, administrativă și financiară, al cărei scop principal este proiectarea curriculară și executarea programelor de instruire și actualizare a profesioniștilor, precum și realizarea de programe de cercetare în domeniul tehnologiile digitale.

Cenfotec, ca centru de formare în tehnologiile informației și comunicațiilor, a fost creat în ianuarie 2000 de un grup de companii de dezvoltare software și de investitori independenți, pentru a asigura industria de dezvoltare software incipientă și în creștere, de înaltă calificare, specializată și rapid operațională, care i-ar permite să concureze la nivel internațional cu standarde de înaltă calitate.

În 2003, Cenfotec a dezvoltat și a predat Software Engineering, primul în Costa Rica și America Centrală. Ulterior, au fost create programe în domeniul suportului infrastructurii, al administrării bazelor de date, al securității informatice, al telematicii și al designului și dezvoltării web, cu o recepție excelentă în domeniul tehnologiei.

Această abordare, aliniată 100% la sectorul de afaceri, a permis companiei Cenfotec să aibă o experiență și recunoaștere la cel mai înalt nivel atât din partea întreprinzătorilor naționali, cât și a angajatorilor internaționali care angajează resursele umane generate în timp.

Cenfotec ocupă una dintre primele patru locuri ale instituțiilor de învățământ superior cu cea mai înaltă calitate din țară în domeniul tehnologiilor informației și comunicațiilor și în cel mai scurt timp de formare (conform unui sondaj realizat de Camera de Tehnologia Informației și Comunicarea între Costa Rica și oamenii de afaceri naționali, 2008).113450_12.png

misiune

Antrenează oamenii cu o educație riguroasă și etică în tehnologie, ca instrument de descoperire a propriului potențial, de auto-determinare a destinului lor și de generare de cunoștințe utile pentru a influența în mod pozitiv calitatea vieții și competitivitatea în societate.

vedere

Să fie recunoscut la nivel internațional printre cele mai bune instituții de învățământ superior în domeniul tehnologiei, ca punct de referință pentru excelența în mediul academic și etică.

valorile

 • Spirit de filiație și altruism
 • Integritate, respect și respectare în toate aspectele acțiunilor noastre
 • Sentiment de realizare datorită efortului

Politica de calitate

Ne angajăm să formăm indivizi motivați și cu înaltă calificare, cu cunoștințe, valori, atitudini și abilități tehnice actuale, care să le permită să se descurce pe deplin ca profesioniști și să depășească cerințele organizațiilor în care vor practica.

În acest scop, Universitatea în activitatea zilnică va stimula munca în echipă, învățarea constantă, spiritul de serviciu, respectarea valorilor și principiilor, raționalizarea și îmbunătățirea proceselor, feedbackul clienților și colaboratorilor noștri și calitatea servicii academice și administrative.113451_adolescent-attractive-backpack-1462630.jpg

obiective

Cunoașterea și înțelegerea tendințelor tehnologice și a condițiilor de adoptare a acestora în mediul nostru Inovație în soluții tehnologice și pedagogice pentru facilitarea procesului de învățare Dezvoltarea cunoștințelor inovatoare în domeniul TIC #

capete

Ghidarea actualizării și dezvoltării programelor universitare ale Universității către domeniile tehnologice de interes și oportunități pentru studenți.

Îmbunătățirea continuă a calității procesului nostru educațional.

Contribuie la rezolvarea problemelor specifice TIC pentru a-și îmbunătăți eficiența și utilizarea în organizații, pentru a obține un impact real în mediul economic și social al țărilor din regiunea Americii Centrale.

tip

Ancheta va avea trei tipuri:

 1. Cercetări realizate de studenții universitari sau masteranzi în cadrul lucrărilor de absolvire, în regia unor tutori universitari. (În anumite cazuri, cercetări efectuate de studenți în cadrul cursurilor de proiect).
 2. Cercetare la cererea instituțiilor publice sau private, efectuate de profesorii-cercetători ai Universității (prin cerere). Cercetare profesională
 3. La inițiativa Universității. Cercetare profesională

Ne referim la primul tip de cercetare ca cercetare academică și următoarele două ca cercetare profesională.

Cercetarea de la Universitatea va fi mai aplicată și mai practică decât fundamentală sau teoretică.113452_beard-bonding-community-708440.jpg

zone

Pentru atingerea obiectivelor stabilite la punctul 1, cercetarea universității va acoperi următoarele domenii tematice:

 1. Cunoașteți și înțelegeți tendințele tehnologice și condițiile de adoptare a acestora în mediul nostru
  • Tendințele tehnologice și nevoile pieței
 2. Inovează soluțiile tehnologice și pedagogice pentru a facilita procesele de învățare
  • Învățarea prin proiect
  • Educație virtuală
  • Evaluarea profesorilor
  • Evaluarea calității
 3. Dezvoltarea cunoștințelor inovatoare în domeniul TIC
  • Tehnologia informației și comunicațiilor
  • Dezvoltarea de software
  • Tehnologii web și mobile
  • Tehnologii și analize de date
  • securitatea cibernetică
  • Managementul tehnologiilor și serviciilor IT

Locații

San Jose

Address
Santa Marta, San Pedro de Montes Oca, del Cruce de la Escuela de Santa Marta 400 metros noreste carretera al Cristo de Sabanilla, San José, Costa Rica
11501 San Jose, Provincia San José, Costa Rica

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră